Ľutujem, že som sa vydala
Ahojte. Neviem čo mám robiť a nikto mi nevie poradiť, tak preto píšem sem, aby som sa vedela nejako inak začať na to pozerať.
UZ dlhšiu dobu ľutujem, že som sa vydala za môjho manžela. Som mladá a otehotnela som. Rodina z každej strany na nás tlačila so svadbou a tak sme sa vzdali aj keď sme nechceli. Sme manželia iba pol roka a máme trojmesačnú dcérku.
Keď sme spolu chodili bolo všetko v pohode. Rozumeli sme si aj keď bolo veľa hádok a nepekných situácii, no pekonali sme to tak že som ustúpila a on mi nasľuboval kade čo.
Poslednom čase je to neznesiteľné. Neustále má uráža, že som zlá matka, manželka neviem nič robiť, nestaram sa o domácnosť a ani oňho. Že nemáme sex ako kedysi každý deň a teraz iba raz za dva týždne ( nevadí mu vôbec to že som po pôrode a zakaždým má to veľmi bolí ). Niekoľko krát má už aj fyzicky napadol čo som nečakala. Najhoršie na tom všetkom je, že ma napadol týždeň po našej svadbe (kde som bola v siedmom mesiaci tehotenstva ). Boli sme na chate a jeden známy ho nahneval a in si to vybil na mne. O päť dní na to som skončila v nemocnici, lebo som mala riziko predčasného pôrodu. Nechcel si priznať vinu. Bol opitý a môj názor je taký, že chlap aj keby bol neviem ako ožratý nemá právo udrieť ženu ( a nieto tehotnú ). Takže vtedy prišiel veľký kameň úrazu. Druhý kameň bol ten, že si to nechcel priznať a všetko hodil na mňa, že je to moja vina a tak to pokračuje ďalej. Neustále hádky, nadávky, urážky a vyhrážaniu sa, fyzické napádanie, vyhrážaniu sa, že ma dostane na psychiatriu, že tam patrím ( pritom on má niekedy také stavy, že si obíja hlavu o stenu, hádže sa na zem a podobne ). Najnovšie chce poštvať proti mne mojich rodičov a neustále klame, ako mne tak celej rodine o mne. Poštval proti mne jeho rodinu a uz aj moju. Povedala som mu že sa s nim rozvediem a on mi odpovedal, že nech skúsim požiadať o rozvod a ešte len uvidim peklo. Takže netuším čo mám robiť. Ja by som sa najradšej teraz rozviedla, kým je dcérka ešte malá a nevie čo sa deje ako keby bola už väčšia a znášala by to veľmi zle. Neviem čo mám robiť a už sa ho aj bojím. Zo začiatku sme mali rovnaké názory, chceli sme to isté ale po svadbe sa zmenil od základov a on už chce robiť iba to čo on chce nie to čo chceme obaja. ☹ som zúfalá
No ale ako citam tak rodicia asi skor dieta zabiju ako by mali prezit to ze sa dievca rozvedie.nuz tu sa vidi ta hnusna zla stafeta generacii.bohuzial tato stafeta bude cakat aj jej dceru.takze taky dobry rodicia to nebudu ked im nezalezi aby dceru mali stastnu alebo sa tiez vie pretvarovat inak by to rodicia videli ze je velmi nestastna.
@katarinka2112014 hohohoooo, prrrrr, dievcico!!!! Ze na vychode je taky KAZDY chlap? No tak potom otvor oci a PORIADNE sa okolo seba poobzeraj. Ja som z vychodu, aj ked nie prave z tvojho regionu, ale zhodou nahod mam velmi dobru kamaratku zo Svidnika, takze viem, ze to az take, ako to ty opisujes, nie je.
A nezhadzuj svojich rodicov tak, ze im nic nepovies. Lebo taketo spravanie praveze znamena, ze v nich nemas doveru a ze aj napriek vsetkemu, co tvoj muz stvara, stale preferujes jeho.
No ale tak to byva. Ved nech sa dieta pozera na ocka, ako si bucha hlavou o stenu.....to mu urcite da dobry zaklad do zivota.......
