icon

Mal by som odpustiť švagrinej po incidente?

18. júl 2025

ahojte chcem sa s vami poradit pretoze neviem ci konam sparvne alebo nie..Zijem s manzelom a dcerkou v malom meste kde blizko nas zije aj muzova sestra s rodinou...ja mam jedno 6 rocne dieta, svagrina ma dve jednu starsiu dceru ktora je uz na strednej a mladsieho 7 rocneho syna..a koli tomuto synovi sa absolutne pokazili nase vztahy..Ide o to ze synovec je nezvladnutelne dieta sprava sa agresivne zakerne maju s nim problem v skolke teraz uz aj v skole a priblizne pred pol rokom skaredo zautocil na moju dceru zhodil ju zo smyklavky spadla a zlomila si ruku tak ze to vyzadovalo operaciu a dlhy pobyt v nemocnici, uz predtym sa k nej vela krat spraval zle na co som upozornovala svagrinu a svagra vzdy ked sme sa stretli, obmedzila som kontakt medzi nimi na nevyhnutne minimum ale ked mala svokra 60 tku a oslavu boli sme tam vsetci, vsetky deti z rodiny sa pekne hrali len synovec samozrejme robil zle kde mohol, a ked si ho moja dcera dovolila predbehnut na smyklavke a vyliezla hore ze sa ide smyknut tak ju zakerne zhodil dole..udrela si ruku aj hlavu samozrejme sme vystraseni leteli na pohotovost kde si nas hned nechali na pozorovanie, na rtg zistili ze ma komplikovane zlomenu ruku ( ten jej plac ani nejdem opisovat ešte teraz mi je z toho zle)..a o dva tyzdne ju aj operovali..proste strasne to bolo, ale z coho mi bolo najviac zle ze svagrina ztoho obvinovala nasu dceru ze vsak nemala ho predbehnut..ze si za to moze sama..tym padom u mna skoncila prerusila som akekolvek kontakty ( aj moj muz)..jmedzitym sa bola uz ospravedlnit resp skusala ale ja jednoducho to zabudnut nedokazem..teraz zas ma byt oslava tentokrat svokor bude mat 70 tku ale rozhodli sme sa ze my tam nejdeme resp. pojdeme tak aby sme sa nestretli..svagrine nedviham telefon neodpisujem na nic..dcerka ma s tou rukou stale problem nastastie ze nebola to prava ruka ale lava.ale aj tak..pisem ako tatar ospravedlnujem sa ale ked si teraz na to spomeniem je mi na nic..mala by som podla vas uz odpustit?..lebo inak sa nezmenilo nic synovec je stale nezvladantelny a agresivny a svagrina so svagrom to maju nadalej na haku,,uz sa inak nanho stazovali aj niektori rodicia z triedy kam chodi.

karolinakr
18. júl 2025

lebo potom už naozaj len bič 🙂

karolinakr
18. júl 2025

Bola tu raz diskusia, tiež švagrinej maly čert tortu rozbil alebo hodil na zem a to už autorka vybuchla a ušla z oslavy, ešte sa musela ospravednit

janinah
18. júl 2025

Nikomu nedrzim stranu,ale nik incident nevidel a kazdy veri svojmu dietaťu.Ty asi nemas info ako sa dietatu oni venuju,ci chodia ku psychologovi....urcite by radi mali doma poslusneho chlapceka,ale ak to tak nie je tak ho neodlozia,kdesi preč.Poznam chlapca podobneho,rodicia slusni,venovali sa,robili vsetko a chlapec postrach sidliska kym z toho nevyrastol.Meter odo mna pri blbom pohybe si moja neter zlomila laket ked som ju ja strazila .To ma mali jej rodicia navzdy odpisat?
Keby ste mali tie deti vymenene a oni sa k vam otocilimchrbtom namiesto odpustenia a ponuknutia pomoci ako by si sa citila? Ako sa bude citit oslavenec,ak sa jeho deti na oslave budu jeden druhemu vyhybat a ani sa nebudu chciet,stretnut?

lucky_k
18. júl 2025
@anonym_autor

Ženy toto sa stalo 1x nnekvem kde ste nabrali že viackrát sorry ak som sa tu zle vyjadrila

@anonym_autor chápem, že si nahnevaná a vidieť svoje dieťa trpieť je pre matku to najhoršie ale fakt mi príde divné, že ona príde k vám a ty sa skrývaš a počúvaš z kuchyne, veľmi detinské mi to príde, prepáč, hovorím to ako matka🤣...trošku sa mi zdá, že aj využívaš situáciu... ako sa k tomu stavajú svokrovci?

