icon

Má svokor tajnú dcéru? Rodina netuší!

30. jan 2024

Svokor ma dcéru a celá rodina o nej netuší. Samozrejme ze ostatní ľudia vedia. Ale ako sa hovorí pod lampou je najväčšia tma. Je staršia ako ich deti a staršia ako vzťah svokrovcov. Čiže vznikla ešte pred ich začiatkom. Niekedy by som s manželom o tom pohovorila ale bojím sa ze ničím celú ich rodinu. Ta žena je naozaj skvelá a keby vedia ze sú súrodenci tak by to možno bolo super. Neviem ani ci ona o tom vie. Každopádne ak im to svokor teraz nepovie tak po jeho smrti určite chcem aby to vedeli. Ide o to ze svokor sa hrá na dôležitého a pri všelijakom preslape jeho deti v ich životoch im to krvilacne vykrikuje. Hra sa na sveteho pritom sám je to dobrý kvietok. Co by ste robili vy? Nehas čo ťa nepáli?

namornicka
30. jan 2024

@birika asi to nebol celkom vyrovnaný človek, keď sa obesil na základe neoverených reči.

namornicka
30. jan 2024

Autorka, veď príjazdovú cestu nech si rieši tvoj muž so svojim otcom. Nechaj to na nich, skôr sa dohodnú. Zvlášť keď sú to pozemky ich rodiny. Tam by som “dcéru” vôbec neplietla, čo to ma s tým spoločne?

aams
30. jan 2024

Máme podobnú situáciu v rodine,ale sú ľudia čo to vedia ,ale sľúbili sme ,že iným to nepovieme,lebo by to ublížilo
Možno by som to manželovi povedala ,ak máte taký vzťah,že by si to nechal pre seba.

simca06022011
30. jan 2024

Samozrejme, tomu verím ze všetci vedia len rodina nie :D

sashabb
30. jan 2024

No ja neviem, ale manželovi by som povedala všetko. Veď ste si najbližší nie?
Ale tu je také pravidlo, že ak je debata napríklad o nevere, tak určite sa do toho nestarať, pritom v inej téme by to každá chcela vedieť a brala by to od kamošky ako podraz keby vedela a nepovedala. Len teda neviem kto to povie, ak majú byť všetci ticho a nestarať sa. Toto je niečo podobné...

h2
30. jan 2024

@sashabb Až na to, že autorka nerieši, či to povedať manželovi, ale chce to chrstnúť svokrovi do tváre, aby mu (citujem): "zavrela zobák".

ahhola
30. jan 2024

@guudy
guudy

Dnes o 16:09
@ahhola prva dcera nie je ziadny lavobocek. Je to prve dieta, ktore sa narodilo v predchadzajucom vztahu, nie pocas manzelstva s aktualnou zenou.

Mas pravdu, lavobocek by bol vtedy, keby sa stalo pocas manzelstva a to slachticom .
Takto je to basnicky Plod prvej lasky, Omyl mladosti ci knizne bastard a pankhart... 💔aj ked by znieslo vyraz nemanzelske, ale presne by bolo predmanzelske.
V kazdom pripade sa k tomu nepostavil ako chlap, ale ako zbabelec to nechava vyhnit.
Ako male decko ked si zakrije oci, ja nevidim nikoho, takze ani nikto mna.
Aj viesta si mysli, ze to ma hnit dalej a nikto do toho nema pustit kyslik😀

0kristina0
30. jan 2024

Ja tomu celemu nerozumiem, ty s nou chces menit pozemok, uz si sa s nou o tom bavila ale vybavit to s nou musi svokor? Preco?

lily246
30. jan 2024

Ja asi neverím vlastným očiam, že všetky tu píšete nech je ticho...okamžite by som povedala mužovi, čo a ako som sa dozvedela, neviem si predstaviť niečo takéto mu zamlčať. Vy by ste to fakt svojim manželom nepovedali??? Žasnem.

miadi
30. jan 2024

Pozri s nejakou klebetou chces svokrovi zavriet zobak ? Posobis vyšpekulovane a zakerne. Ved normalne by som sa o tom porozpravala s manzelom. Ze vsetci okolo mi kecaju ze ta suseda je jeho sestra . . A co stou info urobi on uz by bolo na nom. A so svokrom by som to neriesila Lebo to nie je tvoj otec . Ak je to ozaj jeho dcera a mà to v rodnom liste Tak mà samozrejme narok na dedicstvo a v podstate teba do toho nic . Lebo manzelka nededi dedit bude tvoj muz.. a jeho surodenci. Vy ste moc odkazani naviazani na svokra . A tam bude chyba u tvojho muza ze sa necha dirigovat. To je uz uplne ina tema je jedno ci mà polovicnu sestru od inej mamky ci je fo len klebeta . Nic to nezmeni na tom aky maju oni dvaja vztah . Otec a syn. Vy sa musite naucit ukazat svokrovi kde su hranice co sa tyka vas a vasho osobneho zivota. Bez ohladu na to ci mà ci nema tajnu dceru. Je dost mozne ze o nej vsetci vedia cela rodina len ty si pre nich “ jedina” co to nevie a vediet nemusi. Ked chces niekomu sklapnut zobak da sa to urobit aj inak. Na urovni a jednoducho tym , ze toho cloveka k nicomu nepotrebujes a nic od neho nechces.