Ostavat s chlapom ako je ten tvoj je ciste sebectvo z tvojej strany. Lebo das prednost jemu pred svojim dietatom.
A neboj, tvoji rodicia pravdepodobne vedia, ze nie je vsetko ok. Mozno len cakaju na signal od teba. Inak sa nechcu miesat.
No ale ked sa neda, tak sa neda, ako pises. Tak drz hubu a trp, ked je taky mafian a ma znamosti. Co ine si chcela poradit? Namiesto zamyslenia sa nad tym, co ti tu bolo pisane, len kopes okolo seba. Pravdu je totiz tazko prijat.
Ale jej rodičia ju do svadby natlačili a kážu jej držať hubu a krok. Oni tušia že to nieje s kostolným poriadkom, ale bagatelizujú jej problém. Proste v takú mamičku a ocka nemá oporu. Ja by som toto nedopustila na mojich deťoch.
Odid od neho do ineho mesta ak je to mozne,k nejakej kamoske ,k rodine,k hocikomu,uplne ho ignoruj,davaj si pozor ....nema pravo vziat ti dieta a ani pri rozvode mu ho nedaju....pri rozvode trvaj na zakaze styku a ak sa da fot a natacaj ho ked ma vystupy .....neznasam takychto hajzlov co udru zenu a vyhrazaju sa odlucenim dietata od matky ,su to chudaci
@katarinka2112014 tak v prvom rade by som tu na tie, čo ti radia, nejak neprskala, hovoria ti správne, snažia sa ti otvoriť oči.. ale to sa ti snažili aj tie, takto pred rokom, ked si bola ešte len 2 mesiace tehotná a už si badala problémy... už vtedy ti bliklo, že asi to s ním nie je všetko košer, a aj napriek tomu si si ho zobrala... môj chlap je tiež zo severovýchodu, žijeme však na strede, a nech by tá "východniarska mentalita" akceptovala čokoľvek (myslím tým konzumácia alkoholu, strpenie vyčíňania manžela na rady rodičov, rodiny), tak môj zdravý sedliacky rozum by také čosi nikdy neakceptoval... tvoja prvá a NAJHLAVNEJŠIA chyba bola nesprávny výber partnera a od toho sa to všetko odvíja... po roku si urobíte decko, a pritom máš ty ukončenú strednú, nič odpracované, on povaľač na úrade práce, no peniaze si "nekalo" nejaké splaší... vyhrážky typu, ako ti on ide zobrať dieťa, sú ozaj smiešne, aj oháňaním sa ľudí v parlamente... a tvoj postoj k rodičom a aj ich k tebe tiež nie je zdravý... však ak mi je zle (v robote, vo vzťahu, prosto mám problém), tak rodina a hlavne rodičia sú tí prví, komu sa zverím... tiež tu padlo, že keby sa otec dozvie, že ťa mláti, tak ho zabije... a nejde ti vlastne o to zbaviť sa ho?? tak by ti otec vlastne urobil službu... ale s tebou to je ani z voza ani na voz... a teda ti nie je pomoci... lebo na všetko máš zdôvodnenie, prečo to nejde... no tak potom nechápem večné zakladanie novej témy, kde je jadro furt rovnaké a to "nefunkčný vzťah"... pasovala si sa za inteligentnú osobu (čo netvrdím že nie si), ale zmýšľanie a najmä to praktično máš fakt veľmi jednoduché... možno je to prostredím, kde si vyrastala, alebo je to u vás považované za normálne a správne, ale ver mi, že inteligentná a najmä emancipovaná žena by si takéto správanie nenechala
@katarinka2112014 kazdemu sa da pomahat len do tej miery do ktorej to druhemu dovoli...Bohuzial, ty nie si ochotna prijat ziadnu pomoc, radu...Ty nie si zjavne spokojna so svojim zivotom, ale taaak velmi by si chcela byt stastna. A taaak velmi pre to nechces nic spravit lebo by si vsetkym okolo podla tvojho nazoru ublizila. Dobrovolne si sa rozhodla byt nestastna vo vztahu kvoli rodicom a co ja viem komu este. Tak potom uz len si to uzit ako sa patri...
