icon

Ľutovali ste, že ste nemali druhé dieťa?

Dnes o 13:25

Ahojte, dlhšie premýšľam nad tým, či zostať pri jednom dieťati, alebo mať ešte druhé.
Na jednej strane si viem predstaviť súrodenca, spoločné zážitky a väčšiu rodinu. Na druhej strane máme teraz celkom pokojný a fungujúci život, viac času pre seba, menej stresu a finančne to tiež zvládame bez problémov.

Ak ste sa rozhodovali podobne, čo nakoniec prevážilo? A ak ste zostali pri jednom dieťati, ste s tým rozhodnutím spokojní aj po rokoch?

Budem vďačná aj za názory napr. jedináčikov. Ja mám dvoch súrodencov, manžel tiež. Nechcem ochudobniť dieťa o tieto zážitky, ale napr. do jedného roka to bolo náročné bábätko, neviem, či sa mi to chce absolvovať zas :-/

Strana
z2
elz1920
Dnes o 15:29

No, neoľutovala. Nemala som kedy 🤣🤣 , lebo posnažili sme sa o druhé a ako bonus sme mali k nemu aj tretie ❤️. Občas naše túžby a snahy dostanú úplne inú podobu, ako pôvodne očakávame.
Neviem si predstaviť, že prvorodená by bola sama. Teraz sú takmer ako trojčatá. Rozdiel 22 mesiacov.

anonym_31dc59
Dnes o 15:34

Tak ja napríklad by som bola úplne v pohode mať len 1 dieťa. Ale manžel túžil po vlastnom dieťati a obzvlášť po chlapcovi (ja mám dcéru z predchádzajúceho vzťahu). Tak som nebola proti, akurát čakáme chlapca 🙂.

anonym_410cea
Dnes o 15:46

Mna stále mrzí a asi aj vždy bude že dcéra je sama, ale ja jednoducho materstvo nemám v krvi a ničím ma neohurilo a nemám ani kapacitu na viac detí. Žiaľ...

zuzka55555
Dnes o 18:12

Ja by som ľutovala a mrzelo by ma keby bola dcérka sama. Mala som z nejakého dôvodu pocit takej nekompletnej rodiny. Pre to čakáme druhé, budú mať 6 ročný rozdiel a dcérka sa veľmi na brata teší. My obidvaja s manželom máme súrodencov a nevieme si to bez nich predstaviť, máme so súrodencami pekne vztahy. Síce ako si povedala, teraz ako mala vyrástla je ten život jednoduchší, pohodlnejší, finančne stabilný, aj s manželom sa nám vyriešili problémy ale máme ,,len" 35 tak sme išli ešte do jedného.

anonym_5d02c2
Dnes o 18:19

Ja lutujem, ze sme druhe neskusali skor. Teraz sa nam nedari a ked sa konecne podarilo, potratila som

anonym_6a6a85
Dnes o 18:23

Ano, kazdy den. Moj chlap jedinacik nie, proste on nevie o co prichadza, kedze nepozna to. Ale je to na kazdom ako si to zariadi, kazdy to ma rad inak. Vidim to aj teraz ked sme starsi, ze mat niekoho v rodine naviac, vobec nie je zle 🙂

Strana
z2