icon

Leto bez zážitkov

30. jún 2023

Je tu niekto, čo nemá nič rezervované na leto?my nič.trápi ma, že yun sa bude asi cez leto nudiť.žiaľ nemá kamarátov nie jeho vinou.a zrejme čo sa týka výletov tiež žiadna sláva.ja nešoferujem a manžel veľa pracuje.možno ho vezme na jeden dva výlety jednodňovky aby sa neppvedalo, že nikde nebol.trápi ma, že pred nami nudné leto, ni nevuem to zmeniť.bez manžela sa nedá. tu nis sú dibré spoje a manžel nemá rád výlety, nechce nikam chodiť a veľa pracuje

ouwecka
1. júl 2023

Vies co ono sa da,pozri my sme vlakom slin2700km na dovolenku 5 clenna rodina,segra mala 6 ,
S vlakom sme pochodili a so spojmi busom cele tatry, Slovensko ale aj taliansko, Sicíliu,takze sa to da
Treba chcieť 😉 zacni guglit
Pripadne napis.odkial si su tu super plánovacky co ti hned napalanuju par dni a bude veselo,ak chces

sarah1988
1. júl 2023

@silvike aj mňa 🤣

misinka0611
1. júl 2023

Kúpiť na záhradu bazén, loptu. Kôš basketbalový, bránku, loptu. Môžete na záhrade aj nejaké spoločenské hry si zahrať, spraviť limonádu, grilovať.

Ja ti rozumiem, byt bez auta v dedine kde chodí pár spojov, nosiť v rukách veci, prestupovať a zabiť tým dosť času zo dňa je naprd ale určite sa dá niečo vymyslieť. Nemáte ani jazero niekde blízko? Pekne miesta na prechádzky, túru? V meste najbližšom pozri nejaký program. Prázdniny len začali, takže máš čas na plánovanie 🙂

zanet266
1. júl 2023

Ty sa len vyhovaras. Vzdy sa da a ak mas rada svoje dieta tak mu dopraj trochu zazitkov pre paana....nech nekvasi cele leto doma ako ty.

bubinka12
1. júl 2023

Skús hľadať spôsoby ako sa dajú spraviť kadejaké výlety,či aktivity pre dieťa,no ty skôr hľadáš len výhovorky...vždy sa všetko dá,keď človek chce...a áno...aj keď máte len 5 spojov do dňa,to je ešte luxus...my ma dedine máme asi 3....

daniela595
1. júl 2023

@misinka0611 ked ma 1 a pol rocnu tak ma veci by mohla vyuzit aj kociar,aj na malu keby bola unavena

kiwi3
1. júl 2023

Autorka si už napísala svoje, ako sa nič nedá a teraz už len lutuje, načo písala, keď sa tu nenašiel nikto podobný, s kým by sa navzájom lutovali. Riešenie žiadne, ved to ani nehladala. Naco... Len som chcela ešte podotknúť, že potom z toho vyrastajú podobne neschopné nestastne deti, co navyše nemajú ani žiaden rozhľad, nijak sa nevyvijaju, lebo nikdy nič nevideli, nikde neboli, nič nezažili. Taka naša domaca zadubenost. A ze prečo ten chlapec nemá kamarátov...

summer23456
1. júl 2023

@luccija presne, deti sú radi za nejakú zmenu a človeku to tiež dobre padne,aj keď nič prevratné nezažije,ale aspoň má zmenu a vypadne z domu na celý deň, dobre to padne. Ja nemám auto,nesoferujem,takže my chodíme tiež len busom a vlakom a dá sa to,keď človek chce

caramellka
1. júl 2023

Ja som sama s dcérou, nemám auto, ale absolútne nemám pocit, že by naše leto malo byť nudné. Aj cez školský rok, keď bolo dobré počasie, boli sme každý víkend niekde, či už turistika v okolí, alebo sme sa presúvali vlakom/busom. Rezervovaný ma dcéra len týždeň na dennom tábore, ale aj bez rezervácie plánujeme stráviť 2 týždne niekde mimo domu a ja sa už celkovo neskutočne teším na celé naše leto, čo opäť zažijeme. Nemusí to byť ani s autom, ani zahraničnou dovolenkou, ani s hŕbou financií.

lienkaam16
1. júl 2023

Všetko sa dá, lacnejšie aj drahšie, autom aj bez hlavne musíš chcieť. Tiež žijeme na dedine, ja síce šoférujem aktívne, ale často krát využívame autobus do mesta a odtiaľ vlakom aj na celý deň. Máme tak krásne mestá.

Keď manžel musí na služobnú ja zbalim decká a ideme vlakom raz na východ inokedy západ... podľa toho kde je aký program. Internet máš kukni čo je v okolí, žiaľ a choď. Určite je to náročnejšie ako autom, ale zážitok veľký. Ak sme doma, stan, grilovačka,bazén, hry... sunrozne poznávacie zájazdy, neviem koľko má malý, ale sadnem na bus a ideš... sú 1 aj viac dňové.

