icon

Leto bez zážitkov

30. jún 2023

Je tu niekto, čo nemá nič rezervované na leto?my nič.trápi ma, že yun sa bude asi cez leto nudiť.žiaľ nemá kamarátov nie jeho vinou.a zrejme čo sa týka výletov tiež žiadna sláva.ja nešoferujem a manžel veľa pracuje.možno ho vezme na jeden dva výlety jednodňovky aby sa neppvedalo, že nikde nebol.trápi ma, že pred nami nudné leto, ni nevuem to zmeniť.bez manžela sa nedá. tu nis sú dibré spoje a manžel nemá rád výlety, nechce nikam chodiť a veľa pracuje

natall113
1. júl 2023

Čokoľvek tu kto napísal na všetko máš odpoveď ako sa to nedá...
Ja neviem moja mama nemala vodičák, otec chodil na týždňovky a nenudila som sa nikdy, chodili sme veľa na bicykle, opekali sme buď doma alebo niekde mimo domu, autobusom sme ráno išli do mesta na zmrzlinu alebo do parku, večer na prechádzky po dedine a rôzne takéto aktivity.
Prípadne nevieš ho dať k babke/tete? Aspoň na jednu noc

letfenixa
1. júl 2023

@viestta vlani v lete mal syn kľudovy režim bez chodenia , tak mal (plážový) stan v spálni, aj to bol preňho zážitok.

vevesh
1. júl 2023

Jezkovi voci- ja som tahala 4 mesacne a 4rocne dieta cez 4000km vsetkymi moznymi prostriedkami cez 6 statov a ty sa nevies dostat do najblizsieho vacsieho mesta v ramci domoviny😳😳😳😳inac kazde mesto ma akcie a programy pre deti cez leto zadarmo- od koncertov, cez open air kino na kupku a pod. (da sa prespat v penzione, ak vam nejde bus domov alebo ist taxikom spat). A ak nie su peniaze, tak tury vsetkymi moznymi smermi od domu. Na nete je kopec inspiracii "zadarmo", mk si zvladla otvorit, tak aj zvysok hadam das......a ked nejde, tak chybu hladaj v sebe a nie v tom, kde a ako byvate, ci (ne)mate auto, peniaze a muz cas....

podmostom
1. júl 2023

Mne by úprimne vadil manžel čo nechce nikam chodiť a nemá rád výlety. Nepáčilo by sa mi byť stále niekde na výletoch bez neho. Sem tam áno, ale nie furt. A zvyšok roka mimo leta niekde spolu chodíte? Mate nejaké spoločné záľuby? Príde mi zvláštne že za celé leto si na vás vyhradi jeden dva dni. Či ste sa tak dohodli, že istý čas bude len makať a potom sa vám začne aj venovať? V tom prípade ti naozaj neostáva nič iné, ako to, že sa vám o zábavu a spoločnosť musíš postarať ty sama. A naozaj si treba zvážiť, či ti to takto vyhovuje, respektíve dokedy. Ak máš dlhodobo fungovať s deťmi sama a prostredie kde žiješ ti nevyhovuje, zvažovala by som aj presťahovanie. Ja som v meste, lesy, jazero, ihriska, kúpalisko,detske kútiky.. mam na skok. Tiež nesoferujem, ale v rámci mesta mi to ani nechýba. Ak si niekde naozaj v malej dedinke tak verím, že tam to auto môže celkom chýbať.

alexandra383
1. júl 2023

Sorry ale s malymi detmi chodia aj same mamicky aj do zahranicia na dovolenky a ty nechces ist kvoli 1,5rocnej dcere busom do najblizsieho mesta? To uz co su za vyhovorky.. naber jej nove hracky, maskrty a chodte. Ved takto doma s detmi je to ovela narocnejsie ako niekde v terene.. do nablizsieho mesta busom a odtial vlakom kamkolvek.

