icon

Mám 18 a chcem dieťa

mariabrl
6. aug 2016

Možno si hovoríte, že som sa zbláznila, no ja naozaj túžim po dieťati. Zrejme som poznačená svojim detstvom. Rodičia sa rozviedli ked som mala 3 roky, mam iba jednu nevlastnú starsiu sestru. Veľmi som túžila po malom súrodencovi, no moji rodičia už viac deti nemali. Sestra ma malého syna. Ja to bábätko milujem najviac na svete. Viem, aké je namáhavé mat dieťa. Ja som schopná všetko podstúpiť. Závidím Vám, ktoré máte deti. Ked idem po meste a vidím mamičku s deťmi tak sa Idem rozplakať, že deti nemam.S priateľom som 3 roky. O mojej túžbe vie. Deti chce, no nie hneď po strednej. Čo je to so mnou? Je to normálne, alebo sa mam dať liecit.

charlie1980
6. aug 2016

@stvura Bohu vdaka za to, ze budem mat 2 synov. Radsej budem Svokra mrcha na MK akoby sa malo povazovat u mojich potencionalnych dcer za vlastne uplne normalne, plodit bezducho, bez planu, bez zabezpecenia a dcera by v 19prisla s bruchom ku mne domov😜

mysga
6. aug 2016

@luzzia a zavolajú rodičom, že chcú isť večer na kofolu, nech im pošlú peniaze :D

jajka257
6. aug 2016

@charlie1980 😃😃😃😃

mysga
6. aug 2016

Ja neviem, možno som šialená, alebo čo, ale podla mňa je vyslovene proti prírode, ak rodičia neučia svoje deti prežiť. Samostatne prežiť. V prírode môžte vidieť aj homosexuálne zvieratá, ale nemôžte vidieť rodičov, čo majú na starosti svoje potomstvo až kým neskapú. Asi som v tejto téme skončila. :D

mima4
6. aug 2016

@charlie1980 čakáš dvojičky? gratuloujem 🙂

luzzia
6. aug 2016

@mysga akoze v pohode, ja som si tiez v tom veku myslela, ze uprimne lubim.. a kadeco ine :D druha vec je, co si myslim teraz.. a tretia.. alebo skor prva vec - kebyze ja poviem nasim, ze idem s frajerom byvat na strednej, taku by mi prij..ehm 🙂

jajka257
6. aug 2016

@luzzia mna by mama asi zabila...😃😃😃😃 a na sude by povedala, ze to bolo v afekte a v sebaobrane😃😃😃😃😃 ale ja by som to nespravila....

tilly
Autor odpoveď zmazal
mysga
6. aug 2016

@luzzia veď ja som v tom veku aj úprimne ľúbila, nie je to tak dávno. Ale tu zakladatelka za nič nemôže, jasné,že rozmýšla nad deťmi, veď v podstate nemá čo dosiahnuť. Zrejme ju nebaví žúrovať alebo čo, tak čo má robiť? My sme sa tiež rozhodli pre dieťa skôr, ako sme pôvodne chceli. Prečo? Lebo zrazu bola vyriešená finančná aj bytová otázka a už sme len chodili do roboty a chcelo to nejaký posun. Ak má ona už teraz všetko na podnose, tak isto to dieťa bude mať čoskoro. A ak niečo okolia, ktoré ju prakticky ťahá životom, zlyhá, tak bude úplne neschopná prežiť v tomto svete. Ale za to ona nemôže. Za to môže výchova. :/

mima4
6. aug 2016

@tilly
suhlasim a je to super, ze u ich to tak dopadlo 🙂
ale uprimne, je to skor veeelmi vynimocne.
a druha vec - ked aspon ja citam tuto celu diskusiu a nazory zakladatelky temy, podla mna ona je velmi ale velmi nezrela este pre take rozhodnutie, hlavne tie jej dievcenske nazory. dieta nie je predsa civava...

charlie1980
6. aug 2016

@mima4 Nie 😄 Druheho chalana 😄

tilly
Autor odpoveď zmazal
svetluska82
6. aug 2016

@mima4 Inak mlady chce este pockat, takze zbytocne riesime...Ak by ho aj ona dokopala k tomu dietatu pravdepodobne by jej to vycital a dlho by ten vztah nevydrzal.Ak uz chcu dieta v takom mladom veku, tak mali by to chciet OBAJA

mima4
6. aug 2016

@tilly urcite nechcem nikoho zavrhovat, ale ak by pockali 4 roky, dieta by cakala v 22, to je stale velmi mlada mamicka...

