Leto bez zážitkov
Je tu niekto, čo nemá nič rezervované na leto?my nič.trápi ma, že yun sa bude asi cez leto nudiť.žiaľ nemá kamarátov nie jeho vinou.a zrejme čo sa týka výletov tiež žiadna sláva.ja nešoferujem a manžel veľa pracuje.možno ho vezme na jeden dva výlety jednodňovky aby sa neppvedalo, že nikde nebol.trápi ma, že pred nami nudné leto, ni nevuem to zmeniť.bez manžela sa nedá. tu nis sú dibré spoje a manžel nemá rád výlety, nechce nikam chodiť a veľa pracuje
To nejde len o deti, ja by som sa zbesnela, kebyže sedím s nimi doma celé dni.. Kým spali cez obed, tak sme ráno vždy doma porobili, čo bolo treba a každé poobedie sme niekam vyrážali. Tiež som bola bez vodičáku a muža.. Na bicykli na blízku zmrzlinu, na najbližší kopček, k blízkemu potoku, atď atď.
Zasa tema neviem, neda sa, nechce sa mi.
No tvoj syn je odkázaný na nudné leto. S takouto matkou, nedá sa to takto, nedá sa to hentak, som odkázaná na manžela, mám ešte malé dieťa, babky to sa tiež nedá, nič sa nedá, všetko je komplikované. Letné prázdniny sú každý rok, vedela si o tom, tak čo si to neriešila skôr? Povedzme v marci si sadnúť s manželom a naplánovať ASPOŇ JEDEN výlet. On nemá rád výlety? To je pekné, ale vaše dieťa má rado výlety, tak aspoň raz by sa mohol "obetovať". A jemu by tiež neuškodil stráviť jeden víkend s vami, najmä keď veľa pracuje a v zahraničí. Tiež si si mala sadnúť s babkami, určite by si našli čas na vnuka aspoň na pár dní. Mala si mu booknuť tábor napríklad (áno viem, viem, kto by ho tam odviezol, lebo manžel by určite pracoval alebo by sa mu nechcelo alebo milión iných výhovoriek). Mala si to riešiť skôr a nie sa zobudiť 30.6. A potom existuje ešte také, že taxíky. A mávajú aj autosedačky. Proste kto chce, spôsob nájde. Ostatní (vrátane teba) majú kopu výhovoriek a rečí ako sa to nedá. A ešte mi nadá opýtať sa ťa jednu vec. Život píše rôzne príbehy. Čo by si urobila keby nedajbože tvoj manžel zomrel? Alebo by vás opustil? Zostala by si s deťmi už naveky vekov zadebnená vo vašej dedine? Si dospelá žena, matka, už by sa patrilo byť viac samostatná.
Rano sa busom zvezies k vlakovej stanici a odtial niekam vlakom. A vecer bud naspat vlakom,busom. Vsetko sa da,len neupadaj na duchu. Bude to dobrodruzstvo. Alebo chodte sami niekam. Pozri nejake kupalisko,v blizkosti vyhladaj ubytovanie. Rano pojdete z domu,cely sa kupete,prespite,dalsi den sa kupete a idete domov. Nemusis mat kazdy den vylet,ale aspon parkrat za leto. Urcite aj v okoli najdes aktivity. Vymyslajte doma nejake aktivity. Ak ta nic nenapadne na nete je plno tipov ako zabavit deti doma cez prazdniny
Vyhovorky. Chyba bude v tom, ze nie si kreativna. Ja tiez nesoferujem. Mame milion aktivit aj bez auta. Spoje existuju, staci planovat. Da sa niekde aj prespat a vrati sa o par dni
Chodili sme takto aj ked boli malicki. Takze sa ti nechce a hladas si vyhovorky a tiez nemas napady. Tak poznam ludi, co nikam nechodia a ich deti vidia maximalne ihrisko pri dome ci na dvore
Autorka, mam pre teba navrh. Daj mi kde byvate a kde by ste sa chceli ist pozriet. Ja ti vecer sama, dobrovolne a bezplatne vyhladam spojenia. Vsetko na jednodnove vylety.
