Má jeho žena nárok na moje auto?
Partner (s ktorym som nebola zosobasena, ale chodili sme spolu) ma manzelku. Tahali to spolu vpodstate iba kvoli detom, o mne nevedela.
My sme viac menej normalne fungovali sem tam prespaval u nas na byte, chodili sme na dovolenky atd. Minuly rok mi kupil auto, vsetko bolo ok. Ale jeho manzelka sa o tom dozvedela, urobila bordel, chce rozvod atd no a okrem toho pani sa teraz rozhodla ze vraj mi to auto nepatri ze ho mam vratit im do rodiny.
Existuje nejaky zakon ze by som ho musela vratit? Auto je normalne na mojom mene.
Este nam povedz rozpravku o tom preco Ta teda zatajoval
@nynia kupoval niečo zo zdrojov BSM - z majetku oboch manželov, čiže auto patrí rodine.
mňa zaujala veta "chodili sme na dovolenky" - to si manželka nevšimla, že jej muž chýba doma? alebo je to celé zase výmysel?
@jakubrianka takze ak niekomu kupim dar, je to zo spolocnych financii, mam na neho pravo, ano? Idem si vypytat od svokry ten wellnes pobyt, ktorý jej dal muz.
Pekne si sa predala
Toto je skor otazka na pravnika, urcite sa taketo veci deju casto, ale nezda sa mi, ze by na toto bol paragraf... ze kupi nejaky abnormalne drahy dar niekomu mimo rodiny... darovacia zmluva tam neni, ale akoze je to ekvivalent ako keby kupil muz za zarobene peneži auto svojmu bratovi alebo svojej mame a manzelka by pri rozvode robila bordel
Autorka, a to nevieš, že každý jeden ženatý muž, ktorý má milenku, je strašne nešťastný v manželstve, žena mu nerozumie, majú problémy, sú spolu len kvôli deťom a úplne najdôležitejšie: vôbec spolu nespávajú? Až na to, že o ničom z toho tá manželka ani netuší a sú to typické reči, určené milenke, aby bola ochotná tou milenkou byť.
Ja som ochotná uveriť tomu, že existuje aj chlap, čo žije s manželkou čiste len formálne, kvôli deťom a nič intímne medzi nimi nie je a má milenku. Ale v tom prípade manželka o milenke vie. Ak manželka o milenke nevie, tak s manželom spolu žili úplne normálne, vrátane sexu a všetkých intímností. A tebe len nakecal bludy, aby sa ti dostal do nohavičiek.
K autu sa nevyjadrím, predpokladám, že manželka to bude riešiť súdnou cestou a má pomerne veľkú šancu uspieť.
Autorka. Odpoved na tvoju otazku. Auto je tvoje.
@mamamasama myslím že auto a pobyt je rozdiel minimálne v sume.
Myslím si že si si odpovedala sama . Auto je na teba nemá na neho nárok žiadny
@jakubrianka Ešte raz pýtala som sa na právny predpis z ktorého to MUSÍ vrátiť. Pretože minimálne občiansky zákonník ani žiadna judikatúra vyporiadanie BSM tak neupravuje. Manžel ak je matieľ má možnosť dať manželke alebo ju vyplatiť ale ak je autorka majiteľka tak len vyplatiť nie vrátiť (jedine, že autorka sa ho dobrovoľne vzdá ale do toho ju nikto nútiť nemôže).
@jakubrianka píšeš hlúposti. Auto je na jej meno. A aj keby nebolo, tak je to dar. Jeho manželka nemá priamy právny nárok na auto, pokiaľ ho nenadobudla v rámci ich spoločného majetku počas manželstva. Maximálne môže jeho manželka namietať, že išlo o ich spoločný majetok a darovanie nebolo oprávnené. V takom prípade by mohla cez súd žiadať o navrátenie tejto hodnoty do bezpodielového spoluvlastníctva manželov (BSM). Toto by však neznamenalo, že musí autorka auto vrátiť, ale skôr že jeho hodnota môže byť zahrnutá do vyporiadania BSM pri rozvode.
A akoze co si cakala ze ti porozprava? Vies draha, sice mam doma uzasnu manzelku a matku pre nase spolocne deti, vsetko je medzi nami ok,nemame ziadne problemy ale obcas mam proste chut zasunut aj inde lebo my chlapi sme od prirody taki 😄 to by sa takym ako ty nepacilo. Lepsie znie klasicka verzia ako je vsetko doma na prd ale len s tebou, laska, plavam zivotom na jednorozcovi a aby som ti to dokazal, na, tu mas auto, dovolenky lebo ty si taaaa levandulovaaaaaaa 👍👍 este sa mas vela co ucit..
PS: keby na to nebola manzelka dosla,este stale si len utajovana milenka co uziva auto, ktore bolo kupene z ich SPOLOCNYCH penazi ..
@mamamasama ak si právnička, práve si to napísala. Manželka si má prävo minimálne nárokovať na vrátenie sumy z ceny auta. Autorka by auto mala vrátiť tomu komu patrí.
Co na to hovori pan manzel/ priatel? Ako sa on k tomu stavia. Ako vidi vasu buducnost po rozvode co asi nastane?
