Ľúbim ho?
Ahojte,
s priatelom sme spolu už rok a pol. Žijeme spolu už viac ako pol roka a sme aj kolegovia (v praci sme sa zoznamili). Je to najlepší priateľ, akého som kedy mala. Je veľký dobrák, rozumieme si a moje vzťahy boli vždy také nijaké, zlí partneri realny vzťah som ani nemala.
Aj keď som svojho priatela lubila a verila, ze to je ten pravy, stale som sa niecoho bala. Zacali sme spolu chodit ku psychologicke, beriem aj antidepresiva v mensich davkach, lebo som vela plakala, riesila, mala depresivne nalady, potom plakal aj on atd. Stale stale som nieco pytvala bala sa... k psychologicke chodime od januara a zacalo sa to zlepsovat. Teraz neriesim uz skoro vobec...
Co sa ale deje... som s nim stastna, neviem si predstavit zivot bez neho,... ale posledne 2 tyzden ten vztah nejako extremne neprezivam. Nie som z neho tak v euforii (senm tam ma to tak prepadne ze jejda aka som stastna a ako ho lubim)... ale proste neprezivam to tak. Dokonca, ked sme sa bavili o svadbe, najprv som bola taka ze wow, coskoro to pride, poziada ma o ruku,... presiel mesiac a teraz ked si an to spomeniem, tak som taka ze super, ale ziadne nadsene emocie... Neviem, co sa stalo... Ja som bola vzdy vo vztahu zvyknuta riesit a pytvat veci a prezivat vsetko extremne... Ziarlila som bezdovodne, ale to ma tiez preslo,... atd atd
Priatel hovori, ze to je normalne... ze by bolo divne ak by som bola v eufroii nonstop, ze ten vztah prejde do takeho pekneho stereotypu, kedy sme ako jedno a vieme spolu zit fungovat,... Ja sa ale bojim, ci ho neprestavam, lubit... psychologicka tiez povedala, ze to po case prirodzene opadne... a ze nepoznam ten pocit lebo soms nikym takto ozajstne nechodila a nezila.
Ked sa zamyslim, aky by bol zivot bez neho, tak neviem si to predstavit, akoze neviem si tu situaciu nejako v hlave "pozriet". Strasne som sa v minule rozplakala, ze ci ho lubim, ked som taka lahostajnejsia... preco sa netesim na zasnuby/svadbu? Tesim sa, ale jednoducho tesim sa na to len tak nijako, pritom pred mesiacom som jasala. Ale mozno je to to, ze clovek ked sa na nieco tesi a dosiahne to tak to opadne... Neviem.
Co si myslite? Je to vo vztahu bezne? Lubim ho este?
Potom som citala ze ludia sa niektori od seba LEN TAK odlubili aj ked boli stastni... ako tomu predist? Co robit, nech ho lubim do konca zivota? Neviem si predstavit ineho chlapa po svojom boku... jednoducho sme si sadli...
Dakujem velmi pekne za rady! 🙂
@jana_eyre Nechame to tak 😉 Ja som sem neprisla sa hadat. Z tych, ako ty vravis 'par pismen' si dokazes utvorit vcelku dobry obrazok o tom, ze je to nevyzreta osobnost. A to nie je 'diagnoza'.... Pokial ma len tie problemy, co tu popisovala, tak druhe by skakali meter dvadsat od zeme od stastia, a nie na to lieky brali. Ale nebudem sa tu dohadovat o takychto prkotinach, lebo zakladatelkin 'problem' su fakt prkotiny. Krasny den ti prajem.
@mrs_ed niekedy by sa trocha empatie hodilo kazdemu.. ty sa posmesne pytas, ci ju zneuzival tata, ci ju niekto bije.. ako si mozes byt ista, ze za jej psychicke problemy nemozu prave taketo zazitky.. clovek predsa nie je povinny pisat vsetko o sebe ak chce poradit v jednom svojom probleme.. a keby aj mala len tento problem, je to uplne jedno, prenu to jednoducho problemy su, to ze ma niekto iny vacsie a ine nie je urcujuce co ju trapit moze a bude..
ach...no a takéto ženy majú chlapov dobrákov a normálnych...požičiam ti môjho na mesiac..🙂 potom uvidíš či svojho ľúbiš.
@jarka_201 Ale ochladne 😀, mne to trvalo presne 5 rokov. Potom sa okolo mna zacal tocit iny chalan, ale do toho ma ten moj poziadal o ruku... Uz sme spolu 20 rokov a nad "spravnym" pouzitim panvice uvazujem casto aj ja 🤣 Obcas sa mu vyhrazam ze jedneho pekneho dna mu zbalim kufre a nase tri deti 😈😈😈
@marina24 sak uz ho nechaj, ked je taky nanic.... uz roky rokuce tu nad nim lamentujes a furt si s nim, a to ani nie ste svoji, ani deti nemate..... sak chod a najdi takeho ako zakladatelka tejto temy 😉
si precitaj svoje predposledne dve vety 🙂 Ved to vies.
City nechavaj plynut, nechavaj sa nimi niest, ved to je krasne .... Rozmyslat o nich takto? Zbytocne samu seba deptas a priatela tiez, ten teda musi byt veeeelmi trpezlivy a dobry chlapik, 🙄 nechapem preco si niektori ludia takto sami, dobrovolne "sadomaso" komplikuju zivot 🙂 Nic v zlom.
@vickyptrk myslíš že ľúbiť niekoho, znamená byť vkuse v eufórii? 🙂 Vzhľadom na tvoju diagnózu, buď rada, že to príliš neprežívaš. Ešte budeš mať kopec podnetov na eufóriu,až ti z toho bude zle. Buď rada, že máš kľudné obdobie, nauč sa ho užívať si 😉

@jarka_201 suhlasim, kazdy vztah je iny, je to dost individualne, ja tiez nemam pocit, ze v nasom vztahu nieco ochladlo, ano je to o niecom inom trosku, ako na zaciatku, ale to neznamena, ze je to nieco zle .)