Urob si vodičák🙂
Ak byvate na dedine, tak kazdy den vybehnut ked len na najblizsiu zmrzku (peso/busom/vlakom). Ist za dedinu do lesa/haja na hriby, pribalit v kosiku ovocie a spravit si piknik. Vziat so sebou loptu, ine hry na hadzanie a prebavit sa na luke. Opekacka v prirode je tiez super zazitok, naucit maleho ako sa zaklada ohen, vziat par spekacikov a zazitok paradny. Vybehnut s nim na kofolu do krcmy a cestou spat nech ti pomoze s nakupom. Sem tam doma potrenovat priklady z matiky, diktaty, aj ked asi nebude nadseny, ale prejde mu cas. A zapojit aj decka z dediny, urcite ma aspon 1 kamosa, spravit im piknik na dvore, kupit len mini detsky bazen a nech sa spliechaju a vylihuju ma deke. Vsetko je to takmer zadarmo a zazitky zarucene, nemusite chodit 10-timi spojmi do muzei a na vystavy.
Cez dalsi skolsky rok si pories soferovanie. Bude to prospesne pre celu rodinu.
Píšeš že bude mať nudné leto syn.... Xy žien ti tu píše ako sa zariadiť aby to leto mal syn zaujímavé a pekne ty máš zas len samé výhovorky prečo sa to nedá a prečo nie..... Takže tvoj syn bude mať nudné leto len preto pretože ty nemáš snahu mu ho spríjemniť.... Čo odpoveď to negatívna že nie lebo.... Nedá sa atď atď.... Fakt daj na rady žien tu a syn sa ti poďakuje
My sme na tom presne tak isto. Takze nie si sama koho caka take o nicom (co sa vyletov a dovoleniek tyka) leto. S tym rozdielom, ze u nas sa budu nudit 3 deti a ja nebudem nic ine robit len varit a chystat a spratavat a tak dokolecka dokola. A k tomu ako bonus pocuvat cele dni ich skriepky, hadky, natahovacky, vreskoty...proste chytaju ma z leta mdloby :/
@silvike a preco tym detom neurobis program? Autobus, vlak. Ja tiez nejazdim, ale doma nesedime 🤷♀️ ked je muz v praci, pobalim deti a ideme… den dva predtym pozriem co kde a ako. Naplanujem cestu, odchody busov a ideme
@silvike no tak 3 deti spolu aby sa nudili...... A ked pozerám tvoj profil, už aj najmladší ma 3-4roky, tak môžte variť spolu. Možno bude viac bordelu, bude to trvať dlhšie, ale prejde s tým čas. Neverím, že nebudú nadšený z perníka, ktorú spravia sami. K tomu nejaká domáca limonáda, a mate piknik.
A nemusíš variť každý deň. Sprav im chlebíčky, pribal jablká, banány, keksíky, vodu a vyberte sa na túru niekam, k vode.... Však už to tu odznelo. Budeš mat voľný deň od varenia, deti budú mať program.
@silvike Opat to je tvoja chyba. Si leniva daco vymysliet. Varit - nevaris kazdy den. Vyhovorky matiek, co detom nevedia spravit program. Ja mam napady na cele leto, ani neviem kedy to stihame (bez auta, pouzivam dopravu, auto nie vzdy, sama nesoferujem). Plus dovolenky. Jednoducho sa ti nechce, nakolko to chce trosku vystupit zo stereotypu a komfortnej zony. Co budu mat deti z toho, ze kazdy den varis? Nic
Staci navarit na 2 dni, potom jeden den urobit daco rychle
Kazdy ma take prazdniny ake si urobi. My sme aj v case covidu vymyslali najma akcie v prirode
Ja som s dcérou sama, ráno sadneme na vlak či bus a večer prídeme. Odvezieme sa do hocijakého mesta, popozerame čo sa dá, sadneme na pizzu,zmrzka,koláč,večer domov. Len sa ti nechce,radšej budeš bedakat doma
@viestta super napad aj ja som jej nievo podobne chcela napisat. Ale dotycnej keby si aj pristavila auto so soferom pred tom, nasla by vyhovorku preco nemoze. - ved cesta autom je nebezbecna a nebude doverovat cudziemu soferovi ..... Autorka- Konecne si priznaj,ze tvoje deti budu mat leto na 💩 lebo si ty leniva a nic sa ti nechce organizovat. Mne ked muz chodil na tyzdnovky sadla som s detmi na autobus rano o 4:00 a sli smer BA. A slu sme do Bojnic aj s prestupmi a vecer sme prisli domov - vlakom, busom a taxikom vecer o 22. A bol to zazitok.