@katarinka2112014 môžeš ísť do krízového centra na začiatok ...všetci ostatný to pochopia že ten vzťah ktorý máte momentálne nie je zdravý ...držím palce
A čakáš druhé?
Ach, normalne mi tlak stupol. Nechcem tu polemizovat o tom, ako si mas/nemas vazit rodicov, ktori ta dotlacili do svadby s takymto hnupom, chapem, ze stale su to tvoji rodicia, ale preboha mas dieta!! To fakt chces aby bola tvoja dcera svedkom toho, ako jej ozraty otec mlati matku? Aky priklad si z toho zoberie? Ze toto je normalne spravanie? Potom o 20 rokov a kludne po zvysok svojho zivota si budes nadavat, ak bude mat takeho chlapa aj ona a neodide od neho.
Ze to rodicia nepreziju? Ale prosim ta, vyhovorky, neklam samu seba. Som si 100% ista, ze ak su taki skveli rodicia ako hovoris, tak by pre stastie svojej dcery a vnucky urobili cokolvek, tak na co cakas? Na tvojom mieste by som si hned dnes vybavila predbezne zverenie dietata do opatery, podala ziadost o rozvod a rodicom by som to pokojne oznamila ako hotovu vec. Sadni si s nimi, ked pan manzel nebude doma a povedz im vsetko, co si napisala sem, aj to co sa dialo pocas tehotenstva aj teraz. Nie si prva, ani posledna krestanka, ktora sa rozvedie, sice tieto primitivne tradicie nechapem, ale pokial viem, aj krestanstvo je o tom, ze nikto nema pravo sudit druheho, nie nahodou? A 3-mesacne dieta mu do starostlivosti nedaju ani omylom, to sa bat nemusis.
Len preboha nieco urob! Uz si raz aj vdaka rodicom jednu obrovsku chybu spravila, ked si sa za neho vydala. SI DOSPELA, zi si svoj zivot podla seba, nie podla toho, co si rodicia myslia alebo ci spravis/nespravis hanbu, lebo jedneho dna sa zobudis a zistis, ze rodicia tu uz ako nekonecny zdroj vyhovoriek nie su, ale za to mas pokazeny zivot ako ty, tak aj tvoje deti. Takto chces dopadnut?
To ti nikdy malu nevezme ...odid od chuja drbleho.
"Sú najlepší ale povedať otcovi že ma manžel zopár krát zbil nemôžem povedať, lebo by ho zabil."
tak predsa im na tebe záleží, porozprávaj sa s nimi a hladaj riešenia, tvoji rodičia chcú pre teba to najlepšie, bohužial vydala si sa za debila, ale to nie je koniec sveta
dúfam, že tvoj manžel ani nikdy policajtom nebude! Podľa toho čo píšeš, nie je psychicky spôsobilý na toto povolanie!
K jeho známostiam - nech ich má aj na lapmárni. O to pre neho priťažujúcejšie - ak sa vyjaví čo to je za agresívneho idiota, aj ten vysoko postavený známy sa k nemu rozhodne priznávať nebude. Také chobotiny nech teda skúša na menej bystrých.
Bývate u tvojich rodičov? To oni sú hluchí ako polená alebo zámerne nepočujú ako sa ten hulvát správa k ich dcére? Rozvod nie je hanba, ak sa má niekto hanbiť, je to tvoj manžel a jeho podarená família!
Dávno si mala byť na polícii, keď Ťa udrel a mala by si tam byť zakaždým ak na Teba siahne!
A už len posledná vec, ktorú si neodpustím - na kieho frasa si si brala takého dementa agresívneho??? Agresívne sa musel prejavovať už keď ste spolu chodili, mi netvrď že nie! Ľudia čo sú agresívni po alkohole, sú takí vždy, je fuk či pred svadbou alebo po svadbe! Nikto sa v tomto smere nezmení zo dňa na deň, to je proste typ človeka a od takého si dávno mala utekať a nie sa nechať oplodniť! Nachystala si svojej dcére "krásny" príklad do života ako sa muž správa k žene! Tu neobstojí ani argument o zalúbenosti, tá má končiť v okamihu ako po tebe niekto šliape! V prvom rade je totiž láska k sebe samému! No s postojom tvojich rodičov, ktorý zaujali sa ani nedivím, že si si narazila takého vola! Hlavne, že majú dcéru na "poriadku"! Je fuk, že ju možno manžel raz prizabije a dieťa bude sledovať ako foter chnuje matku! "Paráda"!