anonym_8af86c
18. júl 2025

7 rocny nie je kojenec aby nerozumel a nevedel co sa smie a co nie
to nie je nahodny uraz z nepozornosti ale umyselne konanie a zjavne je tym znamy a najhorsie je ze svagrina zvaluje vinu na druhe dieta
my tiez mame take deti v rodine surodencov a normalne na oslavu povedal oslavenec svagrinej nech ich tam neberie (a nevzala teda) ano bolo to blbe ale proste tam nieco spravi ublizi zakerne a Janicko (ine meno) nesmies pod porozpravame sa a dieta v skole sikanuje ale v rodine chudacik na neho sa vsetko zvezie

luteam
18. júl 2025

@anonym_autor ja by som sa snazila odpustit. Nie je dobre zivit hnev, ale dceru by som pred nim chranila a nestretavala sa s nimi, kym by sa nezacal liecit resp nezlepsilo sa jeho spravanie.

anonym_9dc4c8
18. júl 2025

@anonym_autor svagrina ma snahu, na co je to dobre dusit v sebe zlost?

januska2
18. júl 2025

Ani ja nie. Akože preto ze jo obehla ju zhodil z výšky a matka sa zachovals uplne mimo ze vraj jej vína? Co by jej urobil nabuduce . Určite nie

tykat
18. júl 2025

@anonym_autor "... pred pol rokom skaredo zautocil na moju dceru zhodil ju zo smyklavky spadla a zlomila si ruku..."
"...viacero deti z rodiny ktori sa tam hrali na smyklavke alebo na trampoline..."

Cize pred pol rokom, v zime, na smyklavke a trampoline? Tak urciteeee....

mira0611
18. júl 2025
@denkabemommy

@anonym_c9630f s týmto tiež súhlasím, že na chybe tam je 1. dcéra 2. dospelí, ktorí ich neustriehli 3. malý agresor.

@denkabemommy prepac, ale autorka pise, ze jej dcera ma 6 rokov.
Ty jej dcere pripisujes chybu, ja si to vsak nemyslim, ze 6 rocne dieta by malo predvidat skutok 7 rocneho, lebo este nema tolko skusenosti + autorkyna dcera je kludnejsia, asi nepredpokladala, ze ju zhodi zo smykacky, vsak vychadza zo seba a ju by taketo nieco ani nenapadlo.
Ja som skor zhrozena, ze z matkynej strany je toto v poriadku, namiesto toho aby vynadala synovi, a skor sa moze tesit, ze si mala zlomila ruku a nie krk.

alenka58
18. júl 2025
@anonym_autor

Ženy toto sa stalo 1x nnekvem kde ste nabrali že viackrát sorry ak som sa tu zle vyjadrila

@anonym_autor ja by som sa s ňou po telefóne vyprával keď zavolá, ale nekontaktovala by som sa s ňou a so synom fyzicky, nakoľko je agresívny, keď ona vie aký je nemala by ho nechať bez dozoru, dobre si spravila že si dcéru dala do inej školy

sabi1223
18. júl 2025
@anonym_c9630f

@viestta nevravim ze donekonecna ustupovat malemu agresorovi, ale ked viem ze je agresor nenecham svoju dceru hrat sa na smykacke bez dozoru ale som tam a v pripade potreby zasiahnem a uvidim kde je pravda a budem to riesit s rodicmi a nie iba dohadovat sa kde je pravda

@anonym_c9630f súhlasím ze ked viem ze je niekde agresor a potenciálne riziko nejdem tam s dieťaťom, ale to som ja. Ale v akom svete si prisla na to ze 6 ročne dieta rozmýšľa nad príčina následok v kontexte ak aj predbehnem toho chlapca a rychlo sa smyknem co ak ma prizabije? Schopnosť 6 ročného dieťaťa predvídať komplexnejšiu sociálnu reakciu je nedostatočne vyvinutá. Deti v tomto veku casto nerozmýšľajú dopredu nad emóciami druhých ani casto neuvažujú o tom, ako ich činy ovplyvnia pocity a činy iných, to sa rozvíja až okolo 8-12r. Za toto vsetko je zodpovedný neokortex ktorý sa vyvíja a zreje postupne s vekom. Podla mna je strasne nefér viniť obeť, ale sme zvyknutí ze sa to robi však ze. Raz je maly nevychovaný a agresívny maju ho rodicia strážiť a regulovať nie ze teraz deti prestanú chodit na ihrisko a budu doma.
@autorka dobre si spravila obdivujem ze si neprizabila svagrinu ja by som sa neudržala a vynadala by som minimálne velmi škaredo. Je mi luto co sa stalo dcérke muselo to byt strasne. Nerob si starosti s tým co si myslia ostatní ak sa ty necítis na kontakt je to na tebe.

