icon

Má chlap právo udrieť ženu, hoci ho vyprovokovala?

janusienka
12. feb 2014

založila som si nový nick tu,dopredu hovorím,lebo chcem trošku anonymity.chcela by som sa spýtať vás,žienky,asi trošku skúsenejšie ako som ja.
dlho som sa odhodlávala založiť tu nejakú tému takúto.ale nedalo mi to.aký máte na to názor.
v skratke::stalo sa to už dávnejšie,cca pred pol rokom.Som so snúbencom 4 roky.máme obaja len 24 rokov.Prvý vzťah náš.On je dosť uzavretý,introvertný,málo čo povie,ale má ma rad,to viem.Náš vzťah si už za tie roky prešiel vážne všeličím.Hádky hrozné,najmä ja sa hádam,ked vidím nejaké veci na ňom zlé,alebo ak niečo on zle robí.potom aj dvakrát sme sa rozišli,nakoniec sme sa vrátili k sebe,lebo ma o to prosil.
Pred pol rokom,sme obaja popili čo to,boli sme vážne pripití,no ON viac..A nás to dosť vzalo,kedže nepijeme.A začala som mu hovoriť o tom,ako sa mi páči jeden náš spoločný kamoš,aký je fešák aké má pekné telo,ako si s ním rozumiem,že by som ho možno chcela (bola som si istá,že si môžem všetko k partnerovi dovoliť,bola som presvedčená o tom,že ma nikdy neudrie),no ako som to vravela,tak vstal a šiel sa napiť čaju ,ja som kráčala za ním,nech mu to ešte " dovyrozprávam",čo mienim.a vtom to prišlo. jemná facka,skôr také obšuchnutie,ani sa nezahnal ani nič,skôr len taká " výchovná slabá " .aby som bola ticho ..bola to skôr "ťapka ",nič mi neostalo ani na líci,ani nič,a ON ostal úplne pokojný,nič nepovedal,len neskôr ,ked ja som plakala ,tak že či som v poriadku.Nemal potrebu sa mi ospravedlniť ani nič.JA popravde odvtedy som s ním stále,ale ten obraz ,sa mi akosi vryl do pamäti,že mi dal po líci.bolelo ma to duševne,líce len štípalo ...ako viem,že som ho provokovala,ale neviem,Obávam sa ,čo bude dalej.nemal agresívne sklony predtým,len je strašný nervák,to vieme všetci.Obávam sa,že mi strelí aj niekedy inokedy.Potom o pár dní neskôr,ked sme sa o tej facke rozprávali,tak až POTOm sa mi omluvil.:( aj to len tak,že " prepáč" cez zuby,nemal potrebu sa ospravwdlniť vobec.bral to asi ako normálnu vec.bojím sa,či sa v nom neskrýva násilník,lebo jeho otec bol násilnícky k jeho matke.
babenky,poradte,čo s tým? 😒 😒

janusienka
autor
12. feb 2014

@sunshineka mna to máta neboj,ako my sa nehádame zase každý den:D to asi zle vyznieva🙂 ako to píšem,nemyslite si zase,že náš vzťah je len o hádkach🙂to nie...
mna máta to,že je nervák a bojím sa,že ma zbije v buducnosti,ked už budeme manželia.a potom nebude cesty spat ..
toto čo sa stalo,som mu už dávno odpustila (kedťe som stále s ním),lenže akosi mi nejde z mysle tá budúcnosť skôr--

janusienka
autor
12. feb 2014

samo_blaho ano,ved ešte toto:( ja viem,že je nervák hrozný,v bežnom živote je nervák aj ku mne,aj k okoliu...nadáva,hreší niekedy,ked sa niečo deje,alebo ked soferuje,strašne vie hrešiť a úplne nervačiť..ale má to proste v povahe..beriem ho s tým,lebo DOVTEDY sa proti mne jeho nerváckosť neprejavila,len VTEDY.ale to mi stačilo ..

