icon

Ľúbi ju, ale nepovie jej, že je krásna

luvika
18. mar 2014

Moja kamarátka ľúbi muža, a on ľúbi ju. Poznám ich oboch, sú to veľmi milí ľudia. Kamarátka mi však povedala niečo, nad čím premýšľam. Sem tam jej ten jej zvykol povedať v rámci nejakej debaty, že napr. raz vo vlaku stretol naozaj KRÁSNU slečnu, alebo že bol s VEĽMI PEKNOU kolegyňou niečo vybaviť , alebo že sa stretol s babou, ktorá bola VEĽMI PEKNÁ...všetky tie slečny boli ešte pred tou kamoškou a ona chápe, že o nič nejde, veď je mnoho krásnych ľudí. On to ani nemyslel nijako zle, keď jej to vravel, lebo to pre neho nič neznamená.. Ju trápi ale to, že JEJ nikdy nepovedal, že je krásna...teda nie žeby sa mu ona nepáčila, je mu sympatická a ľúbi ju najmä preto, aká je. A aj jej občas vraví, že je celkom pekná, celkom kočka atď...ona si uvedomuje, že nie je nádherná, ale je to milé a normálne priemerné pekné dievča, mnohým mužom sa páči. Rozumejú si, ľúbia sa, sú šťastní, dokážu spolu hovoriť snáď o všetkom...ale toto ju z času na čas zamrzí, že nie je dosť pekná na to, aby to človek, ktorého ľúbil, aspoň niekedy povedal aj o nej a je to asi jediná vec, o ktorej s ním nerada hovorí. Lebo keď sa pokúsila, on to nechápal, vždy len čosi také ako "načo by mi bola taká, ktorú neľúbim, hoci by bola Miss SR". On je príliš priamy a ona príliš citlivá, on jej nikdy neklame a možno to berie tak, že ani v tomto nechce, no a ju zas mrzí to, že by chcela byť pre neho tá naj...iba som sa tak nad tým zamyslela, tak ma zaujíma váš názor, boli by ste na jej mieste šťastné? trápilo by vás to, alebo by ste sa nad to povzniesli, že o nič nejde?

lauricka
18. mar 2014

@luvika ved jasne, ale nejdes potom za svojim muzom a nehovoris mu, ze akeho kraasneho chlapa si videla v Tescu, ci? a o tom to je, ze tamten to robi svojej priatelke....a ja nechapem, ci je taky nedotuknuty

svetllana
18. mar 2014

@luvika Trošku by sa mohol zaodieť do taktu ☹ Tak teraz sa už vôbec nečudujem tvojej priateľke..A rozhodne by nemal ospevovať pred ňou iné ženy, keď jej vie zapotiť len takúto somarinu! 😠

Ona ak mala predtým nejaké sebavedomie, i keď možno malé, tak on jej ho týmto úplne udupáva. Toto nerobí chlapec dobre...aby raz neprišiel niekto, kto jej krásu bude ospevovať pri zvuku mandolíny. 😅 😉

clarissa
18. mar 2014

tak to moze byt este rada ze nema mojho muza 😀 ten tiez komplimentami neovplyva,proste nieje zvyknuty...ale viem ze ma miluje,ze by s inou nebol,dokazuje mi to inymi vecami,nie tym ze mi povie aka som bohyna 😎

luvika
autor
18. mar 2014

@lilitela taaaak ona je velmi mila a paci sa mu, ze je rodinne zalozena, lubi deti, je jeho "najlepsia kamaratka", rozumeju si...asi preto. A tak urcite sa mu kusok aj paci, len nie natolko, aby jej dokazal pozerat, ze vyzera super alebo cosi take. Proste su aj krajsie baby od nej a to je pre neho bodka.