neznamaznama
1. júl 2023

Obávam sa, že tu už nie si a nečítala rady a nápady, lebo je to dosť veľa útoku na teba. A na jednej strane sa tomu nečudujem. Je zvláštne, že 1,5 ročné dieťa neradi cestuje busom, ešte som také nevidela, ale dobre, dajme tomu tvoja taká je (možno by to stálo za pokus, deti sa menia a možno aj ona. Možno to chce správnu motiváciu, zábavu v tom autobuse. Je mi zvláštne, že váš manžel nevezme na žiadny výlet, keď je doma, ale aj to vezmem ako fakt, hoci u nás ti je nemysliteľné. Vychádzajme z toho, že proste ísť mimo vaše mesto, dedinu sa fakt nedá. Takze program len u vás. Máte v blízkosti nejaký les (nemusí byť hneď za rohom)? Choďte opekať, ti deti väčšinou milujú. Kúpte nejaký obyčajný lacný stan a sťahujete na dvore, keď bude pekne. Aj to deti väčšinou milujú. Vezmite deku von na dvor či blízku lúku, a spravte si piknik. Založte si herbár. Nájdite si rôzne kamene a pustite fantáziu na výlet, niečo banner namalujte. Nechaj syna upiecť koláč, obyčajnú bublaninu (potrvá to síce dvakrát tak dlho, ale bude hrdý, že ju urobil sám). Na nete naozaj nájdeš kopec inšpirácií skús hľadať výrazy, ako zabaviť dieťa doma, aby sa dieťa nenudilo doma a pod. Využi internet naplno a ver mi, že nájdeš toho viac, ako budete schopný zvládnuť. Prosím neľutuj sa, na svete je veľa detí, ktoré nepôjdu na dovolenku a niektoré ani na drahší výlet. Len sa vzchop a povedz si, že svojim deťom spravíš leto, na ktoré nezabudnú. Netreba k tomu dovolenku. Len mamu, ktorá ich miluje a nebojí sa výziev. A aj obyčajný piknik na dvore môže byť nezabudnuteľný. Zvládneš to, neboj.

letfenixa
1. júl 2023

Takúto situáciu ale zazivas určite každé leto. Alebo ste len tento rok prestahovali do obce panubohu za chrbtom? Ako si to riešila po minulé roky? Neplánujes si spraviť vodičák, keď žiješ s 2 malými deťmi v obci s 5 spojmi denne?
Ty si citankovy typ 'muchy, zjedzte si ma'.

evkamotka
1. júl 2023

1. Vyuzi jeden z tych par spojov
2. Dohodni sa s muzom, ze vas rano do mesta zavezie, poobede vyzdvihne
3. Taxik. Kazda parada nieco stoji, no tak tych par x ozelies

tinkavvv
1. júl 2023

Vies, su ludia, ktori hladaju sposoby ako nato a ti, ktori hladaju dovody, ako sa to neda. Ty budes z tej druhej skupiny.
Tiez mam 1,5 rocnu dceru - ved s nou sa uz da vsetko - aj bicykel, aj do nosica na chrbat a ist pesi, aj do hotela a aj k vode...tiez bude manzel dost pracovne vytazeni, ale nebudeme sediet doma. Tiez chcem starsej vymysliet zazitky a vylety.

summer23456
1. júl 2023

Ja som s dcérou svoj ročnou tiež šla 25 km busom do najbližšieho mesta, pochodili sme všetky ihriská, šli do cukrárne, v kiku kúpili náhrdelník za euro a celé šťastné šli domov. Alebo hocikde vlakom,kým bola malá,hľadali sme všade ihriská,teraz popizerame mesto,navštívime múzeum,dáme pizzu a deťom sa to ráta. Máme aj celodenné výlety. Napr. Sme šli dve hodiny vlakom do Spišskej novej vsi a tak cez celé mesto peši do zoo, potom do cukrárne. Nič náročné a predsa bola šťastná. Keď máte dvor,vymyslí aspoň stanovacku na dvore.

deginko
1. júl 2023

Nehnevaj sa ale dá sa sadnúť na bicykle a ísť aspoň má pol dňa na výlet aj s malou .

