Lenivosť chlapov
Ahojte, v prvom rade chcem napisat ze moje manzelstvo je stastne nemienim sa rozvadzat ani nemame ziadne problemy ALE chcem si len vypocut nazory z inych rodin, domacnosti.....ide o lenivost chlapov, ci sa s tym mam zmierit , ze proste vsetcia su taki alebo s nim nieco robit......
otazka : starate sa o chlapa v podstate ako o svoje dieta? to znamena on na gauci a vy s handrickou ? na zemi hodene tricko a on prejde okolo akoze nic? on zaraba peniaze, hra sa s demi a tym to konci? upratovanie, varenie, kupovanie oblecenia pre deti je na nas ? je normalne ze chlapa na jesen netrkne ci decko vobec ma prechodne topanky ? 😀 ja to vsetko robim, nevadi mi len ma zaujima ci je to naozaj od prirody dane alebo len v niektorych domacnostiach , mozno sa mi bude lepsie okolo nich skakat s vedomim, ze vsetky to tak mate 😝 😅 😉 😀
Chlapi nie su lenivsi o nic viac nez zeny, to je len klise ktore niekomu vyhovuje. Trebars z odlisneho tempa vyvoja u malych deti rozneho pohlavia, chlapci dozrievaju neskor...sa usudilo ze ide o "lenivost" ...a tak mili chlapci od mala pocuvaju "to vies este nechodi, nerozprava, nepyta sa...ale je chlapec, oni su lenivsi" a tak si chlapcek povie, ja nemusim ja som chlapec. 😝 😝
a dalsie klise...storocia dozadu vyselektovali hrubsiu, fyzicky narocnejsiu pracu pre fyzicky silnejsich muzov a fyzicky lahsie ale casto rutinne, zdlhave prace prevzali zeny, plus starostlivost o deti kedze deti boli na nich ako male zavisle..kojenie a tak.
a mame to tu "zenske a muzske" prace. a ako tu niekto poznamenal...moderna doba odbremenila vyvojom techniky muzov od vacsiny fyzicky narocnej prace, ale zenam tie "zenske" prace prischli naveky. 😝 😝 a hlavne ti bytovkovi chlapi lizu smotanu, svoju drinu odovzdali strojom, ale rucnu pracu v domacnosti neprevezmu 😕 😕
Inak ja to mam doma tak...ze moja svokra nemala dceru len dvoch synov a tak ich viedla aby jej pomahali aj domacnosti, zavarali, zberali ovocie, vysavali, umyvali riady...bola spokojna kym pomoc bola pre nu...no ale ked dospeli synovia isli pomahat nevestam....to bolo vrieskania ze nechaj to , to je "zenska" robota 😨 😨 Pamatam ze raz sa svokra normalne rozplakala, ked sa dozvedela ze jej syn chudacik SAM tlacil kapustu do suda a ja hnida leniva s bruchom v 8 mesiaci som nerobila tu "zensku" robotu. 😀 😀
Moj muz ale zije este v 19 storoci 😉 ...tym ze mame dom, zahradu...je nanho vela hrubsej tazsej prace, ale si neviem spomenut, ze by sme to niekedy medzi sebou nazyvali apriori "zenskou a muzskou" pracou, proste ty urobis co vladzes a si schopny a ja to co ja vladzem a som schopna, pripadne co koho viac bavi a na co ma moznosti a cas.
Moji chlapci tiez nie su uceni, ze su prace co oni nemaju robit, lebo je to pre zenu ci dievca...hlavne ten starsi je velmi zlaty, prezlieka periny, zbiera ovocie na zahrade, rad a sam od seba upratuje, skusa ukladat saty do kominka, samozrejme sam sa oblieka, chysta si saty...v tomto je samostatnejsi ako jeho otec. 😎
@mircalla Ono tazko takto cez net, kedze vela veci moze byt v pozadi nevypovedanych ktore by pripadne mohli menit celkovy obraz, nepoznam celkovy styl komuniukacie a ani sa to na fore nikdy neda v celej sirke.