dionyzka
18. mar 2014

@luvika ... tak to musi robit ako ja. "Zlatinko, dnes som upratala, opravala, aha mam aj nove tricko....." Jeho odpoved: "Ano milacik, vidim, je tu krasne upratane, v satniku oprate pradlo voni, to tricko je pekne, si v nom krasna 🙂" Ak by som ho na to neupozornila, mozem aj dom prestavat, nevsimne si to. Takze som to vyriesila takto: jednoducho sa verejne pred nim pochvalim a hotovo.
... ak si v ostatnom rozumeju, zbytocne sa trapi. Ved co z toho, keby jej hovoril ako je krasna, ako ju lubi a boli by to len slova. Nech to vyriesi ako ja: obidvaja sa zasmejeme, pochvalu dostanem a k tomu este aj uznanie, ze ako mozem zit a mat rada takeho nevsimaveho chlapa 🙂

inffinity
18. mar 2014

@luvika necetla jsem cely prispevek ani diskuzi ale uz na prvnich par vet zareaguju...byl s velmi peknou kolegynou, tamta byla velmi pekna... atd... dobre ale tym babam to pravdepodobne nerekl. Rekl to ji kdyz o nich jako o peknych mluvil..a pravdepodobne kdyz se s nekym bavi o ni rekne ze je pekna...ne??? Muj pritel mi taky nerika ze jsem pekna ale nikdy me nenapadlo se nad tim pozastavit... jsme spolu aby sme si rikali jak jsme krasni??? Myslim si ze ne..

luvika
autor
18. mar 2014

@svetllana no ved mala, take normalne, ved ona je celkom pekna, taka normalna, praveze mnohym muzom sa pacila a bezne jej ini hovorili, ze je krasna, peknunka atd...a tento...nefiem :D asi ma iny ideal krasy :p

luvika
autor
18. mar 2014

@dionyzka pochybujem, ze by sa ona dockala odpovede na tricko, ze je v nom krasna 😖 asi by skor pochvalil len to tricko, hehe

svetllana
18. mar 2014

@luvika Tak nech si kusne do jazyka, trulo, lebo ubližuje tej, ktorú tak ľúbi -ako jej zvykne hovoriť. A to by som mu na jej mieste aj takto povedala..tak ako on jej -na rovinu- tak ja jemu tiež, že ma tieto jeho netaktné poznámky zraňujú, a ak mi nemá povedať niečo pekné, nech radšej mlčí. 😔

dionyzka
18. mar 2014

@luvika ... dobre a skusila ona pouzit jeho zbran: "mame noveho, velmi pekneho a intelegentneho kolegu, boli sme len tak na kave" ako by zareagoval.

mihaja
18. mar 2014

@luvika no pokiaľ kamoškin manžel nie je nejaký model tak by mala hovoriť jeho rečou-keď jej povie len "a tak si celkom pekna, celkom kočka" tak nech mu odpovie že tiež nie je žiadny model a najkrajši na svete ale že sa furt da naho pozrieť. Ja takto hovorím manželovi a potom je sranda a chytáme sa za špeky.

bibika55
18. mar 2014

@luvika Podstatné je ako sa k nej chová a že ju ľúbi takú aká je.Slová často bývajú prázdne.Pokiaľ tam funguje,láska,úcta,rešpekt a neha,nemá jej byť čo ľúto.Má omnoho viac ako iné ženy.

palomka
18. mar 2014

@svetllana 😀 😀 😀

janickacrazy
18. mar 2014

@bibika55 ked jej básni o iných ženách, že sú krásne a jej to nepovie, to nie je velmi úctivé k nej nezdá sa ti? Ja neviem, ale mne to pripadá, že on si je nou nejako moc istý. Ja to beriem tak, že moj muž je pre mna ten najlepší, najkrajší a proste naj vo všetkom a preto som si ho vybrala a unho je to také isté a preto sa milujeme a sme obaja v pohode. ked to ona rieši a vadí jej to, tak niečo nie je úplne ok v tom ich vztahu, aspon podla mna

luvika
autor
18. mar 2014

@janickacrazy no ktovie...mozno...on je pre nu tiez najkrajsi, najmilsi, naj neviem co, pretoze ho lubi a vidi ho takto..ale tak on je v tom asi iny :D

sense
18. mar 2014

@luvika jaaaj mat jej starosti a plat prezidenta, ....radsej nech je k nej uprimny a povie ze je "len" celkom pekna ale naozaj ju lubi a sprava sa k nou uctou, ako jej ma povedat ze je krasne a chodit za inymi alebo este horsie veci...

