Má manžel na toto právo?
Ahojte, zaujímali by ma Vašej názory ohľadom správania môjho manžela, nakoľko sa strácam a neviem určiť už hranice čo normálne je a čo normálne nie je, nakoľko som bola vychovávaná v rodine, kde si vždy muž ženu vážil,tak takéto správanie nepoznám. Až teraz. Sme manželia 2 roky, predtým sme spolu 7 rokov chodili. Nie vždy bolo jeho správanie ideálne, ale veľmi sme sa ľúbili a vždy sa s ním dalo to vyriešiť, vykomunikovať. Všetko to vybuchlo viac menej až po svadbe vo väčšom. Napríklad, spoločný účet. Akonáhle vyberiem peniaze, keď že mám na starosti nákupy, varenie a celkovo domácnosť, manžel má sms notifikáciu, do minúty telefonát s nervami, načo zase vyberám peniaze, kde idem tie peniaze zase oj.bať. Na seba peniaze nemíňam, málokedy si niečo doprajem. Všetko míňam len na domácnosť a nákupy, myslím, že 10e za tri dni na základné potraviny nie je veľa, prípadne iba dokupujem, čo potrebujem k vareniu. Platím šeky cez internetbanking, a on mi po ukončení všetkých platieb napíše správu, že gratulujem, dnes si oj.bala toľko a toľko peňazí. A pritom sú to šeky, ktoré platíme každý mesiac. Ďalej je to jeho komunikácia so mnou... niečo sa ho opýtam, že prečo toto a toto, a on mi odpovie: no na k.kot...alebo nemôže vybrať napríklad mäso z mraziaku, tak hneď sú to samé nadávky do p., k., vravel som ti, aby si to tam nenajeb a popri tom s tým všetkým trieska, alebo buchne päsťou do dverí.
Som dvakrát operovaná laparoskopicky na krvavú cystu. Po tom ako som sa prvýkrát vrátila z nemocnice, a prosila ho, aby mi niečo uvaril, tak on sa radšej díval na počítač na film a musela prísť jeho mama, aby niečo uvarila, nakoľko mne sa veľmi zle stálo. Vyslovene neznáša keď mi je zle, alebo ma bolí hlava a ja si ľahnem. Hneď počúvam ako hnijem a nič nerobím, nie som na nič dobrá. Teraz vo februári som potratila bábätko v 7.tt, a po potrate mi narástla znova krvavá cysta 12x7 cm. Doktor mi predpísal pol ročnú liečbu hormónmi. Manžel mi na to povedal, že koľko akože tie tabletky mienim brať, že on nechce mať 60 rokov, keď jeho dieťa bude mať 30 - ja mám 25 rokov a on o dva viac... že aké dieťa si adoptujeme - povedal to ironicky. Ani si nevie predstaviť, ako to mňa bolí na srdci, keď niečo takéto povie. Tá cysta ma bolieva aj pri sexe niekedy, keď mu to poviem, tak mi povie, nech si nevymýšľam. Náš sex je väčšinou iba o uspokojení jeho, ohľadom mňa sa vyjadril, že jemu sa nechce "hodinu" sa so mnou trápiť 😔
Nadáva mi ohľadom mojej váhy. Áno, pribrala som, a bola som takáto už aj pred svadbou. Mám 80 kg pri výške 170 cm, nemám faldy, mám to tak nejako všetko rozložené, že som skôr žena krv a mlieko. Všetko sa dá povedať taktne, ale nie spôsobom, sa pozri sa na seba ty prasnica, ako vyzeráš, žiadna žena na okolí takáto nie je. Je mi ťa ľúto, vyzeráš choro, schudni, si tlstá a podobne. On je sám o sebe presvedčený, že vyzerá k svetu, že je super a úžasný a včera najnovšie, že je jeden z mála pravých mužov. Toto mi rozpráva s úplnou vážnosťou. A pritom on pribral 30 kg počas nášho vzťahu.V lete som behávala, stále sa prechádzala, schudla som 5 kg, všetci si to všimli, len on mi povedal, že určite som neschudla... Keď ho volám na prechádzku, tak on so mnou nejde. Vždy mi vie povedať, že on by chcel takú 50 kg... A porovnáva ma s druhými ženami.
A v neposlednom rade je to alkohol. Už som to písala aj v inej diskusií. Liter vína za večer sám s tým, že mu mám kúpiť ešte jeden, keby mu nestačilo. 6 a viac pív tiež za večer. Občas niečo tvrdé. A prakticky vždy, keď nejde do práce. Na toto všetko mi povie, že normálne to je, lebo on zarába, robí okolo domu. A s nervami mi povie, že nech mu do alkoholu nerozprávam!
