Ľúbi ju, ale nepovie jej, že je krásna
Moja kamarátka ľúbi muža, a on ľúbi ju. Poznám ich oboch, sú to veľmi milí ľudia. Kamarátka mi však povedala niečo, nad čím premýšľam. Sem tam jej ten jej zvykol povedať v rámci nejakej debaty, že napr. raz vo vlaku stretol naozaj KRÁSNU slečnu, alebo že bol s VEĽMI PEKNOU kolegyňou niečo vybaviť , alebo že sa stretol s babou, ktorá bola VEĽMI PEKNÁ...všetky tie slečny boli ešte pred tou kamoškou a ona chápe, že o nič nejde, veď je mnoho krásnych ľudí. On to ani nemyslel nijako zle, keď jej to vravel, lebo to pre neho nič neznamená.. Ju trápi ale to, že JEJ nikdy nepovedal, že je krásna...teda nie žeby sa mu ona nepáčila, je mu sympatická a ľúbi ju najmä preto, aká je. A aj jej občas vraví, že je celkom pekná, celkom kočka atď...ona si uvedomuje, že nie je nádherná, ale je to milé a normálne priemerné pekné dievča, mnohým mužom sa páči. Rozumejú si, ľúbia sa, sú šťastní, dokážu spolu hovoriť snáď o všetkom...ale toto ju z času na čas zamrzí, že nie je dosť pekná na to, aby to človek, ktorého ľúbil, aspoň niekedy povedal aj o nej a je to asi jediná vec, o ktorej s ním nerada hovorí. Lebo keď sa pokúsila, on to nechápal, vždy len čosi také ako "načo by mi bola taká, ktorú neľúbim, hoci by bola Miss SR". On je príliš priamy a ona príliš citlivá, on jej nikdy neklame a možno to berie tak, že ani v tomto nechce, no a ju zas mrzí to, že by chcela byť pre neho tá naj...iba som sa tak nad tým zamyslela, tak ma zaujíma váš názor, boli by ste na jej mieste šťastné? trápilo by vás to, alebo by ste sa nad to povzniesli, že o nič nejde?
@luvika necitala som vsetko ale co ked pre neho nie je krasna a preto jej to ani nepovie?
@luvika Mne by to tiez vadilo, kebyze ja som pre manzela raz za cas celkom pekna a ine zeny krasne, velmi pekne a podobne. Tu jeho priamost by ale mohla trochu okresat - ja by som ho poziadala, byt na jej mieste, aby v mojej pritomnosti nekomentoval vyzor inych zien, pokial to nie je tema nejakeho rozhovoru. Pripadne by som mu to z casu na cas oplatila 😀 ...ten herec je krasny, zlaty, sexi, sympos...a keby nezaberalo, tak by som presla na realne osoby z mojho okolia, dopriala by som mu jeho vlastnej medecíny 😉 Ma to asi ale aj jednu vyhodu, kedze podla toho co hovori si ju zjavne nebral pre jej krasu, tak sa nemusi bat, ked trebars priberie, alebo nieje tip-top upravena, zeby mal problem s tym ako vyzera. Ale asi by mi obcas vrtalo v hlave ci mi raz neutecie s nejakou krasnou a velmi peknou...ale to nikdy nevies...takze nech neriesi, lebo aj tak nic dokopy nevyriesi.
@bubelko no ta vec s autom sa ale da aj velmi rychlo otocit... Mam super rodinne auto, je spolahlive, vsetko sa doneho zmesti aj auto sa zmesti skoro vsade... A ani nestalo nejako ohromne vela... Vybrali sme si ho z cisto praktickych dovodov... Ale otocim sa zakazdym, ked okolo prejde to moje vysnivane... Po akom skutocne tuzim a snivam....a dufam, ze raz take budem naozaj mat.... 😉
Ako ja by som chapala, keby ho vonkajsia krasa nijako nezaujimala, ale tym, ze si ju na inych ludoch vsima a aj o nej rozprava, nevyzera to tak....
@mirkazbirka toto iste napadlo aj mna.....
@sirinka ano da, tak ako vsetko 😉
a preco by ho nemala zaujimat vonkajsia krasa? 😕 nie je slepy 😉 ale to, ze ho zaujima vonkajsia krasa neznamena hned, ze je to pre neho to najdolezitejsie v zivote. ja sa tiez pozriem po peknom muzovi, aj ked s mojim muzom ruka v ruke. dokonca hodim aj poznamku. "feska, mohol by k nam prist upratat, nevyhodila by som ho". ale to neznamena, ze nelubim mojho muza, ze nie je pre mna ten "pravy orechovy".
a to si mysilm aj o dotycnom muzovi danej kamaratky. lubi svoju zenu, vzal si ju za manzelku, paci sa mu - komplet taka aka je - vyzor, charakter, vlastnosti - skratka cely balik.
to, ci sa o 5-10-15 rokov bude na ten balik pozerat stale rovnako ako na balik - to ti nezaruci nikto, ani to, ze jej dnes povie, ze je pre neho najkrajsia. za 10 rokov moze byt "najkrajsia" suseda z 5.poschodia.
