Lenivý muž alebo čo robí ten váš v domácnosti?
Zdravim chcem sa VA's opytat co vsetko robi VA's muz v domacnosti? Ten moj mi vykrikuje ze chodi do roboty a ja mam matersku dovolenku. Priklady: ani pohar za sebou neumyje uspavam maleho on sedi na gauci vedla neho vybrate pradlo z pracky a pan nic vsetko je na Mne, kos vyhodit iee urobit nakup no horko tazko ci mam problem ked mam obchod pid nosom len tiez sa mi nechce nosit tazke nakupy ked on chodi autom a ked som chora a lezim tak to si znaci ze kolko krat som uz bola chora mam sto chuti sa ho zbavit moje pocity bez neho by mi bolo lepsie... Co poradite a hlavne mi napiste co robi ten VA's. Za kazdy nazor vopred dakujeeeem
Ja by som svojho nemenila za nič. Navarí aj poprata. Síce na výlety veľmi nieje iba ak musí. Tak často chodíme len ja a mala von. Ale zasa nikto nieje dokonalý. A veď obaja pracujeme tak je samozrejme že obaja musíme niečo robiť aj doma.
@lenkakravcova takže si platí doma slúžku a opatrovateľku v jednom.
@magdicka111 môj robí všetko to, čo robím ja. Aj keď samozrejme, viac upratujem ja. Ale, keď treba urobí sám bez toho, aby som mu povedala. S deťmi sa učí, hraje, na výlety chodí. Proste moje druhé ja.
@magdicka111 kym som bola na materskej...v podstate som sa starala len o dcerku.. muz vsetko ostatne, s domacimi pracami nema ziaden problem, ked som chora, mozem s kludom prelazat par dni a vie ma zastupit takmer vo vsetkom.. ale ja odmietam byt sluzka.. mne ked sa nechce nerobim... malo kedy mu treba hovorit co ma robit..ak chces aby viac "pomahal" musis zacat od seba.. a hlavne mu to povedat.
muz vysava, povacsine vynasa smeti, da niekedy oprat, ale vesanie pradla je katastrofa, venci nasho psa. Moc momentalne nevarime, stravujeme sa restauracne. Ked nieco robim a babo place, co je skoro non stop,tak mu ho niekedy z postielky donesiem, osprchuje ho, prebali, oblecie, ale na toto ho musim vyzvat. Zatial poberam matersku, kupuje mi sice jedlo, ale ja hradim vsetko okolo dietata, co su teda dobre palky. Ja som na materskej, preto ho necham vyspat, za to mi musi byt vdacny. Ja som nazoru, ze to dieta je spolocne, nie moje, takze by sa mali starat obaja, ako aj o domacnost..
@magdicka111 tak mu vysvetlí že máš materskú dovolenku aby si sa starala o dieťa, nie o neho. Nech si uprace aspoň za sebou a postará sa o svoje veci
@magdicka111 to asi zavisi aj od toho ako je muz nauceny z domu, od svojej matky, akdoma nic nemusel robit, tak si mysli, ze nemusi robit ani zenaty.....moj muz ten urobi vsetko co treba, ja robim veceru napr. ale on nalozi umyvacku, uprace kuchynu, urobi mi kavu. DOkaze nalozit pracku, zavesit pradlo, ak treba aj pozehlit...povysava, s detmi chodime na vylety vzdy spolu...proste, tak je nauceny z domu a robi to aj v nasej domacnosti. A ja som vdacna jeho matke, ze ho vsetko naucila, ze treba aj pomahat, aj ked chodi do prace, ved ja tiez pracujem a este potom aj doma, ale tam to nastastie mame pekne podelene....