dai
12. feb 2014

@janusienka predpokladam ze jeho to bude este dlhsie boliet - tie tvoje kecy... skus si predstavit ako tvoj priatel ti zacne rozpravat o vasej spolocnej kamoske aka je sexi, ako by ju chcel - verim tomu ze by si zostala pokojna😉 v zacinajucom vztahu by 90% zien strelilo facku a nasledne by ich uz chlap nevidel - ak by boli teda tie zeny normalne...😉

sunshineka
12. feb 2014

@janusienka och boze nervak,to si si dala.chudiatka deti

sunshineka
12. feb 2014

@janusienka sorry,ale si primlada nato,aby ti to vadilo.coskoro sa ho budes hanbit vziat niekam na oslavu,do rodiny ... moj svagor je nervak ani si nevies predstavit ako ma trapi,co sestra musi pri nom pretrpiet a chuda dieta.jeho vybuchy su neovladatelne,nevie sa ovladat ani pred ludmi.ked mu nieco povies rozzuri sa.proste to nie je zivot

trasko
12. feb 2014

tebe sa na nom vela veci vadi,kricis nanho atd tu facku si si teda obsuch zasluzila...ako sa do hory vola tak sa ozyva...boli ste pripity tak ako PREMYSLENA FACKA?!ty sama si PREMYSLENE provokovala nemyslis?necudujem sa ze nelutuje...garantudm ti ze urcite premysla nad vztahom s tebou...bez urazky...hrozny sebec si podla tohto co si popisala....dostala si facku ako soplave decko lebo sa tak chovas.premysli svoje spravanie.toto bola jeho reakcia na tvoju vydarenu akciu @janusienka

vejula
12. feb 2014

@janusienka keby bol velmi žiarlivy, tak si , alebo ti , pobalí veci a už ste od seba. Nechapem čo ťa viedlo k tomu, takýmito rečami ho ponižovať. Tebe by sa pačilo, keby začal basniť o svojej kamaratke, aké ma užasne telo a ako ho priťahuje? Mne tie tvoje reči pridu ovela viac zranujuce ako ta jeho slaba facka.

linda20111
12. feb 2014

@janusienka V tomto konkretnom pripade ANO! v inych pripadoch NIE

denkaajejdeti
12. feb 2014

@janusienka Vo vašom prípade by som o manželstve ani len neuvažovala, obidvaja ste labilné typy. Myslím, že každý z vás by bol šťastnejší s niekým iným.

tykat
12. feb 2014

@janusienka ...vy ste jeden jak druhy...rozumna zena neprovokuje, rozumny muz nebije...co je na tom take zlozite?
Ty teraz polroka rozmyslas o facke a on rozmysla ci by si radsej nesukala s tym druhym. Naco bolo toto dobre?
Rada: Uz nepite ked to neviete, usetrite si problemy.
Prognoza: Ak sa nezmenis bude ta mlatit ako zito, a popravde neviem ci to bude len jeho vina.

nina41
12. feb 2014

@janusienka myslím si ,že ked muž udrie ženu raz udrie ju aj viackrát, ked som žila s ex bolo to dosť často od neho , neprovokovala som ho ,len som nesmela povedať svoj vlastný názor a ku koncu manželstva to robil za triezva.
Ak sa aj hádate a zachadzaš až do krajnosti ,že ho riadne vyprovokuješ tak sa nečuduj . Myslím ,že ked aj povieš že by si ho neudrela , a riadne by ťa vyprovokoval , kto vie ako by to potom bolo z tvojej strany

stanulienkat
12. feb 2014

Sorry,to by som ti strelila aj ja.

dai
12. feb 2014

@nina41 vidis, ja si zas myslim ze je rozdiel dat facku ked niekto provokuje stylom ako popisala zakladatelka a dat facku lebo som afektivny cholericky agresivny zakomplexovany idiot...
ja som dostala facku od mojho otca - 2x v mojom zivote - je to ten najlepsi otec a najsuper chlap akeho poznam - dostala som ich v puberte... a sama by som ich asi zato zaco som ich dostala aj dala...

erika182
12. feb 2014

Chlap by nikdy zenu nemal udriet, ale myslim, ze si si zasluzila a nie len "tapku". pozri sa na situaciu opacne, ked by si ty od neho pocuvala ako sa mu paci nejaka vasa kamaratka, ake ma uzasne telo a ako si s nou rozumie a ze by ju chcel.... co by si urobila? odisla by si? vynadala mu? vrazila mu jednu? ak ho lubis, tak sa ti nemoze pacit vas spolocny kamarat a ak ho nelubis, naco ste spolu? po tom co si napisala, si myslim, ze by si sa mala ty ospravedlnit jemu ak o vztah stojis...

