icon

Ľutujem, že som sa vydala

katarinka2112014
8. jan 2017

Ahojte. Neviem čo mám robiť a nikto mi nevie poradiť, tak preto píšem sem, aby som sa vedela nejako inak začať na to pozerať.
UZ dlhšiu dobu ľutujem, že som sa vydala za môjho manžela. Som mladá a otehotnela som. Rodina z každej strany na nás tlačila so svadbou a tak sme sa vzdali aj keď sme nechceli. Sme manželia iba pol roka a máme trojmesačnú dcérku.
Keď sme spolu chodili bolo všetko v pohode. Rozumeli sme si aj keď bolo veľa hádok a nepekných situácii, no pekonali sme to tak že som ustúpila a on mi nasľuboval kade čo.
Poslednom čase je to neznesiteľné. Neustále má uráža, že som zlá matka, manželka neviem nič robiť, nestaram sa o domácnosť a ani oňho. Že nemáme sex ako kedysi každý deň a teraz iba raz za dva týždne ( nevadí mu vôbec to že som po pôrode a zakaždým má to veľmi bolí ). Niekoľko krát má už aj fyzicky napadol čo som nečakala. Najhoršie na tom všetkom je, že ma napadol týždeň po našej svadbe (kde som bola v siedmom mesiaci tehotenstva ). Boli sme na chate a jeden známy ho nahneval a in si to vybil na mne. O päť dní na to som skončila v nemocnici, lebo som mala riziko predčasného pôrodu. Nechcel si priznať vinu. Bol opitý a môj názor je taký, že chlap aj keby bol neviem ako ožratý nemá právo udrieť ženu ( a nieto tehotnú ). Takže vtedy prišiel veľký kameň úrazu. Druhý kameň bol ten, že si to nechcel priznať a všetko hodil na mňa, že je to moja vina a tak to pokračuje ďalej. Neustále hádky, nadávky, urážky a vyhrážaniu sa, fyzické napádanie, vyhrážaniu sa, že ma dostane na psychiatriu, že tam patrím ( pritom on má niekedy také stavy, že si obíja hlavu o stenu, hádže sa na zem a podobne ). Najnovšie chce poštvať proti mne mojich rodičov a neustále klame, ako mne tak celej rodine o mne. Poštval proti mne jeho rodinu a uz aj moju. Povedala som mu že sa s nim rozvediem a on mi odpovedal, že nech skúsim požiadať o rozvod a ešte len uvidim peklo. Takže netuším čo mám robiť. Ja by som sa najradšej teraz rozviedla, kým je dcérka ešte malá a nevie čo sa deje ako keby bola už väčšia a znášala by to veľmi zle. Neviem čo mám robiť a už sa ho aj bojím. Zo začiatku sme mali rovnaké názory, chceli sme to isté ale po svadbe sa zmenil od základov a on už chce robiť iba to čo on chce nie to čo chceme obaja. ☹ som zúfalá

celasapremenim
9. jan 2017

@katarinka2112014 normalne, poziadaj o rozvod, odstahuj sa, ziadne peklo, na to su zakony
ak sa ti bude vyhrazat pojde sediet
neboj sa ho
a neostavaj s nim
si koza, ze ked ta udrel tehotnu, vzala si si ho, ale nie je neskoro, z toho sa vymotas
s pomocou rodiny
neboj sa, budes v pohode, agresora treba odkopnut daleko prec