Možnosti je naozaj veľa, len treba chcieť!

kikuska_wedge
1. júl 2023

Tomuto ja nerozumiem. Ja mam momentalne na starosti sest deti od jedneho roka po jedenast rocneho. Ved zbalim kazdemu ruksak, malych pobalim do kocika, pre istotu nosic a ide sa. Autom ci bez auta. Kazdy den mame nejaky program. Ak sme doma, tak len preto, ze periem a prebalujem veci.

simca06022011
1. júl 2023

@karolinakr no neviem, mame cirkevný tsbor cca 60-100eur 4noci, potom komerčný tabor týždňový cca 260eur... denne tábory som videla tyzdenne cca 150eur ak sa nemýlim. Zase zadarmo to byť nemôže. A ja by som dcére kľudne kamošky 2-3 ubytovali, také výmenné pobyty by sa mi aj páčili:D

gabika20
1. júl 2023

Ak máte záhradu, ja som s deťmi dala stan a spávali sme cez prázdniny v ňom, rozprávali si večer príbehy, svietili baterkami, tak sme sa zasmiali..postavili sme im bazén, večerné kúpanie bol zážitok..ak máte možnosť v okolí niekto prenajíma,objednaj deťom skákací hrad na dvor na deň je to cca 40 eur.. synovi pustím postrekovač z Lidla za 5 eur a pol dňa cez neho pobehuje aj so psami.. teraz veľká zábava aj bublifuk, kriedy..rozdam krhlicky a polievame spolu kvety.. pusti im detské pesničky, skladáme puzzle vo veľkom..

kristinkakvetinka
1. júl 2023

No u nás sú najlepšie zážitky také tie spontánne, minule sme si doma nabalili jedlo ,vzali deku ,bicykle a urobili piknik v parku ,hlavne to robiť z radosti nie z povinnosti ,voľakedy sa toľko necestovalo a ako deti sme boli spokojné,vieme sa zabaviť kopec aj doma ,mňa to s deťmi baví vždy niečo vymyslime alebo ide syn za kamošmi.

karolinakr
1. júl 2023

@simca06022011 ako celkovo nejde len o peniaze, my sme zmizli na 3 tyzdne aj s prespanim do tabora, 2tyždne na dedine, potom na Zlate piesky od 7.00- 19.00 takze mala som vykrytych asi 8 tyždňov mama o nas nevedela, čo je dost velka pomoc aj pre rodičov.Tabor na 5 hodin neni pre mňa tabor..To som absolvovala raz na zakladnej s nejakou veducou z družiny, ale žeby som si dodnes na to spominala ako niečo extra super, neda sa povedat..A zlaty klinec tomu nasadil tabor s koňmi, kde mali decka kydat hnoj od 8.00 do 15.00 apotom 20 minut jazdit a dost bol drahy ešte k tomu

coopis
Autor odpoveď zmazal
frzeiovn
1. júl 2023

A to nemá ako dovolenku? Ani my nejdeme nikam ďaleko len sa tak rátame do prírody a na kúpalisko. Žiadne more tu v našom okrese. Možno tak do 100 km. Max. Aj na vlaku sa dá ísť niekam...pekne prázdniny vám prajem.

leskovael
1. júl 2023

Ty si ako rodič nesvojprávna?? Mna doslova rozčuľuje, keď sa niekto stále na niečo vyhovára.. Ešte aj konkrétne nápady tu máš, ale stále si niečo nájdeš.. Strata času s tebou

silvike
1. júl 2023

@sarah1988 Konecne ma niekto chape 😁

mircalla
1. júl 2023

@leskovael Mna to tiez rozculuje. Naplanovala som si s detmi vylety na Maltu ci do Skotska, bez partnera....Vsetko google. Dokonca sme byvali na dakom ostrove nad Maltou uplne mimo civilizacie, museli sme ist do Viedne, odtial lietadlo, taxi, trajekt, zase taxi. A tu niekto nevie vymysliet program v ramci regionu. V kazdom zapadakove sa daju najst aktivity a pekne miesta. Ak nie su dobre spoje, ok - ist niekam a prespat tam kvoli casu....
A ked uz nechcem nikam ist, napadov tu dali baby milion ako zabavit deti priamo v dome ci blizkom okoli

elmivelmi
1. júl 2023

no tak si vezmite bicykle a robtr si vylety na bikoxh do peirody a tak.Alebo chodte do prirody.My sme mali prazdniny pri sene co,tu aom .Kebyze nemusime to seno susit,co by som dal za nicnerobenie.

elmivelmi
1. júl 2023

Autorka ale zasa na druhej strane preco ti to vlastne je luto?Tak nebude mat vykety a co?Vies kolko deti ich nemalo a nema?Ako podla mna zbytocne to rieist,tak budud bud rok.A chlapc nech sa aj vyhra sam a mobil mu vezmi,tak sa tazko sam zabavi ked je na mobile.

