Mal by som dostať šancu, alebo ako žiť bez lásky?

bezzivota
28. feb 2018

Zdravim ,hned na zaciatok by som rad napisal,ze som Muž... ano aj muzi maju problemy ktore sa nedaju rozoberat len tak pri pive.
Pred par dnami mi moja manzelka oznamila,ze sa chce roviest.Mali sme svoje problemy tak ako kazda rodina a vsetci co maju vztah.Ja som ten typ muza co sa po hadke zatne ako baran a caka bez slov a nerozpravania sa s manzelkou aj niekolko mesiacov- ano viem je to tak taky som ( bol som aj u psychologicky a po sedeni u nej musim uznat,ze som sa nemal tak spravat ).Kedze sme mali dost problemov v nasom vztahu( nebola to nevera- svoju manzelku milujem, nebil som ju a ani som nepil ) a nie vsetky hadky a veci boli moja chyba snazil som sa to povedat,respektive vysvetlit mojej manzelke ale ona tvrdi,ze to tak nieje a len ja som na chybe-- moj nazor je ,ze na 50% som na vine ja a 50 manzelka.Vzdy som jej chcel povedat co by som chcel v nasom vztahu zmenit ale jednoducho som jej to nevedel povedat a teraz je uz neskoro.Ked mi moja manzelka nieco povedala napr: Ty vobec nepijes a ja by som chcela stebou mat krasny vecer pri vinku tak som zacal pit vino ( alkohol som nepil 39 rokov vobec ) aby som jej vyhovel a boli sme stastny.Ked som jej povedal ja napr: Milacik rad by som sa porozpraval o nasom milovani - chcel som sa snou milovat castejsie ( ano viem muzi riesia len to.....proste som uviedol priklad ,alebo o tom aby si nas syn po prichode zo skoly vylozil desiatovu tasku ) tak sme sa pohadali.Jednoducho ja som sa snazil plnit jej priania ale ona len mohla - ked sa jej chcelo. Nebol som pod papucov a ani niesom ziaden chudacik co sa boji povedat svoj nazor len som proste muz.
Milujem ju a aj nase deti , ona je tym co som vzdy chcel mat ale teraz ked ich stracam potrebujem poradit ako mam dalej zit bez nich- Da sa to ?
..........POTREBUJEM SEM DOPLNIT NIEKTORE INFORMACIE :
Dovodom preco sa moja manzelka rozhodla ukoncit nase manzelstvo bol fakt,ze som to bol Ja co urobil 60 % chyb v nasom manzelstve......nerozpraval som sa snou a oduval som sa cele mesiace .Zil som v presvedceni,ze aj ked sa hadame stale sa milujeme... s mojej strany laska zostala avsak s manzelknej strany tam ostala len prazdnota a uz nic ku mne neciti...urobil by som vsetko na svete keby sa dal cas a moje spravanie vratit spat.Mrzi ma fakt,ze ked sme sa udobrili manzelka mi nevedela povedat,ze sa nieco deje s jej citom ku mne ale dalej ma nechala zit v presvedceni o nasom niebezchybnom manzelstve.Proste mi povedala: Chcem sa rozviest a mne odprela aspon poslednu a konecnu moznost urobit a ukazat ako velmi ju milujem a to rozhodnutie urobila sama.Moj zivot uplne stratil zmysel lebo bez nej som nic bola vsetkym co som miloval- hoci som to niekedy nedaval najavo alebo tomu nenasvedcovalo moje spravanie.

sissy27
28. feb 2018

@bezzivota na vzťah sú potrební dvaja. A tu niekto chýba. Úprimne, na mňa sa niekto oduť a nebaviť sa so mnou niekoľko mesiacov !! tak som rozvedená už dávno. Pár hodín ok, treba vychladnúť, pár dní, no dajme tomu, niekto potrebuje viac času, ale týždeň a viac ahoj čau skončili sme. Pár mesiacov - to by som mala už dávno svoj nový život a naspäť svoje dievčenské priezvisko. Ty si sa s ňou dokázal niekoľko mesiacov nerozprávať a si pohoršený, keď ťa ona neinformovala o chladnutí jej citov k tebe? Ale nehovor 🙄
Mal si roky rokúce na to, aby si jej dokazoval svoju lásku a správal sa k nej ako k niekomu, koho nechceš stratiť a nevieš si bez neho predstaviť svoj život a nie žiť v presvedčení, že je všetko ok.
Je zbytočné sa v tom špárať prečo a kedy sa tak rozhodla a že ty to chceš inak a chceš šancu... Mal si ju a dlho. Keď si sa s ňou dokázal niekoľko mesiacov nebaviť, tak ti asi až tak nechýbala.
Ale chápem, že to bolí, hlavne je to ešte čerstvé, takže sa ti zdá, že nastal koniec sveta. No nenastal, je to len začiatok niečoho nového.