@tanecnica82 aj ja som svojho muza spoznala na pokeci a uz 8r je to ten najlepsi chlap akeho som si mohla vybrat. Myslim ze je uplne jedno kde chlapa spoznas
@katarinka2112014 utekaj! Uz davno si mala byt prec
@daniel69 takže, podľa tvojej logiky sa ten región ani nedá vytrhnúť z mentálneho stredoveku. Skonštatujeme lakonicky, že tam to chodí takto a tým to zhasne.....To ako seriózne? Isteže sa každému ľahšie radí s odstupom a nadhladom, to nie je o radení kdesi od Bratislavy. Máme 21. storočie danielko, to si musia uvedomiť aj tamtí zadubenci! Rada, že to treba pochopiť, vziať na vedomie a podobné hefty je presne to toxické, čo robí ten región zaostalým! S tvojim postojom ten región bude takto postihnutý ďalších dvesto rokov, lebo však prečo si neodovzdávať ľudové múdra a la stlčená žena, ožratý chlap, že? Treba sa vymaniť z toho čo je zhubné a správanie daného regiónu zhubné je! Načim začať od vlastnej rodiny, tuto pani zakladateľka má k dispozícii všetky výdobytky 21. storočia, stačí rodine ukázať, že regionálne "skvostné" tradície preberať nemieni! Jej rodičia sa z toho nezosypú, a ak áno, potom im v živote šlo len o dojem u cudzích ľudí, ktorí keby sa niečo dialo, majú ich prudko na háku, zaklepnú dvere a potažmo predvedú svoju jednoduchosť na kameru " bol to slušný človek, zdravil"! Je teda absurdné, hladieť čo si o nás kto pomyslí, prvoradá je vlastná dcéra a nie tupé tetky z ulice! Asi by si mali utriasť svoje priority aj rodičia zakladateľky! Lebo tie tupé tetky sa o nich starať na staré kolená nebudú!
Nuz ano...dalsie rozduchanie rozbojov medzi zapadom a vychodom??,
A co ked prasil ich dceru tak vtedy nevadilo, ze je vychodniar??? No, neviem, ale keby ze ja poviem doma mojmu otcovi, ze manzel ma trepe a este tehotnu, tak by sam dosiel, zbalil mi caky-paky a ideme domov a jeho tak posle do prcis, ze sa z nim az zaprasi...
Ci skor, to nebude tak, ze na truc si vybrala priatela, lebo vsak ona je uz velke dievca. Rodicia nemohli nic. Ked sa uz zadarilo, tak sa spravila sadba lebo vsak hanba nepusti.. nasledne rodicia vypustili slavnu vetu "ty si si vybrala, tak sa nestazuj"...a teraz nevie kam z konopy vonku. Ktovie kto financoval svadbu..pokial rodicia, tak pruser..ked mladez tak by som kaslala tie prachy...
kazdy normalny rodic chrani svoje deta..neverim..tam je nieco viac co sa nam napisalo.
@lubkavargova1 preco rozboje medzi vychodom a zapadom? Oni su vychodniari, ziju niekde v malej dedine, kde nic nie je, len chlast a zastarale nazory.
Autorka byva aj s manzelom u jej rodicov a neverim, ze rodicia nic nepocujj
@daniel69 cize nikde inde sa nepije? Stale kazdy nadava na vychod kolko sa tu pije,ale na seba kuknu,zazila som par ozratych bratislavcanov a pod a nic pekne,niektori ovela ovela horsi nez vychod! Velka cast svokrinej rodiny je roztrusena od presova,svidnika po bardejov a su to krestania,mili a slusni ludia,dokonca si predstav ze asi zo sto ludi si vypiju asi 4!! Tak sa nevyjadruj! Mimochodom ty tam zijes?