meringe70
1. júl 2023

My bývame tiež v dedine "mimo civilizácie" a veru ani spoje nič moc. Nemám vodičák, toto leto idem robiť. Lowcost nápady záhrada: indiáni, stan, piknik, kúpiť premietačku kúpiť a dať na dvor, pozrieť rozprávku, bublifuk a párty, piecť spoločne koláč, upiecť chlieb, variť rôzne "odvary" z rastlín, trhať bylinky. Blízke okolie domu: jazero, túra, piknik, prechádzka, bicykel, stan, malú zober do nosiča ak sa dá. Ďalej od domova: pozri cp.sk a ideš, s dvoma deťmi keď je jedno väčšie tak sa dá všade, pozri spoje a hocikam, prvým ráno odídete z domu a posledným sa vrátite, hrady, zámky, len tak zmrzka v meste, hocičo sa dá. Ak nie, tak sú to len výhovorky a ak finančne nie ste ok, tak nechápem prečo muž robí v zahraničí. Držte sa

1ryba
Odpoveď bola odstránená
bibino22
1. júl 2023

My tiež nemáme nič rezervované, a myslím že nie sme sami čo nikam nejdeme, pri tejto drahote. Tábory sú evtremne drahé tiež. Život nie je iba o dovolenkách, dá sa aj po okolí popozerať príroda, kúpaliska... Odkiaľ ste?

adelkaa159
1. júl 2023

Keď chces niečo čo nemá každý deň tak prečo trošku aj ty nepovolia stále máš výhovorku lebo sa ti nechce ano chapem 1,5rocne dieťa je náročné a najradšej som keď sme doma ale mám ďalšie 2 deti ktoré potrebujú môj manžel tiež pracuje v zahraničí ale boli sme karavanom na týždeň to bol zážitok stále to spomínajú, neideme k moru lebo ešte dokončujeme dom ale ideme do Bratislavy na 3 dní do kamošky plánujeme zlietat Bratislavu potom ešte určite niečo vymyslíme také ako bazén, opekacky to je ok a dokonca chodíme aj na bicykel mám sedačku malú dám do nej a staršie idú samé a tešia sa že sme išli niekde takže skús sa nevyhovarat a vyskúšaj niečo urobiť pre syna a moj muž tiež pracuje preč ale keď je doma sa nám venuje, skús to predebatit z manželom lebo podľa mňa to ok není, deti nebudú spomínať neskôr nato koľko peňazí mu doniesol domov ale budú spomínať nato či zažili že tatik ich zobral tam a tam mamka bola s nami tam tam dúfam že nechceš aby spomínali na vás tým štýlom že sme boli doma a za celý život som nebol ani vo väčšom meste

elisebah91
1. júl 2023

Ani my nechodíme na dovolenky, máme malé deti a muž niečo ako tvoj, nieje moc výletny tip. Ale zas nebudeme sa nudiť...sme na dedine, dvor Veľký, sesternice, rodičia v okolí tak stále sa dá niečo vymyslieť dala prespavacka či iné...opiect spek do hory...nás naj výlet teraz ,🤣

vanilka83
1. júl 2023

Na nete si pozri v blízkosti vášho domu nejaké turistické trasy,pamiatky, ihriská, hrady Zámky,nemusíte sa trepať do mesta,jednoducho treba byť teraz v prírode,nemáš nejakú kamošku v blízkosti s dieťaťom, ktorá by šla s vami?ono vždy sa dá ked sa chce,na najbližšie kúpalisko napr. Alebo ku jazeru. Ťažko sa radi,keď nevieme odkiaľ si.

bolarazjedna
1. júl 2023

@karolinakr vieš čo, aj s tými tábormi.... Niekedy rodičom ponúknu niečo cenovo dostupné, a predsa zo nevyužiju....sestrin 11rocny mal ísť do 7tyzdnoveho denného tábora, každý týždeň iná tematika, týždeň mal vychádzať na 30 eur, už bol aj vlani len v Budapešti, teraz mal ísť bližšie k bydlisku.... V poslednej chvíli tábor zrušili, lebo rodičia boli málo iniciatívny. Mali totiž hľadať sponzorov, v zmysle, že organizátormi vopred napísaný mail mali 1 vetou upraviť - našit na mieru - a rozposlať miestnym firmám, že napr boli by radi, keby ich mohli sponzorovať 30 rožkami na raňajky, atď, podla zamerania firmy. V Budapešti ten tábor roky funguje, tuná sestra bola jediná z rodičov, ktorá rozposlala 5 mailov, takže ani ona sa neroztrhla, ostatní vôbec nič.

Takže, niekedy by si aj mala tábor za dobré peniaze, len by si musela trocha pohnúť prstom, a tým rodičom sa predsa nechce.

taja567
1. júl 2023

@annm81 super👍