Zeny co tu pisu o tom, ze im muz nehovori ze su krasne a ze to nie je podstatna vec, vobec nechapu podstatu problemu. Maju ine potreby, a preto tejto potrebe nerozumeju. Existuje 5 jazykov lasky :
Slová uistenia,
Pozornosť,
Prijímanie darov,
Skutky služby,
Fyzický dotyk.
Kazdy z nas ma jeden najhlavnejsi jazyk/kanal lasky. Ona ma potrebu slovneho uistenia. Ked jej povie ze je krasna, ona bude pocut velmi ta lubim a pacis sa mi. Ona nechce byt najkrajsou na svete, ale chce byt lubenou. Niekomu moze manzel povysavat barak (skutky sluzby) a zena si povie ach, ten ma lubi, ked toto pre mna spravil... Podla mna mu musi hlavne vysvetlit, preco to potrebuje pocut. Alebo nech mu podstrci knizku Pat jazykov lasky 🙂 .Nech mu povie, ze sa bude citit lubena, ked jej povie ze je pekna, alebo ked jej pochvali zovnajsok. Ludom treba prejavovat lasku tak aby ju chapali, nie tak ako je to nam najprirodzenejsie. Laska je obeta. Ak ju lubi, preco by to pre nu nespravil (aj ked na to napr.nie je zvyknuty)
sem tam by chlap mal nejak vyjadrit,ze jeho zenska je krasna, nech to povie svojim sposobom,ale nejak by to mal povedat. Potom sa chlapi cuduju,ze sa zenske furt zozieraju dietami, satami, vyzorom. Mozno by mu to mal niekto iny dost priamo povedat,ze ked bude nabuduce zena varit,tak nech ju objime a povie jej,ze je krasna kocka...nakoniec pride chlap k vasnivemu sexu na kuchynskom stole... 😉
@luvika Mne sa to nezdá ako veľmi malý problém. Toto aj môj partner občas spomenul, že aká kočka na ulici, aká cica. Ja som na to nič nehovorila, dala som si na pozadie počítača fotku vyšportovaného svalovca a bol z toho strašne nahnevaný. Mne to zaváňa tým, že ju provokuje, aby zistil, či žiarli a či by jej vadila nejaká milenka, ak by o nej do budúcnosti uvažoval. Proste zisťuje do akej miery je žiarlivá. Môže aj sto krát hovoriť, že ju ľúbi, to sú len slová. To ju chápem ako sa cíti. Tak nech mu ona niekoho ospevuje aký je krásny, ale že ľúbi iba jeho, ako bude reagovať?
Ja ked som vždy niekoho ľubila tak ten muž bol pre mňa krásny , aj keby mal zrovna na nose vred. Ak muž miluje ženu , má byť pre neho jedinečná , krásna, aj keby mala velku zadnicu a kozy po pás. Rôzni muži , rôzne prejavy lásky. Ale aby mi muž ani raz nepovedal že som krásna , tak to by som aj ja pochybovala či vôbec niečo pre neho znamenám .
A také niečo " z peknej misy sa nenajem " , to už by radšej nič nemal povedat ako takuto sprostosť. To ako keby som mu ja povedala, že neva že má malý penis , hlavne že nech donesie prachy domov.
Tak ako pre ženu je potrebné aby jej muž za raz za čas zložil kompliment , tak pre muža je dôležité aby bol docenený po stránke jeho schopnosti sa o rodinu postarať, schopnosti že je " samec " .....
Mám osobnu skusenosť s tým kedy mi manžel začal ospevovat kolegyňu v práci - krásna , mladá .... a ja som bola v 9 mesiaci tehotenstva, nie dobre mi to vtedy padlo , ale tak som sa vynašla - kamarátka si vzala bohatého muža tak ja som zas len tak nevinne prehodila že má teda štastie zobrat si tak schopného samca 😀...dosť ho to vtedy rozladilo 😀.
clovek nemusi byt ako celok krasny ale urcite ma nieco preco toho druheho uputal. lebo uz prvy pohlad je ten co cloveka zaujme. takze nemusi to byt TY si krasna ale - mas krasne oci, mas krasne vlasy, mas krasny hlas, mas krasny zadok 😉
a tiez si myslim ze cloveka to len potesi ked pocuje na seba takuto chvalu. a je to aj celkovo ze clovek je krasny pre svoje vlastnosti. takze to nie je klamstvo ked clovek nepovie ty si krasna ako miss sr ale ty si krasna lebo si to ty.
