icon

Leto bez zážitkov

30. jún 2023

Je tu niekto, čo nemá nič rezervované na leto?my nič.trápi ma, že yun sa bude asi cez leto nudiť.žiaľ nemá kamarátov nie jeho vinou.a zrejme čo sa týka výletov tiež žiadna sláva.ja nešoferujem a manžel veľa pracuje.možno ho vezme na jeden dva výlety jednodňovky aby sa neppvedalo, že nikde nebol.trápi ma, že pred nami nudné leto, ni nevuem to zmeniť.bez manžela sa nedá. tu nis sú dibré spoje a manžel nemá rád výlety, nechce nikam chodiť a veľa pracuje

karolinakr
1. júl 2023

@bolarazjedna ja mam na tabory len najlepšie spomienky, ja sa tym luďom čudujem..

zuzulka558
1. júl 2023

Ja som zo staršou aj skoro ráno vstala išla na autobus, vlak proste aj s prestupmi 😉 odkedy mame.mladsiu vynahradzam jej to na bicykli sa motať a potom z manželom na aute cez víkend alebo aj samé bez hanby supnem do kočíka malú aj keď bude mať tri roky uz

mamusa123456789
1. júl 2023

By ma deti zožrali zaživa, kebyže som taká ako ty... Áno je pravda, ze mam auto a mam viac možností, ale teraz som bola vyše týždňa bez auta a aj tak sme sa nenudili, stačí na otočku sadnúť na bus a ísť kúpiť len blbú zmrzlinu... V utorok som mojich 2 malých(1,5 roka a 3 roky) nasadla na bus ráno, šli sme do mesta kúpili sladkosť, trosku sa prešli a išli sme na bus domov a 3 ročný mi povedal, ze on už nechce auto, ze on bude chodiť bušom, deťom treba venovať čas, ale na to ty zjavne nemáš náladu a rada by si len vylihovala na plazí niekde pri mori... Moje deti ešte na dovolenke pri mori neboli a napriek tomu majú milión zážitkov cez leto... A keby sme ich tomu moru zobrali, tak by tam na tretí deň zblbli od nudy... Naša najstaršia (8 ročná) si už tretí rok vždy večer cez prázdniny kreslí co zažila v ten deň... Včera sme jej kúpili na to zošit a už ma zaplnené 3 strany 😉... Keď sa chce, tak sa dá, keď sa nechce, vždy sa nájde výhovorka

mamusa123456789
1. júl 2023

Baby s tým stanovanim na dvore ste ma tak inšpirovali, ze som práve objednala stan a najstaršia bude stanovať, ešte uvidíme ci so mnou alebo s manželom 😁

jabuducanevesta
2. júl 2023

Nemáš susedu či šoféruje a má tiež dieťa? Že sa spojíte a pôjdete spolu?

vespertine
2. júl 2023

Čo ste robili minule leto? Mala bola ešte menšia...ono ja ta nebudem zhadzovať, skôr ste spoločne s manželom vopred nepremysleli fungovanie na takej dedinke s malými deťmi keď on je preč. Druhá vec je, že prečo sa syn nudí. Nemusíte nutne chodiť len po výletoch, môžeš mu nakúpiť pekné spoločenské hry a hrať sa s ním, pripadne nech sa venuje tomu co ho zaujíma, ak má nejakú záľubu...nie som za šialené nakupovanie ale na letné prázdniny nejaké materiály na doma, z.ktorych môže tvoriť, skúmať...vo vašom prípade kľudne.

vespertine
2. júl 2023

Inak ja si myslím, že tam bude hlbsi problém. Možno psychického rázu, úzkosti... Autorka už dvakrát spomenula , že synovi "nebude rozprávať strašidelné príbehy" resp strašiť ho. Strašiť s čím? Nie je to skôr o tom, že sa autorka niečoho strašne boji? Ja by som poradila skôr v tom najblizsom meste nájsť dobrého psychológa...nie je to žiadna hanba, možno potrebuje aj takúto pomoc.

