icon

Ľutujem, že som sa vydala

katarinka2112014
8. jan 2017

Ahojte. Neviem čo mám robiť a nikto mi nevie poradiť, tak preto píšem sem, aby som sa vedela nejako inak začať na to pozerať.
UZ dlhšiu dobu ľutujem, že som sa vydala za môjho manžela. Som mladá a otehotnela som. Rodina z každej strany na nás tlačila so svadbou a tak sme sa vzdali aj keď sme nechceli. Sme manželia iba pol roka a máme trojmesačnú dcérku.
Keď sme spolu chodili bolo všetko v pohode. Rozumeli sme si aj keď bolo veľa hádok a nepekných situácii, no pekonali sme to tak že som ustúpila a on mi nasľuboval kade čo.
Poslednom čase je to neznesiteľné. Neustále má uráža, že som zlá matka, manželka neviem nič robiť, nestaram sa o domácnosť a ani oňho. Že nemáme sex ako kedysi každý deň a teraz iba raz za dva týždne ( nevadí mu vôbec to že som po pôrode a zakaždým má to veľmi bolí ). Niekoľko krát má už aj fyzicky napadol čo som nečakala. Najhoršie na tom všetkom je, že ma napadol týždeň po našej svadbe (kde som bola v siedmom mesiaci tehotenstva ). Boli sme na chate a jeden známy ho nahneval a in si to vybil na mne. O päť dní na to som skončila v nemocnici, lebo som mala riziko predčasného pôrodu. Nechcel si priznať vinu. Bol opitý a môj názor je taký, že chlap aj keby bol neviem ako ožratý nemá právo udrieť ženu ( a nieto tehotnú ). Takže vtedy prišiel veľký kameň úrazu. Druhý kameň bol ten, že si to nechcel priznať a všetko hodil na mňa, že je to moja vina a tak to pokračuje ďalej. Neustále hádky, nadávky, urážky a vyhrážaniu sa, fyzické napádanie, vyhrážaniu sa, že ma dostane na psychiatriu, že tam patrím ( pritom on má niekedy také stavy, že si obíja hlavu o stenu, hádže sa na zem a podobne ). Najnovšie chce poštvať proti mne mojich rodičov a neustále klame, ako mne tak celej rodine o mne. Poštval proti mne jeho rodinu a uz aj moju. Povedala som mu že sa s nim rozvediem a on mi odpovedal, že nech skúsim požiadať o rozvod a ešte len uvidim peklo. Takže netuším čo mám robiť. Ja by som sa najradšej teraz rozviedla, kým je dcérka ešte malá a nevie čo sa deje ako keby bola už väčšia a znášala by to veľmi zle. Neviem čo mám robiť a už sa ho aj bojím. Zo začiatku sme mali rovnaké názory, chceli sme to isté ale po svadbe sa zmenil od základov a on už chce robiť iba to čo on chce nie to čo chceme obaja. ☹ som zúfalá

kattty85
8. jan 2017

@katarinka2112014 Sú takí ľudia, čo vedia pekne prekrúcať a hrať "formu", manipulátori. Ty ho najlepšie poznáš, takže rodičmi sa nenechaj ovplyvniť. A určite konaj čo najskôr, kým je malá ešte menšia, potom to už bude podľa mňa ťažšie. Ak sa ti bude vyhrážať, nenechaj sa odstrašiť. Kašli na to, čo si ľudia budú myslieť, myslí na seba a na malú, aby vy ste boli šťastné. Inak to tvojim rodičom nevadí, že jej dcére jej manžel nadáva a dvihol na ňu ruku, keď bola tehotná? Toto mi nejde do hlavy, ako po tom všetkom si ich dokáže ešte získať....

alex49
8. jan 2017

no tak trp dalej, ocko s mamičkou by to prežili, chod za nimi, že ťa muž mláti a pije, či chcú aby v takomto prostredí žila ich vnučka, ak sú normálny tak vyrazia jeho a nie teba

angela5
8. jan 2017

@katarinka2112014 ziadny sudca so zdravym rozumom neda take male dieta otcovi bez vaznej priciny a tvojmu muzovi nepomozu ani vplyvne znamosti.. To je len zastrasovanie, nedaj sa.