dominika6
28. feb 2018

@bezzivota mali ste xy šancí ako si otvoriť ústa a vykričať si každý to svoje...ale ste ako teľce čo žijú z hrdosti vedla seba radšej ako spolubývajúci..
ona čaká že si telepat a čítaš jej myšlienky a ty si zas držal ústa ako hluchý dvere..
prečo rozmýšľaš čo a akým štýlom povedať žene čo ťa štve?
čo sa hráš tu na diplomata..
chceš častejšie sex? povedz to..chceš nehu,lásku,pochopenie? povedz to...nechceš piť? tak nepi..ona nech stiahne flašu sama,..bude povolnejšia..

ak sa chce rozviesť,tak ver tomu,že to urobí,lebo ked žena prestane ľúbiť,nemá dôvod ostávať..

bosoriak
28. feb 2018

@bezzivota no obavam sa, ze ak zena poziada o rozvod, tak tam niekde to konci. Ak to teda nie je nejaky dalsi pokus oi nejaky herecky vykon, ktorych je vase manzelstvo plne. Neviem, co chces pocut. Vsetky vase problemy su v komunikacii a chybajucom respekte jedneho k druhemu. Mozno sa aj lubite, ale to zdaleka nestaci. Ani jeden z vas nebol ochotny robit kompromis, kazdy chce len to svoje, v jednom alebo v druhom.

Tieto veci si musis vydiskutovat s manzelkou, a rozhodne odporucam vynechat percentualne vyjadrenia kto spravil viac chyb. 🙂

A nie, nie v kazdom vztahu su problemy. Mozno je aj dobre ak pojdete od seba. Ak nie ste kompatibilni, tak to fakt nema zmysel, len co sa budete zvysok zivota trapit. A teda fakt, mesiace sa s manzelkou nebavit, to je proste prilis vela. Aspon vidis, kam to potom dospeje.

Vela stastia.

jana_eyre
28. feb 2018

nemam moc casu diskutovat, tak len tolko - ty si dokazal byt ticho oduty niekolko mesiacov, nevedel si jej povedat, ze v niecom pocitujes problem a nebavil si sa s nou, ale jej vycitas, ze ti nedala vediet, ze ta prestala milovat?

janickacrazy
28. feb 2018

@bezzivota Možno je to už zbytočné, ale možeš sa pokúsiť si ju opať získať, skús sa správať, ako na začiatku, ked si ju balil, pošli jej kvety, malý darček, napíš jej, že ju máš stále rád alebo tak. No ak je už rozhodnutá, tak možno to už fungovať nebude, ale v podstate nemáš čo stratiť, takže za pokus to stojí.

0silvia0
28. feb 2018

@bezzivota to, že ty si sa snažil plniť jej želania je len tvoja verzia. My s manželom sme tiež tieto odúvacie typy, ale naučili sme sa viac komunikovať. Keď sme niečo analyzovali, tak každý sme to vždy videli inak. Ja zo svojho pohľadu, on zo svojho. Ja som si do toho niečo vydedukovala, on si niečo vydedukoval a pravda bola vždy niekde inde. Keď on do mňa rypol, ja som sa urazila, ale on povedal že to bolo zo srandy. Keď som ja rypla, on sa urazil, ale ja som to tiež vlastne myslela zo srandy. Robili sme obaja vlastne to isté, ale každý sme mali tendenciu seba vidieť lepšie ako toho druhého. Nakoniec sme prišli k záveru, že odúvanie je blbosť. Tým chcem len povedať, že kažli na to analyzovať kto čo povedal a ako to povedal a kto má vinu a pravdu väčšiu a kto menšiu. Len jej povedz, že o ňu stále stojíš, si si vedomý, že odúvanie miesto diskutovania bolo na škodu, že to chceš naozaj zmeniť, že sa s ňou chceš úprimne porozprávať a chceš začať odznova. Pozvi ju na večeru, prediskutujte si svoje krivdy a uvidíš, ako sa k tomu ona postaví.

margetakuska
28. feb 2018

Ak si myslis, ze sa to da zachranit, alebo lepsie povedane ak to chces zachranit aspon ty, skus knihu Dar lasky, je to 40 dnova vyzva, mnohym manzelom pomohla 😊

janush
28. feb 2018

Skus ju poprosit nech ti da este sancu a bud k nej taky akym by si chcel byt nie akym si bol....