letfenixa
2. júl 2023

@autorka tebe by nepomohla ani tyzdenna dovolenka pri mori, lebo by si sa opýtala, že a čo zvyšné týždne?!

kakawah
2. júl 2023

Nemas surodencov, svagrovcov? S nimi sa dohodnúť s niekam ísť, babky a dedkov mate?

mooonika1975
2. júl 2023

Nie je nutne niekam chodiť, synovi spravíš aj dve hodiny, napríklad keď si pôjdete spolu zahrať badmington , akebo pôjdete na vylet. Nikde nikto nepísal , že to musí byt pobyt v rezorte. Milion ľudí . Hľadaj niečo, kde budete spolu. To môže byt opekacka niekde pod horou, zbieranie húb.

mooonika1975
2. júl 2023

My mame auto ale najviac sme chodili spojmi, lebo detom sa to pacilo.

vieronika14
2. júl 2023

Tak niekde aj prespite

dori2
2. júl 2023

no my sme mali minule leto strasne- manzel makal, ja som bola pred porodom a stahovali sme sa a kedze bol dovolenkovy cas vacsinou nam nemal kto pomoct. syn sa dost nudil, v podstate sme neboli nikde. prezil. a vacsie vycitky nez bol jeho “problem” som mala ja… inal je velmi spolocensky ale nemal tu ziadnu partiu kedze sme v tejto casti moc nepoznali ludi… toto leto sa pokusime travit spolu cas- u nas ani neslo o to ze sme nikde nesli, ale o to ze sme sa mu nestihali venovat

viestta
2. júl 2023

Mila autorka, ponukla som ti pomoc, odignoroval si to. Je mi luto tvojich deti, pretoze ty ani nemas snahu nieco zmenit. Tebe vyhovuje lutovat sa a tvoje deti na to doplacaju. Je toto cesta? Pytam sa, ze ci by nebolo lepsie a prinosnejsie vykrocit z konfortnej zony, trosku zariskovat a spravit nieco viac ako je len bezpodmienecne nutne

emma022
2. júl 2023

My sme ako deti tiež nechodili na výlety, ani len na kúpalisko, ani do lesa. Otec bol v práci, a keď bol doma, tak radšej ležal na gauči a pivom v ruke. Mama bola chorá, nevládala nás sama s bratom brať na výlety.

Asi 3x som bola v lete v tábore a inak nič. Buď som ležala s otcom na gauči, lebo som sa tešila, že je doma a chcela som s ním tráviť čas, alebo som sa len tak poflakovala.

Nemám dokopy žiadne spomienky na leto. Tak sa skús trocha posnažiť, kvôli synovi, lebo zážitky = spomienky.

mariaveronikag
2. júl 2023

ZOO je super. Nepoznám dieťa, ktoré nemá rado zvieratká. Ale záleží veľa aj od Tvojho prístupu. Ako im podáš program : vieš to urobiť tak, že sa syn poteší aj na najbližšej lúke s nanukom a bude mať zážitok. Skús sa nastaviť pozitívne : Ak sa budeš už vopred stresovať z toho, že napr. bude horúco, spotíte sa, malá nebude vedieť poobede zaspať, bude revať, lebo jej je teplo, syn sa oleje džúsom a zašpiní si tričko, autobus bude preplnený, možno bude búrka...tak to prenesieš aj na deti, ktorým to znechutíš a nebudú chcieť radšej nikam chodiť.
Uvidíš, budeš milo prekvapená zo zmeny, ak niekam pôjdete. Stojí to za to 🙂

annm81
2. júl 2023

@zmrzlinka2021 Tí otcovia-živitelia sa dali pochopiť v minulosti. Ale dnes? Keď sa v Európe fakt nezaoberáme prežitím potomkov, ale kvalitou života? ktovie aké bude mať toto dôsledky o 2-3 generácie ďalej, pretože na jednej strane máme rodičov, čo majú cielene len 1-2 deti preto, aby im dokázali venovať dostatok času a financií, podporujú deti už v ranom rozvoji, platia za kvalitné vzdelanie a na druhej strane deti, ktoré sú v rozvoji ponechané len na štátne školstvo, ktoré za veľa nestojí. Tieto prístupy sa dedia a rozdiely medzi bohatšimi mestami a chudobným vidiekom sa tak môžu dramaticky prehlbovať - ani nie tak v ekonomickej, ako v mentálnej chudobe. Už teraz vidíme, aký to môže mať vplyv na celospoločenskú situáciu a môže byť asi aj omnoho horšie.

