icon

Mám 175 cm a vážim 79 kg. Podľa svokry som tučná

11. jún 2020

Zdravim vopred sa ospravedlnujem ze zakladam tuto diskusiu lebo viem ze je tu takych asi milion ale ide mi o vas nazor ci podla vas je clovek ktory meria 175 cm a vazi 79 kg tucny..lebo podla mojej svokry ano a uz by som mala zo sebou nieco robit ( som 10 mesiacov po porode) ze by som mala aspon takych 8 kil zhodit..uz mi vytipovala aj programy na cvicenie kde by som sa podla nej mala prihlasit u nas v meste...ale to ze jej dcera vazi o 5 kil viac ako ja a ma o 10 cm menej to jej neprekaza..lebo ona ma vraj z akychsi liekov..( nie z toho ze zje celu bonboneriu na posedenie a iny napoj ako colu alebo radler ju piť neuvidite)..proste nemam slov uz

katkalubkova
12. jún 2020

@nivea777 asi je to od organizmu, ja som bola ja stihla, ale eee. Fakt ja som stavana asi na nadvahu ci sa to komu paci, alebo nie 😀. Moj muz mi len povie, ked idem jest nieco sladke:, ndavaj si to, budes tucna a skareda ( sranda ). Raz mi to povedal, ked sme boli u zubara v cakarni a sli sme na ladovu kavu do Mc Donaldu, a jedna pani na dochodku mu dala prednasku 😀, este dodnes sa na tom zabavame

natalala
12. jún 2020

@danielahamar presne o tom to je, ze kazdy ma inu stavbu tela a na niekom kila vidno viac a na niekom menej, preto podla mna ta vaha nie je uplne smerodajna 🙂

eva112014
12. jún 2020

@natalala Supeeer 👍👍👍 Ale, keď je to nadváha, tak pekná. Nadváha na správnych miestach. 😁

eva112014
12. jún 2020

@bettymacd Ale veď ja som ťa pochopila a aj súhlasím, čo píšeš. Na konci si srandovala, že však aj pekná tvár je dôležitá. Je! Ale mne osobne mi to dobrý pocit na kúpalisku nepridá. (preto som písala moslimské plavky). Nepochopila si ma. Akosi práve na kúpalisku sa "ukazuje" telo. Čiže po Vianociach + 3 kg mi pod teplým pulóvrom nevadí. Ale na kúpalisku, áno. Lebo +3 kg viem ja, že sú. Iný si môže myslieť, že mám +7 kg navyše, alebo že vyzerám výborne a svedčí mi to. Čiže je to aj uhoľ pohľadu. Niekto také, ďalší onaké považuje za pekné. A áno je to aj o tom u koho a ako sa tie tuky proporčne rozdelia. A aj o tom, že ako ten človek vníma aj seba samého. Môžu ho chváliť všetci, keď sa sám dobre necíti vo svojej koži.

maskotka812
12. jún 2020

Ako ďaleko tie svokry ešte zajdu, BMI si vypočítaj ako argument, na nete ho nájdeš. Drž sa!!! Treba si taktne a diplomaticky držať hranice

alazala
13. jún 2020

Ženy ste normálne? Ste si nevšimli že ste úplne mimo tému?? Ani to, že autorka sa už neozýva a vy ste ju akurát riadne zdeptali, a nie poradili čo so sprostou svokrou! NIKTO nemá právo sa navážať do človeka za to ako vyzerá. To sa tak aj ku svojim dcéram spravate (a vyrábate traumy na celý život?)? Milá autorka ak to ešte prečítaš ignorug ďalšie nevyžiadané rady a nabudúce svokre dones leták z kliniky plastickej chirurgie, že sa ti už zdá byť nejaká ovisnutá a vraskavá, že by mala ísť na lifling. Potom sa jej opýtaj, že či to bol fajn pocit také niečo si vypočuť - a že nech sa ku tebe viacej nevyjadruje.

nyusika
13. jún 2020

@alazala autorka položila otázku (pôvodne sa tak volal jej príspevok) SOM TUČNÁ ?
tak jej odpovedáme na jej otázku.

jediné, na čom musí zapracovať, je asertivita, možno aj spôsob komunikácie s inými ľuďmi.
Pretože týmto vytvárame mantinely a rozhodujeme, ako sa k nám iný ľudia budú správať.

akirlu
19. jún 2020

Neviem, ci to tu niekto pisal, ale na idealnu vahu ma vplyv aj to, ako mas vyvinutu kostru. Pokial mas pri Tvojej vyske obvod zapastia 16,5 cm a viac znamena to, ze mas mohutne vyvinutu kostru a Tvoje idealny BMI by mal byt okolo 25, cize v tom pripade by bola Tvoja sucasna vaha idealna. Pokial mas utlu kostru (obvod zapestia pod 15,8 cm), tak by Tvoj idealny BMI mal byt okolo 18 az 19, cize by si potrebovala dat dole tak 15kg. Viac na, v sekcii o zapasti https://www.spotebi.com/fitness-tips/ideal-weig...

