icon

Má moje manželstvo ešte zmysel? Manžel mi nadáva.

maminkaaja
2. feb 2019

Ahojte...
Sme spolu s manželom. 14 rokov a mame 2 deti, ale už neprejde deň, kedy by sme sa nepohadali. A muž si za svet neprizná svoju chybu, On nikdy za nič nemôže... Vždy som na vine ja alebo deti... Pomôže mi s domacnostou, nrpodvadza ma, ani nepije, ale nezvládam jeho nálady. Keď vybuchne, veľmi spinavo nadáva mne, aj deťom(5 a 8r) Aši s ním ostávam len preto, že nikoho nemám a sama by som to s deťmi neutiahla

saslavka73
4. feb 2019

Inak to, že povie, že keby Ťa neľúbil, tak s Tebou nie je nič neznamená. Lebo ťa možno ľúbi a chce sa Ti sprotiviť. Lebo má frajerku, alebo nejaký problém.

maminkaaja
autor
4. feb 2019

@saslavka73 nie. V posteli nie. Voľakedy nám to super fungovalo aj po tej stránke, teraz je to už raz za čas iba. Ale ja nechcem, kto by chcel keď sa henták chová. Je to síce pekne ale prestalo ma to baviť keď je celý deň zlý a aj hneď na druhý deň. Potom si prídem jak nejaká ku....

ostorha
4. feb 2019

@maminkaaja To ze cvici a zaklada si na svojej postave neznamena ze nema problem s egom,Este mi napadlo okrem psychotickej poruchy a milenky co su moznosti jeho neopredvidatelneho agrasivneho spravania ci nahodou neberie steroidy ked posiluje?.Lebo aj nezvladatelne nalady a agresivita su caste vedlajsie ucinky.Len neviem ci by sa priznal asi malo kto sa prizna ze sype..

saslavka73
4. feb 2019

@ostorha 👍

bodka70
4. feb 2019

Baby, ja sa vám čudujem, že stále riešite, že prečo je taký a hľadáte v tom nejakú príčinu, psychickú poruchu. Pre mňa by bolo podstatné, že daný človek nie je ochotný ani po x rozhovoroch a upozorneniach absolútne nič meniť na svojom správaní, žiadny kompromis, žiadne nastavenie zrkadla tu nepomáha. Je to skrátka hulvát a agresívny človek, čo robí dusno a doslova psychicky týra svoje deti a ženu. Riešila by som už len seba a svoje deti - čo ja chcem a nechcem, či toto chcem naďalej alebo s tým mienim niečo robiť.

saslavka73
4. feb 2019

@bodka70 No a čo má robiť? Kufre pred dvere?

maminkaaja
autor
4. feb 2019

@ostorha nesype, on je takýto odjakživa, teda nie až takyto, zhorsovalo sa to, až to došlo až sem. Skôr si myslím ze to bude nejaká psychycka porucha. Viem ze aj keď s depresiami nič nerobíš tak sa stupnuju a stupnuju, až to môže zájsť až k sebe vražde. To je iba príklad. Ale možno je to niečo podobme. Alebo neviem... Myslím ze druhu nemá, lebo keď ho obvinim že ma druhu, tak sa zaprísaha aj na deti že nie

bodka70
4. feb 2019

@saslavka73 , trebárs po čase aj to, veď byt je jej, ale najskôr by som si všetko premyslela a pripravila.

saslavka73
4. feb 2019

@bodka70 No a dovtedy čo? Ja tam nevidím iné riešenie. Byt je jej, len dať kufre von. On sa tam bude dobíjať, bude tam robiť cirkus, bude spať na rohožke. Čo potom? Len tak odíde, dobrovoľne?

maminkaaja
autor
4. feb 2019

@bodka70 áno, máš pravdu. Co myslíš pod t, M pripravila? Premyslené už mam, že takýto zivoz viac nechcem

lanczi
4. feb 2019

Je chory,je to manipulator s niakou psychoporuchou. Je na koni lebo vie že nemáš nikoho,tyran. Naozaj škoda ze namáš nikoho,on ta len tak nenecha odist,oni títo hajzli potrebujú pri sebe obet za každú cenu. Mala som známu ktorj sa takto choval muž,ona sím prestala bojovat,v duchu cely den mu odpústala,začala precovat na sebavedomi,meditovat cvičit cchi.kung,prestalo to,proste od nej odišiel,nebola prinosom ked bola vyrovnaná a na útoky reagovala pokojom.