eliska31
12. feb 2014

Uprimne??? Ja by som na jeho mieste taku svihla ze ti az huci dodnes 😠
a teraz ked to predycham, tak uprimne chlap by nemal udriet zenu. Ale na druhej strane ty si ho provokovala riadne a alkohol to neospravedlnuje. Tebe by sa pacilo keby tebe zacal priatel rozpravat o nejakej inej zenskej alebo priatelke taketo????? To by si tu vyplakavala ze aky je hajzel a grazel a podvadza ta...neda mi to..teraz tu pises ze mozno ma skryte agresivne sklony a bla-bla-bla...len to svoje hlupe spravanie neospravedlnuj takto. Sorry ze to pisem, takto otvorene, ale preboha zeny, aj chlapy su tvory citlive. Aby sa nestalo ze ti to vrati, podvadzanim a budes plakat tu nad rozliatim milekom..

cmulinko
12. feb 2014

@janusienka ja to viidm tak,ze z tvojho prispevku nemam pocit lutosti nad tebpu a skor by sa na mojich pleciach vyplakal tvoj priatel ako ty...teda ty by si u nma asi nepochodila.V tvojom prispevku nikto iny ako ty a ty a este raz ty ani nefiguruje.Ty si asi zabudla co si vypluvala do tvare svojho priatela,ale ospravedlnenia z jeho strany sa domahas akoby ti nieco pravom patrilo.Jeho prepac cez zuby ako si to napisala by som v tomto pripade nazvala niecim co si si ani nezasluzila.Teba nenapadlo nic take,ze by tvoj partner mohol pisat pod svojim nickom,ze nie je dost dobry pre svoju priatelku,ktora tuzi po inych proporciach a v alkoholickom naleve to z nej vyslo ako z ginu a on si teraz vobec nie je jej laskou isty.Vcit sa do jeho situacie a neplakaj nad tou svojou.Vela empatie voci nemu nemas a beries to tak,ze idealny manzel sa ma spravat k zene ako ku princeznej aj ked sa zena sprava ako krava.V tomto pripade by som jemu radila nech sa s tebou rozijde.Sama pises,ze si sa spravala ako sliepka,ale udriet ta nemusel.....ale keby ta neudrel ty by si este kam bola ochotna zajst s tymi kecami...kde bola tvoja hranica?V tej chvili si ty ziadnu nemala,tak ju mal on a skoncil to on.

sunshineka
12. feb 2014

@dai snad nejdes porovnavat facku od otca s fackou od chlapa 😲

clarissa
12. feb 2014

Takymto sposobom skusat chlapa je trapne...Ved kazdy sme predsa nervny ked do nas niekto rype...Ty bud rada ze ti len obsuchol tvar "akozefackou" a neposlal ta do r.ti za tym tvojim ospevovanym.....Lebo potom by si uz nariekala do vankusa a neriesila tu ci bude v buducnosti nervak alebo nie...tymto celym co sa medzi vami odohralo si akurat zistila ze tvoj chlap ta ma naozaj rad,lebo ho to vnutri poburilo,nahnevalo tak mu asi vyletela ruka...

sunshineka
12. feb 2014

@erika182 mne sa viac pacia chlapi,ktori tresnu dverami a idu prec,ked zena provokuje.

martulina34
12. feb 2014

na otázku či má právo chlap udrieť ženu je jasná odpoved že nemá ale čo tak sa spýtať má právo žena udrieť chlapa?my vieme byť dosť hnusné a dokážeme tým chlapom povedať brutálne veci ale keby tebe on povedal to čo ty jemu?možno by si mu jednu takú ženskú facku dala a....neviem..... chlap nemá udrieť,ale ako píšeš mali ste vypité viem že ho to neospravedlnuje ....ty musíš vedieť čo citiš ak máš z neho strach tak tam rady nie je....bud to risknes a uvidíš či to bola len jedna a posledná facka ak ho lubiš,alebo to skončíš..... ,

chikita0000
12. feb 2014

Nic vzlom ale ja byt chlap tsk asi urobim to iste a videt ze ma iba 24 mi 30 a vysie mame viac rozumu a urcite by som teda ja svojho partnera takto nehecovala.ani tebe by sa nepacilo keby ti on vravel akoby pretiahol tvoju kamosku.skus sa zamysliet rozumne zeny take nerobia

samo_blaho
12. feb 2014

Možno jemu zostala z toho väčšia jazva na duši ako tebe na tele.

