Mali sme im zaplatiť dovolenku?
Ahojte, len ma zaujima nazor nezaujatych ludi. Dostali sme od svokrovcov pobyt, v hodnote asi 450eur na dve noci. Dostala to svokra v praci na rozlucku od kolegov, ale tyzden pred pobytom ochoreli postupne a nemohli ist. Isli sme navela miesto nich, tahali nadcasy aby sme porobili v praci co najviac kedze uzavierky atd, a ponukli sme im 200eur, co odmietli, boli radi, ze to neprepadne, lebo sa im to nepodrilo predat a nikto z rodiny nemohol, nas sa pytali ako poslednych. A tento tyzden som sa dozvedela od svagrinej, ze by sa patrilo im za ten pobyt poriadne revansovat, ze nie 200eur ponuknut ale zaplatit im nahradny pobyt. Ovladla som sa, ale tlak mi stupol, lebo mi to pride ako kravina davat im 450eur za pobyt, na ktory sme si minuli dovolenku, ja som stravila vikend v praci, aby som mala vsetko vopred nachystane, moja mama musela prist, aby bola s detmi, kedze dany hotel nie je vhodny pre deti. Ked som sa opytala svokry telefonicky, ostala najprv ticho a potom z nej vysla perla, ze ved raz ich snad vezmeme do toho Turecka, teraz na jar im nemusime nic kupovat, ze nechcu dalsiu chripku....
Hanbila by som sa im to nevratiť nejakou vhodnou formou. A este zo seba robit chudakov,ktori museli zamakat,dovolenku brat,aby mohli ist zadara na pobyt.A este svokre volat ci ozaj ma tu drzost nieco za to cakať a ked odpovie,tak si nasrata,lebo to nebola odpoved podla tvojho gusta.Dufam,ze sa kolegovia nedozvedeli ako skoncil ich darcek,ktory si ty zhrabla.Pred vami osloveni ludia odmietli,lebo si to spocitali a rozmysleli ci sa maju ako revansovať,mali ste urobit to iste. Pobyt sa da presunut hoc mozno aj s pokutou.
Dostat taku nevestu musi byt fakt vyhra.
@janinah Katolícky preklad Jn 13,34-35
Nové prikázanie vám dávam, aby ste sa milovali navzájom. Aby ste sa aj vy vzájomne milovali, ako som ja miloval vás.
Podľa toho spoznajú všetci, že ste moji učeníci, ak sa budete navzájom milovať."
Katolícky preklad Mt 7,21
Nie každý, kto mi hovorí: “Pane, Pane,” vojde do nebeského kráľovstva, ale iba ten, kto plní vôľu môjho Otca, ktorý je na nebesiach.
Mohli pobyt predať a zaplatiť si na leto do Turecka.Koľko zacvakate im 2 do Turecka podľa mna to bude viac ako stal pobyt.
@anonym_autor Preložiť sa väčšina všade dá...využili sme takých poukazov viac tak viem..Dokonca aj cez coronu mi vyšli v ústrety a platilo aj o rok po dohode keď sa uvoľnili opatrenia.Ak by aj nie a išli by sme za niekoho určite by som nezaplatila celé a takto blízkom ani náhodou. Radšej by som nešla..Ak by som vedela aký sú nešla by som ani xa nič.
@minenkaa kolegovia sa zlozili na darcek,z ktoreho ma svokra prd makovy,lebo ho zhrabla nevesta...to vam tu akoze pride v poriadku?
@janinah Na tebe je uz riadne citit,ze starnes. Tvoje nazory su niekedy des. Pise,ze nikto nechce ist. Im pobyt ponukli ako poslednym. Tak ako sa opovazujes utocit,ze nevesta zhrabla pobyt?
Vezmi 450€ čím skôr hoď jej ich na stôl a už nikdy od nej nevezmi ani najmenšiu drobnosť. Milujem takýchto ľudí. Najprv ti niečo dobrovoľne dá ty sa ideš nejak odmeniť (však by zarobila 200 € dostala to zadarmo) a oni odmietnu a potom budú ohovárať (lebo určite ťa za to zhodila pred kým mohla), dones jej peniaze uzavri to a aspoň budeš vedieť koho máš pred sebou
Dakujem za nazory, som rada, ze nie som jedina kto takto zmysla. Muzovi to poviem cez vikend, necham to uz jeho doriesit... Za tych 450eur by som ale isla radsej na SK, doplnila to rekre poukazom a vzala aj deti... a bolo by to bez nahanaciek v praci, cerpania dovolenky, atd.