madeline1
28. feb 2018

nemate dobry dovod, sud vas nerozvedie

andrejka2424
28. feb 2018

takého chlapa by som nechcela... nikdy sme neboli pohádaní viac než 3 - 4 dni . Najčastejšie ale tak 1- 2 dni...to bude tým, že bez ohľadu na to, kto má "pravdu" sa potom niekto z nás príde porozprávať, udobriť. myslím že urobila dobre, že od teba odišla...ale riešiš to tu na koni často... poradím len knižku: 5 jazykov lásky - možno tam nájdeš vhodnejšie rady ako na stránke o materstve...

madeline1
28. feb 2018

no je to pravda, ako pise andrejka.
Urazat sa nema zmysel. Aj ked napr.i ja som urazlliva,ale urazat sa dlhe mesiace???to nieee

lienqa
28. feb 2018

@madeline1 je dobrý právnik, je aj dôvod na rozvod..vzťahy sú medzi nimi rozvrátené, nemajú sex, nemajú spoločné záujmy, načo by ich spolu držali v manželstve?

madeline1
28. feb 2018

@lienqa a mozno su vzati cirkevne-tak budu iba odluceny

lienqa
28. feb 2018

@madeline1 Rozvod je vážne a hlavne dlhodobé rozhodnutie, myslím si , že manželka autora si tento krok dobre rozmyslela, premyslela si následky. Nikto nevie čo sa dialo v jej hlave, ako dlho to plánovala, ako dlho s tým bojovala. Ja sama som rozvedená, a poviem ti, že keď už som bola rozhodnutá tak by mi nepomohlo ani keby mi modré z neba zniesol. Rok som tomu dávala šancu, aj keď tie city neboli už vlastne žiadne. Ale nechcela som to ukončiť s tým, že som tomu nedala ešte šancu. Takto si spokojne hovorím, snažila som sa, snažila som sa udržať tú rodinu, hlavne kvôli dcére. Ale načo , keď sa snaží len jedna strana a zmena žiadna? V každom vzťahu sú dvaja, my nevidíme čo tam bolo, preto nikdy nechápem keď niekto toto potrebuje verejne zdieľať, vidíme tu len výpoveď jednej strany..ktovie aký názor by mala nato jeho manželka. Aj môj ex chodí a všade rozpráva, že ma našiel v posteli s druhým, a neskutočné klamstvá. Ale nikde nespomenul, že ma namočil do dlhov, o ktorých som nevedela, podviedol, a dvakrát ožratý napadol. A ešte..tiež sme boli zosobášení cirkevne..A rozvedení sme boli za 15 minút.

svetlana35
28. feb 2018

@0silvia0 podla mna je to ten isty co zalozil vsetky ostatne diskusie, podla dlzky prispevku a stylu pisania

annav
28. feb 2018

Drzim palce manzelke.

adusa666
28. feb 2018

Pozri film v jednom ohni. 😉

lila69
28. feb 2018

@bezzivota ty si sa s nou nerozpraval niekolko mesiacov?
A to ako fungovala vasa rodina?
Myslis ze to vase deti nevideli, nevnimali ze sa nieco deje?
Pocas tohoto "ticheho" obdobia sa tvoja zena naucila zit sama, ved ona aj sama bola, sama s detmi. A mozno zistila, ze jej to az tak nevadi.
Mozno nechcela, aby vase deti vnimali , ze takto ma fungovat rodina, ze chcela zit normalne, bez stresu kvoli comu sa zasa zdujes...
Ved si predstav, ze by ti toto robila ona - nebavila sa s tebou niekolko mesiacov.
Ver, ze ani pre nu to nebolo lahke rozhodnutie. Mozno uz nema chut ta ani pocuvat.