charlie1980
6. aug 2016

@tilly Urcite vsetko ma svoje pre a proti. No su veci proste primarne a ak si zoberiem na zodpovednost deti, tak primarne zakladom je poskytnut mu byvanie (nie u svokry, najidealnejsie vlastne a nie podnajom), vystudovat a zamestnat sa. Toto je zaklad. Vsetko ostatne moze byt diskutabilne. Nikto ti nenapise, ze je rada, ze si nedokoncila skolu, alebo nemohla vziat hypoteku, nepracovala. Lebo to by urcite klamala, vsakze.

vejula
6. aug 2016

@mariabrl Ahoj, tvoja tužba mať dieťa nieje vôbec nejaka patologicka či divná. Ono z biologickeho hladiska maš totiž na dieťa idealny vek. V minulosti si ludia v tvojom veku bežne zakladali rodiny... ano väčšinou vždy pomahala cela rodina - so stavbou domu aj finančne..Neviem, žilo sa tak akosi menej individualisticky. V dnešnej dobe je to ako je, ved vidiš odpovede, jasne reflektuju ako je spoločnosť nastavená.
Ja poznam mamičky, ktoré otehotneli po maturite, lebo nechceli isť na VŠ a su spolu s mužom a detmi dodnes. To ti samozrejme nikto nezaruči, ako dopadnete možno dobre, možno nie.... Inak aj tu na koni je tušim nejaká skupina mamičky čo otehotneli v nástich - tak možno skus tam, realne sa popýtaj, ako to všetko zvládali, či by s dnešnými skusenostami radšej nepočkali. Myslím, že ich skusenosti ti môžu byť napomocnejšie ako tieto konšpiracie čo tu dostávaš. JA ti neradím nijako, niesom v tvojej koži o tvojom živote neviem zhola nič, tak isto ako žiadna prispievatelka tu.
Jednoznačne by však o dieťatku mal byť presvedčený aj tvoj priatel.

tilly
Autor odpoveď zmazal
charlie1980
6. aug 2016

@tilly A prave preto je idealne robit si ju zamlada, bezdetna...

mariabrl
autor
6. aug 2016

@vejula veľmi pekne ti dakujem. Asi najrozumnejšie odpoved

lubkavargova1
6. aug 2016

no ako to tak citam...no, su ludia co potrebuju padnut na hubu, aby pochopili ako funguje zivot. ja naozaj neprajem nikomu nic zle..naozaj...ale toto nedopadne dobre...velmi zle to dopadne...
By ma zaujimalo co by bolo keby rodicia zakrtli kohutik peniazkov...
Toto je take klasicke, hrajeme sa na dospelakov, ale prd vieme o zivote. Ved zijeme si v zibicke alebo v dvoch izbickach..alebo v byte kde rodicia su utiahnuty v spalni...aj ked hlboko pochybujem ze jej dovoli "gazdovatô svokruska.
To je take, mame 18 tak si robime co chceme, uz nam rozkazovat nemozte...no mne keby toto povedal syn alebo dcera...OK, zi si svoj zivot, ale nie pod mojou strechou, nie za moje prachy. Tam su dvere a postav sa na vlastne nohy...mam pocit, ze vela vela mladych by sklopilo usi 😒

stvura
Odpoveď bola odstránená
mrkvicka060
6. aug 2016

@mariabrl urobte si dieta kludne, ak to chcete obaja. Len ja mam z toho skor pocit, ze ste spolu dlho a nejde ti ani tak o dieta ako o zmenu vo vztahu. Alebo mozno aj nie, ale velmi vela bab v tvojom veku a s dlhsim vztahom ma tuzbu po dietati. Ale podla mna to nie je taka ta prava tuzba po DIETATI. Teraz je to take detske chcem dieta, levo je to zlate mile... to je aj ateniatko alebo maciatko. Naozaj si myslim, ze ta to prejde ak ho teraz mat nebudete. A ak budete, tak psychicky to mozes velmi zle zvladat, ked ostatne baby v tvojom veku bude cestovat a pod. A ozaj, ked mate tolko penazi, preco necestujete s drahym? Hore dole poznavat svet. Potom s babom to uz nebude take lahke. Aby si tu potom nepisala, ze mas tuzbu cestovat ale neda sa a chcela by si byt zase na chvilku ,,slobodna" a neobmedzena dietatkom..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
jeennyv
6. aug 2016

@mariabrl priatel ma pravdu a rozmysla realisticky narozdiel od teba, mas 18 predpokladam, ze stale chodis na strednu, co sa tyka zamestnania, mala si len brigady, ak nejake boli...cize financne zazemie asi bohvieake nebude, byt takisto nie, hovorim cisto o tebe, nie o tvojej zavislosti na rodicoch, ze mas, kde byvat a co jest atd...ak ratas s tym, ze s dietatom ti doma pomozu po kazdej stranke, tak to potom moze mat dieta kazdy, plus ale dieta to je dozivotny zavazok...ano vekovo vi vhodna pre tehotenstvo atd, ale to bolo pred x rokmi, ked ludia sa vzali, dostali byt a chlieb stal 2 koruny...dokoncite si s priatelom vzdelanie, nieco popracujte, porieste byvanie a mozete mat aj dieta

s priatelom ste spolu relativne dlhsie, mozno padol stereotyp, ale to neznamena, ze dieta je na to zaplata a v dnesnej dobe ja nepoznam mladeho 18 chlapca, co by sa chcel starat o dieta...cize kludne sa moze zlaknut a necitit sa na to...asi vie preco hovori, ze dieta chce potom....

sue
6. aug 2016

@tilly áno, ale Ver neplánovala deculo "tak skoro" , tuto kočka áno...