bodka70
4. feb 2019

@saslavka73 , možno preto to tak vnímam, lebo som pri svojom bývalom tiež donekonečna riešila prečo, začo, načo... tiež mal depresie, "liečil" si ich alkoholom, z toho mal podobné "nálady" ako tu spomínaný exemplár...- tiež som ho prosila, nech nie je vulgárny - vraj si nezaslúžim iné správanie. a vieš, už to neriešim. Odišla som s 3 deťmi. Keď si nezaslúžim jeho slušné správanie , "nezaslúžim" si s ním ani žiť. Nikto nie sme dokonalí, partnerstvo je aj o kompromisoch, ale ja naozaj nepotrebujem "výchovu" nadávkami.

saslavka73
4. feb 2019

@bodka70 V poriadku, ale bývajú v jej byte. On tam býva. Myslíš, že keď ho požiada a zbalí mu veci tak odíde úplne v kľude.

bodka70
4. feb 2019

@saslavka73 , najprv by som skúsila rozhovor s ním, riešila veci okolo rozvodu, návrh, zverenie detí, výživné, až potom byt... Ťažko povedať, ja to predsa nemôžem posúdiť, ako bude reagovať, zatiaľ je agresívny hlavne slovne. Z dlhodobého hľadiska je tu veľké riziko, že slovná agresivita časom prejde aj do fyzickej. Samozrejme rozchod tieto veci môže urýchliť. Ale čím dlhšie bude v tomto vzťahu, tým väčšie bude riziko, že sa bude násilne správať pri rozchode a odkladanie rozchodu to môže zhoršiť. Samozrejme, môže staviť na "istotu" a ostať. Aj s tými následkami, čo to prinesie pre ňu aj deti. A s veľkou pravdepodobnosťou, že aj tak ku veľkému konfliktu dôjde. . Poradila by som sa aj v nejakej poradni pre týrané ženy o vhodnom postupe (ako súčasť prípravy na rozchod).

saslavka73
4. feb 2019

@bodka70 No predpokladám, že sa už takto bavili. Možno nie konkrétne, áno treba začať konkrétne. Osobne si to neviem predstaviť.

maminkaaja
autor
4. feb 2019

@bodka70 no túto debatu ohľadom zverejnia deti a výživného užame za sebou. Teraz sa chová, jak je šťastný ze sa ma zbaví. Ty si to ako zvládla s 3 deťmi?

saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja Takže záver je, že si hľadá robotu v zahraničí a odíde?

saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja No uvidíme. Dovtedy bude po Tebe ziapať?

maminkaaja
autor
4. feb 2019

@saslavka73 áno, ale či to urobí neviem... Už mnoho krát bola presne takáto situácia a nakoniec povedal ze on sa nerozvedie a môžem sa na hlavu postaviť. Ze toto sa deje v každom vzťahu a ja iba preháňa. Ze môžem byt rada ze nepije a nebije ma a nepodvadza... Atd
On toto vôbec nikdy nebral vážne, či to berie vážne teraz netuším, ale prvý krát sa mi vyhrážal bitkou... Čiže ďalší level môže byť aj fyzicno.... Ja ho možno ešte mam rada, ale hnusi sa mi...

saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja Tak ste na dobrej ceste raz sa pozabíjať. ☹

saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja No veď toto, každý je múdry a poradí Ti prečo sa ho nezbavíš. Ale ako? Konkrétne, ako? Keď on to ani nemá v úmysle a myslí, že ťa to prejde.

