icon

Má jeho žena nárok na moje auto?

29. nov 2024

Partner (s ktorym som nebola zosobasena, ale chodili sme spolu) ma manzelku. Tahali to spolu vpodstate iba kvoli detom, o mne nevedela.
My sme viac menej normalne fungovali sem tam prespaval u nas na byte, chodili sme na dovolenky atd. Minuly rok mi kupil auto, vsetko bolo ok. Ale jeho manzelka sa o tom dozvedela, urobila bordel, chce rozvod atd no a okrem toho pani sa teraz rozhodla ze vraj mi to auto nepatri ze ho mam vratit im do rodiny.

Existuje nejaky zakon ze by som ho musela vratit? Auto je normalne na mojom mene.

miadi
29. nov 2024

Aky jed ? 😃ty si uplne mimo. Osobne mam krasne manzelstvo sexu urcite viac ako ty ked chlapa mam doma kazdy den . dovolenky s mm aj bez auta dve . Len mi je luto tej pani ktora mà doma blbca z ktoreho si vycucla auto . Na ukor ich deti. Ty o ich manzelstve nevies pravdu ani za mak viac ako my. Ty poznas len jeho verziu. A kto by veril chlapovi co podvadza zenu ze zrovna pri tebe je uprimny? Koli detom je taka vyhovorka mega ty si naivna. To vedia aj moje male deti ze Keby sme rodicia spolu neboli statni tak spolu nie sme . Ani zeny co ostanu s takym tulavym vtakom ako je tvoj “ partner “ ked povedia ze koli detom nikto tomu neveri kazdy vje ze je to jednoducho ekonomicke rozhodnutie. Ale neboj na letisku si na teba nespomeniem 😄uz zajtra budes zabudnuta. Smeti v hlave nedrzim .

zuzanita1609
29. nov 2024

@tiezjedna 😁 moje slová 👍. Ale aj tak to nakoniec dopadne tak,že pri rozvode a súde pochopí,že toto (ona) mu ozaj za to nestojí 🤣.

sasa1310
29. nov 2024

@mateson2004 z hrdosti. Rozišli sa, mne by bolo trápne jazdiť na aute, ktoré mi kúpil bývalý a ktoré pýta jeho žena

bielasovicka
29. nov 2024

Autorka, nie, my tu možnosť nemáme lebo ju mat nechceme. , a vieš prečo? Lebo my nie sme zlatokopky. Ani ku....

lucia13022023
29. nov 2024

Aha takže my sme tie zlé, hnusne, seredne, 200kg ženy ktoré odmietli dovolenku a auto milenca😵

tiezjedna
29. nov 2024

@zuzanita1609 mne by za to (ako manželke) nestál on... Ja by som jej ho k tomu autu pribalila, a nie škemrala ako úbohá urazená koza. Celé zle.

ivik4
29. nov 2024

@lienka.7 ano myslela som si 🙄

zuzanita1609
29. nov 2024

@tiezjedna veď práve to pochopí tento pánko. 😄 Pretože povedzme si úprimne,keby bol tak veľmi "zaláskovaný",rozvedie sa a užíva si aj deti v striedavke,aj milenku. Toto je len ďalší "fták", ktorý rozmýšľa len vajcami (keďže je tiež tak blbý, kúpiť milenke auto ešte počas manželstva). Sa našli,obaja veľa rozumu nepobrali 😆.

aaadkaaa
29. nov 2024

@tiezjedna preco? Preco by zena mala byt uboha? My keby sa rozvadzame, nemam problem sa dohodnut na majetku, na detoch, ako dvaja dospeli ludia...dokonca aj keby nam to uz neklapalo a on by prisiel domov s tym, ze niekoho stretol a chcu to spolu skusit, uvolnila by som miesto a nerobila problemy, nemam to v povahe. Ale aby ROKY zil dvojity zivot,tahal ma za nos a za peniaze mna a mojich DETI financoval nejaku ludru? Osklbala by som ho aj o posledny chlp na hrudi uz len z principu...

janicast
29. nov 2024

Môžeš ju kašlať, tieto sračky si musia riešiť oni dvaja.
Je Tvoje

janicast
29. nov 2024

@miadi morálne si majú manželia riešiť..autorka jej vernosť neprisahala...

janicast
29. nov 2024

Presne tak..Ty.vlastne nemáš čo riešiť ich záležitosti..podľa mňa..

ssimusska
29. nov 2024

@zuzanita1609 tiež ako čítam pár odpovedí autorky mi to príde ako troll 😀

ibrunova
29. nov 2024

@zuzanita1609 rozmýšľal nie hlavou, ale hlavičkou..

miadi
29. nov 2024

My ti tu chceme pomoct aby si nerobila madrac ženačom za dovce a auta 😂 z cisteho srdcs ženy chcu pomoct žene co klesla na moralne dno a ty tu budes davat rady vydatyn zenam ako sa maju starat o manzelov aby si nenasli take podnikatelky ako ty 😂🤣👍 Slusny chlap by o teba bke neoprel.
@janicast Ja jej nieco hovorim ze mà riesit s manzelkou ?? Ja jej len hovorim nech pouziva trochu aj rozum . Ona vernost neslubila tak kludne auto vytrka od ženača Len nech sa necuduje ked si ju pani niekde najde tiez jej neslubila neprijemnu reakciu . Vies ked robis milenku Musis ratat aj s neprijemnostami. Keby si si nasla single chlapa tak nie je ziadny problem moze ti aj lietadlo kupit .

aandrea9
29. nov 2024

Vieš čo? Ja by som bola štedrá. Nechala by som ti auto a ako bonus poslala toho idiota aj s kufrom.

