icon

Mal partner kúpiť veniec aj za mňa?

28. okt 2025

Ahojte, partnerovi zomrela babka, on isiel na opačný koniec SR hneď, ja až na pohreb keďže mame malé dieťa, ešte som mu písala aby za nás kúpil veniec ako za rodinu, samozrejme až na pohrebe som zistila že oni kúpili veniec spoločne akoby so svojou mamou, ja som nikde spomenutá nebola. Ako by ste to brali?

anonym_52825d
28. okt 2025
@anonym_96561a

@anonym_fe478c Hahaha presne toto je dovod žien preco sa chcu vydavat 🤣 lebo maju holu riť…a este sa tym chvalia ze su manzelky🤣🤣🤣 my co mame svoje, sa vydavat nechceme🤣🤣🤣

@anonym_96561a hahahaa podľa mňa by si sa aj vydala keby si ťa chcel niekto vziať ale bohužiaľ.. nechce 😂😂😂😂 tak sa budeš oháňať že tebe to netreba lebo máš svoje.

0silvia0
28. okt 2025

@anonym_52825d
@anonym_96561a
@anonym_fe478c
Ako v skolke, ako v skolke, vysmievacky anonymov🤭

osky
28. okt 2025

co tam bolo napiaane?
rodina Novakova...alebo proste Jano s rodinou...

Alebo napr.dcera Anna/akoze tvoja svokra/ so synom...s detmi....s rodinou...

lilian183
28. okt 2025

@anonym_autor nemám problém vyrobím si problém

janinah
28. okt 2025

A pomodlila si sa za babku? To je ovela dôlezitejšie ako haraburdy na hrobe.

anonym_c38c1e
28. okt 2025

Vsetky ste velmi moderne a emancipovane. Gratulujem.

Autorka poziadala partnera aby kupil veniec za nich ako za RODINU a on ju z toho totalne „vynechal“. Ano, je to prkotina ale ju to ocividne trapi kedze o tom zalozila diskusiu.

Nemyslim ze partner vas nevnima ako rodinu. Tipujem ze svokra cakatelka dala spravit veniec „od dcery Marie a vnuka Patrika“, pretoze vnuk Patrik je pred Bohom/zakonom slobodny. Keby bol zenaty, toto by si nedovolila, bolo by to nevhodne.

tomiholjubavi
28. okt 2025

Podľa mňa za tým nie je žiadna ideológia. Ženatý, nezenaty...
Tipujem, ze skôr svokra sa chcela pripchat na veniec a sama aj nadiktovala co tam bude.

anonym_127b37
28. okt 2025
@anonym_c38c1e

Vsetky ste velmi moderne a emancipovane. Gratulujem.

Autorka poziadala partnera aby kupil veniec za nich ako za RODINU a on ju z toho totalne „vynechal“. Ano, je to prkotina ale ju to ocividne trapi kedze o tom zalozila diskusiu.

Nemyslim ze partner vas nevnima ako rodinu. Tipujem ze svokra cakatelka dala spravit veniec „od dcery Marie a vnuka Patrika“, pretoze vnuk Patrik je pred Bohom/zakonom slobodny. Keby bol zenaty, toto by si nedovolila, bolo by to nevhodne.

@anonym_c38c1e daj si lieky 🤦

moonlight1210
28. okt 2025

Takto. Stuhy na vencoch niekto cita.

NapriklD ja s detmi v lete, ked boli malicke, chodili sme na prechadzky na miestny cintorin (kde sme vtedy byvali).
Bolo to za mesteckom, pri kostole, krasna zdobena starosvetska brana a plot, ticho, klud, vtaciky spievali, lipy sumeli vo vetriku a my sme sa tulali pomedzi hroby, citala som im, kto kde je pochovany, kolko mal rokov a hadali sme, aky mal asi zivot.

A citali sme aj stuhy na vencoch. A to je popri zvedavych babkach, co idu rodine hrob upratat, asi jediny dalsi pripad, kedy to niekto naozaj cita.

Chapem, ze ta trapi, ze ta akoby vynechali, akoby si k nim ani nepatrila.
Ale to nie je na diskuiu o vencoch, ale na vsimamie si, ci sa tak tvoj muz chova i v inych veciach.

A ak ano, tak toto riesit. Nie konkretne vence. Ale celok.