Moja rada: Skus jej vsetko napisat, do listu mailu, pisane slovo je v tom dobre, ze si ho moze clovek precitat viac krat po sebe, vratit sa k tomu, porozmyslat...

madeline1
28. feb 2018

inak aj ja som mala takeho ignoranta, trpela som tiez dlho ...napokon robieval aj ine zle veci

nelinka2009
28. feb 2018

@bezzivota niekolko mesiacov bez komunikacie?? Prosim ta, ty si najpev ujadni co manzelstvo znamena .

nelinka2009
28. feb 2018

@sissy27 to je len urazena muzska hdost, ziadna snaha zachranit manzelstvo a ani laska

klaudi31
1. mar 2018

Dá sa to a je veľa párov, ktoré sa k sebe vrátili aj po rozvode ale proste musíš zmeniť správanie. Oduť sa tak, že sa s niekým nerozprávaš pár mesiacov? To je horšie ako keď sa malé dieťa oduje. Si príliš hrdý. Prečo si nemohol pred ňou priznať, že vieš, že robíš chyby a chceš to zmeniť? Prečo si nešiel na sedenie k psychologičke skôr? Možno by ocenila, že sa snažíš to zmeniť. To, že si s ňou sem tam vypiješ víno aj keď normálne nepiješ nie je úplne hrdinstvo. Skús sa s ňou ešte raz poriadne porozprávať a fakt si obaja povedzte čo máte na srdci a pravdivo, možno to pomôže

peter2404
1. mar 2018

@bezzivota
hlavne prestan vyplakavat..
u nas to bolo s tou tichou domacnostou podobne, moja partnerka dlhodobo za mojim chrbatom spreneverovala nase spolocne financie - do detailov zachadzat nechcem. po tom ako sa to prevalilo a cistou nahodou som na to prisiel nastalo ochladenie, jednoducho zavladla medzi nami nedovera. a odrazom tejto nedovery bola aj velmi obmedzena komunikacia... tiez som mal obdobie ked som si nahovaral "mal si s nou komunikovat", ale teraz som si uplne isty ze som konal spravne... mozno v tomto konkretnom pripade by sme to este ustali, ale prisli by dalsie - narocnejsie skusky a tie by sme neustali tak ci tak..
jednoducho tvoja nekomunikacia nie je len tvoja jestinost ale odraz vasich hlbokych problemov, teda pravdepodobne, na zaklade mojich vlastnych skusenosti..
a hlavne nevyplakavaj ze budes zit bez lasky atd.. zivot ti prinesie nove vyzvy, hlavu hore..

libawet
1. mar 2018

@bezzivota spoločný život je o kompromisoch, o komunikácii, o dôvere, nedá sa len brať a nič nedávať a vždy sú na vine obaja partneri. A všetko sa dá, ak sa chce.

moonlight1210
1. mar 2018

@bezzivota si presvedceny, ze ked dostanes sancu, tak zvladnes od zakladu prekopat vlastnu povahu?

niekedy je lepsie prijat fakt, ze si aky si, a ze potrebujes k sebe niekoho, kto tomu bude rozumiet viac.
aj ked si zelame, aby to bol zrovna tento terajsi partner. ale ked to nejde, tak to nejde.

sice sa da polepsit a bude fajn, ak na tom popracujes, ale obrat o 180 stupnov v povahe je vzacny. vacsinou sa to len do nejakej vacsej-mensej miery upravi.
a si nemyslim, ze to je to, co by od teba tvoja zena chcela, ak by mala s tebou ostat. u vas to zaslo celkom daleko a myslim, ze ako satisfakciu by chcela vidiet vyraznu zmenu, aby mala pocit, ze neprehlupila, ked ti sancu dala. nie s tebou krocik po krociku pracovat na tom, ze sa zacnes chovat inak (a este zazivat aj tvoje recidivy, lebo uplne priamociaro to nepojde).

a to jej takto na pockanie nedas.

preto sa skor zmier s tym, ze sice budes na sebe pracovat a zlepsis svoje zatinanie sa a riesenie problemov mlcanim, ale uplatnis to uz po boku niekoho iného.

dulkagabulka
1. mar 2018

Prepáč, ale ak sa oduješ a mesiace nekomunikuješ, to je forma psychické týrania. Vzťah sa končí vedy, ked sa prestanete rozprávať. Keď sa "rozprávate" iba v duchu. Myslím si, že váš vzťah už skončil dávno. Len si si to pri tých odúvaniach a trestaní nerozprávaním nevšimol. Skús pri ďalšom vzťahu komunikovať.

romanovic
2. mar 2018

@0silvia0 Presne to ma napadlo ako prvé. Všetky témy sú si podobne, rovnaký stýl písania, tipujem to na jeden zdroj.

zenaajmama
2. mar 2018

Nerozprávať sa par mesiacov????? Zaklad vztahu je komunikacia.Ja sa čudujem že ste to doteraz vydržali.Každý deň ste to mali šancu zachrániť, povedať si veci. Ticho je horšie ako krik, výčitky..asi nič nie je horšie.

missguerlain
2. mar 2018

Fake fake fake....ako v poslednej dobe kopa diskusii tu...