icon

Leto bez zážitkov

30. jún 2023

Je tu niekto, čo nemá nič rezervované na leto?my nič.trápi ma, že yun sa bude asi cez leto nudiť.žiaľ nemá kamarátov nie jeho vinou.a zrejme čo sa týka výletov tiež žiadna sláva.ja nešoferujem a manžel veľa pracuje.možno ho vezme na jeden dva výlety jednodňovky aby sa neppvedalo, že nikde nebol.trápi ma, že pred nami nudné leto, ni nevuem to zmeniť.bez manžela sa nedá. tu nis sú dibré spoje a manžel nemá rád výlety, nechce nikam chodiť a veľa pracuje

letfenixa
1. júl 2023

@mircalla napríklad atléti.

cimage
1. júl 2023

Preco hned zaklincujete, ze to budu prazdniny o nicom. Ja mam 3deti 11r, 5r a 1r, byvam 6km od mesta a 2km od najblizsieho spoja. Ani jedno z mojich deti za mnou nedoslo, ze sa nudi a to sme spolu 24/7 cely rok. Nehraju sa na telefonoch, pocitaci. Rozpravky si pozru len vecer. Chodime sa prejst, bicyklovat, zapajam ich. Syn momentalne sam vari paradajkovu polievku a sestra mu asistuje. Tiez sa hadaju a skriekaju, ale to asi patri k tomuto ich veku. Radi kreslia, skladaju si z lega, motaju sa vonku na dvore. Ked je teplo, tak napustime bazen. S detmi si cez den zahram karty, alebo inu hru, ktoru si vyberu. Ja s malou idem vsade, supnem ju do nosica a tam vydrzi najviac. Tiez sa chystame ist vlakom niekam, lebo pre nich to je zazitok. Prostredna a najmensia este neboli vo vlaku. Ja soferujem len ked musim. Momentalne sa nase nove auto preraba, ale neviem ci si trufnem ho soferovat. Treba si urobit vodicak a kupit na zaciatok starsie auto, nebudes odkazana na autobusy aj ked to je najmensi problem podla mna.

beronsche
1. júl 2023

@mircalla moj chodi na futbal (nic vrcholove). Jul ma volno, v auguste zacinaju.. 🙂

beronsche
1. júl 2023

Zeny, Ako to preboha zvladate, byvat v zapadakove a nemat vodicak?? Nerozumiem.
V dnesnej dobe, ked je zial, drviva vacsina spojov porusena, je auto predsa nutnostou.

silvike
1. júl 2023

@mircalla 😀 Nie zrazu robia sporty, uz dlho robia sporty 🙂🙂 Syn plaval 3 roky, s tym prestal a teraz od augusta zacina s hokejbalom, dcera robi uz takmer 6 rokov celorocne kraso. Teraz maju suchace, od augusta idu na lad.

slniecko5
1. júl 2023

@mircalla nepočula???? Náš syn má hokej celý august, je to norna. Prvý týžden sústredenie a potom tréningy normálne. Tento rok to ale vynecháme celé.

ibrunova
1. júl 2023

@mircalla syn je atlét, v júli majú voľno a od augusta trénujú, a nielen oni.

dorothee
1. júl 2023

@beronsche uplne v pohode 😀 mam styri deti,byvam na dedine,dve auta na dvore,vodicak 18rokov a vobec nesoferujem 😂 ten strach soferovat je taky velky,ze si vzdy poradim inak 😀 vsetko sa da ked sa chce,urcite by to slo autom pohodlnejsie,ale ked je clovek zvyknuty,zvladne to aj bez auta

anonymous87
1. júl 2023

@dorothee jasne ze to ide aj bez auta.. ale autorka evidentne nechce 🤷‍♀️

ibrunova
1. júl 2023

Aj tu teraz čítam viac otázok, čo sa baby pýtajú, aký bus MHD ide do ZOO, alebo tam a tam, všetko sa dá.

stanislavicenka
1. júl 2023

@autorka naivacsim zazitkom pre moje deti, mali vtedy 5 a 3, bola turistika na chatu stefanicka v nizkych Tatrach, a prespat tam a dalsi den naspat. Proste, zalezi, co pre teba znamena vylet. A deti sa potrebuju aj nudit.

mircalla
1. júl 2023

@slniecko5
@ibrunova Ok, beriem. To nic nemeni na fakte, ze matka je leniva robit program, tak sa radsej prenusia a prehadaju.