lucia13022023
18. júl 2025

Nepísala si sem už náhodou?
Ze ste išli niekam na výlet a švagriná povedala aj malému, že ide s vami ale vy ste ho brať nechceli lebo je neustrazitelny a ze vy mu to mate ísť vysvetliť lebo je smutný? Niečo také to bolo...

ahhola
18. júl 2025

Presne viem, aky typ matky a "cloveka"je ta tvoja retardka.. Pred 20 rokmi k nam prisli novy majitelia jedneho baraku, panko vybaloval a mater na preliezky za ich novym domom, ta mala bola ako tank, jedno decko spakruky vyhodila z hupacky a mater nevedela, ze to vytrhnute dieta tam ma tiez matku a ta ze--
🐷vy ste z chlieva dosli❓a madam
-no nasa Rebecka, ta si neda.... 😡✋😂
O par rokov neskor som pocula, ze povedala zamestnankyni v ich firme
- Uhni👽

anonym_4694c5
18. júl 2025
@lucia13022023

Ze ste išli niekam na výlet a švagriná povedala aj malému, že ide s vami ale vy ste ho brať nechceli lebo je neustrazitelny a ze vy mu to mate ísť vysvetliť lebo je smutný? Niečo také to bolo...

@lucia13022023 neboli v tej diskusii 2 deti???

lucia13022023
18. júl 2025
@anonym_4694c5

@anonym_4694c5 nepamätám si ale asi nie. Tiež to bol nezvládnutelny chlapec a dievča tuším. Ale na 100% to neviem.

anonym_268523
18. júl 2025

Ja by som komunikovala, ale dcéru by som k nemu nepustila.

anonym_fbbf63
18. júl 2025

Mozes jej odpustit a polutovat ju, ze ma nenormalne dieta (mozno Dg … mozno psychopat - aj taki sa rodia), ale nezabudnut a nejake blizke kontakty by som neudrziavala. Gratulovat by som isla, ale tvoja dcera ma vek na to, aby pochopila, ze ma sediet iba pri vas … vysvetli jej, ze ma nenormalneho bratranca a treba sa mu vyhybat. Tiez netreba akceptovat vsetko … pokial si rodicia s nim nedaju rady a nezacnu riesit, proste ignoracia. Je pokrytecke spravat sa milo k evidentne narusenemu dietatu, len preto, ze je dieta a nununu … a v 18 stke Ti pichne s usmevom noz do chrbta … pretoze nikto mu nedal hranice a neriesil, lebo za to nemoze ze ma pomotane kable … mala ho predbehla … stava sa … jedna vec je, ze ju potiahne za vlasy, alebo sa zacne hadat .. to je ok … stava sa … ale zhodit na zem … to chce silu a amok

veronicka1901
18. júl 2025

Nešla by som na oslavu. toto dieťa je nebezpečné pre spoločnosť a kým to nebudú švagrovci riešiť, tak sa naozaj môže stať niečo ešte horšie. Kvôli agresorovi hádam nebudeš celý čas strážiť svoje dieťa non stop.

anonym_b4e40d
18. júl 2025
@anonym_4694c5

@anonym_4694c5 boli dve ich vlastne lebo jeden z argumentov preco nebrať synovca ze jeden dospelý na jedno dieta a a na atrakcie by nemohli ist spolu lebo by nemal kto strážiť synovca

drobcek17
18. júl 2025

@anonym_autor nemá synovec nejakú diagnózu? Náš malý má aspergera a poruchu pozornosti, nikdy nebol agresívny, ale kým bol menší nedával si pozor a bežne niekoho buchol, ale nie úmyselne, len nedával pozor, deti sa často sťažovali. Naprikld bral hračku, nevšimol si, že buchol sesternicu, tancoval, skočil kamarátovi na nohu, naháňal sa s kamošom, spadol na neho a mnoho ďalších vecí, ktoré vychádzajú s jeho diagnózy. Vekom sa veľa vecí zlepšuje, ale stále nie je tam kde jeho spolužiaci. Ale zas ja ho stále upozorňujem, a upozorňujem aj ostatné deti, že nie vždy dá pozor, nech ho upozornia aj ostatní keď robí somariny.