maminkaaja
autor
4. feb 2019

@saslavka73 ved toto...ak si zas mysli že ma to prejde, tak sa za pár dní začne smajchlovat a ja som odhodlaná si tentoraz trvať na svojom, potom začne psychiatria 2 a co bude potom netuším... Tam sme sa ešte nikdy nedostali... Snaaad to tentokrát myslí vážne aj on

saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja Ale bude. A ste tam kde ste boli

negymama
4. feb 2019

@maminkaaja a co zeepovedal ze sa nerozvedie?.na to ty nepotrebujes jeho pozehznanie a suhlas. a moze sa tiez aj na hlavu postavit.
ved mas obrovsku vyhodu ze byt je tvoj, rozvod, vymen zamky, ak by sa dobijal, zavolat policiu.
ze platit bude a chce odist do zahranicia a nevidiet vas.... no ako dobre.
ty ako majitel byto ho mozes po rozvode aj odhlasit z trvaleho pobytu. este pred tym si daj zverit deti do svojej starostlivosti, chod na upsvar tam ti poradia. nie si prva.

maminkaaja
autor
4. feb 2019

@negymama ved samozrejme ze nepotrebujem, len to bude tým pádom ťažší boj. Bude sa to predlžovať a každým odmietnutím jeho pokusu o zmier bude horší a horší... Ja už toto co teraz robí veľmi ťažko znášam. Ale kvôli deťom musím vydržať, len to bude minimálne do leta veľmi veľmi škaredé a ťažké u nás predpokladám

negymama
4. feb 2019

@maminkaaja je tu aj na mk skupina kde sa da poradit ohladom rozvodu. neboj sa, zvladnes to. mozno to bude rychlejsie a lahsie ako si myslis.

maminkaaja
autor
4. feb 2019

@negymama dufam

bodka70
4. feb 2019

@maminkaaja , tak ja som to zvládla ako som zvládla, s 3 deťmi, ale každá situácia je špecifická a v niečom som to mala podobné ako ty, v niečom horšie a v niečom lepšie. Inak aj môj ex sa pár týždňov pred mojim odchodom vyjadril, že jediné čo ľutuje, že ma v živote neudrel. Ja som mu povedala, že to je teda smutné, ak toto (udrieť ma) považuje za svoj životný nesplnený sen ☹. A naozaj ma technicky vzaté neudrel, ale pár krát došlo k menšiemu fyzickému stretu (chytil ma za sveter pod krkom, sotil ma alebo hodil po mne misku, držal mi násilím dvere, aby som nemohla ísť von a podobne). Často robil dusno tým, že osentatívne trieskal dvierkami na skrinke či šuflíkom (zabudla som privrieť) alebo zhodil na zem veci, čo som akože zabudla upratať.

eliska13
4. feb 2019

@maminkaaja vybíja si na tebe zlosť, lebo vie, že si slabšia, prepacis, odpustis....jemu to robí dobre na ego psychopat býva pred druhými milý, pomôže všetkým a doma je to hovado,ktoré nemá emócie, city, lásku všetko len účelovo
Deťom to robí strašne zle na psychiku môžu mať strachy, úzkosti verím, že sa rozhodneš správne, alebo ho prinutis chodiť na terapie, zvládať svoj hnev, temperament

bodka70
4. feb 2019

@maminkaaja , inak u nás rozchod prebehol relatívne kľudne a vychádzame spolu pomerne korektne aj keď chladne - bavíme sa len o praktických veciach súvisiacich s deťmi. Ja som volila nekonfrontačnú taktiku, t.j. všetko som to formulovala v zmysle, že proste nám to nevyšlo, SA TO pokazilo, nechcem ti zle ale nedokážem takto žiť, žiadne "si debil a robíš všetko zle, preto od teba odchádzam". I keď v reáli som cítila zlosť a frustráciu z neho, sklamanie z toho, ako sa zachoval. Aj za cenu, že teda on žije v predstave, že je vlastne OK, nerobí nič zlé, to len Boďa si zmyslela odísť" ako to prezentoval pred známymi. Ale to neriešim ako ma on vníma či jeho známi - nepotrebujem satisfakciu v podobe toho, že on "pochopí" či oľutuje. Ak tak by si šiel svoje, keď nebol ochotný vidieť svoje správanie ako dôvod môjho odchodu a na vine som bola len ja, nepresvedčila by som ho ničím, len by to zbytočne vytvorilo napätie a agresivitu.