Mám 155 cm a nemôžem šoférovať auto
Ahojte...kúpila som auto a nemôžem na ňom jazdiť 😥
Aby ste ma pochopili...som maličká 155cm a mám krátke ruky a nohy...no som obézna a proste neviem ako to urobiť ale nedá sa mi šoférovať... Jasné chudnem ale z brucha no neviem kedy schudnem...takže auto som kúpila zbytočne...je mi do plaču...je nejaký grif ako normálne šoférovať? Vďaka
Ja mám 158 a fabia v pohode tak asi len schudnúť. Aspoň máš motiváciu
Tak schudni, ozaj ta ke dost. S vyskou to nema nic. Ja mam 157 a soferujem
K autu už bolo všetko poradené, ja len k tomu bicyklu, 30+30km denne nie je neprekonateľná vzdialenosť. Samozrejme nie hneď z fleku, ale po čiastočnom schudnuti postupne sa dá natrénovať a zvládať to bez väčších problémov. A bolo by to spojenie dvoch užitočných veci 🙂 inak ako dočasné riešenie cesty do práce môže byť aj zdieľaná jazda, skús pozrieť bla bla car a podobne, možno niekto jazdí rovnakú trasu.
Podarilo sa ti niečo vymyslieť za tym volantom ? Skúšala si všetko ponastavovat ako som ti pisala? Pomohlo aspon trocha, ci stále zle?
@0kristina0 Ja som jej poradila - upravit auto. Nieco ako predlzit pedale, aby na ne dosiahla, alebo upravit nastavenie volat-sedadlo. Pripadne rerobit na rucne riadenie, ako maju vozickari. V jej pripade to dokonca moze byt aj zdravotna indikacia, kedze je obezna.
@thoughtfulweirdo 30km rano a vecer? si robis asi srandu, tolko daju "sportovci" a nie obezna dievcina a urcite nie denne.. a nie do hodinky rano a hodinky poobede.. by musela startovat z domu dost skoro, dat v praci sprchu a vecer by prisla kto vie kedy..
@simca06022011 dalo by sa bicyklom na najbližší spoj, pochybujem ze jej nic nejde, podla mna zrusili spoj kvoli tomu ze sa jeden spoj napája na druhy ake pani sa asi nechce prestupovať alebo šlapať na ďalšiu zastavku. Ale ze jej nejde uplne ziadny spoj pochybujem, aj ona sama napisala ze vie ako jej chodia spoje ked som jej chcela pomoct.
@adulik2 to je uplne jej vec, ja sa ale necudujem.. byvam 10km od mesta a spoje idu tak, ze keby mam chodit busom, radsej idem pesi. A inak co potom s bicyklom na zastavke? zaplatim prevoz aj jemu do prace a potom zase nazad, teperim sa s tym.. ja mam co robit zdvihnut svoj a vytrepat ho niekam, nie to este ona, nizka, vylozit bicykel do autobusu... Ale k teme, ja som nerieisila navrhy ist bicyklom, schudnut.. mna irituje, ze tu niekto napise ze 60km denne na bicykli je zvladnutelne a dobreze ona nie je lemra, lebo ju to nenapadlo a nerobit tak :D kedze mam cerstvo v pamati ako jeden 40tnik dostal na bicykli infarkt a to isiel tak dve ulice, proste srdce ma co robit. Aj chodza je pre cloveka s nadvahou dost a co este take kopce, hory-doly... vacsinu casu by som tam aj ja ten bicykel tlacila :D alebo este ebike je moznost :D motorka... (ale tam zase nosnost nepusti, vlastne aj cestne/horske bicykle atd maju nejake limity)
@simca06022011 Sportovci? Ale prosim ta, aj 50nici po manualnej praci. Poznam niekolko. Ako som pisala, samozrejme sa to neda len tak zo dna na den a nie v jej sucasnej situacii, ale nerealne to naozaj nie je, ked sa clovek dlhodobo udrziava. Ked zacne na sebe pracovat, o rok moze na tom byt fyzicky uplne inak. Nepostrehla som, kolko ma rokov, je ine, ak to je napriklad 60nicka, ale pre 30nicku to nie je neprekonatelne. Ale vymyslela som jej aj okamzite riesenie 🙂
@nafka0483 lenze autorka nepise ze jej obezita vyplyva z jej zdravotnych problemov. To vsetci co sa takto vypapkaju maju hned zdravotne problemy? To co pises ty su financie navyse a tiez to nebude hned a je aj doat mozne ze to sa to nebude dat zrealizovat. Lacnejsi sposob a podla mna aj najrozumnejsi je postupne pracovat na chudnuti a do prace ju moze zatial niekto vozit. Urcite niekto od nich z dediny chodi do mesta do prace. Ked sa chce tak sa vsetko da.