ibrunova
1. júl 2023

@mircalla áno

sissy27
1. júl 2023

@silvike tak potom to nemas tak ako autorka, tvoje deti maju program (minimalne treningy), chodite na vylety v ramci moznosti. Ked sa doma nudia a vymyslaju sprostosti, tak ich treba zaukolovat. Sama dobre vies, ze keby si ty rodicom skuvinala za usami, ze sa nudis, tak by ti rychlo robotu nasli 😃 len autorka by si nasla neprekonatelny problem aj keby jej na dvore pristal vrtulnik a zobral ju na all inclusive dovolenku, za ktoru by nemusela zaplatit ani cent, tam je problem inde…

@mircalla moja dcera mala ako sportovec volno len v juli, v druhom sporte treningy aj v lete, akurat zapasy nie… vacsinu sportovcov co poznam, tak maju volno max mesiac, urcite nie cele leto.

gagik
1. júl 2023

Tak ked sa neda ostatne doma a hotovo.,,mi nehovor,ze muz nebude mat za cele leto dva dni po sebe vilno ,aby ste nielen sli aspon na jednu noc…alebo aspon na jednodňový vylet obcas…

mircalla
1. júl 2023

@sissy27 Ved vravim, v pohode, uz som pochopila. Aj tak ja jednoducho nerozumiem slovu "nudit sa". O treningy sa postara niekto iny, zvysok je na rodicoch

saxana000
1. júl 2023

Tak.snad nebyvas uplne v riti sveta..malu daj do nosica zbalte ruksak spekacky a aspon opekat s chlapcom chod niekam za dedinu.alebo mu postav stan na zahrade zahrajte sa na indianov napusti bazen s vodou bublinkovu masinku to su 20e.zalezitosti.dohodni sa s kamoskou nech vas pridu pozriet..ved tie deti zas nepotrebuju hotely za tisice..

adaluc338
1. júl 2023

Ja sice soferujem, ale na dlhe cesty by som sa nevybrala. U nas tiez ocko vela pracuje. Ale urcite aj vo vasom okoli sa najdu niake dobre miesta na vylety ktore mozes podniknut aj sama s dietatom. My takto chodime na kupalisko, alebo vlacikom,bicyklovat sa, zalezi aj od veku samozrejme. V kazdom pripade udporucam ti najst jednodnove vylety aj cez niaku cestovku, celkom ma prekvapilo ze su za prijatelne ceny. My takto navstiveme tento rok zabavny park. My tiez nepojdeme na dovolenku, ale zato to nemusi byt nudne leto. 😀

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
1. júl 2023

@annm81 si to pekne zhrnula, otcovia s jedinou rolou - nosiť peniaze

silvike
1. júl 2023

@1ryba Ja neviem, napad super ale nasi vobec nie su take tie taborove typy. Starsia uplny introvert az antisocial by som povedala, tak ona akoze absolutne dajaky tabor, nehrozi. Ona ale zas chodieva na krasokorculiarske campy v lete, len teda toho roku to zial nevyslo.

simca06022011
1. júl 2023

Da sa zariadiť deťom leto, netreba sa vyhovárať. Dcéra ide do 2 táborov, k babke na týždeň dva, potom so mnou este chceme ísť k vode na týždeň dva ako vydá... aj krátke prázdniny by sme mali.. A to tiež žiadna rodinná dovolenka, ani vodiča nemám. Nepýtam sa, zariadim. To ze nemá kamarátov nemá nič s letom. V tábore si najde... ja do mesta idem aj taxíkom keď treba. A chlap by dostal po hube ze žiadne výlety, sú to aj jeho deti, pelne krásne by program riešil. Okrem toho to, ze nemá kamarátov som ja aktívne riešila.
Podľa mňa si veľmi vystresovanw a riešiš kto co chce a vydrží. Nepýtam sa ci chce ísť dcéra ďaleko/blízko, ideme w vybavene. Na diaľku keď bola malá, pomrncala a prestala, zvykla si. Na aktivity treba aj zmenu, aj bt zvyknutý.. keď sedia stále doma, tak jasne, ze sú nesvoji keď niekam majú ísť...

beton
1. júl 2023

môžete si stavať na dvore domček. Naši tak strávili celú prvú časť kovidu, že ho postupne dotvárali, prerábali, vyrábali si nábytok atď, trvalo to aj pol roka. zlepenec, žiadne umelecké dielo. stavat hrad z krabičiek. lavory s vodou na dvor a kopu nadobiek. blatova kuchynka, stare riady a varit odvary z plodov zahrady. kopat poklad na zahrade. my sme doma roky. aj chodime, ale vobec nie je nuda byt doma. zavolat babkum dedka, kamosku...balony s vodou...joooooj vsetko mozne sa da.