@jahodka8 a preco by ziarlil? dotycneho som videla prvy ( a zrejme aj posledny krat 😀 ). on tiez povie, ze aha aka "krasavica". a tiez neziarlim. tiez ju nepozna...ide len o konstatovanie ( a v dodatku o "humor" ) fyzickeho obrazu cloveka, ktory isiel okolo nas. nie o to, aky ten clovek skutocne je. mozno, keby som toho "fesaka" spoznala, tak skonstatujem, no krasy ma za 2, ale rozumu ani za 1. a na to ma moj muz ziarlit? na totalne neznameho chlapika, co isiel oproti nam?
ako moj muz ma 3 sefky - mam zacat ziarlit? mam ho zacat smirovat, lebo sa s nimi stretava denno-denne, sedi s nimi v jednej kancelarii?
ako - treba sa zamysliet aj nad tym, co je "krasa". ako som uz vyssie spominala, pre mna je daleko dolezitejsi cely balik - t.j, vzhlad, charakter, vlastnosti - to vytvara jedinecnost. jednotlive zlozky balika nemusia byt dokonale "krasne".
som s muzom 20 rokov, zazili sme kopec veci. a nehovorim, ze mi muz nikdy nezlozil kompliment alebo ja jemu. ale teda vyraz "si krasna" som od neho este nepocula a teda ani ma to netrapilo. asi mam dost plny zivot na to, aby som si ho dodatocne zaplnala prazdnym slovickarenim 😉
@purplelife myslim, ze si to spravne vystihla...a mozno by si to mohol precitat aj keram3053, ked tu o autach blaboli... 😉 a kamoske samozrejme poradim...
@bubelko vsak samozrejme, ze ti nikto nezaruci, co bude o 10 rokov, ale raz ked ma muz miluje, predpokladam, ze sa mu zdam okrem vsetkych inych velmi dolezitych, praktickych a neviem akych vnutornych vlastnosti aj pekna ci krasna ako zena.... A pokial to da obcas aj najavo, tak je to plus... Pre mna.... K manzelskemu ci partnerskemu zivotu patri aj milostny a ja si teda neviem predstavit, ze by som mala tuzit po chlapovi, ktory by v mojich ociach nebol atraktivny, nepritahoval ma aj po fyzickej stranke, to by ten nas milostny zivot asi skoncil pocatim posledneho planovaneho dietata a potom uz by to asi bola len zriedkava povinnost....
@sirinka ale urcite, ze ku vztahu patri aj fyzicka stranka. a aj dotycna kamaratka pre toho svojho muza "krasna" - teda ho fyzicky pritahuje. to sa predsa nevylucuje s tym, ze existuju na svete aj vyzorovo krajsie a on hodnotil to... nic ine. nehodnotil tie zeny ako potencionalne partnerky, hodnotil ich vyzor.
a jeho manzelka je stale pre neho ta naj... akurat jej to asi dava inak najavo - nehodnoti jej vyzor slovne.
ani moj muz nehodnoti moj vyzor slovami - si krasna. hodnoti ho inak - si pekne oblecena, pacis sa mi,...(a aj opacne) keby som sa mu nepacila alebo on mne, tak asi nie sme spolu tak dlho.
len hovorim, ze su na svete aj vyzorovo krajsi muzi ako ten moj a krajsie zeny ako som ja. ale zijem s mojim muzom, paci sa mi a nepotrebujem od neho pocut, ze som pre neho vyzorovo najkrajsia - pretoze to podla mna so vztahom ako takym absolutne nesuvisi. 😉 je to cele len o slovickach, nie o vztahu ako takom 🙂
@bubelko nie, nie... Zrejme by ju to tak nemrzelo, keby okrem hodnotenia krasy inych zien obcas povedal aj jej priamo, ze sa mu paci a ze je krasna 😉 ibaze on jej to podla toho, co som pochopila zo zakladatelkynich prispevkov nepovedal nikdy a to by proste mrzelo aj mna a som presvedcena, ze mnohe zeny a aj tie, co sa teraz tvaria, ako by boli nad vecou.
