Malé deti a odchod otca do zahraničia
Chcem sa opýtať, tie ktoré máte skúsenosť, poprípade môže byť len osobný názor, poprípade názor vašich manželov.
Muž prišiel o robotu, a chce odísť do zahraničia, z tým, že bude preč niekoľko mesiacov možno aj pol roka. Máme 2 malé deti do 3 rokov. Ja tým nie som nadšená, aby tak dlho nevideli svojho otca, ale partner sa bojí, že vzhľadom na infláciu a terajšiu situáciu, nás neuživí, ak ostane s nami doma. Aký máte názor na robenie muža malých detí ďaleko od rodiny? Zbytočne preháňam, alebo mám reálne obavy, že to pre deti nebude najvhodnejšia situácia. Áno, niektoré ženy majú malé dieťa a nemajú partnera, ale to je iný prípad. Skôr ma zaujímajú manželské/partnerské páry, ktoré takto fungujú. Ďakujem krásne.
@katkami123 žili sme u svokrovcov 2,5roka, kým sme dostávali, čiže veľmi dobre poznám, ako to funguje so svokrou. A ja mám ešte šťastie na tú horšiu svokru :D ona má obetavého syna a syn má, ženu, čo ho nechce podporiť.
Podporiť v čom? V tom aby išiel na pol roka do cudziny a odcudzil sa žene a deťom? Veď nech ide. Brániť mu silou mocou a držať ho zubami nechtami, aby nakoniec teba vinil za zmarené šance, žiadne peniaze. Uvidí sám ako bude, ty uvidíš sama ako to bude. Či vám to bude stáť za to alebo nie. On sa už rozhodol a ty sa zariad.
Snáď to "áno" nepovie aj za teba.
Za mňa je to len únik. Ale to je môj pohľad na vás.
@nurielka tak on u jeho rodiny vyzerá, ako obetavý muž, ktorý to má ťažké a musí odcestovať, aby uživil rodinu. (Popritom, nikto neberie do úvahy, že ani neskúsil si hľadať inú prácu tu) , čiže ja nemám frflať, sťažovať sa, ale podporiť ho v tom, že chce odísť. Keby nemáme deti, nech ide. Maximálne by sme sa rozišli a život išiel ďalej. Ale jednoducho, je mi strašne ľúto tých detí. Že budú bez otca, aj keby nemuseli.... Hneď by sme tam s ním aj tak nešli žiť, keďže by musel zariadiť vhodné podmienky na život v cudzej krajine pre rodinu... Ja neviem fakt ako to spraviť najlepšie. Ja mám tiež zdravotné problémy, spojené z odpadavanim, deti tiež vedia byť často choré (nič vážne, ale je to celkom náročné pre mňa, už len keď je 12h zo dňa preč a sú deti obe choré) .... Nechcem si rozbiť rodinu, ale nechcem ani silou mocou odísť, pretože muž sa zo dňa na deň rozhodol.
Vy nie ste zobratí? 🙄 tak toto je viac ako zlé, pre pána… on si ťa realne nikdy nevezme, to ti je hádam jasné, načo by to robil? neváži si ťa, máš na 💩 “svokru”, teda realne nou nie je a máš sa o ňu ísť starať? A on ti vynadá, ze si neschopná? No ty sa pekne spakuj k svojim rodicom a hlavne nástup do prace a financne sa osamostatni. Ten chlap ťa len vodí za nos, nevidíš to? A toto je krásny príklad tých žien, ktoré tvrdia ako “netreba” papier. Chlap sa zoberie do zahraničia a zabuchne za sebou dvere, peniaze sú všetky jeho a autorka ma veľké 💩 a protivnú svokru ako bonus.
