icon

Mám 155 cm a nemôžem šoférovať auto

21. jún 2020

Ahojte...kúpila som auto a nemôžem na ňom jazdiť 😥
Aby ste ma pochopili...som maličká 155cm a mám krátke ruky a nohy...no som obézna a proste neviem ako to urobiť ale nedá sa mi šoférovať... Jasné chudnem ale z brucha no neviem kedy schudnem...takže auto som kúpila zbytočne...je mi do plaču...je nejaký grif ako normálne šoférovať? Vďaka

marlent
22. jún 2020

Ja neviem a tie kolajnicky na ktorych sa pohybuje sedadlo sa nedaju predlzit posunut?
Pripadne kupit ine sedadlo alebo ten mechanizmus nastavovamia?

danusskaaa
22. jún 2020

A nepomohli by ti nejaké topanky na platfotme, ktoré ti teda "predlzia" nohy , čím dociahnes na pedale j ked budeš mať sedacku dalej od volantu?

janulik2008
22. jún 2020

My sme zacali "sportovat" nechtiac akoby 😀 malej sme kupili bicykel a co behame za nou tak vcera sme dali cca 10km s prestavkami ale mna tak nohy boleli ze konec 😀
Mne nejde naozaj do hlavy ked su ovela obeznejsi ludia a soferuju ako to ze ty nemozes 🤔

janulik2008
22. jún 2020

@terezia1477 vedela by si poradit aj mne napr? 😀 pohyb mam ale tie sladkosti ma nicia 🥺🥺🥺

ukulela
22. jún 2020

boha, zeny, trocha myslite v suvislostiach ... pise odchadzanie 30 km, zrusili busy,takze mozno aj niekde na dedine ... ako tam fitko? moja teta tiez taka mala a gulata,v poho by mala hadam aj tych 130, cely zivot v zahrade, na senach, okolo hydiny a dobytka, no ale dedinske stravovacie navyky, dve deti, klobasy, krumple, chleba, slanina .... ak v tom clovek vyrastol, tak to nejde len tak zmenit! a vy tu riesite permanentku do fitka,liposukciu a do prace bicyklom ... 130 kg zena po hlavnej na bajku - v ktorej dimenzii???? (moja teta si na bicykli zlomila nohu, a to teda normalne jazdila, kym sa jej dalo, nie ze raz za 5 rokov .... ale nejako ju zatocilo a sup do garatu)
a autorke, skor ako zasah do auta (ak premyslal nad nejakym "posunutim volantu a tak" co moze byt problem, kvoli STK), naozaj to auto vymenit ... mala si tunejake tipy na auta, kde sa zmestia aj objemnejsie baby. skratka musis take pohladat. a auto zozenies aj za 2 litre ... a hlavne skusaj.

ukulela
22. jún 2020

@danusskaaa je to nebezpecne a ak je slabsia soferka, tak urcite nie, moze sa jej noha smyknut z pedala, alebo topanka zbehnut pod pedal a uz je pruser.

marlent
22. jún 2020

@danusskaaa lenze s tym na nohach soferovat je vrazda

rebellefleur
22. jún 2020

Keby mam obezitu stupňa 3, riešila by som ako prvú najdôležitejšiu vec niečo úplne iné ako auto.. A to nemyslím vôbec ani ako výsmech, ani nič podobne

aviska
22. jún 2020

@marlent jej sa da posunut len kvoli bruchu ked posunie uz neotočila volant lebo to ma nacapeby na bruchu, a ked da dalej od brucha volant zas nedociahne na pedále.

mk22
22. jún 2020

Mňa zaráža ze ste kúpili auto tebe pre tvoje používanie a ty si si ani len nesadla nepreviezla sa.
To muža mohla napadnúť ze keďže máš 130kg je veľmi dôležité aby si si ho ty vyskúšala.
To ako keby sa idem vydávať a dám si kamoške kúpiť saty, aj boty.
Mne sa nechce veriť ze pri tej výške máš vážne 130kg ved musíš mat zdr problémy.
Ja mam 50kg a 153cm a teda ešte mi nik nepovedal ze som stihla dokonca sa pokúšam udržiavať a dat dole 2kg😁
A k silikónom ako si napísala stlačením nikdy nepraskne dokonca ho môže prejsť tank a prezije to.

lujza123
22. jún 2020

Myslím ze keď niečo nieje v poriadku tak život nám sám stavia do cesty rôzne prekážky ako upozornenia. Keď nepočúvame a nezmeníme co je zle tak sú tie prekážky čoraz väčšie a väčšie.

Myslím ze si sama uvedomujes že tvoja váha nieje v poriadku. Upozornenia prichádzali v malom, napríklad si si kúpila niečo pekné na seba ale nezmestila si sa do toho. Tak dlho si to ignorovala až prišlo upozornenie veľké a drahé.... Auto. To už len tak do suflika neschovas.

Otázka je co s tým urobíš. Buďto si vstupis do svedomia a zapracuješ na sebe alebo auto predáš ci necháš špeciálne upraviť v autoservise a budeš sa tváriť ze všetko je v poriadku.
Lenže tým sa problém naozaj nevyrieši. Ďalšie upozornenie od života bude ešte vacsie.