erika182
12. feb 2014

@sunshineka aj to moze, ale tu to kocka prehnala, pise ze ma 24 ale to co urobila vyzera tak na 14rocnu. Treba premyslat, aj ked s alkoholom v krvi.

macamac
12. feb 2014

@janusienka inak, na to, že máš 24, si riadna ego
nebola si ofukovaná doma?
len JA a JAAAA
si prečítaj po sebe 😝
ty môžeš všetko
ty môžeš nahlas snívať o kamošovi pred svojim priateľom a aby to dopočul celé, ešte po ňom cupitáš 😝
čo by to v jednej miestnosti nepočul? 😅
a chudák nervný sa podľa mňa ešte ovládol
a teraz tu plačkáš, že ti obšuchol líčko 😅 😝
si sebec, sorry
a robíš tu z neho nerváka 😒

a tie prognózy do budúcna...aký "určite" bude....jasné, tyran a následný vrah 😖
čo myslíš, kto ti vie dať odpoveď?
nik. ani veštica

začni od seba a nesprávaj sa ako rozmaznané decko
v tejto situácii je viac zranený tvoj priateľ, ak ti to nedošlo
tak by si sa mu mala ospravedlniť aj ty, aspoň dodatočne
a nesprávaj sa ako decko
keď nemáš na to, mať vzťah, tak ho nemaj
nemusíš mať všetko 😝

(sorry za ostrejší príspevok 😝 )

lucinocka
12. feb 2014

😀 😀 😀 😀 sa cudujem, ze jej nevytal lepsiu:D zasluzila by si 😀

sunshineka
12. feb 2014

@chikita0000 a hlavne malo skusenosti vo vztahoch.nie vzdy je dobre sa drzat jedneho chlapa,niekedy je lepsie mat viac vztahov a poucit sa na chybach.

jabadaba
12. feb 2014

za normalnych okolnosti by som okamzite odpovedala, ze nie! Chlap nema co zenu udriet. Ale podla toho co pises ako si sa spravala v inkriminovany den...a to co pocuvam ja od maleho syna co mu robia dievcata spoluziacky...pri vsetkej ucte, asi podaktorym treba jednu vlepit. Co to s vami do pekla je zeny, dievcata??? Ako sa to spravate? Ty ryjes do svojho chalana ako z retaze urvata, to co mate do kelu za vztah, ze z tvojej strany doslo k nepeknym hadkam? Ako sa to chovate? Mojho maleho syna zas dievcata (8 rocne prosim pekne!!!!) kopu do tvare a rehocu sa ked im ustupuje v obavach, ze ho naozaj do tej tvare trafia! Sakra! Vies aku mam ja chut ist do skoly a jednu im poriadne vylepit? Ake rasple z nich vyrastu? Amen tma ak si taku moji synovia najdu za partnerku! Ty sa tiez spamataj a zacni sa spravat k priatelovi s respektom a nie ako k handre.

sisaha
12. feb 2014

@janusienka a nabudúce ho môžeš znova otestovať a ešte pritvrdiť.. nech ťa nachytá s tým svalovcom v posteli.... A zistíš, či je ešte väčší nervák ako si myslíš... Možné reakcie:
A. vyplieska vás oboch
B. vyplieska iba jeho, alebo iba teba
C. potichu z bytu odíde a bude sa tváriť, že nič nevidel
D. zavraždí vás

jabadaba
12. feb 2014

@macamac lepsie by som to nenapisala! Ja uz nestiham zasnut co za kravy rastu z dievcat! 😝

ritusuk
12. feb 2014

ty sa bojis jeho vybuchov zlosti, ktore sposobujes ty??? provokujes, vyryvas a ked schytas, tak vyplakavas a robis zo seba obet, vsak co ked Ta zabije nabuduce, pravdaze...nevies co je to nasilie vo vztahu, ja ano, zo slabej facky Ti lico stipat nebude a uz vobec nie niekolko hodin...ja som dostala taku, ze mi beton vracal druhu, ale to je uz ina tema a davna minulost...mam pre Teba radu, vy dvaja neplanujte nieze svadbu, ale deti vonkoncom nie...pretoze ste este sami nedozreli, netusis co su to skutocne problemy, existencne problemy, si koza, ktorej je prilis dobre, tak sa chodis smykat na lad... 🙄