esther03
9. jan 2017

@petulda333 ja si myslim to iste 🙂

domafi
9. jan 2017

..no, ja by som to urobila takto...vygugli, kde sa nachádza krízové centrum pre týrané ženy..kontaktuj ich a nasleduj ich pokyny..zatiaľ nikomu nič nehovor...tvoj manžel podľa všetkého trpí nejakou psychiatrickou diagnózou a je len otázka času, kedy sa znovu prestane ovládať a ublíži nielen tebe ale aj Vášmu dieťaťu...tam v tom centre ti presne povedia, koho a kedy máš kontaktovať a ako máš postupovať...podľa mňa je to najrozumnejšia cesta....ak ti bol schopný ublížiť raz, nebude mať zábrany to urobiť znova..je to typický (ak nie priam učebnicový) tyran, ktorý sa snaží zdecimovať ti sebavedomie a podmaniť si ťa, bude klamať všetkých okolo seba a najhoršie je, že to dokáže podať tak, že presvedčí všetkých okolo seba, že on je to chúďatko a ty si tá hnusná beštia...čím skôr od neho odídeš, tým lepšie pre teba a hlavne dieťatko....

moni244
9. jan 2017

@daniel69 a ty robis presne to iste, vytrhavas z kontextu, ja som reagovala na jednu zenu, co pisala, ze si mlada narazila vychodniara, tak som to poopravila, ze su vychodniari zijuci niekde na malej dedine

laila22
9. jan 2017

baby ja by som chcela vidiet, kolke z Vas sa stahujete do krizoveho centra z rodicovskeho domu, pre nezhody v manzelstve..? A ona urcite.. Nie je schopna to povedat ani rodicom...

lavinis
9. jan 2017

@katarinka2112014 urcite utekaj od neho prec, presne, este kym je dcera mala a nechape to. drzim ti palce

petulda333
9. jan 2017

@laila22 keby ma muz otlkal a bil,u rodicov ziadna podpora(vychadzam zo strachu im to povedat) ver tomu zeby som sla do krizoveho,urobila by som vsetko preto aby moje dieta nevyrastalo pri tyranovi

blahowoman
Odpoveď bola odstránená
laila22
9. jan 2017

@petulda333 ved ona obhajuje jeho aj rodicov.. normalne ma z nej hlava rozbolela...😔

mecenga
9. jan 2017

to je hrozné. Drž sa a nejako to porieš pre tvoju a melej lepšiu a šťastnejšiu budúcnosť

lenkaemka
9. jan 2017

@zussinka vieš poviem ti tak ja som ešte do augusta na materskej....a s tých peňazí s malou v žiadnom prípade nevyžijeme....k mojim rodičom nepojdem a do krízového centra tiež nie...mám na to svoje dôvody. takže čil bolo u nás riadne čoro moro boli tu moji rodičia ..otec ho chytil pod krk a obúchal o stenu lebo pohár jeho trpezlivosti už pretiekol. mama zo sestrou mu vinadali a nešterili ho. čil je to v pohode som zvedavá dokedy to vydrži. už teraz mám rozhodené siete na robotu. mám maturitu viem po anglicky takže problém nebude. len ide o tie poondene prachy. máme pekný byt do ktorého sme vrazili peniaze....jeho peniaze....lebo robil s holandsku a čil robí v nemecku takže tak. ale mám to premyslené že ked bude velmi zle od septembra tak či tak idem do roboty a stačí mi ked zarobím 500eur a viac ho nepotrebujem 🙂 mne s malou to bude stačiť

kacenka2803
9. jan 2017

Mojko zlaté ak sa ťa chlap niekedy takto dotkne utekaj od neho čím skôr aby to nebolo o mnoho horšie znásilnenie bitka a podobne a rozvod v tvojom prípade zne najrozumnejšie máš mamku tak šup šup k nej