@jabadaba neboj ten tegion nie je taky zaostaly aky tu z neho robite! Ani tu nie je v norme bit zenu a ozraty chlap kazdy vecer! To len zvysok slovenska to z nas robi. Aj tu su debili,ozrani atd takisto ako aj v inej casti slovenska,tak z nas nerobte debilov
@katarinka2112014 bohuzial takto to dopadne ked sa ti staraju do svadby ktori sa nemaju..nemali ste sa vobec brat..
milujem to tlacenie do svadby len preto ze je zena tehotna..tu mate teraz vysledok
treba sa vzchopit kvoli malej a odist od blazna, je to cvok
vow vow vow...už začinam ľutovať, že som si dovolil zapojiť sa do tejto debaty, a po tom, čo uvediem na správnu mieru zopár faktov, sa už k tejto téme nebudem vyjadrovať. Tých pár žien, ktoré si všimnú históriu mojich príspevkov, zaiste vie, že sa snažím pristupovať k príspevkom konštruktívne, rozhodne nie bohorovne, zjednodušene a mravokárne, ako sa nám to tu sem tam stáva. Pre mňa osobne je satisfakciou, keď mi napíše autor tejto témy, povie, že som ju ako zrejme jediný ako-tak pochopil, a poďakuje za rady. Lebo snáď sa dámy zhodneme, že ide v prvom rade o autorku príspevku, a jej problém, nie o sebaprezentáciu, ako je to badať vo vašich niektorých komentároch.
Jedno univerzálne pripomenutie na začiatok : prv, než niečo napišete, je vhodné prečítať si úplne celú tému, a príspevky uživateľov, lebo z vašich pripomienok sa zdá, že ste tak neurobili. Potom aj naozaj inak hodnotný komentár z vašej strany vyzneje, poviem to diplomaticky, trošku rozpačito.
Takže konkrétne :
moni244 sklom myslím verejné príspevky, to nie je výsada pokecu, akýkoľvek verejný príspevok viditeľný ostatným možno nazvať sklom. Oprav ma ak sa mýlim. Za druhé, vkladáš mi do úst slová, ktoré som nikdy nepovedal. Ukáž mi kde konkrétne som použil slová "klasické zmýšľanie dedinských ľudi zo zapadákova" kde? Nikde. Ani jediným slovkom som región a ľudí v ňom žijúcich neurazil. Ale zato ty si to nazvala cituje "vychodniari, ktori ziju niekde v malej dedine, kde nic nie je, len chlast a zastarale nazory" takže ak tu niekto rozdúchava nejaké rozbroje medzi východom a západom, ja som to určite nebol a nie som.
jadababa
Takže k tvojmu príspevku, ak možem skromne len toľko. Tých ľudi, ktorí tam žijú, by som nikdy nenazval zadubencami. Ani som to nikde vo svojich komentároch neurobil. Tak si ich nazvala ty. Pripomeniem starú zásadu mediátorstva : rada nikdy nesmie začínať urážkou, odsúdením, a znevážením toho, kto o radu pokorne žiada. Slovo zadubenec myslím patrí do košiara urážok jednoznačne. Moji prarodičia a starí rodičia pochádzajú zo Stročína, vidím že ste tu všetci v zemepise a miestopise ako doma, takže vám nemusím vysvetľovať prečo to tu spomínam. Opatovne, ako aj iné kolegyne, mi vkladáš do úst slová, ktoré som nikdy nepovedal. Nikdya nikde v tejto diskusii som nepovedal, že je v poriadku ak je bab stlčená a chlap ožratý, pozri si moje príspevky v tejto téme. Ja som sa len snažil vysvetliť iným, nie jej, aké je to ŤAŽKÉ presadiť si praktické uplatnenie toho, čo ty nazývaš výdobytkami 21.storočia. Nikde som nespomenul, že by mala zachovať status quo. A nikde a nikdy by som nerozporoval tvoje tvrdenie o tom, že prvoradá je dcéra až potom tupé (opať mimovoľná urážka) tetky. Tak ak by som zhrnul tvoj príspevok, kopla si si do mňa tak zbytočne, ako sa kope do otvorených dverí. Ale je milé, že ma voláš danielko. Síce sa nepoznáme, viem, že to malo vyznieť ironicky, ale je to milé, beriem to z tej krajšej stránky.
