icon

Mám 175 cm a vážim 79 kg. Podľa svokry som tučná

11. jún 2020

Zdravim vopred sa ospravedlnujem ze zakladam tuto diskusiu lebo viem ze je tu takych asi milion ale ide mi o vas nazor ci podla vas je clovek ktory meria 175 cm a vazi 79 kg tucny..lebo podla mojej svokry ano a uz by som mala zo sebou nieco robit ( som 10 mesiacov po porode) ze by som mala aspon takych 8 kil zhodit..uz mi vytipovala aj programy na cvicenie kde by som sa podla nej mala prihlasit u nas v meste...ale to ze jej dcera vazi o 5 kil viac ako ja a ma o 10 cm menej to jej neprekaza..lebo ona ma vraj z akychsi liekov..( nie z toho ze zje celu bonboneriu na posedenie a iny napoj ako colu alebo radler ju piť neuvidite)..proste nemam slov uz

cacianka
12. jún 2020

@taga 👏

h_petra
12. jún 2020

@elementissa ak mas 172 cm a 55 kg a riesis speciky, tak niekde asi bude problem.

h_petra
12. jún 2020

Neviem co sa tu riesi. Mam 167 cm, 69 kg, nosim velkost 38-40 a fakt mam od tucnej na kilometre daleko.
Ale podla niektorych komentarov by som asi kanalmi mala chodit a neukazovat sa vonku.

bettymacd
12. jún 2020

@eva112014 no chodím dosť po kupkách a veru aspoň 75% žien teda podľa toho čo uvadzas OKAMŽITE kupujte moslimské plavky lebo inak KONIEC SVETA😂😂
Ešte raz a po-ma-ly
Ja práveže uvádzam to že je chyba myslieť si - ak má žena Max 59kg len vtedy je štíhla, ešte raz ide o rozloženie postavy a veru aj ženy čo majú 72-79kg vyzerajú chudo
Prosto na takej výške 175cm sa to inak rozloží
Takže podľa mňa autorka ROZHODNE nie je tučná je však na takej pomyselnej hranici kedy to ešte ja beriem ako priemer ak by mala už pri tej výške 85+ vtedy by bola....

basullinka
12. jún 2020

Ženy sorry, ale úplne ste túto diskusiu zaviedli iným smerom. Pretože tu ide o správanie svokry, nie o presnú váhu a výšku. Autorka musí sama vedieť, ako sa cíti vo svojom tele. Či jej kilá vadia alebo nie. No svokra, do nej nemá čo hustiť. Ak sa autorka rozhodne schudnúť, tak kvoli sebe, nie svokre. Vy ste to tu premenili na to, že sa porovnávate, ktorá je ako chudá, polotučná, tučná. Ja sa ani nečudujem, že tolko žien má psychické problemy kvoli svojej váhe, keď z každého media na nas skáče "ideal krasy" . A namiesto toho, aby boli súdržne, vyjadrovali sa síce pravdivo no s citom a rešpektom, si ešte nakladame.
A pre autorku - kašli na názor svokry, ona nech sa stará o svoje telo, svoj výzor. Keď ty budeš chcieť schudnút, rob to pre seba, pre svoju spokojnosť a zdravie.

0silvia0
12. jún 2020

@basullinka no praveze na zaklade popisu postav chcu niektore vysvetlit tym radikalnejsim, ze viac kilov neznamena automaticky obezitu. Mnohym zenam par kilov navyse celkom svedci, ak je telo pevne.

cacianka
12. jún 2020

Čo má čo tvoja svokra riesit tvoju váhu ?! Bez tvojho vyziadania fakt nevhodne rady a buzeracia.
Ked nepomohlo kludne tak si na nete vyhladaj skraslovacie kliniky, vytlac zo 20 a hod so svokrou reč. Svokra zlata robte so sebou niečo, viečka padajú, na čele hlboku vrasku, na lícach skvrny, pery stratene, nos krivy, uška zmensit - vekom rastu, mate ryhu pod nosom.starecke skvrny na rukach.ovisa koža pod pažami.lifting sa skryje pri vlasoch.aj na vlasy som vas objednala, vyzeraju hrozne....no a tie nechty - pozrite sama ichtyoza.
Chcem vam dobreeeeee
A ked zacne streckovat tak jej s medom na ustach povedz nech riesi svoju dceru ktora vyziera sladkosti a pije sladke zbrndy

nyusika
12. jún 2020

@basullinka suhlasim.

hoci nevieme, ako to naiozaj je.
je milym zvykom okamzite odsudit svokru/mamu/kohokolvek, hoci pozname len jednostranny pohlad.
v skutocnosti moze byt autorka iba vztahovacna a na tuto temu citliva.
svokra jej chcela pomoct - postrazit dieta, aby si mohla zacvicit, mozn jej to uz dlhsiu dobu taktne naznacovala...a ano, mozno jej to hulvatsky splechla do tvare.
nevieme.