lauricka
9. jan 2017

@katarinka2112014 zobud sa, to, co caka teba a tvoju dceru s tym magorom je to najhorsie, co moze byt, horsie, ako to, ze ty niekoho "sklames", horsie, ako to, co na to kto povie, horsie, ako to, co kto komu uveri a povie....zacni mysliet v prvom rade na to, aky zivot budes mat ty a najma tvoja dcera pri tom cloveku. Na malu nemyslis vobec, mam pocit. S takym clovekom sa normalne zit neda, ver mi. A je jedno, co si kto mysli a kto co povie. Tvoji rodicia sa nespravaju ako skutocni rodicia, co miluju svoje dieta. Oni tiez len pozeraju na to, kto co povie a co si kto o nich pomysli. Myslim, ze je na case, aby si s tymito somarinami uz skoncovala, lebo to ti moze byt ale ze UPLNE JEDNO. A este jedna vec, svojmu ockovi to nemozes urobit, ze by si mu pravdu povedala (to je tiez hlupost), ale svojej dcere to urobis, ze bude zit s magorom. Co ju caka, to jej nezavidim.

lauricka
9. jan 2017

@katarinka2112014 mala si tu uz linky odporucenia na odbornu pomoc, kde sa mozes poradit, ako komunikovat s ludmi okolo seba a co urobit dalej. vyuzi to, byvaju aj take CPPPaP poradne v mestach, kde je konzultacia s psychologom zdarma, otvoria ti oci a poradia co dalej

puklica13
9. jan 2017

@katarinka2112014 bože dievča..Ty trepeš dve na tri..Ale veď tvoj život...Potom si v 40tke netrep hlavu o stenu že si zabila mladosť s alkoholikom čo ťa tlkol ako zito...Dostala si tu dosť rád a furt si melies svoje...

rusalkablack
9. jan 2017

ty si sa tusim vydala za mojho byvaleho, presne toto robil, dokazal nahuckat mojich rodicov proti mne, nakoniec som ja vysla ako agresorka.. Hoci som mala monokle pod ocami., Vydrzala som to 10 rokov a potom som si povedala, aj ked hlavou prerazim mur, rozvediem sa. Na sude zo mna spravil alkoholicku, matku, ktora sa nestarala , az sudkyna skoro zacala ronit slzy...Az sa ho sudkyna opytala - a o domacnost bolo postarane ? A on debil - ano stopercentne, vzdy bolo navarene, upratane, oprane, ozehlene, postarane o zahradu, pozavarane. A sudkyna - a kedy to stihala,ked bola podla vas cely cas opita ? A vtedy mu padol hrebienok, chudakovi.. Rozved sa, toto bude iba horsie.

maris5
9. jan 2017

@katarinka2112014 Odid od neho. Poziadaj sud o vyzivne na malu, pripadne aj na seba, aby si mala z coho vyzit. Nikto nema pravo ta bit, ani psychicky tyrat. Ak sa ta este raz dotkne volaj policiu, a povedz im ako sa ti vyhraza, mali by ho vykazat z bytu na nejaky cas. Hlavne o tom niekomu povedz vo svojom okolo. Brat, sestra, sesternica, hocikto kto ti pomoze. Niekedy staci, aby videl, ze nie si na to sama, ze ti niekto pomoze, je na tvojej strane a nebude ta obtazovat.
Drzim palce. ❤

rogana
9. jan 2017

Neotáľaj dlhšie. Choď na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, odbor sociálnych vecí, oddelenie SPO (sociálno-právna ochrana) a všetko im povedz. Sú tam na to, Poradia ti, čo máš robiť. Denne riešia takéto prípady, určite pomôžu aj tebe. Vysvetlia ti, ako je to s rozvodom, so zverením dieťaťa do opatery a platením výživného, prípadne, kam ísť, ak by sa situácia stala kritickou. O dieťa určite neprídeš, nemáš sa čoho báť. Zostávať s takýmto chlapom nielen, že nemá zmysel, ale uškodíš tým vlastnému dieťaťu.