Akoze na priamu otazku v style: ty si taky dobry kuchar, nenavaril by si dnes obed ked som tehu a unavena? Aky uz by len mohol byt unik? Keby akokolvek unikal, nechaj nenavarene, dieta docasne vydrzi na chleboch s natierkou... Alebo inokedy: podme navarit spolu, bude to romantika, tu su nachystane veci, ukaz mi ako to robis...tiez si neviem vo funkcnom vztahu predstavit druh uniku...
Aj odmietnutie ist sam do obchodu fakt nechapem ako sa moze v praxi prejavovat unik? Tak nepojde a nebude navarene. Riad detto, si skusila nechat v dreze cele kopy? Hadam je to len hra nervov, ked zena hned si povie ze to musi byt, lebo to predsa nemoze byt ani par hodin/dni, nie je tam ten priestor aby si uvedomil naplno..
Fakt by som skusila naplno ofenzivu, dieta z neupratania neumrie, a vzdy: podme spolu, alebo si to rozdelme, ale milo a asertivne az po totalnu spinu...asi by som nehadzala flintu a skusala to, alebo nasimulovat nevlnost par dni co spravi a pod...
Inak môj muž tiež nerobí veľa vecí v domácnosti a napriek tomu si nemyslím, že je lenivý. Myslím si, že sa tomu vyhýba, urobím to, takže to nemusí robiť, a bojí sa, že keby to raz urobil tak by to musel robiť stále.
Chlapi si strasne radi zvyknu na taky ten mamickovsky servis. Moj je tiez taky, co si budeme hovorit. Ale je sikovny, vie urobit hocico, len sa mu nechce a sameho od seba to nenapadne. Ale ked mu poviem, tak s tym nema problem a to je pre mna dolezite. Ze ked vidi ze potrebujem pomoct tak sa zapoji. Ked mu nieco nakazem co treba, tak tiez urobi. S jeho upratovanim nie som spokojna, ani s pranim ale inak vsetko super. Vari vyborne, zehli lepsie ako ja. To bez debaty. Kosele ja napr neviem vobec zehlit, trapim sa s tym dlho a vysledok nic moc. On je v tom uz zabehany po tych rokoch. Takze niekedy koselu, bluzku do prace vyzehli aj mne. 😀
@natalym presne tak...a presne pre tie priblble reci o lenivosti malych chlapcov, svagrovci chlapcovi skakali okolo riti, vsetko odbremenovali , este jaka sranda, ze aha aky je lenivy, sak chlapec 🙄 🙄 sa mi otvaral noz vo vrecku a potom este ked som videla ako jeho mladsia sestra obsluhuje brata, nosi mu pri jedle pod nos misky a on si hopka, no sak to je "zenska" praca nech dievcca vidi kde je jeho miesto.. 😖 😖 😖 grrrr
no a 5 rokov za tym chlapcom sa mne narodil syn, a som hned od narodenia, tak to prrr, teba chlapce dcery obsluhovat nebudu, a to maleho fakt milujem, ale od mala je vedeny k takej samostatnosti, ze az, isiel od 2,5 roka do skolky, ja som cakala na chodbe a az kym neprisiel komplet obleceny sme neodisli, max. so snurkami som mu pomohla, postupne sa naucil, potom mi ho v skolke chvalili, ze zo svojich rovesnikov je najsamostatnejsi. 😉 😉 a tiez ho ucim aby bol slusny k zenam, on mi nosi kvetinky, kresbicky, kadejake drobne vyrobky co urobi pre mna. fakt je velmi zlaty a dufam ze mu to vydrzi 🙂
Jej klobuk dole ze aky sikulo tvoj maly. Ja mojich dost rozmaznavam a staram sa o nich o dusu ale zase upratuju si izbu sami alebo aspon pomahat musia. A ucim ich ucte k zenam tiez. Moj starsi je taky gentleman ze taky sa len tak nevidi, zvlast v jeho veku. To dostavame komplimenty z kazdej strany. Len s tou samostatnostou je to trosku horsie.