0kristina0
22. jún 2020

Akoze sorry, ale chyba nie je v aute ale v tebe, s kamoskou sme robili autoskolu na fabii, ona totalny krpec, typujem 150 cm a spravila na nej vodicak. Takze dievca zlate, treba schudnut a dociahnes aj na pedale kedze ti v tom brani velke brucho

nafka0483
22. jún 2020

Vsetky ste tu dakedy jak sibnute. Ved ona vie, ze je obezna, ved to sama napisala. Navyse pise, ze ma kratke ruky aj nohy. Jasne popisala kde je problem - ked dosiahne na pedale, nevie otocit volatn kvoli bruchu, ked je dalej, tak nedosiahne na pedale. Chcela riesenie co teraz vymysliet aby mohla jazdit. To, ze ma schudnut vie. Netusite preco ma taku vahu, co je za tym a co vsetko robi preto aby chudla. Situacia ma dlhodobe riesenie - schudnut, a kratkodobe - vymenit auto za ine (samozrejme odskusat pri kupe) alebo ho dat upravit.

mondolina
22. jún 2020

Prepáčte mi to, ale veľmi sa smejem na tejto téme, som si to živo predstavila ako si autorka sadla do auta a ....a nič 😂
Ospravedlňujem sa

0kristina0
22. jún 2020

@nafka0483 sibnuta si ty, ked vie autorka kde je problem preco ho neriesi? Este raz a posledny krat, problem nie je auto ale jej brucho, ked schudne, dociahne aj na pedale. Moze sa urazat kolko chce, my za jej vahu nemoze a ked nechce prijat pravdu tak nech chodi do prace peso

lucyluv
22. jún 2020

@nafka0483 ja tiez nechapem tie komenty o vahe, aj ma to mrzi voci autorke prispevku, nechcela by som byt teraz v jej kozi a citat to, naozaj neprijemne. Keby chcela radu k vahe, napise uplne inu diskusiu.

iva812
22. jún 2020

Ja som toho nazoru, že fyzika a matematika nepusti. Pani ma bizardne rozmery, s ktorymi bezny vyrobca aut nepocital, zijeme v 21. storoci so slusnou sietou hromadnych dopravnych prostriedkov , tam sa ubera riesenie za podmienky , že sa zmesti do ulicky v autobuse - bez urazky. a je to aj ekologickejsie.

nafka0483
22. jún 2020

@0kristina0 Ona vie kde je problem a pisala aj to, ze chudne, cize ho riesi. Ale chudnutie nie je vybavene za par dni ani za tyzden, takze chcela nejake napady co zatial - co vymysliet aby sa vedela dostat do prace kym nebude schopna soferovat sama. A pise, ze jej zrusili spoj do prace, chcela by som teba vidiet chodit 30km peso a 30km naspat z prace.

nafka0483
22. jún 2020

@0kristina0 To je tak ako keby sa niekto pytal, ze mu opuchaju v tehotenstve nohy a nevie si obut topanky, tak ze co s tym a ty by si jej dala radu, ze no tak porod a bude po probleme, ved problem je tehotenstvo, preto opuchaju.

danusskaaa
22. jún 2020

@ukulela
@marlent ako mam vodicak soferujem len v opatkoch či vyssokych topankach a za 12 rokov dennodenneho šoférovania sa nic take nestalo. Al topanky raz sedia, nebudú sa ani same vyzuvat a nebude v nich problém chodit tak uz vobec nie šoférovať. Ine ma fakt v tejto situacii nenapadá...

mondolina
22. jún 2020

Nedá sa auto vrátiť kým nie je predpísané?

nanulik
22. jún 2020

Ja som nechcela rýpať ani nič iné. Len som bola zvedavá. Inak držím palce aby sa problém vyriešil.

ceresnovci
22. jún 2020

€ si mala dat namiesto auta do jedalnicka, trenera a fitka. Je otazkou casu, kedy autorka temu vymaze.

mk22
22. jún 2020

@nafka0483 chudnutie nie je vybavené za týždeň, áno súhlasím.
Ale tiež dopracovať sa k váhe 130 nie je otázka mesiaca.
Možno ma zdr problémy, preto netreba súdiť ale ja sama mam 153cm pošlem ti ako vyzerám a povieš mi joj Rob niečo so sebou. A to mam 50kg😬🙃
Ja neviem ako by som Fungovala pracovala robila nákupy chodila do prace keby mi niekto teraz nalepí na telo 80kg ved to je extrém.
A aspoň jej to otvorí otvorilo očí ze auto je posl co by ma, trápilo.
Véd nadváhou trpí srdce, kolená.. Všetko

tinapa
22. jún 2020

Môžem sa spýtať? Máš hypochondropláziu? Vtedy sú totiž kratšie ruky a nohy oproti trupu.. To by si mala dovysvetliť, či je to tak..lebo sa potom žienky čudujú, ako to, že nedočiahneš na pedále... Môj syn ju má, preto sa pýtam.. A za to sa tiež netreba hanbiť, veď za to nemôžeš..ak je to tak.

extempore
22. jún 2020

Úplne žasnem aké ste tu podaktoré vyslovene zlé. A vysmievate sa tu druhým kvoli postave 😢 ani sekundu sa už nečudujem, že je na svete toľko zla. Čo vám autorka urobila, že sa tu na nej odbavujete? 😢😢😢 prosila o radu, dostalo sa jej len výsmechu. Ja by som vás rada videla - vy prekrásne a štíhle topmodelky.... zakomplexované mrchy, nešťastné vo vzťahoch chodíte na MK a nieco si tu dokazujete...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
michalka4193
22. jún 2020

To je divne ja mam 153 tiež mam riadnu nadváhu a jazdím aktívne od 18r teraz mam 27 a vystriedali sme viac áut

saja1
22. jún 2020

Boze aka dlha diskusia, neviem ci to tu uz niekto pisal. Kamarat ma okolo 130cm a soferuje. Existuju take nadstavce na pedale, tak vyskusaj pogooglit.

tortelinka
22. jún 2020

ono, určite treba auto vyskúšať , ja som malá máme dve autá, jedno v pohode, druhé neznášam, búcham si kolená, nie je to len otázka hmotnosti. držím palce nech schudneš