hradnapani
18. mar 2014

@luvika mna by to tiez skrelo - taka zenska "malichernost" by sa vo mne isto ozvala, keby mi hovoril o inych zenach, ake su krasne a na mna by ostalo iba "celkom pekna". 😒
keby nehovoril radsej vobec nic, ani o nich, ani o nej, tak by to bolo este vcelku znesitelne.
Ale vobec netusim, co s tym robit, niektori ludia su bud velmi natvrdli alebo nenormalne uprimni a natvrdli 😅
Len aby si dal panko pozor na to, aby dotycna raz neodisla za niekym pre ktoru bude najkrajsou na svete, lebo tomu sa tazko odolava. Mna nikto nepresvedci, ze zena prave toto nechce pocut od svojho muza 😉

keram3053
18. mar 2014

@luvika
to mas ako s autom....kolko ich je krasnych clovek sa pozrie, pokocha, ze to je faro....ale doma mam auto, ktore som si vybral a je pre mna to najlepsie som s nim spokojny a nevymenil by som ho a splna vsetky moje poziadavky 🙂
a hoci je kopec krasnych aut tak by boli pre mna nepouzitelne
mozno nie najlepsi priklad....🙂 ale povedzme ze po tejto debate to uz v mojom aute nepoviem ked pojde oproti nejake, aby som nahodou nezranil jeho city a nahodou sa nepokazilo

luvika
autor
18. mar 2014

@keram3053 ako mozes porovnavat auto s ludmi a ich pocitmy?

lavazzake
18. mar 2014

mne môj muž málokedy povie, že ma ľúbi...a viem, že ma ľúbi, len prosto jemu to príde ako fráza a tvrdí, že to radšej dokazuje skutkami...najprv ma to trápilo, ale keď som sa ho raz spýtala, či ma ľúbi, on odpovedal, že áno, že už mi to povedal a keby sa niečo zmenilo, tak mi dá vedieť...a mňa to jednak pobavilo a jednak som si uvedomila, že slová nie sú také podstatné ako skutky...ak je im spolu dobre a ona vie, že ju ľúbi, je to vlastne o to krajšie, že ju ľúbi pre niečo iné ako len pre vonkajšiu krásu...a nech si uvedomí, že keby sa mu nepáčila, tak s ňou asi nie je...

enixelka
18. mar 2014

@luvika Cely zivot do nas nevedomky vtlkaju predstavu o tom, ze raz budeme tie "naj". Nebudeme, lebo ziadna naj neexistuje. Alebo z druhej strany, je vela takých naj.
Chceme byt tie princezne, ktore si princ zalubi a uz na inu nepozrie, lebo budeme najkrajsie, najmilsie, najlepsie a .............Tiez som si myslela, ze budem naj. Nie som. Lebo moje pre vyvazuje moje proti, ktore lezie MM obcas na nervy. A opacne.
Po pociatocnom srdcaboli (ktory obsac pichen pri srdci aj teraz, lebo rozpravkova predstava jedinej dokonalej je nadherna) zvazujem, ze v tomto case a na tomto mieste som NAJ. Ale co by bolo keby?
Na jednej strane - netreba sa trapit, treba zit. Na strane druhej - to obcasne trapenie je napomocne, lebo vieme, ako mame zit :D

v_alika12
18. mar 2014

vikendova debata u nas o penelope cruz:
JA "aka kočka,ze?"
MM "asi ano"
JA : krajsia ako ja?
MM: NIEEEEEEEE 😀
No a obaja sme spokojni. Ze nie som miss,mi je davno jasne,ale netreba z toho robit velku vec 😉

luvika
autor
18. mar 2014

@v_alika12 nahodou, taketo milosrdne lzi su mile...lubi ta a jasne, ze ti nepovie "tak vies co, je krajsia nez ty, ale co uz" :D ja by som sa na tom tiez zasmiala, je zlaty 😉

nini1010
18. mar 2014

No, tak asi nie je krásna keď jej to nepovie. No čo iné k tomu dodať...?