lucinka511
8. jan 2017

sa vykasli na priatela a aj na rodicov.nech si s nimmotec lo rozvode dalej pivkuje..asi tvoji rodicia nie su tak uplne ok.ked ta nutia s takym alkoholikom a debilom zit.ved 5piv denne u mladeho chlapa je uz kontrolka..ak mas peniaze.tak sa osamostatni.chid do garsonjy a vykasli sa na rodicov a aj muza.. v 7m ta zbil?? ved to je hroza.

oli18
8. jan 2017

@katarinka2112014 len sa nepokakaj z tých svojich rodičov! Všetky tvoje príspevky ma riadne rozčúlili. Načo tu vyplakávaš, keď na všetko máš sama vlastnú odpoveď? Som vo veku tvojich rodičov a mám dve vydaté dcéry. Ako prvá by som o ich problémoch vedela ja. Aký ty vlastne máš vzťah so svojimi rodičmi, ak sa im bojíš povedať takéto závažné veci? Sú asi riadne jednoduchí /slušne povedané/, ak im viac záleží na verejnej mienke, ako na zdraví a šťastí svojej dcéry. A tvojmu otcovi sa vlastne hodí takýto zať, nepije sám, má parťaka priamo pod vlastnou strechou. Máte to v rodine, aj tvoja matka iste trpela pri tvojom otcovi, ak otec ľúbi vypiť. Len ti to nikdy nepovedala, rovnako ako ty nepovieš jej. Zbytočne ti tu baby dobre radia, sama vieš, že nič nezmeniš!

libawet
8. jan 2017

@katarinka2112014 mám dojem, že Tvoj manžel je nevyzreté dieťa, ktorému zobrali hračku - nemá sex ako by chcel, nie je to tak ako si pôvodne myslel, že bude...a sám nevie preto nič urobiť - len tak si búchať tú svoju sprostú hlavu o stenu. Horšie, keď si svoju bezmocnosť vyvršuje na Tebe. Preč od neho, nie je ešte vyzretý a otázka, či niekedy aj bude...zasa jedna žena, ktorá si myslela, že ten jej sa nezmení - ružové brýle sú fakt blbá diagnóza....

mima4
8. jan 2017

@katarinka2112014
vies co je chlap pre ludi z parlamentu, z politiky pre nich?
sorry..ale hovno!!
a ziadny politik si nebude kazit svoju karieru a nepojde od koryta kvoli dedinskemu bulovi, co ma mozno max na policajta, co sa v lepsich krucho, aj na ministerstva vnutra bere, ze "clovek s nizsim IQ"....
A vedz ze viem, o com hovorim 😉 Ziadneho politika nezaujima dedinsky trulo...jeho zaujima niekto, kto mu pomoze na ceste nahor a velka ryba a nie tu tvoj chlap.

Takze sa nedaj zastrasovat, vydierat a hned v pondelok daj ziadost o rozvod. Cim dlhsie to bude natahovat, tym to bude len horsie a horsie.
A ak ma niekto z rodiny s tym problem, nech si ho vezme dotycna za muza... ty zijes so svojim manzelom..ty vies aky je.

fantagiro70
8. jan 2017

@katarinka2112014 Ty si ozaj trubka , ked toto všetko tu čítam, tak mi je zle , si celá na smiech, len táraš a táraš , ospravedlňuješ sa.....lebo ocko....lebo mamka.....keby si naozaj chcela zmeniť svoj život k lepšiemu, tak sa postavíš na zadné a povieš DOSť. Je to tvoj život a rodičia ti do toho nemajú čo kecať .Zobud sa dievča, načo tu zakladáš takúto tému, ked aj tak s tým prd urobíš.Každý človek je strojca svojho šťastia, nikto to za teba neurobí, ani ocko ani mamka.....samé výhovorky !!!!!

libawet
8. jan 2017

@fantagiro70 ale nebyť takýchto nerozhodných ľudí, tak MK zakape....

fantagiro70
8. jan 2017

@libawet to máš pravdu, asi áno....keby na mňa chlap položil ruku, viac sa s ňou nenaje, nikdy by som sa nedala uderiť ....

tinuskamartinuska
8. jan 2017

uutekaj od neho, bež, ako ti sily a nohy stačia. on patrí na psychiatrické liečenie

daniel69
8. jan 2017

@katarinka2112014

Takže som trafil zrejme, buď pašuje alebo prevádza, alebo oboje. A to musia mať podchytené cez policajtov, pohraničníkov, atď....Legálne príjmy žiadne, čiže sa nedá rozhadzovať...urobila si fakt dobre že si si odstránila fotku, a mám pocit že urobíš ešte lepšie, keď budeš riešiť tieto problémy mimo verejného skla...vieš sama prečo.