Btw myslím, že si "trochu" vymýšľa, minimálne prikrášľuje...

1.rodičia sa rozviedli , odkladali jej však peniaze - toľko, aby mohla spokojne a bez práce vychovávať dieťa
2.rodičia nechali jej a sestre dom, v ktorom nik nebýva, ale ona (stredoškoláčka) a jej priateľ (stredoškolák s brigádou) platia nutné energie
3.ona (18r.žubrienja) žije v byte rodičov priateľa a varí a perie mu 😲
4.opatruje svojho nevlastného synovca (popri dennej strednej škole, brigáde, kde zarobí dosť, aby si aj odkladala...a vedení domácnosti...)
5.chcú odísť z bytu rodičov, kde bývajú len oni sami do podnájmu (načo?)
6.nepotrebuje prácu ani vš, možno časom externe po matersnej....
7.priateľ svadbu chce, ona nie...ale chce pre deti kompletnú rodinu...wtf???

Och dievčatko moje 😔 prezraď, po materských budeš mať cca 26rokov...čo akože chceš robiť najbližších 40 rokov? Predavačku v kauflande? Upratovačku? Myslíš, že sa na trhu práce pobijú o stredoškoláčku bez praxe s dvomi malými deťmi???
Mojko, aj ak by tvoj priateľ naozaj chcel mať len jednu ženuza život, Boh by vám požehnal zdravím pre vás i detváky, zavarila by si sebe i priateľovi...

Vyčkaj...nájdi si po matúre prácu, vydaj sa, vybudujte domov...a tehotnej 😉 skôr nie...

oli18
6. aug 2016

Ak nás tu všetkých presviedčaš, že strechu nad hlavou máte a priateľ bude mať po strednej škole kde pracovať, dokonca že ste finančne zabezpečení, hoci u študentov SŠ vážne pochybujem, tak prečo tvoja otázka? Podľa toho, čo píšeš, ste obaja po všetkých stránkach pripravení na dieťa, tak hor sa do toho. Zbytočne si otvorila tému, už si rozhodnutá. Potom napíš o 5 rokov, ako sa ti darí 🙂

jenny257
6. aug 2016

@mariabrl z vlastnej skúsenosti ti vravím počkaj s tým ...moj priatel sice pracu mal , horsie to bolo z bytom .....ale vyriesili sme i to ....este mas casu dost

glorikarebeka
6. aug 2016

@mariabrl ked chces dieta ok,ale musi to chciet aj tvoj priatel ked ho k tomu dokopes tak aby ti neskor nesplechol do oci MAS CO SI CHCELA.Mne osobne by vadilo keby som bola odkazana na partnera,na svokrovcov,na rodicov.Ale je to na tebe nebudes prva ani posledna 18 co ma dieta.A este sa chcem spytat co hovoria na to jeho rodicia,ze keby prislo dieta lebo aj oni by mali pravo vediet co sa vo vasich hlavach rodi.
@sardinka335 ja v tych rokoch som nevedela na co to mam 😀 ach jooooj 😕

betulinka1
6. aug 2016

@mariabrl odkiaľ si. Ak chceš dieťa kludne mi môžeš prísť pomáhať s mojím malym 😃 ale teraz vážne... mať tak skoro dieťa môže byť úžasné. Rodila som v 34 rokoch prvé dieťa a teda po mojich skúsenostiach, tvrdím, že som mala rodit počas vysokej školy. Ak partner chce počkať, rešpektuj jeho názor. Skús ísť na výšku, prípadne so zameraním na detičky, zamestnaj sa v jasliach a trošku si pocestujte svet, spoznajte inú kultúru. Mozes potom svojim detičkám ukázať aj iný svet a ver mi, budú tí vďačne. Sama uvidis, čo ti život prinesie. Komentare, že ostanes sama a neviem čo...to neries..koľko je rozvedených a išli podľa plánu. Výška, svadba, deti a aj tak ich opustil, takze to nie je o tom. Skor sa zamysli, čo chceš aby si tvojmu dieťaťu ponúkla, nemyslím tým peniaze.

stvura
Odpoveď bola odstránená