Bicykle, stan, ist na opekacku k rieke/jazeru? Napis lokalitu kde byvate, mozno daju skor konkretne tipy....
@summer23456 tiež som tak chodila 20 km do mesta, keď som sa nudila.Detom stačí málo len rodičia vidia vo všetkom problém.Vecer som bola utahana ako mulica, ale potrebovala som vypadnúť z domu zažiť niečo nové.Aj, keď sme len sedeli v prezidentskej záhrade, pozreli fontánu, kúpili omaľovánku, dali zmrzku, ale niekde sme boli.Ked bola menšia spala v kočíku a ja sedela na káve.
Z akej si dediny? Kludne aj do spravy ak nechces verejne. Pozriem co by sa dalo vymysliet vo vasom okoli. Ja mam 4 r syna. Jedinacik a podnikame casto vylety po celom svk. Ci autom busom vlakom. S manzelom kamosmi alebo aj sami
Jeejda, sa tu na mna zniesla sprska riadna 😀 Nie, nie som ani vrastena do zeme, ani nemam tazky hendikep. Dokonca aj ako tak soferujem a aj som celkom kreativna 😀 Ja som len reagovala na to co sa pytala autorka hned v prvej vete : "Je tu niekto, čo nemá nič rezervované na leto?" Takze to malo byt len k tomu, ze teda, nie nemame nic vyslovene zarezervovane, vybavene a vopred zariadene. A s tym varenim to teda bolo myslene tak, ze ked si niekde na pobyte, dovolenke a pod. tak sa vacsinou nemusis vobec starat o jedenie, kdezto ked si s detmi doma, tak musis riesit stale stravu. Nehovorim, ze kazdy den, vyvaram komplet menu, ale teda kazdy druhy den urcite treba, bud polievku uvarit, alebo druhe jedlo. Urcite je ine, ked sa deti stravuju v skole/skolke a ked ich mam proste doma. Vtedy sa urcite musim venovat vareniu viac ako cez sk.rok. My budeme urcite podnikat taketo aktivitky ako tu boli spominane, s tym nemame problem. Len teda, najstarsej to uz velmi nestaci, najradsej by sla vyslovene na dovolenku a najlepsie k moru. U nas su ale problemom hlavne financie, takze fakt len take jednoduche veci mozme co uz boli spominane. Prajem vsetkym pekne leto 🙂
@1ryba Nasi do taborov vobec nechcu chodit. Syna sme skusili dat minuly rok do denneho, no, velmi nebol nadseny. A dcera ma treningy, 3-4x do tyzdna, takze vela musime prisposobovat jej. A vlastne aj syn zacina od augusta trenovat. U nas je to hlavne o prisposobovani sa sportom, ktore robia deti.

@0kristina0 Toto je bohužiaľ časté zmýšľanie v hladových dolinách už od čias prvých slovenských emigrantov do Ameriky. Muž odíde do zahraničia, žena ostane s deťmi v zapadákove. Muž maká, aby zarobil na svoj skromný život v zahraničí a na veľký dom v rodnej dedine. Muž príde raz za dva týždne na víkend zbitý z roboty. Žena bedáka, že sama nič nemôže, lebo má na starosť dom aj deti. Muž keď je doma, chce kľud po práci. Také formálne rodiny, ktoré majú otca a manžela "v papieroch", ale v podstate je to len zdroj peňazí s ktorým nemajú žiadny spoločný život. Akékoľvek rozumnejšie riešenie - odsťahovať sa, či už do väčšieho mesta, perspektívnejšej dediny alebo do zahraničia - odmietajú, lebo veď ten barák...