Ved mozes na liposukciu. Za mesiac jazdis bez brucha 🙂 Ak mas zdrav. problem, tak to je uprava presne pre teba. Potom uz len udrzuj vahu lahsim cvicenim a skus upravit stravu. Voila 😀
@thoughtfulweirdo no tak manualna praca ma na fyzicku kondiciu dopad. U nas maju chlapi co robit ked ideme na bicyklovy vylet, kde to este o nas je rec. Proste 30km do prace a z prace je nerealnych. A je fuk kolko ma rokov a kolko zvladne, uz len z casoveho hladiska je na dlho. A ak nebodaj potrebuje nakupit, zariadit nieco a v praci nemat teplaky a spotenu hlavu.. Moja svokra chodila na bicykli, na dolniakoch po rovinke, do vedlajsej dediny tak max 10km to bolo, rano a poobede ked bola 30tnicka, stihla, zdrava.. a do dnes sa tvari aky to bol olympijsky vykon:D a veru uz sa viac na bicykel nvratila, ako sa prestahovali z tade :D
@kittykat22 bohuzila pri takejto obezite, liposukciu neurobia.. pokial ja viem :D dostane clovek pokyny na schudnutie a potom ho dokoncia :D aspon myslim, inak tak utekam hned :D
@simca06022011 pokial zhodnotia ze operacia nie z dovodu vyssej vahy, tak moze najskor prejst medikaciou (adipex) kde prebehne prva redukcia vahy. Po dosiahnuti pozadovaneho vysledku liposukcia. Urcite su moznosti ako prist k zelanemu vysledku. Len sa treba informovat. Moznosti urcite su. Lekari urcite budu mat zaujem problem riesit, pretoze tym pomozu pacientovi predist inym chorobam v blizkej buducnosti a tym sa usetri ich praca aj cas, a samozrejme aj statne peniaze.
@simca06022011 ved ale taky elektrobicykel tam šľape len ked chce. Infarkt ona dostane z jej váhy, bohuzial by jej to povedal kazdy lekár.
@adulik2 ja som pisala ze ebike je moznost, nebudem opakovat co som napisala. Infarkt nie je z "vahy", infarkt je zo zvysenje namahy srdca. Dostali ho aj lahsi a zdravsi. Bohuzial, bola som na sono u kardiologa pred nejakym casom, rpesne ked sa stalo to, ze u nas na ulici ten 40tnik skolaboval, a doslova ma pred tym varoval, ze kardio cvicenia, srdce neutiahne ak nie je zvyknute a teda obezita je predpoklad na to ze bude problem, cholesterol, namahane srdce pri zatazi, nedokyslicovanie.. . A ak ma vacsie brucho, tak ako ja som pupkac, zohnut sa na bicykli mi neskutocne vadi... a ked nedotiahne na volant a pedale, tak ten bicykel bude bohovsky pohodlny na tych aj 10km, si pamatam, ked som zacinala, clvoeku je az na zvracanie kym vyjde nejaky kopec :D Zacinala som dobreze nie dvomi ulicami a isla som dovom. Ja napr nei som ziadna modelka, ale odbehnem na stroji hodinu v pohode, aj na bicykli. To je na zhodnoteni, kazdeho jedneho cloveka, aky je fit.. nie len ako sa citi, ale co zvladne. Jej tieto rady urcite nepomozu. Nechcela som sa tu pustat do velkej debaty, pardon 🙂 mna len irituje to 2x30km na bicykli. A ked bude prsat? snezit? skuter si vezme... ach... ani zdrave fit zeny co denne cvicia takto do prace nechodia.
@simca06022011 Kazdy vychadza z toho, co vidi okolo seba 🙂 kazdopadne ma pani momentalne niekolko okamzitych rieseni, uz si musi ona vybrat.
@thoughtfulweirdo iste, najlahsie by bolo prekonat lenivost a pohodlnost a auta si vyskusat.. a vybrat ine. A popri tom doma zacat cvicit samozrejme.
@0kristina0 Nepise reco je taka obezna. Takze mozeme len spekulovat, ale to nie je podstata temy.
Ona sa pytala na to ci mame nejake napady ako to vyriesit teraz hned aby soferovat vedela. Uprava auta je urobena za par dni, chudnut bude niekolko mesiacov. Zatial bude auto stat doma. To, ze ma chudnut vie aj sama, aj pisala, ze chudne. Cize to ma vyriesene, ze potom uz bude moct soferovat. Takze vsetky utoky na jej vahu jej nijak nepomohli vyriesit to obdobie kym schudne.
@simca06022011 infarkt je aj z váh, lebo srdce a cievy su doslova obalené v tuku a tuk zužuje cievy a kazdy lekár ti poviete vysoká váha je riziko pre zivot. Takze ano aj z váhy dostanes infarkt lebo aj vnútorne orgány su obalené tukom!!!!
@nafka0483 aku ma logiku teraz prerobit auto ked za par mesiacov (ak sa jej podari schudnut) moze normalne soferovat? To si da znova auto do povodneho stavu?
@0kristina0 Preco by ho davala do povodneho stavu? Ved si len posunie volant a sedadlo ako treba.
@0kristina0 ono je dost mozne ze s tou vyskou, nebude to auto normalne soferovat ani bez brucha, lebo schudne aj inde samozrejme. Podla mna si nizke zeny auto musia vyskusat. Lebo ked maju nizke sedenie ledva vidia cez palubnu dosku, potom su srandovne nalepene na volante. My sa na tom neskutocne zabavame ked to na ceste sledujem, hlava centimeter na palubovkou, nasponovany clovek aby videl von, nalepeni na volante aby dotiahol... Ako odsoferuju, ale ci je to pohodlne, ergonomicke atd.
Kúp si daewoo tico dokym neschudnes stoji okolo 300 € aj menej podla toho kde zozenies je to male auto nizko sklo dobre by sa ti tam soferovalo nieje to najkrajsie auto ale odvezie ta z bodu a do bodu z a ked casom schudnes tak sa presunies na to lepsie auticko ... vela štastia 😊
ake ma pani BMI , to by mazaujimalo
@iva812 tak lahko si vyratas
@simca06022011 pisala som uz so mnou robila kamoska ktora mala cca 150cm a bez problemov, dokonca jazdila na fabii, takze vyska u nej problem nie je

@nafka0483 a co by si jej chcela poradit? Nech si da predlzit nohy? Ja nechapem, toto sa inak neda riesit iba tym ze schudne z brucha a hotovo. takze odpoved na jej otazku je, nie nie je na to ziaden grif.