Lenivý manžel
Ahojte,
Manžel ma 33rokov ja 29rokov, mame syna ma 6rokov,
pracujem od 6h do 14h30 z domu do robote odchádzam o 5:00 a okolo 16:00 som doma, on pracuje z domu skonči robotu okolo 19:00 vraj že ma vela robote... ked skonči ide pozerat videa alebo hrat sa na mobile, ked poviem niečo že aj on tu žeje musi niečo robiť, on hovori že on musí si oddychnuť lebo jeho robota je tažka... on je finančny, cez vikend rano spi, ja s malym chystame ranjajky, zobudí sa o 8:30 (ked su na stole raňajky) zje o niečo sa rozpravame. Ide do spalne a lahni si a spi, on je schopni spat aj o 11h-12h, ja mam nerve a poviem niečo... a on že mame vikend že treba si oddychnut. Takto travime vikend alebo ideme niekam von. Psychicky som unavena, život pre mňa nemá zmysel. Necítim žiadnu radosť. On nechce rozvod.
Ja nie som zo Slovenska, nemám tu rodinu, Chcem podať žiadosť o rozvod a bojím sa, čo bude s mojím synom.
Je to normalny muž alebo ja hladam problemy?
Ďakujem za každu odpoved .
@malasandrika no napríklad aj môj mi bol "na pritaz" keď sme mali malé dieťa, veľa pracoval nič nepomahal... teraz máme pekný vzťah... život sa mení vyvíja sa, ľudia starnú, začne im časom veľa vecí dochádzať, vekom sa mení myslenie... alebo to môže vzdať nájsť si iného, len aby to nebolo ako sa vraví "z kaluze do blata " 😉😊
@malasandrika preto je toľko rozvodov... pri prvej prekážke zdvihnúť kotvy... no nie je to správne
@mirkava Vela rozvodov je, to je pravda, ale najma preto, ze zeny si konecne zacali vazit same seba, uz nie su len zeny v domacnosti, chuderky pri sporaku, ale uspesne managerky, pracovnicky atd. Vedia si povedat nazor, vedia, co od zivota chcu. Ludia v manzelstve maju zit v symbioze, pokial jedna strana nezije, samozrejme, treba dat sancu na napravu, ale vecne cakat je nezmysel. Ludia sa v svojom principe nikdy nemenia
@zmrzlinka2021 jasne, aj ja som mala takych kolegov, ktory si vyslovene prisli do roboty oddychnut (pritom by mohli byt aj doma) a teda hned sa domov nehrnuli 🙂 akoze uplne som im to nebrala za zle, zas nemozem povedat, ze by vobec zenam nepomahali.
@malasandrika čakať nie, nie čakať... rozprávať, komunikovať.. rozviesť sa je riešenie? Juuuj dievčatá.. inak chcela by som počuť aj jeho verziu 😊. Muži sa nesprávajú tak ako chceme my ženy... tak ako my sa nesprávne tak ako chcú oni... komunikovať
@mirkava tiež si myslím ze pokiaľ sa majú radi a toto je ich jediný problém bola by blbosť nedať tomu šancu.
A hlavne by si autorka moc nepomohla lebo by skončila podobne aj v ďalšom vzťahu. Ono je ľahké obviniť chlapa aký je lenivec ale keď majú 6 ročne dieťa už sú spolu asi dlhšie a takto sa ich vzťah vyvinul zrejme tomu niečo predchádzalo. Asi po ňom dlhé roky nikto nič nechcel tak spohodlnel. A jeho žena akosi prijala fakt ze ona je menej dôležitá, jej práca je menej podstatná, starostlivosť o dieťa je iba jej povinnosť a co nespraví jej chlap musí automaticky spraviť ona. Podľa mňa keby ona zmení svoj prístup, svoje presvedčenie tak by sa jej podarilo postupne zmeniť aj muža.
To sú také malé kroky, proste nerobit za neho nič. Nie urobiť a potom frflat.
Som mu dala viackrat šancu, to vydržalo maximalne dva tyždne a potom znova dokola☹️ nechcem zničit vztach ale on bohužial nespolupracuje 😔
@mirkava je otázka, že či pán nebude zubami nechtami branit status quo, pretože pre neho je to pohodlné. Ak by chcel zmenu, ak by chápal, že toto v poriadku nie je, tak už by už bol pristúpil na manzelkine návrhy na zmenu. Niekedy sa každá snaha minie účinkom, keď druhá strana jednoducho nechce.

Sak daj mu raňajky a kým bude jesť si chod ľahnúť ty :-P ho predbehni