sono2
18. mar 2014

@luvika tak asi evidentne nieje preňho krásna, čo riešiš??

mamas
18. mar 2014

Mi to tak pripadá, že kamarátka má 15 rokov a baví sa na facebooku, tam si kočky hovoria si krásna, aj keď je to úplne normálna baba a fakt nie je krásna. Krása je relatívna, každému sa páči niečo iné a každý má iné merítko na krásu a na každej babe je niečo krásne. Ako celok už nemusí byť krásna, je pár že úplne krásnych jedincov a radi sa na nich pozeráme, je to ako s krásnym obrazom, pozriem naňho, okomentujem, ale doma by som ho nechcela. Kamoška môže ešte vždy podľahnúť plastickým operáciám, keď je pre ňu vonkajšia krása taká dôležitá, jej chlap ju ľúbi aká je, tak prečo si kazí život takými blbosťami? Jej muž komentuje krásu, no a čo? Spadne nebo, zajtra nevide slnko, chystá sa ju opustiť kvôli nejakej nádhernej žene?

moonlight1210
19. mar 2014

keby mi tak povedal, ze som krasna. ze ma miluje. ze... ze... ze...
mozno to neciti az tak, ale ja by som bola stastna.
ved ak ma miluje, tak by to pre mna mal urobit.

potom pride rozchod:
tak naco si mi hovorieval, ze ma lubis, ked to nebola pravda???!
preco si mi hovoril, ze som krasna, ked inu si povazoval za krajsiu???!
ako si mi mohol klamat?! naco to bolo dobre?! myslel si si ako ma zaslepis?!
vztah ma byt o pravde a uprimnosti a ty si bol sama pretvarka!

Tak co vlastne chceme?
Nutne pocut veci, ktore nam povedat nechce, lebo ich nepovazuje za nutne, resp. ich neciti tak ako si my predstavujeme? Ma to urobit, len aby sme mali pocit naplnenosti vztahu?
Alebo sa zmierit s faktom, ze ich proste nebudeme pocut, ale vztah bude uprimny?

edie63
19. mar 2014

Ked aj ona sama vie, ze nie je krasna a vie aj to, ze jej partner si tiez nemysli, ze je krasna, tak preco od neho chce, aby jej klamal? Nie je lepsie takto, ked jej povie ze vyzera dobre alebo ze je kocka, ako ked jej klame do oci, ze "si krasna" a v skutocnosti to tak nevnima/ neciti?Podla mna nema zmysel od partnera vynutit nejake priznanie, je to o nicom, ked on to tak neciti.

bets
19. mar 2014

Ja chcem byt pre svojho manzela krasna, však preto si ma vybral. Nemusí mi to často hovorit, ale musí to vediet, mysliet si to. Vadilo by mi, keby obdivoval iné ženy a mna nepovazoval za krasnu. Žena má byt krasna, harmonia vnutornej a vonkajsej krásy. Žena, ktorá sa necítí krasna, tak je vnutorne nespokojna, trápí ju to. Tuto tému sme riesili na duchovnej úrovni na stretnuti viacerych mamiciek. Vela veci som si uvedomila, žena odovzdava vo vztahu svoju krásu, je královnou pre svojho muza, a muž ako král svoju královnu miluje z celého srdca. A na úrovni mojho vztahu potvrdzujem, že to platí. Keď muž mi dava uprimne najavo ako miluje mna, dava najavo aka som pre neho krasna, robi ma to este krajsou, spokojnejsou.

keram3053
19. mar 2014

@luvika
ako nič 🙂