Moj robil vsetko kym nebolo bejby... Vazne vysal sam od seba pozehlil vsetko umyl riad niekedy ked sa mne nechcelo navaril ranajky zasadne robil vzdy on aj kavu rano dlazky ked som nezvladala smeti vzdy bral aj psa von periny poskladal prezliekol ked som poprosila dal aj prat ked som mu povedala aky program a prasok o kvety sa zasadne stara len on balkon vzdy umyval a zametal len on a ked je sluzba umyje schody v panelaku ale teraz mame bejby zacal podnikat a ja som rada ze som rada... 😏 No ked sa doma vyspi ide hned prec takze vsetko je teraz na mne a ide mi to uz na nervy asi mu to tak aj vyhovuje a zlenivel ale musim nan ho pritlacit lebo malemu idu zuby vsetky naraz varim pre tri osoby denne staram sa o psa chodim s malym von kazdy den kojim a chcem mojho stareho chlapa! Asi si zvykol ze vsetko je urobene a ze zvladam aj ked ja som vypluta a idem uz umret😭
moj manzel pracuje z domu. nakupuje. uprace riad. navari. vynesie smeti. plati upratovacku. je super
moj drahy manzel pomaha v ramci svojich moznosti, aj ked som mu musela trochu dohovorit a vysvetlit, ako to vnimam ja. este mi aj hovori, nech si platim vypomoc, co aj niekedy vyuzivam. na to mi nikdy jedno krive slovo nepovedal. treba chlapom po lopate vysvetlit, ako nam niekedy mozu neskutocne pomoct, a ze toho mame fakt vela a ku koncu dna padame do postele... no zial su aj muzi, ktori nemaju alebo nechcu mat pre to ci pre nas pochopenie a s takym typom muza zena nepohne...
p.s. tazke nakupy nech vlaci muz, ked sa ma za silnejsieho... kde sa podeli vsetci gentlemeni?
Cez týžden ak je doma a stíha prísť do kupania okupe malého, nakrmi. Cez víkendy fungujeme ako zohraná dvojka. To jest ked jeden prebaluje druhy chystá jesť. Spolu sa s malym hrame, ked zaspí, spolu robíme poriadok a následne kedze ho robíme spolu tak je to rychlejsie a aj si oddýchneme. Chlap si vie samozrejme aj navarit, umyt riady, pomaha mi skladat pradlo, prezliekat postele. O nic sa ho neprosim. Jedine tak chlapske roboty robi skor sám ale to mu tiež pomaham - asistujem. Skladali sme zahradny domcek spolu napríklad. Pomahat mi s malým a v domacnosti je prenho automatika. Lebo je to aj jeho syn a tiež tu doma býva 🙂
@magdicka111 znaci si kolko krat som bola chora🙈😂tak to ma dostalo🤦♀️
U nas delba prace neexistuje, kazdy robi co je treba, bez komentarov. Teraz som doma na PN tak si vacsinu veci v dome porobim sama od upratovania az po kosenie travnika. Ked som chodila do prace robili sme vsetko spolu. Ked sa upratovalo tak sa upratovalo, jeden vysaval, druhy utieral prach, jeden kosil, druhy plel burinu, proste z beznych cinnosti sme si spravili spolocne travenie casu. Cakame babatko a ja sa prinajmensom neobavam, ze by vsetko zostalo na mojich pleciach len pre to, ze manzel donesie domov peniaze.
Nevadi mu kos pradla? No tak ho posli uspavat maleho, nech si potom sam vyberie co mu je lahsie urobit. Argument, ze chodi do prace? No o to viac by sa mal venovat synovi a vytvarat si s nim vztah, ked je doma. Ked ta odbremeni od dietata aj vysavanie bude forma psychohygieny😂nechce robit domace prace, nech sa venuje malemu, ty si porobis😊