Som vždy v strehu, keď sa ma niečo pýta, dávam si pozor, aby som mu správne odpovedala. Keď mu zle poviem, alebo skomolím slová, začne sa smiať, alebo sa na mňa pozrie ako na debilnú. Začala som zabúdať slová, rozprávam a zrazu mi vypadne slovo a neviem sa vykoktať...
Potrebovala som sa vypísať a prečítať si Vaše názory... ďakujem
Precitaj si to co si napisala a poloz si otazku ci chces s takym "muzom" dalej zit a mat s nim dieta. Odpovedat si budes vediet aj sama 😉
@maybee poviem ti asi tak.....nikdy v zivote by som s takymto chlapom nezostala....je to neskutocny egoista, ktory si ta v ziadnom pripade nezasluzi a pokial nemate deti utekala by som od neho kade lahsie. Toto k nicomu lepsiemu viest nebude. Ver mi, chodila som s takym dva roky a az moja mamina mi otvorila oci, aby som od neho bezala a dobre som spravila. Teraz mam chlapa, ktory ma obcas vytoci, ale je ku mne mily a odkedy som tehotna, tak ej maximalne starostlivy, az mi je to divne 😀. Ale som s nim stastna a spokojna a pochybujem, ze ty mas pri svojom takyto pocit. Zlatko utekaj, kym sa da.
@maybee Juuuj, no na tvojom mieste by som od takeho "chuja" odisla. Ved on si ta vobec nevazi...A dieta s nim vobec prosim ta vobec neplanuj. Je to nervak, ked sa mu nieco nedari, tak hned nadava a trieska. No proste nervak a hulvat. A to ako sa s tebou rozprava...nemam slov. Tu nie je co radit podla mna. Len chod od neho prec. Ja som bola 6 r. na materskej, vyberala som bezne z mm uctu a nikdy mi nic nevycital....a to nas zivil. Ved sme jedna rodina. Proste on je "pan boh" a ty si len "handra". Kasli na neho, kym ta uplne nezdepta a neznici. Nevidim tam priestor na zmenu a zlepsenie....
po rokoch deptania rozumiem ze si nevazis samu seba, pretoze ti kazdy den dokazuje ze si nula, ale pises ze vies ako to v normalnej rodine funguje, kde si partneri prejavuju lasku a uctu, takze odpoved klasika-zbalit veci, odist, rozvod-chlap sa nezmeni, si mlada nepos.r si zivot, a o babu by som vobec s takymto clovekom neuvazovala, dieta si zasluzi lasku a nie vidiet zdeptanu mamu, chrapuna a alkoholika otca,..
@maybee ahoj, nie som odborník na vzťahy, ale tento váš podľa toho čo píšeš je už skôr na manželskú poradňu alebo podobnú pomoc zvonku...a keď to nepôjde, tak radšej s tým vzťahom skončiť 😠 ...nevyzerá to že by sa po narodení dieťatka zmenil...a ty budeš s bábom trpieť...
@dominika2727 este lepsie nech ti niekto iny precita to, co si napisala, videla by si to uplne z ineho uhla a myslim, ze by si prehodnotila ci chces skutocne s takymto muzom stravit cely zivot...
@maybee Vidim, ze mame vsetky podobny nazor 🙂. A este ma napada, ze keby ste aj mali dietatko, vies si predstavit, ze by sa k tebe takto spraval a k dietatku? Je to nervak a nemyslim si, ze by sa chcel zmenit, aj keby ste mali babo. A ako by zvladal tlak a stres, ked bude babetko? Ani si predstavit nechcem....
vacsinou si myslim ze manzelstvo by sa rozvodom hned nemalo riesit ked su problemy, a tiez, ze problemy by sa mali riesit... ale teraz, uplne s cistym svedomim hovorim - utekaj kym mozes, kym si mlada, nemate deti, kym mas zivot pred sebou a kym ta este psychicky uplne neznici....