simca06022011
1. júl 2023

@beronsche dá sa to, ale človek musí byť organizačný typ :D a určite nie povaha "nedá sa"... ja mam mesto 10km, 2km zastávku... A žiadny problém. Keď treba chodi taxík. Dcéra ide do táborov, ak sa niečo zomelieme a nebude ju mat ako.otrc odviezť, odvezie ju hocikto iný, alebo aj tábory majú dopravu. Prinajhoršom ju tam dopraviť aj vrtuľníkom, podplatim susedu atd... :D ale to sa nestane. S nákupom, odchodom, mini výletom hocikam problém nie je, nie je problém ani 5 autobusov :D

karolinakr
1. júl 2023

Ja mam navrh pre vsetky ženy, co chcu podnikat a nemaju napad - detske tabory, ale ake som ja mala v detstve, za par eur, na 3 tyzdne, vsetci surodenci, kazdy rok niekedy i v zime..Teraz - tabor 3 dni od 9.00- 16.00 a stoji 300 eur, my sme mali s prespanim.To boli tabory neskutočne, mnohe listy a priatelstva vznikali, neviem, kto dnes da decko na 3 dni za 300 eur niekam, este ho musi vyzdvihnut Otras !!
Predraženy, neponuka nič, a na slovenske platy otrasna cena. Bol tabor s konikmi - som videla reklamu od 9.00 - 15.00 mali čistit maštal a jazdit pd 15.00- 15.30 to uź bol koniec a zaplatit 400eur. Čiže oni hladali upratovačov, kt.im este platili..
Takže je to vyzva, kto ma na to, nech vymysli super tábor..

viestta
1. júl 2023

@karolinakr vies co predstavuje dnes zorganizovat tabor? Obzvlast pobytovy. My sme chodili do taborov do rekreacnych zariadeni podnikov, ktore poskytli ubytovanie zadarmo, veduci tam boli v podstate za noclah a stravu, ti zamestnani boli uvolneni z pracoviska "vo vyssom zaujme" a plat im bezal. V kuchyniach varili kucharky zo skolskych jedalni, ktore mali v tom case dovolenku a v podstate im stacil "nejaky prispevok" ako mzda. Dnes musis zaplatiti komercne ceny za stravu, ubytovanie, dopravu, mzdu kazdemu jednemu dospelemu, kto robi dozor, pretoze zadarmo to nikto robit nebude, musis splnit XY hygienickych a zakonnych poziavavok aby si zabezpecila tabor.
A este nieco pridam. Chodila som do taborov aj ako dieta, chodila som aj ako veduca. Dnes by som za veducu nesla, pretoze pri dnesnych detoch by som bola jednou nohou v base.
Brat so svagrinou pred par rokmi organizovali tabor v Cechach, v stanoch, turistika, pobyt v prirode, nic extra specialne, s tym, ze stravovali sa bud vo vlastnej rezii a mali zajednane obedy a vecers v restauracii. Od septembra papierovali aby mohli ist v lete na 10 dni s 30 detmi a 4 veducimi kdesi do lesa.

karolinakr
1. júl 2023

@viestta ano, takto hlbkovo do toho nevidim, len si neviem predstavit matku s 3 detmi a platom 800 eur ako da 900 na 3 dni Uznaj, je to extremne prestrelene pri vsetkej ucte a to este opisujem mierne

karolinakr
1. júl 2023

@viestta predtym to bolo lepšie ROH

viestta
1. júl 2023

@karolinakr predtym sa to hradilo "zo spolocneho", ROH dostavalo peniaze od zamestnavatelov, potom s nimi gazdovalo a boli aj rekreacie, aj tabory, aj karafiat a utierky na MDZ a kolekcia na Mikulasa pre deti. Teraz je uloha odborov inde (sice neviem kde, ale to je o inom) ako organizovanie vseludovej zabavy pracujucich a opatrovanie deti cez prazdniny.
A neviem ci je to prestrelene, viem, ze to nie je dostupne pre kazdeho. Ak si zoberies, ze jedna noc so stravou aj v tom najlacnejsom hoteli je 40€, tak len za ubytovanie a stravu to mas za 5 noci 200€. A kde su dalsie naklady, na dozor, na zdravotnika, na nejake materialne zabezpecenie (uz len farbicky kolko stoja a potrebujes ich aspon 10 sad aby sa tie deti zabavili), poistenie...

romankova
1. júl 2023

Neviem co pisu ostatne ale je super ked mate aspon par busov, nabalit sa na tri, niekde cestou prespat a potom domov tym na 16.00. A ked uz manzel nechce, nech je aspon taky garant ze vas pride do nedalekeho mesta vyzdvihnut...
My ako decka sme boli len doma a teda som sa nenudila ani jediny jedinky den. Aj ked teda potom ked spoluziaci rozpravali kde vsade boli cez prazdniny a ja len doma, prislo mi to nudne trapne a o nicom ale boli to leta plne slnecnych dni a behania po dedine hore dole, pri sene, v zahrade, na kupku....