Muzom inak casto taketo detaily nedochadzaju a kludne to cele moze byt o tom, ze mama povedala, ze aspon usetria, ked kupia spolocny a dalej nad tym nerozmyslal.

marsmykkok
28. okt 2025

@anonym_autor A čo bolo na tom venci konkrétne napísané aby sme vedeli či si bola spomenutá alebo nie? A ak ťa to trápi a cítiš to tak, že si chcela dať aj ty veniec s partnerom, však kontaktuj pohrebnú službu v tom meste nech urobia veniec a dajú tam stuhu akú chceš a zanesú na hrob. Alebo ti je už ľúto za to dať peniaze a ide len o tvoju ješitnosť že muž neurobil ako si rozkázala?

anonym_29830a
28. okt 2025
@anonym_fe478c

@anonym_96561a no, ale keby nieco, my manzelky mame polku majetku a vy partnerky zostanete s holou ritou🙉🤣🙉

@anonym_fe478c tebe šibe? To je hlavný benefit manželstva, že máš polovicu majetku? Tak isto môžeš mať aj polovicu dlhov, keď mužovi náhodou prepne. Ja som mala svoj byt, keď som do manželstva vstupovala, nepotrebovala som sa vydávať preto, aby muž niečo na mňa prepisoval. A dom, ktorý sme počas manželstva postavili bol predsa z financií nás oboch. Keby mal dom ešte pred sobášom, tak by som ho svadbou nezískala. Sorry, ale tvoj argument je na úrovni materskej školy

anonym_29830a
28. okt 2025
@moonlight1210

Takto. Stuhy na vencoch niekto cita.

NapriklD ja s detmi v lete, ked boli malicke, chodili sme na prechadzky na miestny cintorin (kde sme vtedy byvali).
Bolo to za mesteckom, pri kostole, krasna zdobena starosvetska brana a plot, ticho, klud, vtaciky spievali, lipy sumeli vo vetriku a my sme sa tulali pomedzi hroby, citala som im, kto kde je pochovany, kolko mal rokov a hadali sme, aky mal asi zivot.

A citali sme aj stuhy na vencoch. A to je popri zvedavych babkach, co idu rodine hrob upratat, asi jediny dalsi pripad, kedy to niekto naozaj cita.

Chapem, ze ta trapi, ze ta akoby vynechali, akoby si k nim ani nepatrila.
Ale to nie je na diskuiu o vencoch, ale na vsimamie si, ci sa tak tvoj muz chova i v inych veciach.

A ak ano, tak toto riesit. Nie konkretne vence. Ale celok.

Muzom inak casto taketo detaily nedochadzaju a kludne to cele moze byt o tom, ze mama povedala, ze aspon usetria, ked kupia spolocny a dalej nad tym nerozmyslal.

@moonlight1210 či tie stuhy niekto číta alebo nie, mi je srdečne jedno. Veniec kúpil, najbližšia rodina vie, že je autorka jeho partnerkou, ale najmä vie, aký vzťah mali počas babkinho života, ako sa k enj správala. Kto je napísaný na stuhe je úplne nepodstatné. My sme napríklad ujovi ani vence nekupovali, išiel na kremáciu a tete, ktorá na tom nebola fnančne najlepšie, sme navrhli, že jej dáme peniaze, ktoré by sme dali za vence a priapejeme tak na pomník, Ona to s nadšením prijala.

nikipepo
28. okt 2025

Ja napišem k vencu. Mne zomrela babka tento rok a pohreb som riešila ja s maminou. Som vydata a mam dve deti takže som chcela aj venie za nas ako rodinu. Presvedčil nas v pohrebnej službe nech daju len deti zosnulej vačšie vence napr s dcera s rodinou. Že zbytočne vela vencov, takže sme to dali tak a určite mojho muža ani sestrinho partnera nenapadlo že sme ich vynechali. Proste všetci se rodina mojej maminy a nemusi byť sobaš aby sme to tak citili.

anonym_52825d
28. okt 2025
@0silvia0

@anonym_52825d
@anonym_96561a
@anonym_fe478c
Ako v skolke, ako v skolke, vysmievacky anonymov🤭

@0silvia0 no asi tak nejak :D mi to prišlo vtipné ako sa tie dve doberajú tak som sa zo žartu pridala. Aj som sa zasmiala na tom

moonlight1210
28. okt 2025
@anonym_29830a

@moonlight1210 či tie stuhy niekto číta alebo nie, mi je srdečne jedno. Veniec kúpil, najbližšia rodina vie, že je autorka jeho partnerkou, ale najmä vie, aký vzťah mali počas babkinho života, ako sa k enj správala. Kto je napísaný na stuhe je úplne nepodstatné. My sme napríklad ujovi ani vence nekupovali, išiel na kremáciu a tete, ktorá na tom nebola fnančne najlepšie, sme navrhli, že jej dáme peniaze, ktoré by sme dali za vence a priapejeme tak na pomník, Ona to s nadšením prijala.