No ja ked niekomu nieco ponukam, pretoze sa nemozem zucastnit, alebo to nemozem pouzit a moze to byt cokolvek, tak za to nic neocekavam. Davam od srdca. Avsak poznam ludi, ktori cokolvek aj maleho nanutia a ocakavaju nahradu. Vacsinou mi je to jedno. Neriesim.
Hanbila by som sa im to nevratiť nejakou vhodnou formou. A este zo seba robit chudakov,ktori museli zamakat,dovolenku brat,aby mohli ist zadara na pobyt.A este svokre volat ci ozaj ma tu drzost nieco za to cakať a ked odpovie,tak si nasrata,lebo to nebola odpoved podla tvojho gusta.Dufam,ze sa kolegovia nedozvedeli ako skoncil ich darcek,ktory si ty zhrabla.Pred vami osloveni ludia odmietli,lebo si to spocitali a rozmysleli ci sa maju ako revansovať,mali ste urobit to iste. Pobyt sa da presunut hoc mozno aj s pokutou.
@janinah nič nezhrabla. Vidíš slovo svokra a už prestáva čítať s porozumením a vidíš len to čo chcela. Keď nepredali a nikto iní nemohol. Ponúkli to im. Oni im za to niečo ponúkli a svokra si nevzala. Tak prečo by mala zrazu platiť dovolenku v Turecku, ktorá je rozhodne drahšia ako dvojdňový pobyt. Mať takú svokru , položím jej 450e na stôl a viac od nej nič nevezmem. Nech by to prepadlo, pokazilo sa atď. Pretože toto sa nerobi
@anonym_autor teba tiež nikto nenútil prijať ten pobyt, lebo prepáč, ale z tvojho opisu mi prídeš nevďačná, ako si si musela minúť dovolenku a nadrobiť si v práci a pod.
Ale pokiaľ svokra nechcela za ten pobyt ani tých 200 eur, tak by som to už viac neriešila. Vy ste niečo ponúkli, ona odmietla a tým by to pre mňa skončilo.
Dovolenka v Turecku veď je predsa drahšia stoji
viac ako 450€. Ja by som na tvojom mieste položila na stôl pred svokru 450 € a už nikdy nič od nej . pretože si myslím, že ti to budu stale pripomínať že ani do Turecka ich nevezmete. Ako sa poznám, aj by som prestala k ním chodiť možno len raz za rok aby sa nepovedalo.
Pokiaľ svokra nič nechcela...nasilu by som jej nič nepchala
Vezmi 450€ čím skôr hoď jej ich na stôl a už nikdy od nej nevezmi ani najmenšiu drobnosť. Milujem takýchto ľudí. Najprv ti niečo dobrovoľne dá ty sa ideš nejak odmeniť (však by zarobila 200 € dostala to zadarmo) a oni odmietnu a potom budú ohovárať (lebo určite ťa za to zhodila pred kým mohla), dones jej peniaze uzavri to a aspoň budeš vedieť koho máš pred sebou
@anonym_9a4379 no ja si nemyslim, ze svokra sa stazovala a ohovarala...neviem,nikde to autorka nepise. To skor bola iniciativa a vlastny nazor svagriny danej autorky. Mozno sa svokry pytala, ci jej za to daco dali, svokra len ze nie, nic sme nechceli (a myslela to uprimne) a svagrina si len domyslela a ponyslela svoje, urobila si zaver a rozhodla sa davat nevyziadane odporucania autorke. Podla mna je v tom svokra nevinne a pravdepodobne ani netusi, co autorkina svagrina rozprava. Ved ked by svokra bazila za preplatenim, neodmietne ani tych 200 €.
@anonym_9a4379 no ja si nemyslim, ze svokra sa stazovala a ohovarala...neviem,nikde to autorka nepise. To skor bola iniciativa a vlastny nazor svagriny danej autorky. Mozno sa svokry pytala, ci jej za to daco dali, svokra len ze nie, nic sme nechceli (a myslela to uprimne) a svagrina si len domyslela a ponyslela svoje, urobila si zaver a rozhodla sa davat nevyziadane odporucania autorke. Podla mna je v tom svokra nevinne a pravdepodobne ani netusi, co autorkina svagrina rozprava. Ved ked by svokra bazila za preplatenim, neodmietne ani tych 200 €.