1ryba
Odpoveď bola odstránená
drobcek17
1. júl 2023

@rfrd12 tak zas super, že si mala tak dokonale dieťa ze si s ním cestovala 800km. Ja mam auto, ale môj syn v tomto veku dokázal aj celú cestu prerevat. Raz reval asi 2 hodiny v kuse v aute, tak to si ani neviem prestaviť co by robil v autobuse 🤷‍♀️ a predstav si, že ani v sedačke nedokázal zaspať, takže nie každé dieťa je schopné cestovať tak dlhu dobu.
Autorka, moj syn je ešte malý, preto ho extra nezaujímajú výlety, aj keď niekam ideme, vidím na ňom, že to nie je nič pre neho. Preto chodievame casto do prírody, ta je zadarmo a prídeš tam aj bez zbytočných investícií.
Ja keď si spomeniem na svoje detstvo, tak nás rodičia nebrali často na vylet, nehovorím chodili sme ale bolo to mášx 3krat do roka. Ale teda každý víkend sme boli v lese tam sme opekali, hrali siskovu vojnu, futbal išlo hlavne o ten čas co s nami rodičia strávili.

apolka77
1. júl 2023

Prepáč ale si fakt nemožná!
Ľutujem tvoje deti. Na všetko máš výhovorky to sa nedá hento sa nedá...
Mala má 1,5 roka , daj si namontovať detsku sedačku na bicykel a môžeš ju voziť. Ja som tak svoje deti vozila ešte nemali ani ROK!!!
Že tvoj syn sa bude nudiť no jasné keď ma tak nudnú matku ktorá sa bojí ešte asi aj na autobus nastúpiť.
Keď ti nejdú spoje tak si vieš objednať 1-2 noci v meste kde je nejaká zábava napr.kupalisko , tura, zoo napr...určite je v blízkosti nejaký spolužiak, sused v jeho veku môžeš sa dohodnúť že raz príde k vám sa zahrať kamoš raz tvoj syn k nim...
Môžete ísť na 2-3 dní k rodine , vymyslieť sa dá toho tak veľa že amen.
Lenže zrejme ty nemáš tiež žiadne kamarátky, všakže?
Na pekne prázdniny netreba more ani kopu peňazí.
Stačí mať program
Jeden deň ideme na bicykle
Druhý do väčšieho mesta, prespime v hoteli alebo penzióne 1-2 nocí aby ste sa nemuseli vracať, využijete úplne potenciál mesta, predtym si nastudujes kde čo je zaujímavé ...sú kúpaliska, kino, múzea..malého môžeš dať k babke, tete, sestre na aspoň 2 noci ...atď atď...
V akom meste to bývaš?
Napíš prestudujem za teba kde viete ísť v okolí a mať fantastické prázdniny.
Prestaň byť na úrovni 10rocneho bojazliveho decká...a slovo to sa nedá vyškrtnúť z tvojho slovníka.

anonymous87
1. júl 2023

Prepac, ale kazdy tvoj koment je neda sa, nejde to a hento tamto. Vsetko sa da, len treba chciet. Kde je vola, tam je cesta…🤷‍♀️
Len ty ako rady ako synovi urobit program, hladas poklepanie po pleci, ze nevadi, prezijete to aj s nudou 🤷‍♀️
Ved sadnite na autobus, naplanuj vylet. Prespiste niekde jednu noc, kedze ako tvrdis autobusy k vam nechodia uz po 16… nemusite spat v drahom hotely… proste len treba chciet…a to ti pisem ako clovek, ktory ma vodicak od februara… ale este nejazdim. Nemam auto 😂 a brutal narocne deti, ktore neobsedia… ale nechcem aby sedeli doma na zadku… chcem, aby mali zazitky… len tebe to viac menej vyhovuje sa mi zda

marcellka32
1. júl 2023

Sedačku na bicykel a ideš... kúpalisko, zmrzlina, ihrisko, domov...ďalší deň, ráno bus, vlak, mesto/ihrisko, domov...