betulinka1
30. jan 2024

Ja by som to muzovi asi povedala, co sa hovori, nie ze to viem isto. Je to moj muz a nerada by som taketo tajomstvo drzala v sebe. Ale ja by som to povedala asi hned ako by mi to niekto povedal. Ze vies co mi povedali…… ale nebolo by to z pomsty voci svokrovi len proste otazka, ci je to mozne na muza. Ja teda neviem ako to je v inych vztahoch ale my si s muzom povieme veci. Minule mne muz hovoril o tom, ze co mu vravela mama, ze sa jej nepáčilo co som spravila. Mne to svokra povedala az po par mesiacoch. Kedze som to vedela od muza, tak som vedela reagovat. Cize mne sa to zda take prirodzene, to s partnerom rozobrať aj ked je to negativne.

miadi
30. jan 2024

@lily246 ona sa nepyta ci to povedat muzovi. To ju ani nenapadlo. Ona chce tu neoverenu info ktoru povazuje za 100% pravdu šplechnut svokrovi do oči.. no nema na to gule Tak sa utešuje ze to povie po jeho smrti jeho detom . Z pomsty za to ako jej zneprijemnuje zivot svojou povahou. Ze sa hneva ked jeho syn 5minut meska atd.,

gladys_07
30. jan 2024

Inak ja kaby sa dozviem, ze moj muz vie taketo „verejne tajomstvo“ o mojej rodine, necha z nas robit debilov a potom to vytiahne ked mu z toho moze kapnut prijazdova cesta alebo kera maria, tak ho poslem pekne do prdele. Na rozvod, takyto podraz od najblizsieho cloveka.

Este aby sa to cele neotocilo proti tebe.

tetapetra
30. jan 2024

Možno to manželka vie. To že to nevedia decká je len dohoda medzi nimi. Poznám takých. Manželka vie,veď aj platí, dcéry nie. Zatiaľ sú ešte malé. Či im to niekto povie 🤷🏻‍♀️

jaskolka
31. jan 2024

Ja nechápem, čo na spoločné príjazdová cesta so svokrom a jeho údajne nemanzelskou dcérou... Prečo to ma riešiť svokor? Však sa dohodnite s nou a meňte si, robte co chcete.
A inak tiež neverím tomu, ze "všetci vedia, iba rodina nie". A vlastne celý tón tvojho príspevku pôsobí tak, ze ty ani tak netúžis, aby oni mali "nového súrodenca" ale sa chceš hlavne svokrovi pomstiť, alebo čo.

katkami123
31. jan 2024

A vy by ste nechceli vedieť ak máte ďalšieho súrodenca, že je? Ja by som určite chcela. Nechápem, načo žiť vo falošnej ružovej bubline. Či radšej šok na dedičskom a tam sa dohádať medzi sebou?

muchotrafka298
31. jan 2024

@jaskolka tomuto ani ja nerozumiem, ze co ma udajna dcera s pozemkom.

h2
31. jan 2024

@jaskolka
@muchotrafka298 Autorka píše, že potrebujú vymeniť pozemok, čiže zrejme tá svokrova dcéra vlastní nejaký pozemok a svokor zase vlastní iný, ktorý majú možno autorka s manželom k dispozícii, ale nie sú oficiálni vlastníci, takže s ním nemôžu právne nakladať.

jaskolka
31. jan 2024

@h2 veď ok, to môže tak byť, ale čo má tá dcéra s tým konkrétnym svokrovym pozemkom? Veď to s nim si musí autorka s mužom dohodnúť, ci im ho dá alebo nie (keď teda predpokladáme, ze to je tak, ako píšeš ty).

h2
31. jan 2024

@jaskolka Autorka včera písala, že ona o tom s tou ženou hovorila a že ona by s tým súhlasila. Len právne to s ňou zrejme musí riešiť svokor, lebo pozemok je jeho. Jedine by mohlo pomôcť, keby im svokor ten pozemok daroval, keď ho aj tak užívajú. Potom ho s ňou môžu meniť aj sami. Len neviem, či bude mať svokor chuť niečo darovávať neveste, ktorá naňho začne vyťahovať jeho hriechy mladosti...

katkami123
31. jan 2024

@h2
Hriechy mladosti… dieťa nepovažujem za hriech mladosti. Zas nerobme zo svokra chudáka. Ak je to jeho dcera, keby mal charakter, ako otec prevezme patričnú starostlivosť a netvári sa, že vlastnú dcéru nepozná. Zvalila sa tu vlna kritiky na autorku, ale jej svokor tiež nie je svätec. Bývať na jednom sídlisku s dcérou a tváriť sa, že ju nepoznám, na to treba tiež silný žalúdok.