Všetkým ostatným : rady sú niektoré viac, niektoré menej konštruktívne. Ale píšete to, poznajúc úplne iné podmienky, než sú tie, v ktorých je ona. Toto nie je štandardná situácia. Toto nie klasický vzorec, mladá matka, mladé manželstvo, manžel pijan. Špecifiká, ešte raz sumarizujem : región, náboženské pozadie, zvláštne povolanie muža, silná rodinná súdržnosť, tam sa často kryjú v rámci rodiny aj zločiny....

A prosím len o jedno, ak so mnou niekto nesúhlasí, v pohode, len treba pozorne čítať jej príspevky. Ona viac nenapísala ako napísala, a má na to dovody. Položím protiotázku : ktorá z Vás pochádza z toho regiónu ? A žije tam ?
Aby ste mi rozumeli, nie som proti názorom v tejto téme, len mám pocit akoby mnohé návrhy boli písané tak trošku "od stola". Skúsme čítať medzi riadkami katariny. Alebo ešte lepšie, katarina nech od verejného skla k iným sposobom komunikácie. Lebo toto jej fakt može narobiť peklo zo života.

tanecnica82
8. jan 2017

@daniel69 ja 🙂

daniel69
8. jan 2017

@tanecnica82
Tak potom vieš o čom hovoríme. Ja aj ona..

tanecnica82
8. jan 2017

@daniel69 iba ciastocne, lebo mas pomerne dost skreslene info. Ale nejdem sa tu natahovat. Ukrajina od SVIDNIKA je pomerne daleko,takze prevadzacstvo nefunguje. Ale ok maj svoj nazor.

daniel69
8. jan 2017

@tanecnica82
Tak tak. Demokracia nadovšetko. 😃

oli18
8. jan 2017

@daniel69 si úplne mimo ☹

daniel69
8. jan 2017

Nechcem s tebou polemizovať na skle, a ďalej spoilovať túto tému. Ale do ip mi pokojne možeš uviesť dovody prečo. Rád sa nechám poučiť.

libawet
8. jan 2017

@daniel69 že by až tak? Akože sa s ním nemôže rozviesť, lebo sa on bojí, že by ho potom udala alebo čo ? Aj rodina? Alebo sa ona bojí, že sa jej potom on pomstí nejakým zlým spôsobom ? To už mi pripadá ako z mafiánskeho filmu, no neviem...

daniel69
8. jan 2017

Libawet
Tak som to vobec nemyslel. Skús odsledovať, aj keď je to už neprehľadné, priebeh tejto celej debaty. Žiadna dramatizácia z mojej strany. Myslím, že radu potrebuje autorka. A na skle sa jej dostane takých rád, že až. Od hodnotenia že je naivná, čo je sčasti pravda, až po hodnotenie že je trubka, s čím nesúhlasím. Aj ty a mnoho iných si si určite všimla jednu vec. Často sem príde niekto s dobrým úmyslom po radu. Niekto vo vážnej, niekto v menej vážnej veci. Ale niekedy sa stane, že namiesto konštruktívneho prístupu sa jej dostane trošku z odsúdenia, trošku z povýšenectva, z každého rožku trošku. Skrátka, pisateľku dajú dole, a ona si už sem po radu nepríde. Mnoho príspevkov je viac sebaprezentáciou než radou. Ja sem nechodím často, ale určite vieš o čom hovorím. Ty nie si taká, ale že ich tu je...to nepoprieš. Prajem všetkým príjemný zvyšok nedele.

natalka13
8. jan 2017

Moja zlata co ty vlastne chces? najskor ziaden rozvod a o 10minut uz mas spisanu ziadost.
Byvate s rodicmi v jednom dome a nevedia aky je tvoj muz? blbost musia vsetko pocut.
je mi ta luto,nedokazes sa mu postavit,ticho budes roky znasat jeho alkoholizmus, bitky a tvoje dieta (deti) s tebou, pretoze kazdu radu tu na MK znegujes.
Fakt nepochopim, ako mozu zeny takto zit s magorom a alkoholikom.
Mate dost penazi? Odkial za take kratke manzelstvo? Od tvojich rodicov? tak vyber polovicu a odstahuj sa od rodicov a nechaj im tak toho darecka,ked ho tak miluju.

