Má nový začiatok 40+ ešte zmysel?
Moja tema nie je viazana na konkretnu situaciu,ale zaujima ma pohlad na zivot zrelych zien 40+....dali by ste este vasmu zivotu sancu na budovanie noveho vztahu a veci s tym suvisiacich, ako je napr.spolocne byvanie,mozno kupa domu (spolocne s partnerom)? Chceli by ste este takto zariskovat,alebo si skor uzivat si zivot bez zbytocneho citoveho ci financneho riskovania....? Kedy ano? Kedy nie? Ake okolnosti by boli pre vas rozhodujuce? Pripadne, ak ste nieco podobne zazili,rada si precitam realne skusenosti...
Určite áno , dala by som novú šancu . 40 ročná žena je stále mladá . Vzťah a spoločne bývanie podľa mňa prospeje , lepšie sa žije dvom než by si mala byť sama do konca života .
Ja mam 39.Novy zivot som zacala pred tromi rokmi
Bolo zien ktore mi to vycitale ze som rozvedena z dvoma chlapcami a idem si zacat znova z inim.No a co?Moj zivot,moja vec.Minuly rok som sa znova vydala,mame spolu syna a vsetci spolu zijeme v dome
Prijal moje deti a stara sa o nich (bio otec sa nestara).Zijeme si zivot a sme stastny.Mislim si ze nikdy neni neskoro pre novy zaciatok.Ja len viem ze som to nechala plavat a keby sa nieco po toto tak to necham tak lebo co neni sudene abi bolo tvoje neudrzis pri sebe keby neviem co.
Mate moj obdiv vsetky,ktore ste si trufli...ja taka odvazna nie som...cim sa oberam mozno o sancu,ale nedokazem to....pohodlnost stale vitazi,aj ked ani ta nie je doteraz zadarmo,tiez ma nieco stoji a tiez ten stav nie je idealny,ale...
@anita6666 všetko som to síce zvládla pred 4rokmi no teraz to zavŕšila dietatkom v 40neboj sa chod do toho vsak zijes si zdravá a vek je len cislo no nie? Držím palce
@anita6666 podotýkam že to dieťatko zavrsene v 40tke je moje prvé vymodlené
@bobricek1979 ja dieta nechcem...to urcite nie....skor som mala na mysli len novy vztah,ale ani na to si netrufam....obrazne povedane,neviem si predstavit ani "obetovat" svoj zivot v centre mesta za zivot s niekym v okrajovej stvrti...a tych tem tu bolo a je neurekom...kto co spravi ci nespravi pre svoj zalaskovany stav...preto tato tema....chcela som len vediet,ci aj v tomto veku su zeny ochotne odchadzat a zacinat nieco nove a za akych podmienok....ja som asi len privelky realista....
@anita6666 no tak ale potom si tú tému prečo založila dom myslela, že potrebuješ len nakopnúť ak sa nechceš do ničoho púšťať tak hold buď tak ako si. No očividne ti to až tak nevyhovuje resp. niesi spokojná... Či? Dieťa mať nemusíš u mňa to bolo prvé vymodlené a nestresujem že práve v 40tke aspoň sa nenudím 😁👍
@anita6666 z toho čo píšeš mám taký pocit , že máš trochu strach sa do toho pustiť nevieš čo bude. Možno aj kôli zvyku sama nevieš či to chceš meniť ako píšeš nechceš obetovať život v meste. No skús sa pozrieť na to takto , keby si to skúsila a dala priestor novému vzťahu čo by ťa to stálo .. možno treba spraviť tento krok k tvojmu šťastiu. Vidíš koľko žien sa v tvojom veku takto rozhodlo , vek nieje problém 🙂 skôr ten zvyk je ťažké meniť
S velkou pravdepodobnostou by ma to stalo viac penazi a aj nervov....tak vravi moja intuicia....teda intuicia su len tie nervy....financie urcite
@anita6666 píšeš v hadankach ťažko sa niečo k tomu píše.Ak máš svoje bývanie do spoločného by som pri krátkom vzťahu, ktorý trvá rok, dva nešla...tiež mám rada všetko premyslené, zodpovedne, ale niekedy sa treba posunut.Asi máš rada svoj kľud, vybehane chodníčky, niečo čo je už tvoje ..a to sa ťažko meni.Tak nič nemen a možno príde čas, kedy zacítis, že zmenu chces a možno nie😉
kokos si ma nastvala ze zrela zena 😀 v 40 ja sa citim na 25 max, a druha vec mas mozno len pol zivota za sebou to co uz ides sestrit na truhlu a vyberat muziku na kare ? a veci do truhly uz mas narichtovane ? 😀 prosim ta zivot sa len zacina a dupni na to, nemysli ze tu budes vecne a zbytocne nestracaj cas cakanim na hovadiny
@anita6666 ja budem mat 40 coskoro a prave sa rozvadzam. Cakaju ma nervy tahanice o majetok o vyzivne...jeden chlap ma neunavne bali ale ja nechcem. Mozno sex, sem tam spolocne vylety ale uz by som sa nevydala ani ho k sebe nestahovala. Ja uz muzom neverim. A vydat sa? To uz vobec nie. Nie som Aneta Pariskova.
40tku považujem za najlepší vek 🙏👏 pre všetko
@natalienka12 držím palce ,ale tá Paríšková 😂😂👍
Prečo by 40 nemohla začať nový život? Poznám aj 50 čo začali nový život.
@anita6666 v 38 som sa stahovala, do práce som mala kúsok, Teraz cestujem ráno aj po obede hodinu.. drahy nemá peniaze , hrozí ze ostane doma lebo už teraz je čiastočne ZTP. NIKDY by som nesla, že musí mať peniaze. X krát som mu dala pred výplatou ja.. ale to aký je, to ma pri ňom drží. Tych milión drobnosti co pre mna robí,. Ako sa na mňa pozerá, ze si ma váži...

@ivkazba zdravim som na tom podobne novy partner,43 rokov,a na jar budem mama