ukulela
29. nov 2024

autorka, auto neriesim, je pisane na teba, nik ti ho zrejme nevezme (snad sa ozve draik)
... len k tvojmu nazoru na ich financie - ano, muz zarabal viac, no € boli spolocne. zohladnuje to napr to, ze zena casto vytvara v rodine podmienky, aby muz mohol zarabat - on neostava doma s detmi, na OCR, neriesi skoly, skolky atd. takze no, zaraba viac, lebo ma na to priestor, nemusi sa hnad domov o pol 4 aby vybrat deti zo skolky a dal im veceru, moze riesi do 8 pracovne vecere, kontatky a teambuildingy atd - a zjavne ma cas aj na milenky.
V manzelstve plati zarobeny majetok 50:50. Mozno moze pri vyrovnani ziadat polovicu hodnoty auta, ak preukaze vydaj, neviem .... ale auto ti zrejme nik nevezme.
S chlapom ostavas? Priprav sa na to, ze pri dobrom prijme ho manzelka moze pekne "osklbat" o vyzivne, aby ti to oci neklalo ...

vikiki29
29. nov 2024

No neviem či ti bude tak isto do smiechu ako teraz keď sa rozvedú. Polovica hodnoty auta bude pri vysporiadaní BSM patriť manželke, takisto polovica bytu / domu a všetko čo majú v BSM. A potom bude každý mesiac z vášho rozpočtu odchádzať výživné na deti, ak nie je pánko sviňa, tak deti vám budú na tých dovolenkách robiť spoločnosť, budú študovať a všetko okolo toho stojí nemalé peniaze. A keď sa vezmete, tak všetko čo nadobudnete spolu budú potom dediť aj jeho deti. Tak veľa šťastia a nezabudni, že kto sa smeje naposledy…

olimuc
29. nov 2024

Auto je tvoje, ale nakolko bolo nadobudnute zo spolocnych penazi je polovica ceny, ktoru on zaplatil jeho manzelky. Kto kolko zaraba je irelevantne. To iste plati pre vsetko co spada do BSM pre pripad rozvodu. Osobne by som bordel nerobila … do dvoch hodin, je zbaleny , byva kde chce a t..a koho chce. Ale spocitala by som mu vsetko do posledneho centu. Dana slecna by ma nezaujmala, hlavne nech on neotravuje a plati.

pralinka86
29. nov 2024

Ja ze sa take deje len vo filmoch a serialoch.. no asi nie
daj si na neho pozor, aby si raz nebola v takej istej pozicii ako je teraz jeho manzelka. A ano, kazdy ma slobodnú voľbu.. obidvaja mate zjavne rovnake (ne)hodnoty

tiezjedna
29. nov 2024

@aaadkaaa príde ti dospelé, že on ako ženatý chlap kúpi milenke auto a myslí si, že je z obliga, keď platí cash? A príde ti dospelé, že jeho žena po prevalení "prúseru" kalí vodu s tým, že chce to auto do rodiny??? Kde vidíš niekoho dospelého?

janicast
29. nov 2024

@miadi vieš ona dala otázku a všetky moralizujú..nevieme o tom nič...

zuzanita1609
29. nov 2024

@janicast tak vieme,že vedela,že je stále ženatý a s deťmi. Vieme,že sa vysmieva manželke, ktorá doma vychováva jeho deti-stále nerozvedený. Vieme,že za všetko môže matka jeho detí,ale nevieme,ako je možné fungovať takto roky,bez toho,aby sa im dvom "narovnali chrbtice" 😉. Nie som moralistka,ani väčšina žien tu,sme len racionálne uvažujúce ženy, ktoré cítia ako cítia 😏

earlgrey
29. nov 2024

Ak nemá doklad, že to auto kúpil on a bolo kupované v hotovosti, t.j. že tebe dal tie peniaze a auto bolo kupované hneď na tvoje meno, nikde o ňom nie je ani zmienka, nerobil platbu prevodom z jeho účtu...auto je tvoje...nemá jeho manželka ako dokázať, že to auto zaplatil on...to, že peniaze boli ich spoločné, no čo už...bol šikovný a urobil to tak, aby sa to nedalo zdokladovať, tak sa nad tým netráp...ona môže chcieť...ale ty môžeš tvrdiť, že si si auto kúpila ty...slovo, proti slovu...veľa šťastných kilometrov prajem.

draik
29. nov 2024

@ivuska027
Diskusiu nečítam, len zadanie....podľa neho by sa manželka mohla domáhať neplatnosti daru (peňazí či auta, ak je to preukázateľné), keďže predpokladám, že prostriedky na to použité boli z BSM a nepochybne nešlo o bežnú vec, teda na takú transakciu bol potrebný súhlas oboch manželov. Ten zjavne nebol.

earlgrey
29. nov 2024

@draik ak platil v hotovosti? ako manželka dokáže, že tie peniaze, ktoré boli vybraté z účtu použil práve na to auto? keď je písane na autorku?

draik
29. nov 2024

@earlgrey
To je vec dokazovania. Rovnako tak možnosť, že to bude zahrnuté do vyporiadania v rámci BSM po rozvode. Reagoval som len a len na zadanie, nečítam xyz príspevok pod ním.

betulinka1
29. nov 2024

Autorka a tebe by nevadilo, ak by tvoj muz kupil milenke auto z vašich penazi??? Lebo v manželstve su peniaze spolocne, ak nemaju zrusene BSM. Bola by si s tym v pohode?

earlgrey
29. nov 2024

@draik Rozumiem.

zuzanita1609
29. nov 2024

@draik ďakujem za odpoveď 😊a áno,aby vedeli obaja,aj manželka ,nie len milenka 😏. Snáď ho vyšklbe do posledného jej a deťom patriaceho posledného centu 😁.