ibrunova
1. júl 2023

Čo znamená, že nemá kamarátov nie vlastnou vinou? A rovno v prvom príspevku si mala napísať, že máš aj mladšiu dcéru.

lenusa20
1. júl 2023

Kto chce spôsob si nájde. A to platí vo všetkom. Ten vodičák ak chceš autom, si už mohla riešiť dávnejšie. A čo sa týka autobusu, áno idú možno 5-6 spojov, ale idú!!! A toto isté aj s vlakmi. Neber to v zlom. Nechcem ťa spochybniť ani nič podobné. No faktom je, že sa veci dajú riešiť aj ináč. Ja som bola istý čas sama s dcérou, ale ak keď sme ešte s mužom spolu boli, som s dcérou bola úplne samostatná jednotka. Je pravda, mala som vodičák, no to už bola proste moja priorita, nebyť odkázaná na okolie a muža. Ja som sa ocestovala teda dosť. A keď sme boli samé, myslím, že ešte viac. Teraz nám druhého muža a robím to isté, akurát, že tento sa snaží zapájať a nájsť si čas. Ale keď nemá, nič sa nedeje. Každým dňom čakáme bábo a určite sa nechystám sedieť doma celú materskú. Aj čo sa týka financii, veľa hradov, zrúcanín ťa stojí len ten spoj trebarz. Jedlo si zbalíte do plecniakov.

dorothee
1. júl 2023

Podlamna vam chybaju kamarati..Ja byvam tiez v zaprdenej dedinke,v okoli nic a ja bez vodicaku,muz v robote a mam dokonca styri deti..Ale mame vela kamaratov,rodiny s detmi,a tak sa jeden den kupeme u nas v bazene,druhy su na trampoline u kamosov,treti mame grilovacku u niekoho ineho zase,alebo sme s nimi na ihrisku,na prechadzke alebo sa len hraju na dvore..Deti potrebuju deti,ked sa maju s kym hrat,ani im vadit nebude ze su len doma v dedine..

anonymous87
1. júl 2023

Autorka:
https://www.sdetmi.com/sr/vylety/

https://www.kamnavylet.sk/sk

Mozes skusit hladat a nieco naplanovat… alebo skus hladat cez uja gugla… moznosti je nekonecne vela

cyberk
1. júl 2023

noo syn trpi len preto, ze mas nedostatok fantazie a energie na to nieco s vasou situaciou aj spravit ;) 5 spojov za den je dost podla mna ;) tu rit sveta ste si vybrali (sebecky) vy, tak sa pozbieraj a namiesto "neda sa, neviem" zodvihni rit a rob vymyslaj nieco... moj oco tiez tazko pracoval, auto sme dlho nemali, ale nepamatam si ani jedno leto, kedy som sa nudila, a to sme boli 3 deti

daniela1911
1. júl 2023

Neviem, či si naozaj taká nesvojprávna, alebo celé to je trochu inak…. A chlap, čo robí v zahraničí a keď príde domov nechce ísť ani na výlet, kopla by som ho do hlavy. Načo máte tie deti teda? Ty isto riešiš len dcéru a si vyhorená zo života a syn sa preto nudí. Vieš prečo dcéra zle znáša cestovanie? Lebo ste jej to nikdy neukázali. A to že kedysi ste nedošli do cieľa, šak hádam je zas staršia odvtedy.
Dievčatá ti tu napísali ako na pekne leto za pár eur, ale napísali ti aj možnosť ísť kdesi na dovolenku s deťmi na pár dni, kde bude veľa zážitkov a animátorov, ale tipujem, že ani to by manžel nezaplatil, že?
Ja mám síce auto a jedno dieťa, ale od mala ju “prevláčam”, nepoznám že nevydrží v sedačke, alebo vo vlaku, alebo sa nevie správať pred cudzími. To deti treba naučiť, ukázať im to.