petulda333
Opať ako kolegyne pred tebou, mi vkladáš do úst slová, ktoré som nepovedal. Kde som tvrdil, že inde sa nepije ? Kde som nadával na východ, ukáž a cituj mi jedinú vetu, ktorú je možné interpretovať ako nadávku na východ. Kde som sa vyjadril, že len tam, a nikde inde sa nepije ? Čím som urazil región ? Keďže vidím, že je treba opať zdorazniť ... Moji starkí, žiaľ nežijúci, pochádzali zo stročína, a na v tom regióne mám aj revír s podou a zverou...takže poznám to tam, sám som do 12 žil v PO. Práve preto by som nikdy nedovolil uraziť región. A ani som tak neučinil. Nikto, ja teda určite, som z vychodniarov debilov nerobil, ako to ty píšeš.
prosím všetkých, ktori sú schopní čítať s porozumením (to je doležité), opakujem s porozumením, aby si prečítali celú túto diskusiu. A ak by ste aj potom mali pocit, že ja som tu niečo rozdúchal, pokojne mi napíšte, ale prosím len do ip. tým priievateľkám, ktoré ma bez bližšieho prečítania najprv "odanielkovali", a potom, po prečítaní všetkého sa mi ospravedlnili, tým ďakujem.
Dievčatá, nie je západ, východ, kategóriou je svet, nie sú muži, ženy, kategóriou su ľudia, tak sa k sebe aj tak správajme.
Prajem pekný zvyšok pracovného týždňa.
Dan
@petulda333 reagovala som na daniela, ten tu písal o miestnych návykoch, keďže daný región pozná....čítaj pozornejšie na čo kto reaguje a prečo.😉 Ale tiež nepísal, že inde sa tak nedeje.
@jabadaba citala som pozorne
@daniel69 danielko, reakcia bola na tvoju výzvu, aby tu prispievateľky pochopili špecifiká daného regiónu a trvám na svojom, že toto nie je cesta k poriešeniu. Vzoprieť sa treba, bez ohľadu na náboženstvo, tradície a zvyky. Zakladateľke sa preto dá poradiť aj z tej BA, ke ako si písal je iná situácia lebo mesto. Nikde nemá panovať to čo sa deje zakladateľke a je na čase vymaniť sa z toho nezdravého cyklu. Pre teba zadubenosť urážka, pre mňa konštatovanie stavu nezmyselných "tradícií"...
@petulda333 😉
@lenkaemka to so ti chcela poradiť aj ja, natočiť, nahrať hlavne mu nepovedz že máš nejaký dôkaz proti nemu. Choď za rodičmi a skus Im všetko vysvetliť, sand ti podajú pomocnú ruku. Ak nie, verím že máš nejakú kamosku, ktorá ťa podrží a pomoze. Píšeš že si mladá, myslí na to, že nechceš svoj zivot prežiť s debilom. A fakt bal veci a bež.
Fu neviem ci ja by som toto dala uz by som asi davno bola zbalena. Niektore veci je potrebne riesit hned a zaraz a necakat na nejaky zazrak ktory sa mozno nikdy nestane :-/
@esther03 prosim ta ver ze nikde nie je take blbe osadenstvo aby ju nutili zit s tyranom,a vobec to v tom regione nie je take zle. Podla mna sa boji odist a mozno ani nechce a zvaluje to na vsetko mozne

No pekne. Si milovaná dcéra a rodička ta milujú. Ale nevšimnúť si, že ta udrel, kričal atd a to ste v jednom dome. Moja mama zo vzdialenosti 50km presne vedela kedy bola hadka a to mi ver ze mne vypadala, že ak si toto nechám a nebodaj má muž udrie ona ho dolame jej to už je jedno. Ale neporodila a nevychovala má aby ma niekto bil či real po mne