majcika
9. jan 2017

Riadite tu všetky a väčšinou dobre LEN zakladateľka na to kašle. Pre svoje uistenie vytvorila debatu, už vie aj od cudzích že je to všetko katastrofa ALE bude trpieť ďalších x rokov.... Lebo....lebo je tráva zelená a nebo modre

majcika
9. jan 2017

Oprava...radite😉

oli18
12. jan 2017

Debata skončila, zakladateľka témy si žije svoj pokojný život ďalej dovtedy, kým jej manžel znova nepríde z krčmy opitý. Potom bude nasledovať to, čo tu opísala. Ale hlavne, že jej rodičia sa tešia, že majú to , čo všetci. Vydatú dcéru, zaťa, vnúčatko. Navonok šťastná rodinka. Lebo z ich kuchyne nesmie nič preniknúť von. Lebo tá hamba, čo by povedala dedina? Takže myslenie dcéry nie je o nič pokrokovejšie, ako zmyšľanie jej rodičov. Tam zastal čas. Škoda.

juriva
12. jan 2017

Amen;)

fantagiro70
16. jan 2017

Komu neni rady , neni ani pomoci...žial bohu je to tak 🙂

dankabodvanka
16. jan 2017

@katarinka2112014 Ved si skončila v nemocnici, tak akože to nevedeli, že ťa zbil? Niečo tu nesedí, lebo si protirečíš ☹

tibor77
16. jan 2017

Keď povieš svojim rodičom čo sa deje určite ti pomôžu a nebudú veriť jemu.Jasné vždy sa nájde niečo vo vzťahu čo nie je ideálne ,ale keď je tam láska dá sa to prekonať,mám s tým skúsenosti,ale zas toto je už moc extrém.Asi chce ešte žiť a chodiť po zurkach a nevie uniesť zodpovednosť za to,že má rodinu a treba sa o nich starať a byť tolerantný a pomôcť žene v tomto období a on robí presne opak.Takže riešenie: povedať to rodičom,vypadnut odtiaľ,keď sa ťa čo len dotkne zavolať políciu...karma je zdarma,toto všetko sa mu aj tak vráti tomu ver 🙂

bmuller
16. jan 2017

@katarinka2112014 No mala by si pekne-krasne rychlo mamu upozornit na to, ze tvoj manzelik nakoniec moze tvojho otca zviest k alkoholizmu! Darmo, ze otec je zasadovy, alkohol je svina a podryl uz ine silne charaktery, skratka od jedneho piva so zatom prejde k dvom a o mesiac pri dobrej debate k trom, ani nebude vediet ako... jedine, zeby tvoj otec mu ako dobry priklad ukazal, ze sa da ostat len pri jednom pive - to by bolo super, ale velmi nepravdepodobne - ved preco je tolko alholikov?! ☹
Aplikovanie viery "len pokoj - v zaujme manzelstva" by v tomto pripade nemalo sluzit na ospravedlnovanie alkoholu a agresivity - v Biblii sa inak o manzelstve pise!... alebo nech sa rodicia zajdu poradit za knazom, ako sa maju k zatkovi spravat... a veru objahobu alkoholika im asi neporadi. Ked su veriaci, nech aj od neho vyzaduju spravanie veriaceho... alebo aspon, nech sa sprava ako clovek a nie ako grazel...

gabrielagaladova
16. jan 2017

Na psychiatriu podľa môjho názoru nepatria ty ale on o tom nit pochýb z tvojho príspevku... Čo ma nejaké traumy a vybíja si to teraz? Si skvelá matka aj keď ťa nepoznám. Každá matka robí pre svoje dieťa to najlepšie a čo si myši že je správne... Ja mám pocit že si rozumná žena 😉 . neviem ti ja poradiť, ja mám skvelého chlapa a ver, že za takú ženu ako ty by dalo veľa chlapov aj ruku do zveraku :D nenechaj sa ponižovať!!! Máj rada seba samú a hlavne niečo urob lebo to dopadne veľmi zle. Ak chceš napíš mi IP a pokecame 🙂

mima4
16. jan 2017

@oli18 ale ved pisala ze sa ide rozvadzat

fantagiro70
16. jan 2017

@mima4 tá toho popísala.....ajajáááájjj🙄👎