@ajdika Nie, svokra najskôr naozaj nič nechcela. Ale prečítej si ešte raz poslednú vetu v úvodnom príspevku autorky: "Ked som sa opytala svokry telefonicky, ostala najprv ticho a potom z nej vysla perla, ze ved raz ich snad vezmeme do toho Turecka, teraz na jar im nemusime nic kupovat, ze nechcu dalsiu chripku...."
Takže až tak nevinne v tom svokra nie je.
Zavist v rodine....mohli byt radi ze to neprepadlo
@anonym_autor ja som tak išla za kamoškinho muža na týždeň do Talianska. Tesne pred dovolenkou dostal salmonelózu a musel ležať v nemocnici. Aj som im núkala peniaze, ale v žiadnom prípade nič nechceli. Tomu sa povie kamoška.
Veru, nechaj to doriešiť muža.
Spomenula som si na jedného priateľa. Jeho rodičia mali zaplatený týždenný pobyt v kúpeľoch, ale (už neviem prečo), v piatok museli odísť a ten víkend na pobyte už nezostali. Tak tam poslali nás (t. j. svojho syna a mňa, ako jeho priateľku). Nestálo to síce tak veľa (netuším), ale prišlo by mi čudné, ak by chceli od neho preplatiť ten víkend, keďže to nebola naša iniciatíva, že by sme tam chceli ísť (vybrala by som si určite iné miesto), a ak by sme nešli my, tak by to prepadlo.
@ajdika Nie, svokra najskôr naozaj nič nechcela. Ale prečítej si ešte raz poslednú vetu v úvodnom príspevku autorky: "Ked som sa opytala svokry telefonicky, ostala najprv ticho a potom z nej vysla perla, ze ved raz ich snad vezmeme do toho Turecka, teraz na jar im nemusime nic kupovat, ze nechcu dalsiu chripku...."
Takže až tak nevinne v tom svokra nie je.
@anonym_7d2a7e presne tak, tou vetou to tak nenápadne povedala ze do Turecka v lete .😄 Nie na jar lebo chrípka tu nechce dostať ,ale v lete to by bolo najlepšie. No co by ste urobili . ?
@janinah zaujimava logika. Za mňa svokra je vadná, mala povedať, že nechcem teraz 200€, ale potom chcem ísť do Turecka a nie riešiť takéto voloviny cez švagrinú. Dcéra asi vedela, prečo to odmietla, syn nie. No a mamička vyhrala, môže hrať urazenú. Podarená rodinka. Ako zo seriálu.
@anonym_autor nie, nemali.. dali vam to a neriesila by som, nahradu ste ponukli, pobyt mohol aj prepadnut, ked si to inak nevedeli zariadit. Svagrina mala ist miesto vas, ak jej to prekaza ze niekto iny bol
A este, ak chcu ist do turecka mozu... ak im chyba, tak jej ponuknite ze prispejete, ak treba. Lebo toto su take nezmysly, ja ked to aj v rodine pocujem "ze zoberiete nas".. no nie, nezoberiem.. na dovolenky chodim v minimalnom pocte. Ak chec za pobyt peniaze, ponukla si
@minenkaa kolegovia sa zlozili na darcek,z ktoreho ma svokra prd makovy,lebo ho zhrabla nevesta...to vam tu akoze pride v poriadku?
@janinah mohla tam ist svokra, nemali ochoriet.. mohli si to presunut a inak vyriesit... im to ponukli poslednym, mohla ist aj svagrinka ked jej to tak oci ide vypichnut :D
Hraj mŕtveho chrobáka aj ty. Ponúkla vám ho ako posledným, inak by prepadol. Je mi jasné, že ho kade tade chcela ešte za niečo streliť, ale nikto nechcel. Bol ponúknutý aj švagrinej - mala ísť a nie že teraz bude pindať.
Ja by som jej už z princípu ani tých 200€ neponúkala. Normálne na hulváta by som to selé premlčala a ďalej sa o tom s nikým nebavila. Nemám rada vypočítavých ľudí.

Toto je fakt nezavidenia hodna situacia. Vy ste jej spravili sluzbu, ze ste poukaz vyuzili, aby neprepadol. Predpokladam, ze vopred nebolo nic hovorene o dovolenke ako na revans za tento vikendovy pobyt. Snad nemoze mysliet vazne, ze Ti da pobyt za par stoviek, lebo jej sa tam nechce ist, nehodilo sa jej to a od teba bude chciet za tisice dovolenku v Turecku? Myslim, ze druhykrat od nej nevezmes nic. A este si aj malo vdacna nie? Lebo ona Ti DALA poukaz, co sama nevyuzila. A nestal ju ani cent.