ukulela
18. júl 2025

Svagrinej sa neda upriet snaha, Svojska, ale snaha ... ja by som ospravedlnenie prijala, ale vztahy minimalizovala. A medzi detmi utla. Na druhej strane vztahy so starkymi, oslavy a podobne - to by som nerusila. Nechces predsa dieta prirpavit o vztah so starkymi.

maminkadeticiek
18. júl 2025

Urcite by som nesla.Gratulovala by som zvlast.Ona je asi sibnuta alebo co.A tvoj muz robi chybu ze sa s nimi napriek tvojej nevoli zblizil.

simona20201309
18. júl 2025
@anonym_f4d220

to čo čítam tak šuhaj má asi diagnózu. a mali by to riešiť urýchlene švagrovci
alebo je úplne bez výchovy - aj to by mali riešiť urýchlene.

@anonym_f4d220 diagnózu sialene decko bez výchovy. Vidím tie decka na ihriskach a ich rodičov- nevida, nepocuju, nevychovavaju, radšej sa tvária že nevidia. IGNORANTI. Jasne dnes je moderne všetko hodiť na diagnózu.
Nie. Rodicia NEVYCHOVAVAJU! Už prístup matky že - nemala obehnut, a že po pár rokoch ,,zabudla" prečo švagriná prerušila kontakt svedčí o zatiahnutej rucnej brzde

eva8
19. júl 2025

Samozrejme, ze svagrina nevie preco si jej ani telefon nezdvihla, nevypocula si ju, nic. Rozpravala si sa predtym s nou o roztrhanom vykrese? Povedala si cynovcovi, ze sa to nema? Alebo sa v kuse len zlostis? Komunikacia je dolezita. Tiez by som kontakt obmedzovala na nevyhnutne stretnutia. Ale rozhodne by som odzaciatku riesila s rodicmi toho chlapca tie potycky s tvojou dcerou miesto nadavania. On ma problem, but sa trapi, alebo ma dg. Ostatnym detom na oslave neublizoval? Ako svagrovcov s ich synom berie ostatna rodina? Svokra ho odmieta postrazit.
Je mi luto ruky vasej dcerky. Ja by som sa o nu tiez bala. Hnevom a ignoraciou nic nevyriesis.

karolinakr
19. júl 2025
@lucia13022023

@lucia13022023 ano a raz aj tortu hodil o zem na oslave a autorka ušla z oslavy ...ale to mohlo byt aj iné

karolinakr
19. júl 2025

ak to bola ta švagrina, s ktorou ste nechceli ist na dovolenku, lebo maly je zly,
zakladaš už druhu diskusiu a maš problem, lebo to vyzera, akoby si sa ty cítila vinná, že sa im nevnucuješ, lebo sa to patrí a je na teba spoločensky tlak, že musiš byt za dobre so švagrovcami....
zas odtial potiaĺ, nenechaj sa manipulovat proti svojej vôli a potom budeš plakat nad rozliatym mliekom, ked sa stane nešťastie

banalu
19. júl 2025
@anonym_c9630f

@viestta nevravim ze donekonecna ustupovat malemu agresorovi, ale ked viem ze je agresor nenecham svoju dceru hrat sa na smykacke bez dozoru ale som tam a v pripade potreby zasiahnem a uvidim kde je pravda a budem to riesit s rodicmi a nie iba dohadovat sa kde je pravda

@anonym_c9630f a zase sme pritom, ze ja co mam dobre dieta, mam nanho davat pozor a stat mu za zadkom lebo rodicia zleho si nanho pozor nedavaju? Nemalo by to byt opacne? Nemali by rodicia stat za zadkom toho zleho dietata a dozerat na to ako sa sprava???

banalu
19. júl 2025

@anonym_autor urobila by som presne to iste, na oslavu by som isla ako pises, len kym nepridu, potom otocka a domov.
Pokial by neprisli rozny zasah do ich vychovy a zmena spravania aj z ich strany, neustupila by som. Manzela chapem, nejaka komunikacia ok, ale ja by som neustupila. Nebol to ojedinely incident, ani nehoda.

jana_eyre_2
19. júl 2025
@anonym_c9630f

@anonym_autor viem ze ma tu vacsina ulamenuje, ale tvoja dcera tiez nemusela predbiehat ak vedela ze je agresivny a uz ju kedysi zhodil...a mozno ste ich ani vy dospeli nemuzeli nechat bez dozoru...🫠

@anonym_c9630f a ty si myslíš že 6r dieťa vie takto vyhodnotiť, že jaj Janko je agresívny, tak sa pri ňom budem vždy tváriť ako vzduch ? 🥴