@anonym_29830a “či tie stuhy niekto číta alebo nie, mi je srdečne jedno.”

Ale ja si nepisem s tebou. Ci?

nikushka8
28. okt 2025

Chlapi su v takychto veciach dost truby, isto veniec riesila jeho mama. Mna by teda zamrzelo,ze tam nedala napisat "meno chlapa s rodinou". Ak ste sa so zosnulou dobre poznali, mozno dokonca roky, je to fakt odveci.

Pre tie,co pisu,ze to nikto necita, by ste sa teda cudovali kolko ludi to cita (a komentuje kto dal aky velky veniec 🙈).

derdia
Autor odpoveď zmazal
anonym_3bdcf0
28. okt 2025
@anonym_c38c1e

To mas za to ze rodis deti „partnerom“. Keby bol manzel, ste oficialne rodina a aj jeho mama by mu urcite nariadila dat veniec tak.

@anonym_c38c1e že ty si sa vydávala až ako “stará dievka” a teraz si svoj novonadobudnuty status ceníš nad zlato?😂 Som cakala, kedy sa tu objaví podobná poznámka (a to ja dom šťastne vydatá).

ivanakal
28. okt 2025

A kde konkretne mas byt spomenuta. Na stuzke? Co tam mali napisat: rodina Ferková plus Zuza? Alebo to mali pošuškať babke do truhly,ze to je aj od teba? Hovadiny riesis. Ked ta to trapi, urobte si vylet a dones nieco na hrob.

anonym_3bdcf0
28. okt 2025

Autorka, neries kraviny a už vôbec nerob kvôli tomu rozbroje (aj si mala v pláne). Brala by som to tak, že to je veniec za celu “Jožovu” domácnosť, nech už by na venci bolo čokoľvek…

anonym_87ebd4
28. okt 2025

@anonym_autor ...že jeho mama chcela ušetriť. Alebo on🙂.

majkamasar
28. okt 2025

Vobec by som to neriesila. Bol veniec bol....

anonym_96561a
28. okt 2025
@anonym_52825d

@anonym_96561a hahahaa podľa mňa by si sa aj vydala keby si ťa chcel niekto vziať ale bohužiaľ.. nechce 😂😂😂😂 tak sa budeš oháňať že tebe to netreba lebo máš svoje.

@anonym_52825d 🤣🤣🤣no neviem, pri mne bude partner dokedy bude chciet, vziat si ma chciet nemusí🤣pri vas manzelia su aj ked nechcu a este vas do toho podvadzaju🤣

autor
28. okt 2025

Bolo tam “svokrine meno s rodinou” 🤷‍♀️

anonym_90f1f3
28. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ty predsa nemáš svokru😝

cyberk
29. okt 2025

Presne tak, svokru nemas, rodina nie ste. Riesis blbosti, uz len za to, ze si sa tam dotrepala ako kamoska jej vnuka, by mala byt ta babka a aj kamosova mama rada.

anonym_6f0bf8
29. okt 2025

Ty si priatelovi povedala že má veniec kúpiť za vás ako za rodinu. Kúpil veniec on a mama takže vieš koho povazuje on za rodinu. Asi si mu mala povedať kup veniec aj za mňa potom ti nan dám svoju časť to by mozno pochopil.

greywolf
29. okt 2025

@anonym_autor chudak tvoj muz ked riesis taketo kktiny

selest
29. okt 2025

No ale ved tym ste boli mysleny vy vsetci co patrite ku nej. Cize svokra jej deti a ich rodiny. Neries v takej pre nich bolestivej situacii taketo kraviny, je to dost nevhodne a sebecke. Ved oni riesia v sebe ine veci, svokre umrela mama a ty tu riesis seba a nejaky napis na venci.

marsmykkok
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tak niekde sa to robí aj tak že naozaj najbližšia rodina dáva len jeden veniec, prípadne dokonca ide ten veniec aj z peňazí nebožtíka lebo si to tak želá aby rodina nemala výdavky. Ty sa vyhováraš na malé dieťa, prečo nechávaš na muža všetko? Prečo si s ním nešla aspoň na otočku? Však Slovensko nie je USA, do 3 hodín si na opačnom konci Slovenska a teda s pohrebom za 8 hodín doma. Alebo aspoň prečo si nekúpila veniec vo svojom meste a nedala si tam napísať čo chceš a nedala ho mužovi nech ho zoberie? Ani to nestačíš pri dieťati ale sem písať stačíš? Proste sama si lenivá niečo urobiť a ak muž ťa neposlúchne lebo situácia sa vyvinie inak tak si ješitná.