@maybee nemáte dieťa čo je asi lepšie....pravdu povediac by som s ním neostala ani sekundu...neváži si Ťa a tým pádom si Ťa ani nezaslúži...a ešte ku tomu chlasce...neradíme Ti tu zle,.ale takéto správanie by som netolerovala....váž si samú seba !!!! a prečítaj si čo si napísala a polož si otázku,či by si s ním chcela byť....ja teda nie
@maybee to sa ani neda docitat... ☹ prosim ta, chod do sekcie rodinne problemy a tam najdes x takychto tem, tvoj muz ta psychicky tyra, ja si neviem predstavit takto dlhodobo fungovat a s takym clovekom planovat dietatko, ktore by sa pravdepodobne dockalo len nadavok a fakt "prikladneho" spravania... Ak mas svoju hrdost, neplanuj s nim buducnost a urcite neotehotni! Chces takto prezit cely zivot? Ved mame len jeden, toto si nikto nezasluzi. Ale nechapem, ako to viacere baby, ktore o tomto spravani manzela k nim pisu, vobec mozu dopustit?!! 😕
Mne manzel sam vola, ci mam dost peniazkov, motivuje ma k sportu tak, ze ja, co som neznasala telocvik, chodim 3x do tyzdna cvicit, odreagujem sa, on je zatial s chalanmi. A nezabudne ma chvalit, ako sa mu pacim, ako sa mi tvaruje postava, takze potom mu to velmi rada oplatim inak 😵
@maybee škaredo to napíšem,ale buď šťastná,že nemáte ešte bábätko. Nie som zástanca rýchlych rozvodov,ale toto,čo chováš doma je kus hoväda,ktoré treba nechať napospas osudu. Požiadala by som o rozvod a som si takmer istá,že aj tvojd zdravotné problémy sa vyriešia si mladunká,skutočného chlapa ešte nájdeš.
presne ako napisala @zuj zdielam uplne na chlp rovnaky nazor.
Je mi az fyzicky neprijemne, ked toto citam a ty zaroven pises, ze s tymto akoze clovekom chces mat dieta? Ak uz nie kvoli sebe a vlastnej sebaucte, nedavaj ziadnemu dietatu takehoto otca. Inymi slovami, okamzity rozvod - toto nie je ani na poradnu. Tento clovek si ta absolutne nevazi a nema rad...preco si s nim? Drzim ti palce, aby si sa s nim rychlo rozisla a nasla stastie 🙂
Mam podobny problem, moj manzel sa tiez po svadbe zmenil.....ale nie az takto......ked tak nad tym rozmyslam, tak moj problem je v porovnani s tym tvojim uplne nic..mozno sa skus opytat samej seba, ci ho stale lubis........ak ano, a nechces ukoncit manzelstvo, pokus sa to nejako riesit mozno cez psychologa, nejakku poradnu..........skus ho mozno aj postrasit niecim, ze od neho odides.....odid na par dni k vasim....a uvidis, ci pride za tebou ak nie, tak ta nieje hoden........ Ja by som to po dvoch rokoch manzelstva nevzdavala, ale toto co popisujes je i na kona moc. Porozmyslaj trosku co je na nom kladne, co si na nom vazis, mozno to budes vsetko inac brat.
Avsak ak uz dalej nevladzes a nechces s nim byt, urcite neplanujte babo.....lebo potom to bude hadam este horsie.
A k tomu sexu.........nie je to tvoja chyba ale jeho hanba, ze ta nedokaze uspokojit.....tak mu to skus flusnut do tvare, ze pochybil on a nie ty......uvidis ako zareaguje. Nooo, neviem ci som ti nejako poradila v kazdom pripade, drzim silno prsty aby to dopadlo, tak ako to dopadnut ma a predovsetkym v tvoj prospech.
Tvoj muz je psychopat. Bez srandy. Manipulator, tyran, zakomplexovany debil a latentny alkoholik. Utekaj od neho prec cim skor a cim rychlejsie, lebo to raz budes velmi skaredo lutovat. Co sa tyka tej vybusnosti a vulgarnosti, tak sa sprava moj otec, co sa tyka teba a tvojich kil navyse, tak sa ku mne spraval moj ex, a co sa tyka alkoholu, tak sa spraval kamaratkin priatel. Ani s jednym z nich by som za ziadnych okolnosti nechcela zit. Ty to mas tri v jednom plus este k tomu ta lakomost a psychopaticky pristup k peniazom. Cele zle. Poznam aj zenu, ktora s takym muzom ostala a mala s nim tri deti. Ticha, zakriknuta, od rana do poobedia robila predavacku, vecer chodila upratovat strednu skolu a popri tom doma piekla torty na svadby, krsty a podobne. Co doniesla, to on prepil. Bud sa nebavili vobec alebo po sebe ziapali. V 40ke bola taka vraskava, ze som myslela, ze ma 60. Uz teraz vravis, ze sa zacinas zajakavat a komolit slova, ze ti vypadavaju a podobne. Utekaj od neho najrychlejsie ako sa len da, lebo ta uplne znici. Mas len 25 rokov a cely zivot pred sebou...aj keby si mala 35 alebo 45, tak ti poviem, aby si odisla, ale takto to mas o to lahsie, ze si mladucka a mozes zacat uplne odznova. A on nech sedi sam doma a kocha sa v zrkadle svojou dokonalostou.