Muz je z 3 chlapcov a doma vsetko robila mama. Nezanechalo to na nom nasledky. Postupne sa doma zapojil do vsetkeho. Nakupuje vylucne on,vie co chyba v chladnicke,ak chcem nieco specialne varit,napisem mu. Kazde rano robi ranajky a kavu. Vecere vie urobit jednoduche typu zapecene toasty, pecena zelenina, bolognese spagety. Ked som chora,nenavari,lebo nevie,ale donesie menu z restauracie. Prezlieka postele a vynasa smeti zasadne on.pradlo mu musim pripravit,le bo do satnika takmer vobec nechodi,suche veci nepoodklada,to fakt nema rad a moc nevie,kde co mam a ako to odkladam.ma svoju skrinu na tricka nohavice bundy a viac ho to nezaujima :D Naplni a vyberie susicku aj umyvacku. Ked ma prist navsteva spat alebo robime vecsie upratovanie -aktivne sa zapoji. Uz som pisala v inej teme o tehotenstve,ale budem sa opakovat - teraz som konecne tehotna po problemoch a potratoch -uz treti mesiac sa muz stara o celu domacnost aj s upratovanim -vysava,umyva dlazky,nosi pradlo do nasej pracovne,bere psy na dlhsie prechadzky (co bola moja deviza,ale mame 2 a obcas natrafime na blbeho psa a je konflikt,nechcem teraz riskovat sama) a potom ich aj kupe. Stara sa o vsetko okolo domu, k tomu nemam vobec vztah. Pracuje do 16.15 na skrateny uvezok 4x do tyzdna a 1x do tyzdna externe studuje. Teraz mali od skoly pauzu ,ale znovu zacina, tak to bude trochu narocnejsie pre neho. Mozem prehlasit,ze moj muz kmita a sa nezastavi. Ale chodi aj s kamosmi na pivo a na motorku,zatial sa nestazoval,tak dufam,ze je s tym v pohode. Ale vyzera spokojne tak asi ano 😃
Môj robí komplet všetko, pomáha mi, aj malého uspi po nakojeni, aj navarí občas, dá prať, vyvesia, spraví poriadok, postrazit malého aby som si mohla niečo spraviť, kým uspava ja, spraví večeru, prebali ho, okupe so mnou, pomáha mi vo všetkom proste 🙂
No, nie je nic nerobenie ako nicnerobenie. Mm tiez nejak neovplyva laskou k domacim pracam, a ani ich nerobi, niektorych sa ani nedotkne (i ked byval sam, tak to robil)😀 Cize doma max. urobi sebe caj a ked mu poviem, vynesie aj smeti (ak ma cestu okolo😀) ci urobi nakup, ak ma naladu resp. Tazke veci (i ked vela si viem aj sama doniest). Ale naoplatku, cokolvek ja alebo deti chceme, da nam to, kupi nam to, zariadi to, dostaneme to. Ked sa mi nechce varit, tak sa oblecie aj o 2hej rano a donesie nam jedlo. Ak chceme ist na vylet 1000km, len organizacne pokecame. Ak chcu deti do kina, na predstavenia, zoo- tak je to len otazka kedy je to vhodnejsie.....A ze znacenie si chorob🤣🤣by som mu ten notes o hlavu oplieskala a dieta na vikend nechala, nech sa stara a aj prata(a extra by som to urobila vtedy, ked ho bude "soplik" chytat...)👿👿
@lenkakravcova zlatokopkou si sa nazvala ty. No v 23. rokoch ti to ešte vyhovuje. Držím palce, nech ti to tak ostane, čo najdlhšie. My sme si doma rovnocenní vo všetkom. A tiež nám to vyhovuje. Nie som na ňom totiž závislá. Ani by som nikdy byť nechcela.
Mam nieco podobne..vraj co chcem ked chodi do roboty..a ja chodit po materskej nebudem?a zas bude vsetko na mne.ja mu davam najavo,ze si stacim uz na vsetko sama a ze ho nepotrebujem..ale zas co sa tyka nakupu ide on aby sme nemuseli ist s detmi.takze pomaha s nakupmi aspon
@lenkakravcova Vies niektore zeny (najma tie co maju daco v hlave) rady chodia aj do prace. Hovori sa tomu kariera a sebauplatnenie. Samozrejme, po materskej. Tazko pochopitelne pre niektore, ale to tak. @sasa1310 je lekarka. Asi nechodila 6 rokov na medicinu, aby cely zivot len utierala prach a vynasala smeti
Tak ten môj je úžasný. Veľa pomáha, upratuje viac než ja. S malou tiež veľmi pomáha aj keď veľa krát nemá nervy na plač takže mi ju väčšinou prenechá. Keď treba aj navarí. Nemá problém s ničím. Ale napríklad môj bývalý jemu trebalo aj jesť doniesť pod nos a ešte po ňom upratať. Pánko bol velkomožný aspoň si to myslel.