@jolinka Moja svokra napr. mám synovca, to je jej vnuk, ktorý je rovnako starý ako moja dcéra. K mojej dcéra sa svokra správa ako k normálnemu človeku a k synovcovi s prepáčením ako k debilovi, všetko mu až pod nos, dal by si si hento a tamto, kúpim Ti toto a tamto, no ide ma šľak trafiť. Podobne sa správa ku všetkým mužom v rodine, vrátane môjho. Oni - rozumej chlapi to tak nevedia. Ak to počúval 20 rokov tak sa mu ani nečudujem, že keď mu zrazu žena povie urob to, tak on to chudáčik fakt nevie.
@peneloppe a do obchodu mi chodi nakupovat od 4 rokov, on je moj hlavny domaci "nakupci", aj muz lubi nakupovat.
moj muz ale ako som spominala robi hlavne okolo domu, my sme stavali 5,5 roka, a velku cast domu spravil on, co nevedel naucil sa, okrem elektriky co ma zo skoly, omietal, muroval, obkladal, este aj nabytok sa naucil vyrarabat, potom rube drevo lebo kurime do pece, v zahrade vsetky tazke prace...ma co robit, takze u nas v domacnosti robim hlavne ja...ale nie je to o ziadnej jeho lenivosti, ci o vydelovani zenskych prac. ..jednoducho delba prace, ja som 153 cm vysoke tintitko, sekeru ani neudrzim v ruke 😅 😅
moj muz je tiez taky ze sa vela veci naucil sam, tapetuje sam, zabradlie v dome nam urobil sam, podla navodu, podlahu polozil, snazi sa a bavi ho to.
tiez ho preto nebazirujem na domacich pracach, a lenivy urcite nie je, zahradu ma na starosti vylucne on, ja len dam pokyny co kde ako chcem, akurat kvety si vysadim sama. 😀
Tak to mame stastie na chlapov teda. Na tych nasich.
@mircalla Otec mojej kamošky si tiež žehlí sám a pritom je to doktor a jeho žena je v domácnosti. Mne to prišlo také zvláštne.
No on je v tomto perkecionista, musi byt vyzehlena perfektne.....co na tom, ze jednu koselu zehli 20 min?🙂 mna by piclo...nemam na to trpezlivost
Moj chlap dost pomaha a okolo syna ani nehovorim.
Cudujem sa zenam ktore sa dobrovolne o svojich muzov staraju ako o dalsie dieta
@natalym je to provokacia...nic ine
jasne, ze ma to vytoci
v podstate nerobi nic, z casu za cas ho chyti zachvat a zacne preorganizovavat skrinky, pripadne sa mu nepaci ako je naukladany riad a zacne ho ukladat (trieska pri tom, ako sa da), pripadne najde flak na dlzke a zacne ho hystericky drhnut - podprahovy odkaz - robis to zle ty loserka
@mircalla sorry, ale opytam sa ta na rovinu - a to ti taketo spravanie nevadi? a ze vzdy nadabis (podla tvojich slov) na rovnakeho chlapa? vsimla som si v inych temach, ze si vies povedat svoje a aj si za tym stojis, a preto mi to nejak k tebe nepasuje... ako viem, ze kazdy chlap (aj zena) ma svoje muchy, ale priznam sa, ze keby sa takto choval moj muz, tak uz mojim muzom nie je. ako moj muz tiez pride a skritizuje, ale tak sama vtedy viem, ze ma pravdu (pisala som vyssie, ze u nas som ja ten "bordelar"), aj ked nepriznam ani keby ma mucili 😀
@mircalla Čítam to tu dlhšie. A veľmi sa čudujem. Môžem sa opýtať, či bol takýto stále? Aj keď ste spolu len chodili? Po prvom dieťatku? Resp. keď si bola tehu prvýkrát, tiež nepomáhal a nechal Teba všetko robiť? Plánovala si s ním druhé bábo napriek tomu, aký je? Smutný životný príbeh. ☹

Chapem