mooonika1975
2. júl 2023

@rfrd12 presne, ja som chodila stále sama, rozdiel medzi deťmi dva roky, po busoch, vlakoch, auto sme mali, ale načo, deťom sa páči aj tak viac vlak, bus, ja som ešte aj zvykla brať vždy nejakého kamaráta, takže tri malé deti a išlo to

val2009
2. júl 2023

Nebudem nikoho kritizovať ani posudzovať. Len napíšem toľko, že ani my už 2. Leto nemáme naplánovanú dovolenku. Minule leto pretože som bola tehotná a tento rok ma synček 14 mesiacov. Ale! Chodíme do mesta, kde je vždy čo pozerať alebo na program organizovaný mestom. Žili sme 6 rokov na dedine a aj v tedy som s dcérou vždy niečo vymyslela - keď len bycikel, k vode, do mesta.. A sama bez môjho ex, ktorý mal takisto vždy "veľa prace" a uvedomil si, že má dcéru až po našom rozchode. Vždy sa dá, len sa musí chcieť. A platí to pre oboch z rodičov. Moj terajší partner by mohol byť naozaj unavený z prace, ale aj tak, keď aj nejde hneď s nami von, vždy sa k nám po chvíľke oddychu pridá. Lebo vie, že kto chce hľadá spôsoby a kto nechce hľadá dovody... Držím palce, aby vás tieto odpovede k niečomu inšpirovali ✊🤗

elisebah91
2. júl 2023

@emma022 my sme kazde leto boli na týždne na chate bez elektriny v Tatrách, voda len z potoka 😁 krásne spomienky, inak sme doma pobehovali po dvore, ulici, s kamošmi na ceste hrali, opekali alebo robili gulaz v doline každu druhú nedeľu,so starkym na deke hrali žolíka (on a 3 a viac vnuciek 😍)...ja som nikdy nebola v žiadnom tábore, moji mladší súrodenci už boli. Toto všetko sme žili a prežili v kruhu širšej rodiny poprepletane prácou aká bola každá sobota poriadky, hrabať, či zatvárať, polievať, oberať ,dzemovat, chodit po pivo a zmrzku... Takze síce ani ja som nikde moc nebola ..ale myslím že som mala krásne prázdniny tak akurát vyvážené. Na kúpaliská sme nechodili lebo rodičia a potom aj my sme neboli tipy ľahnem na slnko či cliapem sa. Často sme chodili na huby a aby sa nepovedalo raz za prázdniny sme boli na nejakom hrade, teda jeden rok Orava, druhý Spiš, treti inde...ale zas chodila som do detského súboru takze to mi určite kompenzovalo výlety, keď sme šli vystupovať....stále cesta busom bol zážitok s kolektívom...a stále niekde inde, nejaké iné mesto a miesto...takto som pochodila dosť Slovenska, sama len ak súborom a stačilo mi. Inak sme sem tam chodili na folklórne festivaly s ockom, je rezbár. Takže aj to bol výlet...takže ...mala som celkom pestré a plne prázdniny. Hoci som bola pri mori sama za vlastné až v 21rokoch. Rodičia myslím že doteraz neboli pri mori. Ano bola som aj v zoo ked som mala asi 4 tak si nič nepamätám....ale minuly piatok som bola s dverami v Zuberci na bude zo škôlkou...reku keď nikam nepojdme tak toto bude super výlet.
@autor je veľa možností, stačí vstať a niečo urobiť, napr kontaktovať kamku v meste a dohodnúť stretko a deťmi na preliwzkach...ja mám taký kontakt a teším sa, budeme tam varení pečení aspoň raz za 10 dní 😅

katarina4141
2. júl 2023

Neviem sice odkial presne ste a ako tam chodia vlaky, autobus ale my jul mame tiez taky vyletovy.
Ideme rano a prideme podvecer. Moznosti su len treba hladat sposob.