@magdicka111 moj robi vsetko okrem varenia zehlenia a vesania pradla..bol tak nauceny z domu a som samozrejme rada..neviem si ani predstavit ze by bolo vsetko na mojej hlave
Ale zas chodi neskoro domov z roboty cez tyzden rano o 4 ide a o 21 chodi domov..aj ked doma nepomaha s pracami zas je s babami ak je cez vikend doma,ze nema robotu..ale aj to som musela dohovorit mu..a pritom tiez,ked neboli baby nase tak mi pomahal upratovat viac..ale aj navari segedinsky gulas,alebo gulas..to zas nemozem len kydat..len mi povie teda ze nemam po nom chciet aby robil aj doma ked robi v robote
Moj tiez vie poupratovat, vari ( je vyuceny kuchar tak preto). Normalne si to podelime ad hoc ako to vyzaduje situacia.
@magdicka111 môj robí všetko, cez víkendy vidí že pri malej sa toho moc urobiť neda a koľkokrát mi povie že má obdivuje že to s malou zvládam 🙂 všetko robím a spoločne, to že príde z práce neznamená že mu padla veličenstvo sa podarí a ja makam ďalej, to by letel 🤔 ja po ôsmych hodinách keď končí pracovná doba tiež neodlozim malu že padla. Už keď to chce brať doslova materská znamená že sa venujes dieťaťu a nie že robíš doma slúžku. Mať doma toho tvojho tak mu neperiem nevarím urobila by som najnutnejsie a venovala sa malej. Veď nemá plutvy... pokiaľ teda ozaj nerobí v kameňolome a nechodí chudácik domov zrobeny 🙄
@magdicka111 No tak to ti nezavidim veru takehoto chlapa po svojom boku. Moj je vdakabohu normalny a aj sam od seba niekedy uprace, nemusim mu nic hovorit. Neviem cim som si zasluzila tak poriadku milovneho chlapa ale nemam sa na co stazovat. Aj prat sa naucil dokonca 😂😂
no tak sa ho zbav..ze si znaci ked si chora taku by dostal panvicou po hlave len taky fukot :D obrazne.....moj chlap pomaha nie moc ale ked poviem sprav toto a toto tak pomoze...a nasla som si nanho fintu lebo mi pride ze sa tvaria jak keby ich to ponizovalo, ked mu poviem uprac kuchynu a som doma tak mu to trvaa kym sa akoze rozhybe, ale ked poviem idem so psom uprac kym sa vratim...dojdem domov najdem ho sice v tej istej polohe na gauci ale kuchyna nabliskana :D..ale su dni ze musim po nom hulakat lebo ma nevie nic vytocit viac ako ked lehni na gauci a notebook pred sebou a len cumi cele doobedie a ja kmitam po byte viem si stale cosi najst a on sa tvari jak keby nic.
@babikadaska A z čoho žijete? Žijete na Slovensku? Som zvedavá.
Ja by som doma nevydržala, stacila mi materská. Aj to v dvoch išla mala do škôlky a ja do autoškoly.😊 Kym bola maličká raz za týždeň ju strazil manžel a ja som si odbehla do mesta na 2-3 hodky nakúpiť drobnosti, ale potraviny vačšinou nakupoval on. Teraz pracujem, chodím domov kolo 16-17 a veru niekedy nestiham aj ma to niekedy hnevá, ale keď tu čítam tie prispevky asi je to v poriadku. Varim skoro každý deň aj keď niekedy len niečo rychle. Manžel pracuje na smeny keď mu poviem ze nieco treba urobiť, pofrfle si ale urobí. A to este neviem čo ma čaká ked bude mala v škole. Kolko sa zvyknete učiť s prvačkou ? Ale zase cez vikend alebo keď sa dá trávime čas spolu buď ideme na výlet alebo na ryby.

@magdicka111 môj teplé večere nechce, lebo z nich priberá. Ako dobre 😀. Som na rodicaku, máme 3 deti, on chodí do práce. Ale po práci a cez víkendy makame obidvaja rovnako. Či už dnu, v záhrade, alebo okolo deti. By dostal jednu na zadok, keby vylihoval na gauci a ja by som musela okolo neho kmitat. Ja som tiež v jednom kole, aj keď do práce nechodím, ale pri 3 deťoch sa teda vôbec nenudim. S bábätkom ešte aj nočné taham. Pomáhal ale vždy a ja sa zase snažím co najviac urobiť sama, lebo preferujem, keď sa skor venuje deťom, ako keď upratuje. Okrem varenia zvládne hocičo čo prave treba urobit