0silvia0
19. jún 2020

@akirlu to je veľmi zaujímavá vec s tým zápästím, to som ešte nepočula, ale hneď som si bola odmerať zápästie😂

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
19. jún 2020

@alazala mne to z jej strany pride, ze svokru tu pouziva ako alibi... nejde o svokru, ale o nu a ze sa snazi aj tu sa presvedcit, ze tucna nie je. Po prve nevidime ako vyzera, takze tazko cokolvek vlastne riesit, po druhe si aj tak sama musi zhodnotit, ci sa napr. paci sama sebe na fotkach teraz alebo nie. Mozno jej chyba sebakritika

nyusika
19. jún 2020

@akirlu ty brdo, ja mám obvod zápästia 14,4 cm, podľa BMI (20,8) mám vysokú nadváhu 😁😁
Bez ohľadu na obvod zápästia mi tam vypisuje, že som na hranici podvahy.
V skutočnosti vidím/cítim, že pár kíl by sa mi ešte zišlo zhodiť, určite by som sa cítila komfortnejšie.

stulrajterova
19. jún 2020

@elementissa ufff...ked som mala 55 kg a 170 cm..
bola som ako trlo...aj bez kardia....radsej spokojna...aj so 68 kg....a chlapi maju radsej oblejsie tvary ..ako anorekticky...ci ultra kardio....taka je tiez realita....a svokra je maximalne nevychovana a netaktna

larovnik
19. jún 2020

Ja mám 167 a vážim 40 a mám 20 rokov a jedno dieťa

cacianka
20. jún 2020

@alazala 👍

komir63
20. jún 2020

172 cm a 55 kg? Podvýživa.

iinuska
20. jún 2020

Svokra nech sa stará o seba.

akirlu
20. jún 2020

@nyusika tie obvody zapastia platia pre zeny, co maju vysku nad 165cm. Pokial si nizsia, tak su tie hranice posunute kusok nadol.

nyusika
20. jún 2020

@akirlu 174 cm, smola 😁😁😁

0silvia0
20. jún 2020

@nyusika no ja mam obvod zapastia 14 cm a vysku 166 cm, na mna to celkom sedi...

nyusika
20. jún 2020

@0silvia0 ja som sa cítila najlepšie pri cca 52 kg, v zime som mala 46 rokov, 52 kíl už nie je ok, ale tých 57 bude úplne parádnych.

P.S. krivky v horných partiách vždy budem mať 😁😁 biokozy košík G

0silvia0
20. jún 2020

@nyusika som tvoja rovesnicka a pocas korony som pribrala a neviem to dat dole🙈 mam momentalne 58 kg a na moju tenku postavu bez hornych partii je to privela. Na moju kostru je idealnych 53 kg, vtedy som sa citila fajn.

nyusika
20. jún 2020

@0silvia0 ja by som pri 53 kg už potrebovala litre výplne kyselinou hyalurónovou 😁😁😁

derdia
20. jún 2020

Pozri tvoje BMI je 25 aj nieco....takze ano prekrocila si hranicu lebo mas nad 24....do 24 by si bola v norme...mozno je to o dve kg menej, mozno o tri,mozno o 5...ja mam 170 cm a 63 kg...este stale mam rezervu a mohla by som mat tusim az 70 a stale by som bola ok...(vraj)ja si myslim,ze ma je tak akurat...muzovi sa pacim ,a ine ma nezaujima...takze ak sa tvoj muz k tebe ma a si pre neho pritazliva tak ok...ale ak sa ti to nezda 3 kg by nemal byt problem zhodit...ano 5 kg..staci jest polovicu z toho co jes....ale je to na tebe...havne nech si ty apokojna...ale aj tvoj manzel!

0silvia0
20. jún 2020

@nyusika no pri tvojej vyske urcite😁

lussyl5
20. jún 2020

Nečítala som všetky komentáre,jedna vec je že podľa BMI to je nejaká mierna na nadváha,ale zase žiadne katastrofa, záleží aj stavby tela kostí a tak,ty sama vieš najlepšie podľa seba či sa cítiš v pohode a fit alebo či sa cítiš ťažká a nemotorná.Druhá vec je že tvoja svokra je sprostá krava,kebyže máš nad 100 kíl a nezmestíš sa cez dvere tak aj by som chápala že sa ozve ale ozývať sa na miernu nadváhu je drzosť.Je to vec tvoja a tvojho manžela prípadne,tu vôbec nejde o to či potrebuješ chudnúť alebo nie,ale o to že svokra potrebuje silou mocou hľadať na tebe chyby a ponižovať ťa.Na rovinu jej povedz že to je tvoja vec a že si neželáš aby sa do toho miešala.Keby bola normálna tak sa teší že má vnúča a že ste všetci zdraví 😠

ghelena
21. jún 2020

No baby, ja len tak pre istotu, ze ked pride menopauza a tie kila uz silou vole proste velmi tazko date dolu, to budete fakt hladovat a striehnut si kazde susto a kilecko? Ja som mala na vysku 178cm 58 kg a to som bola kost a koza. A mala som aj takmer 120 kg a kaslem to. Stale som to ja! Proste beriem za hrst liekov denne a som rada, ze zijem! A to je dolezite! Nie nejake to kilo ci 5 navyse! Vela zdravia, stastia a lasky vam zelam!

nyusika
21. jún 2020

@ghelena ja som v prechode a áno - dávam si sakra pozor.

martinuccia
18. apr 2024

Ahoj,ak si ty spokojná a zdravá, tak to povedz svokre,keď najbližšie nahodí,že by si mala schudnúť. Keď ti to povedal manžel,tak by to bolo iné.Hlavne by si mala byt spokojná ty a on,svokra nech sa stará o svoju postavu.

cukroska
25. jún 2024

Všetko záleží od postavy. Poznám veľa ľudí co majú aj málo kíl a prídu mi pri tele alebo naopak. Svokra tá má najmenej co hovoriť . Ak spokojná tu to je hlavné. A kti povedal,že všetky musia byť akl modelky. Mne da vždy páčili viac ženy čo majú ako sa povie aj cici aj rici.