v kazdom pripade, debata zmysel ma, mozno sa autorka nakopne a spravi nieco pre zdravie a lepsi pocit.

lebo nech sa to niekomu paci alebo nie, ma nadvahu a nie malu.

natalala
12. jún 2020

@eva112014 jasne s tym suhlasim ale neda sa velmi aplikovat na ludi co realne cvicia. Ale ked chce bezny clovek ktory sa obcas hybe chce zistit tak ano je to orientacne napomocne

leskovael
12. jún 2020

@basullinka to áno, ale pôvodný príspevok mal nadpis "Som tučná?" potom ho admini zase prepisali, takže ak niekto napísal narovinu si tučná, vyzera to teraz ako urážka... Autorka udala výšku/vahu a chcela vedieť či je to vela alebo málo - Či je tučná, ako to ona sama napísala v nadpise.. Preto sú odpovede že je to buď veľa alebo že je to ok,každá napísala už to, čo si myslí, pre niektorú je to fakt veľa, pre inú je to normálna váha. Také sú aj odpovede, len niektoré tie, pre ktoré je to v norme, začali "útočiť" na tie, ktoré napísali že to je veľa...

lenadka
12. jún 2020

Je to viac ako by malo byť bežne, ale ty si 10 mesiacov po pôrode takže čo ako? V pohode. Postupne to dáš dolu. Meriam ako ty a vážim teraz 63kg a nie som spokojná, nie som tučná, iba brucho mám 😅 ale to je tým že som prestala teraz ako fitka zavreli cvičiť. Po každom pôrode som bola cca rok s váhou hore, no postupne sa to vrátilo späť. V tehotenstvach som pribrala vždy cca 15 kg +- 3kg. Koľko si vážila pôvodne?

eva112014
12. jún 2020

@natalala Ja som nikdy neriešila u seba kg. Mne stačilo zrkadlo. 😂 A vždy som závidela tým ženám, ktoré si mohli dovoliť pribrať a nebolo tak vidno. Ja keď som pribrala, mne sa to uložilo na mojom tele riadne hlúpo. Na stehná. A to som vždy aj 1 kilo si všimla na sebe. A potom Goodbye sukňa nad kolená. Čiže u mňa cvičenie jednoznačne.
Tabuľku som dala autorke preto, že -3 kg a podľa tabuľky je už v "norme".

luccija
12. jún 2020

Máš trocha viac kg , ale nemyslím si, že si tučná.Ja mám 72 kg a je to fajn.Ved vidíš, že 75 kg a 75 kg vyzerá na dvoch ženách úplne rozdielne

tinulka174
12. jún 2020

Ja mám výšku 175cm, važila som 80kg - necítila som sa veľmi dobre, začala som cvičiť, lepšie sa stravovať a schudla som na 62kg - ja sa cítim oveľa lepšie ( teraz počúvam skôr názor ,že som veľmi chudá ).
Nepočúvaj názory iných, keď sa takto cítiš dobre, tak je to ok.
Raz budeš podľa niekoho tučná - treba schudnúť , potom veľmi chudá.

zuzana76
12. jún 2020

@arivederda rozdiel by mal byt tusim minus 110

zuzkaz91
12. jún 2020

@jablkovastrudla ten tuk tam sa volá madlá lásky.

simca06022011
12. jún 2020

Ved posli svokru niekam, nech si riesi seba a mas pokoj.. jej programy na cvicenie by som jej oplieskala o hlavu a nasla jej psychiatra. Nie kvoli tomu, ze na postavu treba kaslat, ale preto, ze aj keby mala pravdu, ju do toho nic nie je! Ja som mala 170 a 72kg a bola som uplne ze chuda oproti terajsiemu stavu :D doslova som hrkala kostami. 80kg som bola iba kus zeny... Susedu mam krasnu babu 175+cm a okolo 80kg, ak nie aj trochu viac ma a fakt je to kost.. proste su zeny, co nie su stavane na 50kg a enviem si to ani predstavit na nich a su take co aj ked maju dajme tomu iba 60kg vyzeraju ako buchticky. Napr. moja sestra, je po mame taka stavba, mala kostricka... teraz ma 45kg a vyzera fajn, 50kg vyzerala super.. ked mala 60kg tak bola proste tucko. Neviem ako je to zariadene, ale kazdy sa ma pozriet do zrkadla a zhodnotit 🙂 a ostatnych do toho nic, max. pozu okomentovat najblizsi.. ked mi chlap povie ze mam velku rit, prezijem to, ostane sice bez vecere ale beriem to... ale ak by mi davala prednasku svokra alebo niekto cudzi (bola tu debata o tom, ako si ludia dovoluju kritizovat postavy inych) tak by ma to vobec nezaujimalo a dala by som im to najavo🙂