Ja ti poradím len to, čo by som v tvojej situácii robila ja. Z vysoka by som sa 💩 na jeho mamku, tatka. Zariadila by som seba, deti. Nie ste viazaní BSM, čiže nech si opatrovateľku mamke platí zo svojho on. Svadbou by som sa za tie roky už dávno na tvojom mieste nenechala vydierať a z vysoka by som sa 💩💩 aj na ňu. Na svadbu ty pri ňom už dávno zabudni, keby ťa ľúbil, dávno si ťa vezme. Vydiera ťa ňou - “neurobíš to, čo ja budem chciet, tak si ťa nevezmem” akože to čo má byť? No tak nech si nevezme. Veď on nie je jediný chlap na svete a ty nie si jediná ani prvá žena, ktorá si môže ešte nájsť partnera, ktorý si ju vezme aj s deťmi a bude mat na sebe biele šaty. A bude si ťa vážiť. Ty sa v prvom rade ekonomicky a finančne osamostatni ako to robí aj on. Myslela som, ze je tvoj manzel, je to BSM a teda, máš z toho niečo aj ty a ide všetko do spoločnej kasy, keď tvrdíš celý čas ako si veľmi rodinne založená a stále hovoríš o rodine, ktorá je u vás v skutočnosti úplne dysfunkčná a nie ste nou ani na papieri. Len svoje podmienky spolužitia si si mala stanoviť ešte pred deťmi. Chod do prace. Žiadne opatrovanie jeho matky. Normálne otvorene by som mu povedala, ze tebe jeho matka nie je nič, nie ste zobraní, nech to rieši on, jeho súrodenci ak nejakych má, ty máš svojich rodičov, ktorým treba tiež pomôcť. Urob si cez úrad prace rekvalifikačný kurz, preplatia ti ho, ak chceš lepšie pracovne miesto. Keby ste boli manželia, chcela som ti tu poradiť, ze keď pôjde on, ty mu oznamis tiež svoj sen, ze ideš externe študovať vš a plniť si svoj sen, ale bohužiaľ, nemáte BSM, ťaháš za kratší koniec, teda lepšie povedané za niaký. Tu už iba makať na sebe, vypracovať sa a nenechať so sebou metať. Keby niekto celu zodpovednosť ešte aj za iných ľudí s ktorymi nemám nič hodil na mna, ja mu poviem, že to sa nedá a jeho reakcia je, že som neschopná, tak sa ho opýtam ako je in schopný, keď sa o vlastnú matku nedokáže postarať a hádže to tebe na zodpovednosť. Ty pri ňom budeš za chvíľu psychiatrický pacient, totálne toxický vzťah.
@katkami123 tak ja mám vlastný byt, čiže mohla som skončiť aj horšie. A zo svadbou nesúhlasím za týchto okolností... Jedine tú robotu nejakú nájsť čím skôr. Ja som mu hovorila, že je hlúposť aby som ja ostala doma, odkázaná na neho... Ale jeho názor aj tak ,,budeme spolu budeš mať peniaze odomna" a tam to z jeho srany končí...
Ty nerozbijaš vašu “rodinu”. Rozbíja ju tvoj partner. A teraz už aspoň vidíš sama, ze rodinný život mu nevonia, preto do teraz nemal záujem sa ženiť a preto uteká. Lebo realne to nedáva. On len potrebuje takú trúbu, ktorá mu bude matku opatrovať. Nebuď už úplne hlúpa. To chceš byt už úplne na ňom závislá ekonomicky? Dom je na koho písaný? Ste obaja na liste vlastníctva? A čo hypotéka? Na koho je? Kto spláca?
Tak povedz nie, idem do prace. Koniec.
Povedz mu, ze ty jeho peniaze nepotrebuješ, zarobíš si aj sama.
Lenže ty nepotrebuješ jeho peniaze. Mal možnosť za tie roky urobiť tak, aby boli VAŠE. Nemá záujem, tak nemaj záujem ani ty už nikoho navyše zachraňovať. Vaši sú ako na tom? Dokazu ti prihliadnuť na deti? Keď bude treba?
Lenže vieš, ty nie si pes a svadba nie je nejaká piškotka, ktorou ťa bude donekonečna vydierať a ty budeš teraz verne celé roky vrtieť chvostom a plniť jeho rozkazy na povel, aby ti on raz možno (o čom pochybujem, kedže to nie je rodinný typ) tú piškotku hodil. Maj sebaúctu. Čo si vyštudovala? Na tvojom mieste mu poviem, že to aj tak budeme spolu je do budúcna veľmi otázne, pretože ty takto dlhodobo odmietaš žiť. A kedže sa nechce kamarát ženiť, ale zároveň sa bojí, aby si nezdrhla, tak si ťa snaží pripútať po ekonomickej stránke. A potom sa nebude musieť ženiť, zároveň bude žiť životom slobodného chlapa v zahraničí. A ty budeš musieť poslúchať, lebo priškrtí €.