galioska
2. júl 2023

neviem preco si vacsina v dnesnej dobe mysli, ze musi dietatu zakazdu cenu zapratat cely den? no aspon tvoje dieta bude slobodne dychat a nemusi sa stresovat inymi sibnutymi deckami a stale niekoho pocuvat co ma a co nema robit, proste si matka, vezmi ho do parku, na zmrzlu, pozrite si film, sadnite do vlaku urobte si vylet niekde, chodte do zoo, kupat sa... proste vramci casu, financii sa da robit vsetko mozne a tiez mozno zaobstarat dietatu zvietatko aby malo co robit...

letfenixa
2. júl 2023

@galioska ale pre autorku je problém všetko z toho, čo si vymenovala.

emma022
2. júl 2023

@elisebah91 neviem prečo si označila mňa, ale super, teším sa, že si mala také prázdniny. Samozrejme, dá sa prežiť krásne leto, aj bez výletov, ak má rodič záujem.

ndrag
2. júl 2023

Moje naj spomienky z dectva su, ked sme boli cez prazdniny doma, zavaralo sa, alebo nasi robili okolo domu nieco, nacal sa melon a my sme sa okolo na dvore so sestrami hrali cely den. Prip s kamoskami z dediny. Ziadne vylety, ziadne dovolenky. Proste len stravit cas takto doma, behat po zahrade, po okoli... Autorka, nemusis to silit, staci, ze budete s detmi spolu, kup im nove hracky, prip bazen ,alebo maly stan na dvor a bud pri nich ako mama.

galioska
2. júl 2023

@letfenixa tak je matka, moze nieco vymysliet, nie riesit svoj zivot cez kona. Kto chce riesi, kto nie vyplakava kade tade.

zuzulka558
2. júl 2023

@elisebah91 my sme zajednali prvý krát na ďalší týždeň niečo podobné,, žiadny televízor ani internet na chalupke,, lebo keď pozerám na dovolenkách okolo seba len mobily majú a tablety v rukách 🙂 my sa zatiaľ držíme bude 4 tačka ale mobil jej nechýba, nepýta 🤣

aurinia
2. júl 2023

Neviem ako tá limitujú peniaze ...ale byť na tvojom mieste. Pozriem booking....a idem každý vikend niekam....Rakúsko, Tatry, more, poľské more ...u mňa je problém ze som nemala kedy ....a ďalší sú domáce zvieratá. ... Ja som iný typ cloveka....spravila by som si vodičák, kúpila auto ...ja chodím s deťmi do 100km vsade na výlety.. pozri svoje okolie na mape...kam s deťmi.... Sú zámky, hrady, výrobne medu, zoo, prírodné pramene, vodopády, turistické trasy, vyhladne, múzea, koncerty.....prípadne dohodni sa skamosku čo auto má ...choďte na pol s benzínom ... Sorry ...hľadás prečo nie....a nehľadás riešenie....ale buď v kľude...takých je veľa ludi

0kristina0
2. júl 2023

Myslim, ze tu uz je kazdy prispevok a rada zbytocna. Autorka nezniesla kritiku a pochybujem, ze sa este ozve.

viestta
2. júl 2023

@0kristina0 aj ja si myslim. Teraz v duchu nadava ake sme vsetky premudrele a vobec nemame s nou sucit, vsak ona to ma taaaake zlozite. Vcera som ponukla pomoc, v dobrej viere, ze fakt je stratena vo vesmire a nevie ako zacat. A ani obraz ani zvuk. Takze to uzatvaram: Komu niet rady, tomu niet pomoci