natalala
12. jún 2020

@eva112014 mne vzdy najskor nejako napuchne tvar 😂 ale mas pravdu kila nie su uplne smerodajne, treba sledovat tvar postavy a tak 🙂 tu mam napriklad 75kg a nejake drobne na 172cm co je podla bmi tiez nadvaha 🤷🏼‍♀️ Takto som sa citila idealne mala som aj cici aj rici ale nikde mi nic neprevysalo ani neodstavala :D Teraz som 4 mesiace po porode a mam o5 kil viac ale pocitovo a vyzorovo to vyzera ako minimalne 10 navyse 😭

basullinka
12. jún 2020

@nyusika suhlásim ale je každeho vlastnym rozhodnutím, či bude alebo nebude chudnút - je to jeho zodpovednosť za svoje zdravie, jeho rozhodnutie, jeho telo. Ludia majú tendencie sa často vyjadrovať k postave, pričom toho človeka nemusí absolútne zaujimať názor druhého, aj keď to mysli dobre. Avšak stále treba dávať pozor na slová, pretože ani nevieš ako a aj dobre mienená poznámka, môže spôsobiť nemalé psychické problémy u človeka, ak nie je vyrovnaný so svojou váhou. Ja si stále stojim za svojim, že ak človek chce chudnúť, má to byť pre seba, nie pre svokru, manžela, psa, koňa.

basullinka
12. jún 2020

@leskovael mám pocit, že sa stalo národnym športom adminiek menenie nadpisov, ktoré absolútne nekorešpondujú s obsahom :D vid z témy čo vás štve na Vašich manželoch spravili "Čo vás štve na vašich drobcoch" :D

jablkovastrudla
12. jún 2020

@kristiii dakujem mne toto ale naozaj zostalo po porode. Nikdy som to nemala ale viem ze sa na to da cvicit 🤷‍♀️ a dakujem za pochvalu, tym ze som vysoka sa tie kila spravne rozlozia 🙂

nyusika
12. jún 2020

@basullinka mozno niektoru stvalo, ze manzel mal drobca, ved vy viete co 😀 😀
tak to spojili

dagmara17
12. jún 2020

Nechápem prečo by si sa mala trápiť tým, čo tvoja svokra povie. Je to jej subjektívny názor nič viacej, nech sa každý stará o seba a bude o všetkých postarané, tak sa to hovorí nie? Nemyslím si vôbec že by si podľa výšky a váhy mala byť tučná.

jessicai
12. jún 2020

@moonlight1210 výborná odpoveď.. Páči sa mi ako si poradila vyriešiť problém so svokrou. Ženy majú veru málo času pre seba na relax treba to využiť čo svokra ponúka. 🙂

veltraud
12. jún 2020

ja mam presne tak isto. a nemam deti 🙂 ako citim, ze by sa aj zislo dat dole 🙂 pred troma mesiacmi som chodila po predoperacnych vysetreniach, pytali sa na vahu, ja ze 80 a traja doktori to spochybnili, ze nemozete mat 80 kg 🙂 necitim sa nejako tucno, ale citim, ze to nie je, co to byvalo 🙂 pribrala som dost, ked som prestala fajcit :/

mischelin89
12. jún 2020

Necitala som vsetko, ale myslim, ze vela zavisi od celkovej postavy aj obliekania. Mam 176 a prikladam fotky z cias ked som mala 79 kg (teraz ma caka druhy porod a ta vaha je z cias mytov a legiend), kazdopadne pri tej vahe som sa citila dobre a podla mna a okolia som vyzerala dobre. Mozete mat iny nazor, mne to nevadi 🙂 v obdobi, ked som mala 67 kg, mi ludia hovorili, ze vyzeram hrozne - prepadnuta tvar a vychrtla vrchna cast tela a zadok a boky ostali (schudla som strava a cvicenie). Skratka ja som nastavena tak, ze moja vyska minus sto je moja ideal vaha a nemam zaujem mat menej. Autorka, ty ale asi so sebou spokojna nie si, ked ta tak vyhodi z konceptu svokra a jej nazor. Skor by som riesila to. Svokra ti zrkadli, ze nie si so sebou v pohode.

mischelin89
12. jún 2020
danielahamar
12. jún 2020

Mne iba raz svokor povedal niečo na váhu a co mam na tanieri a vtedy som mu prvý a posledný krát povedala, nech sa pozrie na seba, odvtedy mam pokoj, ale keď som schudla od vtedy cca 12kg nepovedal, že ako dobre vyzerám, takže tak

danielahamar
12. jún 2020

@natalala vôbec na 75 nevyzeras

lubiss
12. jún 2020

otazka je aku vahu si mala pred porodom...bud rada ze ta hecuje svokra a nie ze ti to zacne vycitat manzel casom moze dojst aj k tomu..ja mam 173 a 59kg a mam uplne normalnu postavu aj prdel aj vsetko nosim S-M cize ziadna kostra...neviem si predstavit keby mam 80 citila by som sa ako mamut