h2
31. jan 2024

@katkami123 To je jedno, ako to nazveme. Podľa mňa hlavným kameňom úrazu je, že autorke ide o ten pozemok. Podľa všetkého to, že dotyčná je svokrova dcéra, vie už dávnejšie. Ale až teraz zrazu ju to trápi, keď potrebuje pozemok.

chvostik1
31. jan 2024

Tvrdíš, že to bolo pred vzťahom so svokrou, tak o akom podvádzaní a vedení okolia tu prosím ťa pekne píšeš? Nepoznáš pozadie príbehu, nevieš či je to naozaj tak. Držíš sa len informácie, ktorá má výpovednú hodnotu "jedna babka" povedala a chces sa angažovať v niečom čo sa netýka ani tvojej pokrvnej rodiny? A to sa nehanbíš miešať sa do vecí, ktoré sa teba ako privydatej do tej rodiny vôbec netýkajú? Ak by to aj bola pravda a dotyčná pani by dcérou bola, nepoznáš dôvody prečo sa svokor rozhodol zahrabat časť svojej minulosti tak hlboko, že o nej nevie ani najbližšia rodina. Hlavne, že všetci cudzí vedia a ty si na 200% presvedčená, že je to svätá pravda. A ak by aj náhodou bola, nehas to, čo ťa nepáli lebo sa ti to môže poriadne vypomstiť. Raz pravda najavo tak či tak vyjde. Takže na tú neoverenu pravdu zbytočne netlač.

chvostik1
31. jan 2024

Teraz som si prečítala zvyšok diskusie. Ty vystrájas kvôli pozemku??? Že tá hanba nefacka! Však jej návrhni, že jej pozemok kúpite a svoj predáte. Ale takéto zakeracke praktiky. Ja byť tvojím svokrom a svokrou, tak na tebe ako cudzej prišelkyni do rodiny metlu dolamem.

sofia1979
31. jan 2024

Nieje to tvoja vec.. Inak ty musíš veľmi nenávidieť svokra chceš sa mu pomstiť pritom netušíš čo by to urobilo s ľuďmi, ktorý za to nemôžu podotýkam aj tvoj muž je medzi nimi.Nieje to pekné

katkami123
31. jan 2024

@h2
Ako vieš, že dotyčná o tom vie, že je jej otec? Tu to autorka nikde neuvádza, že to vie.

Teba by sa nedotklo, že sa tvoj biologicky otec na ulici otočí do opačnej strany, keď ťa vidí? Neviem prečo sa tu všetky tak zastávajú svokra. Jeho chovanie nie je o nič lepšie ako autorkine.

h2
31. jan 2024

@katkami123 Prepáč, nenapísala som to jednoznačne. Myslela som tým, že autorka je tá, čo to o nich vie už dávnejšie. To, či to tá dcéra vie, alebo nevie, nevieme, nevie to ani autorka.
A nezastávam sa svokra. Ale ani autorkine úmysly nie sú v tomto prípade OK.

autor
31. jan 2024

Vrátila som sa prečítať sem co ste napísali. V každom prípade, nie som nejaká krava zlato kôpka ktorá ide po majetku a pozemku. Neviem ako to lepšie vysvetliť. Ale mame ja a manžel nás spoločný pozemok. Ktorý sa netýka svokra. Nad nami ma malinký kúsok pozemku ta žena. Nejakých 50m² čiže tam neurobí nič. Zase inde ona ma veľký pozemok a pri ňom je malý kus ktorý má svokor. Výmenou tých pozemkov by to vyhovovalo viac obom. Aby ste mi tu nepísali ze zdieram svokra o pozemok. Kľudne ho od neho aj odkupim aj keď to on nechce predávať vlastnému synovi, povedal ze keď bude nejaký pozemok chcieť tak mu ho dá... Verím ze ste ma už všetky pochopili. Ďalej píšete ze by ste to manželovi normálne povedali. Veľa krát som mala potrebu mu to povedať lebo niečo takéto je neskutočne ťažké dusiť v sebe. Verte alebo nie. Taktiež aj moja švagriná o tom vie a my sme sa o tom aj rozprávali, naši manželia o tom vôbec nevedia. Jednoducho nechápem prečo ale je to tak. Veľmi mam strach sa na to opýtať manžela keďže viem ze by hneď volal ale išiel s tým za svokrom, nastala by hádka a ktovie co ešte. Svokor je neskutočne prchky človek. Možno som tu včera viac vyletela na neho áno priznávam moja chyba. Aj ste mi za to patrične naložili. Dúfam ze teraz už chápete.

h2
31. jan 2024

Ak je to s tým pozemkom tak, prečo neodkúpite tých 50m2 priamo od tej ženy? Vy dvaja s manželom, svokor sa do toho nemusí nijako angažovať.

dadis
31. jan 2024

@miadi A nakoniec jeho tajna dcera vobec s tym svokrom nemusi menit pozemok, kto vie, mozno po dedicskom budu jej uz oba pozemky 🤣🤣🤣🤣