@maybee
urcite nema pravo na taketo spravanie....k ostatnemu sa vyjadrovat nebidem, nakolko nepoznam vsetky podrobnosti - ale keby sa ku mne choval takto, tak mu na rovinu poviem, ze bud sa zacne chovat slusne, alebo moze ist!
aj keby si mala 200 kg, nema pravo sa k tebe chovat ako k odpadu!
k tym sekom ma napadlo - tak mu ich daj, nech si ich plati sam a moze sam sebe nadavat kooooolko penazi pre..... 😀 😀 😀 btw chlapi nemaju absolutne sajnu, co kolko stoji a aka je strava draha.... ja som toto spravila tomu mojmu, nech sa paci tu mas 10€ a zi z toho, no mala si potom vidiet ako po 2 dnoch nic nemal a aj stichol 😀 😀 😀
inak ja by som prave kvoli tymto skriepkam so spolocnym uctom nikdy nesuhlasila..... myslim ze nema pravo ti kontrolovat kazdy jeden vydavok - mozno to poviem hlupo, ale co koho do toho co si kupim alebo nie? zarobim si na to, tak co? celu vyplatu neprehajdakam, ale aby mi za usami piskoval ze co som si kupila ruz alebo vlozky no koniec!!!!
pane boze pane boze, to je neskutocny hulvat. Som sokovana. Zasluzil by si riadnu po papuli.
@maybee Toto sa tazko cita 😝 ... ja by som v takom vztahu nebola ani den ... ved to nie je chlap, to je zakomplexovany egoista ... tazko sa hladaju normalne slova ... keby bol jediny na svete, tak ho nechcem 😝
@maybee ach moja milá, všetko zlé je na niečo dobré..To, že spolu nemáte dieťatko, je skvelé..Vieš si predstaviť, ako by svoju sprostosť zneužíval na vašom dieťatku..? Vysmieval by sa mu, trápil by ho..pri každom jeho nezdare, či už s prvými slovami, alebo neúspešnými pokusmi vycikať sa do nočníka a nie do gatí?
To, čo robí tvoj manžel je hrozné, je to psychické týranie. Nezmení sa nikdy, bude to len horšie..Ver mi..Ak chceš žiť takto celý život, byť v strese a v strehu, tak nerob nič..
Si ešte mladá a podľa všetkého inteligentná žena, máš nárok na to, aby ťa niekto na rukách nosil. A ver mi, na svete určite taký existuje. Neostávaj s tým hlupákom, ktorý si svoje komplexy kompenzuje tým, že si našiel teba ako obetného baránka..Aj keby ti sľuboval, že sa zmení..never mu..Na chvíľu to môže byť lepšie, ale potom bude ešte horšie a stále sa to bude zhoršovať..
@maybee tvoj manzel nema pravo, takto sa ku tebe spravat!!! skusila si sa ho niekedy opytat, preco sa s tebou vlastne dal dokopy a neskor si ta zobral, ked ti dava vsetkymi moznymi sposobmi najavo, ze sa mu nepacis, nema ta rad a nevazi si ta? rozved sa, nemas nad cim rozmyslat, nenechaj sa ponizovat, si mlada, mas este kopec casu, aby si si nasla normalneho muza, ktory ta bude mat rad a bude si ta vazit...
ukáž jeho fotku, a daj mu potom prečítať komentáre 😀 . by som mu drbla na hubu, keby sa so mnou takto bavil
Si mladá, ja som sa v tvojom veku vydávala mám 30 len tak pre zaujímavosť . Máš najkrajší vek ! Pravdepodobne budeš mať ešte zdravotné problémy a na všetko vplýva stres. Porozmýšľaj, že by si odišla. Fakt je to nutné. Viem , nám sa to dobre povie. Ani ja nemám manžela ideál, ale niektoré veci sa fakt nerobia... A kde je alkohol to bude len horšie!
@maybee ahoj sla by som sa poradit s pravnikom ohladom domu a majetku co by ti prinalezalo po rozvode, nech mas aspon aky taky prehlad co by sa dialo, nasetrila by som si na rozvod podala ho a uteka od neho prec...muz ktory si ta nevazi, uraza ta a ponizuje si ta nezasluzi ani len na teba pozriet a nie este aby si mu robila s prepacenim "slapku", upratovacku, kucharku...ako prepac ale keby sa takto ku mne moj mm spraval tak uz davno ma rozbitu hlavu panvicou...si mlada mozes zacat od znova s niekym normalnym a aj to babatko sa ti urcite podari 😉
takze k otazke nema na to pravo.
a na tvojom mieste utekam este kym to dietatko nemate. Si mlada a mas sancu najst si rovneho partnera a nie hovado.

no uprimne, od takehoto chlapa by som utekala kade lahsie...kedze pises, ze ste spolu chodili 7 rokov pred svadbou, pred tym sa takto neprejavoval? tvoj manzel je jeden velky sebec a nemam pocit ze by si ta vazil ako zenu, partnerku a ani ako buducu matku svojho dietata☹