Na takto dlho by som mu to nedovolila.....max chodit na 2oj tyzdnovky......takymto stylom si budete zit kazdy svoj zivot sam...ved pol roka je velmi.dlho aby tam zil sam a ty sama s detmi ....urcite to este prediskutujte, vasmu vztahu to len ublizi....a za to tie peniaze nestoja
Nehnevaj sa, ale ja by som také vychcané hovädo ako je tvoj chlap nechcela ani keby mi k nemu dávali milión € . Deti mu nebudú chýbať, všetky starosti sveta na tvoju hlavu, vidí ťa plakať už zúfalú, ešte ti povie, ze si neschopná. 🤢🤮 ešte nech ti Burku kupi ako nosia ženy v Pakistane a je dokonané. Už len bez názoru, finančne úplne závislá od neho a starať sa mu o matku… 😀 a on ti príde po psychickej stránke v poriadku?
@autor A este jedna rada... nenastavuj seba a svoje deti na to, ze sa budu musiet o teba v starobe starat, dostanes ich v zivote do podobnych sraciek, v akych si momentalne ty (plus mas muza, akeho mas). Deti nemame preto, aby sme im v nasej starobe dali na nohu gulu v podobe utierania nasich zadkov, ale aby sme im dali slobodu. Mozno aj v tom, aby sa mohli bez vycitiek rozhodnut, kde budu stastne zit.
Nakoniec siel?
Myslím ,že sa dá nájsť aj nejaký stred ..kože chodiť na turnusy.dvavtyzdnw vonku ,dva doma ,alebo dva vonku a týždeň doma ..asi to nie je ideálne ,ale aj kamarátka tak funguje ..aj môj tach chodil ,síce len do roka malej ..teraz pôjde po roku zaskočiť kolegu na dva týždne ..a už neviem ,ako to dáme ...ale vlastne ,aj doma robí od rána do večera a koľkokrát príde ,keď už malá spí ..tak sa toho až toľko nezmení ,akurát sa nepríde domov ani najesť a vyspať 🤷🏻♀️
Prípadne je možnosť ako spomínali vyššie ..odísť na čas s ním ...deti sa prispôsobujú veľmi rýchlo ,naučili by sa jazyk ..Kamarátka žije s deťmi na striedačku na Slovensku a v Taliansku ..ale jej taký život vyhovuje a nevadí jej aj že sa s mužom niekoľko mesiacov fyzicky nevidia ...ale teda ,každý musí podľa seba
Ahoj. Škoda, že som to nečítala už v októbri 22. Ako ste nakoniec dopadli? Už je to asi jedno. Ale môj manžel odišiel do zahraničia, keď sme čakali prvé dieťa. Že na rok na 2, bolo z toho 5 a on sa už nechcel vrátiť, lebo čo bude robiť doma za "pár šupiek". Chodil domov každý týždeň, ale vždy v týždni a ja som pracovala, tak sme sa takmer nevideli. Samozrejme sme sa odcudzili. Nakoniec sa na moje naliehanie vrátil. Chcela som sa totiž rozviesť. Ak mám žiť a vychovávať dieťa sama, nepotrebujem manžela. Syn mal 5 rokov a boli si cudzí a stále si nenašli k sebe cestu. Teraz má 11. Pribudli mu dvaja súrodenci, syn 4 roky a dcéra 20 mesiacov. A čuduj sa svete, chce odísť znovu, zasa na rok, na dva. Vlastne sa už rozhodol, bezo mňa. Len mi to oznámil.
@habdula nakoniec ostal doma.
@habdula vzali sme sa tak či tak, a snažíme sa fungovať z tým čo máme. Som rada, ze sa tak rozhodol
To som šťastná za teba 😊

@maranco chce sa vziať, ak pôjde do zahraničia. Ak nepôjde, tak sa nechce.