@luvika ja si zaS myslím, že muž tvojej kamaratky chce, aby na neho trocha žiarlila, alebo ma pocit, že sa mu od nej dostava malo uznania, tak to takto kompenzuje. Podla mna, normálny muž, ktorý nema žiaden problém, nema potrebu vešať svojej manželke na nos, kolko krásnych príťažlivých žien stretol.. Tak isto si neviem predstaviť, že by som sa pred svojim manželom rozplývala nad nejakym krásnych chlapom..
@sirinka neverim tomu, ze jej nikdy nepovedal, ze dobre vyzera, ze je pekne oblecena, ze sa mu paci - v den svadby. a hlavne - podla uvodneho prispevku, jej povedal - ze ju lubi, ze naco by mu bola krasna, keby ju nelubil. tak neviem...
zakladat si na slovicku krasna je trocha malicherne, nie? ja si teda za 20 rokov nepamätam, ze by mi muz povedal "si krasna" - ale povedal mi kopec inych komplimentov a hlavne - pomohol vtedy, ked bolo treba. naco su mi prazdne slova? aby som si posilnila ego? ak to potrebujem, tak je chyba niekde inde a nie v partnerovi 😉
plus dalsia vec - otazne je, ci to naozaj tak zdoraznil, ze bol s "velmi peknou" kolegynou alebo to povedal medzi recou. 😉 ono my zeny sme obcas precitlivele, to je fakt a vidime problem aj tam, kde nie je. a sme v stave si ho potom takto aj vytvorit...
@bubelko no tak ale ty vychadzas potom z nejakych vlastnych predpokladov, ze skutocnost je ina, ako popisuju prispevky....
Mne moj muz hovori takmer kazdy den, ako sa mu pacim a mnoho dalsich komplimentov a rovnako ja jemu... Ja nedokazem najst nejaky rozumny dovod, preco nepovedat milovanej osobe, ze je krasna, ked nam da jasne najavo, ze by to od nas chcela pocut.... Samozrejme, ze to nie je ziadny hlavny pilier vztahu, je to len nejake slovne pohladenie nasho partnera, nic nas to nestoji a druheho to potesi....
Osobne sa casto stretavam s tym, ako sa ludia navzajom kritizuju, poukazuju na chyby a problemy a prilis malo sa chvalia a ocenuju vo vsetkych oblastiach....
@sirinka po prve, nikto z nas nepozna, aka je skutocnost, kedze cely pribeh pise kamaratka kamaratky 😉
za druhe - v uvodnom prisepvku stoji "načo by mi bola taká, ktorú neľúbim, hoci by bola Miss SR" - nieco taketo povedal muz kamaratke - cize z toho vychadzam, ze ju lubi.
zena, ktorej sa to priamo tyka nikdy neprispela.
muz, ktoreho sa to tyka, taktiez neprispel.
cize vsetci len dedukujeme 😉
a osobne si myslim (netrvdim to, kedze ich nepoznam), ze skratka je to normalny, momentalne bezproblemovy vztah, kde muz ma rad svoju zenu, ktora ho normalne pritahuje a pravdepodobne je zena precitlivela a hlada problem tam, kde nie je. 😉
plus si myslim, ze jej urcite nejaky ten kompliment za celu dobu, ktoru su spolu, zlozil 😉 len to asi nebolo presne zlozenie slov, ktore ona chcela pocut 😉

@luvika ale ved ten priklad s autom je uplne idealny. tiez existuju super krasne auta, ale ked si vyberam rodinne auto, tak si nevyberiem maserati, ktore ma paradny dizajn, je super rychle, ale kupim si auto, do ktoreho dam 2 (ev.3) autosedacky, do kufra nacpem kocik a neporazi ma, ked mi dieta v aute vysype balik susienok 😉
tu tvoju kamaratku si manzel pre nieco vzal a asi to nebola krasna tvaricka a sexy postavicka, ale ine kvality, ktore su pre neho v zivote dolezitejsie. to neznamena, ze pre neho tvoja kamaratka nie je krasna - mozno nie je fyzicky krasavica ale pre neho je ta naj, lebo si ju vzal. okrem toho tak krasna tvaricka ci sexy postavicka sa po case mozu velmi zmenit - ci uz vdaka chorobe, tehu ci inym problemom. je dolezite ci si celkovo rozumeju, ci jej vie byt oporou v tazkej chvili, ci si maju co povedat, vedia sa spolu zasmiat, pohadat, ale aj udobrit. moze je byt ukradnute, ze jej kazde rano bude hovorit aka je krasna a ako ju lubi, ked jej pri prvom probleme vezme nohy na plecia a zdrhne, ci ju podvedie alebo.... 😉