viestta
1. júl 2023

@ibrunova mozno nema kamaratov vlastnou vinou, mozno ich nema vinou rodicov. Nikde nechodia, tak kde by tych kamaratov stretol? Deti sa skamaratia z 2 minuty, aj take, co sa v zivote nevideli. Staci ak su na rovnakom mieste, ani jazykova bariera nie je prekazka. Vlani sme boli v BA, na ihrisku za Auparkom sa nas maly behom par minut skamaratil s detmi, ktore v zivite nevidel a ktore nehovorili po slovensky. Hodinu sa tam hrali, komunikovali uplne bez problemov a my matky sme si v klude posedeli, pokecali a jazykova bariera pre nas bola omnoho vacsi problem.

portret7
1. júl 2023

Dopredu si ospravedlnujes svoju pohodlnost. Existuje verejna doprava. Kto chce, cestu si najde. Kto nechce, bude bedakat, preco sa to neda. Take slovenske😉

rorino
1. júl 2023

Ubytovanie na jednu noc v mieste výletu a stačia dva spoje jeden z domu,druhý domov😉

rorino
1. júl 2023

Aj my sme mali také leto,tiež mi to bolo ľúto,že bude mať malo zážitkov,ale vždy sa dá niečo vymyslieť,oživiť,ozvláštniť,aj keď sme šli len pár kilometrov ďalej.

stanulienkat
1. júl 2023

Zavolaj do cestovky a oni ti už vyberu destináciu. Pobal seba, pobal deti a manžela nechaj doma. A máš krásny týždeň pri mori.

0kristina0
1. júl 2023

Autorka, na zaklade coho ste si vybrali byvanie ma dedine kde davaju lisky dobru noc? Rozmyslalu ste trochu pri tom? Mas muza pracujuceho v zahranici, ty si bez vodicaku, byvate v nejakej diere (ocividne podla tcojich komentaeoc) no to je uzasna kombinacia. Tvoj syn nema bratrancov, sesternice? Opytaj sa muza naco si robil deti. Ci len na ro aby mohol povedat, ze ma? On nebude chodit na ziadne vylety, nie je ochotny ani kvoli detom. Gratulujem ti, vybrali si pre svoje deti turbo sebca 1. Ligy.

krisstinkaa
1. júl 2023

Program môžeš aj doma vymyslieť, nemusíš chodiť 200 km autobusom do iných miest,každý deň sa dá niečím obzvláštnit,jeden deň ísť na bicykle,iné dni si opekať,ísť kľudne aj tým autobusom do najbližšieho mesta,na zmrzlinu,do kina ,do parku,kľudne ráno aj do lesa na hríby,na kúpalisko,deťom sa častokrát páčia prave takéto "obyčajne" prázdniny..my ako deti sme tiež iné nemali,možno 2-3 výlety počas leta,inak len doma,na dedine a pritom každý deň bol pre nás super a určite nie nudný.

tanyag
1. júl 2023

Myslím, že tu je zbytočné niečo písať. Problém je v autorke. Deti nezvládnu to a to, deti by sa báli a neviem čo. Ako vieš, keď si neskúsila?
Moja dcéra bola tiež strašný bojko, dokonca sa bála aj detí, ale nesedela som s ňou doma, každý deň som ju medzi deti vzala, pokiaľ si neuvedomila, že sa nemá čoho báť. Tak isto neznášala hluk a hlasnú hudbu, vieš kedy sa to prelomilo? Vzala som ju do cirkusu 😁 Nebudem tvrdiť, že mi to bolo príjemné vidieť tie jej vystrašené oči a to, ako si zakrýva uši rukami kvôli hlasnej hudbe, ale čuduj sa svete, vydržala tam 2 hodiny a ešte týždne o tom potom doma rozprávala ako bolo super.
Ale poznám aj rodiny, ktoré s deťmi nejdú vôbec do spoločnosti, tie deti sa hrajú len na dvore a potom keď prídu do mesta medzi viac ľudí a deti, tak je to pre nich šok, akokeby nepoznali, nevedeli, že ihriská a iní ľudia existujú.