Si naozaj naivna verit reciam o hysterickej manzelke, ktora sa zmenila. Kazda zena sa zmeni ked sa stane matkou. Takze si davaj pozor, lebo aj ty sa mozes zmenit a byt podla chlapa tou hysterkou ako ex.
@jakubrianka vieš čítať? Vidíš to slovo rozvod?Autorka si auto musí nechať, lebo jej patrí.
@mamamasama ja som ro pochopila tak, že jej kúpil auto počas trvania BSM. Nekúpil? Morálne má auto vrátiť a môže sa hanbiť. Manželka si má právo nárokovať na sumu z auta, nakoľko bolo zakúpené z BSM.
Keby ti povedal pravdu ze manzelka je v pohode obcas chyti nervy lebo maju rozne nazory na vychovu deti .. ze pribrala 2-4kg od svadby ze sex maju pravidelne len uz mu necuca pero s takym nadsenim ako pred rokmi.. a on sa len nudi a mà chut tajne obcas pichnut inu šušku nech sa citi ako king Lebo mu pribudaju roky a ubudaju vlasy .. ale € mà dost .. myslis ze by ta tymto zbalil ? On vedel ze nie 😃tu story o zlej manzelke davaju ti co maju milenky aby ste mali pocit ze to je nieco viac ako len sex ze mate “ vztah .” A ze je snou len koli detom.. to v preklade znamena ze rozvadzat sa neplanuje len ti chce dat najavo ze s tebou nikdy oficialne nebude “
Koli detom .” Aby si od neho nechcela netlacila ho nech z milenky urobi nieco viac .
Tak moralne ma na tie peniaze urcite vacsie pravo on ako jeho zena. Mne su peniaze fuk (aj ked sa mi jazdi dobre a ano, aj na dovolenach mi bolo dobre). Ona sa mala o vztah a oseba viac starat, nie na vsetko kaslat. Nebudem rozpisovat detaily, to je ich sukromna vec.
neviem preco na autorku nadavate? o jej charaktere a take veci ..
ved toto iste ma aj milovani premier Robertko-zenaty , ale ma milenku a vsetko je ok ...
ci ?
Ak je auto na tvojemeno, tak manzelka nemoze nic. Na sude, ked sa bude rozvadzat a bude riesit teda nejake vysporiadanie, moze vytiahnut toto mozno... ako extra vydavok manzelov a nech prihliadnu na to, ale inak nemyslim, ze niekto pride a to auto ti vezme. Dokonca neviem ci vobec on by mohol prist a to auto si vziat... ked je na teba napisane komplet.
A k tym dovolenkam a somarinkam poviem len tolko, ze ja som ho nikdy o nic neziadala a neprosila. Vzdy to robil z vlastnej iniciativy a bol to jeho napad. Tie, co mi tu vycitaju ze ako som mohla priat taky dar a chodit s nim na dovolenky a vy by ste nechodili? Ak by ste mali taku moznost? Teraz nadavate, ale na mojom mieste by neodmietla ziadna z vas. Len vy tu moznost nemate.
To ako sa vysporiadaju oni mi je jedno. Som ale zvedava, ako chce jeho zena dokladovat ze co vsetko on kupil (dost veci platil hotovostou).
"Tie, co mi tu vycitaju ze ako som mohla priat taky dar a chodit s nim na dovolenky a vy by ste nechodili? Ak by ste mali taku moznost? Teraz nadavate, ale na mojom mieste by neodmietla ziadna z vas. Len vy tu moznost nemate." 😂🤣 Toto ma fakt pobavilo.
Väčšina žien tu by sa na ženáča vyprdla a nemysli si, že si tu jediná chrumkavá, o ktorú by oprel bicykel nejaký ženáč.
Nie, nechápala by som so ženatým mužom, rovnako ako by som vydatá nechápala s niekým iným. A áno, možnosti boli. Ale sú i ľudia s charakterom.
Aj jeho deti ste brali na dovolenky si sebou, aby sa žena mohla o seba starať a pracovať na sebe?

Zmenila sa fyzicky? Hej pises ze maju deti koli ktorym su Podla teba spolu . Casto sa zenam zmeni telo tehotenstvami . Len snim nemaj dieta lebo sa zmenis aj ty . 😄pises u nas na byte .. to mam chapat ako ten plural ze mas byt so svojimi detmi ci spolubyvajucimi ? Ratam ze u rodicov by toto mecheche so zenatym Nebolo .. alebo “ u nas na byte” Znamena ze ti plati nejaky podnajom ktory beries ako “ vas byt” ?nemusis mi odpovedat je to tvoja vec ako zijes . Ale je uplne naivne tento tvoj “ vztah “ so zenatym pises ze partner Akoby ste boli naozaj par a manzelka je len daka pani co vam otravuje zivot . Pritom ty si pomohla jednemu blbcovi rozbit rodinu . Svoj podiel viny v tom mas Aj ked to nechces vidiet. To auto je len vec . Podstatne je co ludia robia ked svojimi cinmi ublizujes druhym .. zivot ti to vrati.