katarinka2112014
autor
9. jan 2017

@oli18 prečo potom to čítate a sa na môj príspevok ozývať ? Ja mám super rodičov môj otec je najlepší otec na svete tak ako ak moja mamka. Sú najlepší ale povedať otcovi že ma manžel zopár krát zbil nemôžem povedať, lebo by ho zabil. Nepotrebujem im spôsobovať ešte viac starosti ako majú. Majú ťažký život a to len tak nejde. Neodpisuješ mi tu takéto veci kde urážať mojich rodičov. Sú to veľmi slušný ľudia a môj otec nie je žiaden alkoholik ale iba vychodniar tu je takýto každý jeden chlap.

katarinka2112014
autor
9. jan 2017

To človek naozaj tu nemôže normálne prísť si požiadať o radu bez toho aby niekto naňho stále neutočil alebo mu nevydal. Ja som inteligentné dievča čo ma všetko po kope a nemienim čítať to že som hlúpa a podobne. Ja nikoho neurážam, tak nechápem prečo nikto uráža mňa a to má nepozná.

katarinka2112014
autor
9. jan 2017

@libawet ano bojím sa aj toho že sa niečo odohrá keď sa n ním rozvediem. Čo si budeme klamať nie ro žiaden anjelik a mafián on nie je ak keď si to o ňom myslia ľudia. Proste pozná vplyvných ľudí a hotovo.

katarinka2112014
autor
9. jan 2017

@daniel69 ste jeden človek ktorý má naozaj chápe a vie v akej som situácii. Nie ja už sa na MK obraciať viac nebudem. Nemá to zmysel. Ľudia ma iba takto urážajú a nepomahajú. Tiež urážajú mojich rodičov a robia z môjho otca alkoholika a vôbec to tak nie je. Áno môj manžel nie je legálny vo všetkom ale drogy a podobne veci tu určite nie sú. Ďakujem za radu od Vás si ju cením.

natalka13
9. jan 2017

@katarinka2112014 v com konkretne tanechape @daniel69? ,radi presne to iste co vsetky ostatne, aby si od muza odisla.

@daniel69 poznam regiony skoro vsetky na vychode, moja sesterka sa rozviedla s dvoma detmi a svet stale stoji tam kde bol, a zije stastnejsie nez s chlapom,ktoreho jej rodina vzala do rodinnej firmy a ktoru on vykradal.

Nic ine neurobis, on do poradne nepojde, nepojde na protialkoholicke liecenie az to bude potrebovat,lebo ver ze o par rokov bude alkoholik,ktory ti bude robit peklo na zemi.
Pochop, ze toto nieje normalny stav, ze milujuci rodicia by ho davno vyhodili zo svojho domu a teba a vnucku by chranili. ZOBUD SA !

moni244
9. jan 2017

@katarinka2112014 ty si typicky priklad jednoduchej dedinskej dievciny. Jaj, tebe niet rady, toboz nie pomoci. Ides tu tvrdit, ze rodicia nic nevedia? Nepocuju? Ved ked si ten tvoj bucha hlavu, to musi byt pocut. Ty sa nerozvedies, narobis si este par deti, zacnes chlastat s manzelom, budete sa navzajom bit, nadavat si, ved klasicky scenar, vsakze? Ved na vychode je to tak.

moni244
9. jan 2017

@daniel69 ake sklo? Tu nie si na pokeci, ale v jednej veci mas pravdu, toto je klasicke zaostale zmyslanie dedinskych ludi zo zapadakova, kde nic nie je, len alkohol.

staronova
9. jan 2017

@katarinka2112014 ...NIE NEZMENIL sa po svatbe.....on totiž bol taký aj pred svatbou, len ty si mala ružové okuliare, bola si totiž ZAMILOVANá.....naivná.....

emilia25
9. jan 2017

Tak v tomto pripade by som utekala hned pri prvom utoku a este aj pocas tehu tak to musi byt riadny psychopat to ze bol opity ho vobec neospravedlnuje.a nadavky tak to uz vobec nepatri do normalneho manzelstva.to hadzanie sa o zem a hlavu o stenu tak to fakt nema v hlave v poriadku a necakala by som do dalsieho amoku ale zobrala veci a utekala hned od psychopata.rodicia maju verit svojim detom takze povedat mame tatovy celu pravdu a ak su normalny ako pises tak ti uveria a pomozu.hned poziadat o rozvod.a nevyhovarat sa ale treba konat.