Mám 21 rokov a cítim sa opustená
Ahojte.Asi sa potrebujem trošku vyrozprávať.Mam 21 rokov a som na pokraji zrútenia.Čo mi chýba,je hlavne laska.Nikdy ma nikto nelubil,nemala som vzťah.Doteraz ma to nejak netrapilo ale posledné dni sa stoho idem zrútiť.Mam záchvaty plaču a často myslím na smrť.Nechapem ako z ničoho nič taká zmena prišla,doteraz som mavala normálne,dobre nalady.Ako to všetko zmeniť?:( Kamaratku mám len jednu,stou sa stretavam málokedy skôr je to len taká známa už. Hlavne ta láska ma trapi..
@evita_g neviem ja zatiaľ nesnivam o manželovi ani o deťoch,skôr ma trapi že som nikdy nemala taký spriaznenu dušu nikto ma nelubil
Jasné, že ani ja v tom veku som nerozmýšľala nad založením rodiny. Presne ako ty. Túžila som po láske... "Toľko mužov túži po láske! Tak prečo žiadny po tej mojej?" 😉 Mala som pocit, že všetci okolo ju zažívajú, iba ja nie. Ale všetko má svoj čas. A "láska je to, čo nenájdeme, ak hľadáme". Prestaň sa na to tak upínať. Normálne si ži svoj mladý život a nechaj to voľne plynúť. Raz to príde.
lubena si, tvojou rodinou, rodičmi, starymi rodičmi. Viem tiez, ze si myslela iný druh lásky. No človek je zvláštny tvor, niekedy to co ma považuje za samozrejmosť alebo menejcennosť. Predstav si aký by boli tvoji rodičia smutní, keby ta nemali. Lubena si určite. Len otvor oci a lásku príjmi. Povedz si, ze vsetko je tak, ako ma byt. @evita_g ti napísala krásne odpovede. Ja viem, ze túžiš po láske muža. Verím, ze sa jej dočkas. Čas si zatial výplň nie im pekným, venuj sa sebe, svojim snom a tuzbam a tým, ktorý ta uz teraz milujú.
@evita_g neviem roky som tomu nechavala volny priebeh a zatial nič... prestávam veriť
@eternity24 s rodičmi mam taky vlažny vzťah a do starými a rodičmi žiadny..proste žiadna spriaznená duša
A sebalasku mám dostatočnú si myslím,lebo samu seba milujem,rozmaznavam sa
Prepáč, ale píšeš, akoby si mala minimálne 40+... asi mi neuveríš a možno sa na to aj urazíš, ale si ešte dieťa... na tvojom mieste by som sa tešila, že všetko to pekné na mňa ešte len čaká
Tak to je super, ked mas zvládnutú sebakasku. Na vzťahu, sj s rodičmi treba pracovať. Prvotne signály by mali samozrejme vychádzať od rodičov, ale ked to tak nieke, skús byt iniciátorom ty. Navrhni spoločnú prechádzku. Uvar doma pre všetkých čaj a poklebette si spolu. Alebo oslov nejakú spolužiačku ci nechce ist s tebou do kina, na kavu. Vzťah treba budovať a ked nejde Mohammed k hore, moze ist hora k Mohamedovi. Vezmi iniciatívu do vlastných rúk, iniciuj stretnutie s niekym kto ti je sympaticky, zavolaj vašim. Verím, ze spriaznenú dušu nájdeš 😉
NIe jedna žena stretla prvého po 25 či aj neskôr a svet sa nezrútil,netlač na pílu,lebo zoberieš prvého hocakého,ktorý sa objaví v tvojom okolí.Všetko máš pred sebou,tak nestresuj ako 40tnička,ktorej ušíel biologický vlak.
Tiez som citila presne v tom veku velku samotu, opustenost a nepochopenie. Pripadalo mi ze vsetci naokolo maju bud frajerov, skvele kamosky, chapajucich rodicov, uzasne plany do buducna, len ja som nemala nic a nikoho.
Asi to bolo koli tomu ze som si uvedomovala ze uz nie som pojaseny teenager, ze uz si budujem buducnost (alebo nad nou aspon uvazujem), ze sa mi zacina zivot a v tom zivote som bola uplne sama a este aj moja buducnost mala vo vyhlade len samotu... Velmi som tuzila sa zmenit. Byt sebaistou a oblubenou ale akurat som mala pocit ze some npochopena. Velmi deprimujuce obdobie.
Ak ti to pomoze, veeelmi vela ludi sa takto citi cas od casu. Myslime si ze ti druhi maju skvely zivot, ale v skutocnosti nemaju. Kazdy ma nejake trapenie. Zivot je pes. Ale potom to prejde a bude zase na chvilu dobre.
Tiez je jednoucho moze ze mas zacinajucu depresiu... vobec nemusis mat na to dovod.
A tiez decembrova zima a tma sposobuju depresivne stavy u ludi a sviatky predo dvermi su velmi casty spustac zlych pocitov.
Skus zajst za psychologom. Ak uz myslis na smrt, uz to moze byt vazne.
no to mas take obdobie si myslim takto pred sviatkami, to prejde 🙂 si mladucka a lasku si najdes, len na to netreba tlacit 🙂 ale ak uz mas nejake fakt vaznejsie stavy z tohto vsetkeho, tak to sa treba porozpravat s odbornikom radsej.
v prvom rade sa potrebujes naucit dat lasku sama sebe..aky mas vztah sama k sebe? mas sa rada? aky si mala vztah s mamou/otcom?
Laska pride v pravy cas. Povedala by som, ze cim sa viac clovek snazi si niekoho aj nasilu najst, tym to prinasa len viac a viac sklamani
Ja som tak alergický na " to príde" ... :D Blbosť. Nič nepríde, keď nič robiť nebudeš. Ja som "opustený" celý čas a je mi to viac menej jedno, lebo ostatní mali a majú iné záujmy. Aj teraz, pracovne sa už trochu spamätali, z tych hlupych kecov, prehnaneho sebavedomia, machrovania, alkoholu a fajčenia... sice stale chodia chlastať a fajčia ale už len tak ako štandardní slováci... piatky a soboty... -_-
Ja tiež už neočakávam, že niekoho stretnem, pretože viem, že kohokoľvek by som stretol, tak už budem len nejaké číslo po dlhodobom nevydarenom vzťahu alebo niekoľkých xy krátkodobých vzťahov.
@bennn Presne si to pobedal. Autorka pise, ze ma iba jednu kamaratku. Bez spolocenskeho zivota si tazko niekoho najde.
Tak isto ako ty budes cislo pre niekoho, niekdo bude pre teba. Nemozes ocakat dusu nedotknutu, ked ty si pochodil chotar a ruze zberal. 😆
Nic necakaj a nebudes sklamany.😂
Ja som mala prveho frajera aj sex v 21,netreba sa nikam ponahlat a umarat smutkom.Zacni chodit viac medzi ludi,do fitka,na turistiku, chod na zoznamku a chalani sa tam o teba potrhaju.Len bud stale pozitivna a vesela,nikto nechce depresivnu trosku.Drzim palce💙

Tiež ma v tom veku umárala túžba po láske... Písala som básničky, snívala, možno si aj sem-tam porevala do vankúša, ale žeby som sa kvôli tomu rútila??? Neblázni, celý život máš pred sebou. Ak ti to nejako pomôže, ja som bola do 22 rokov "never been kissed" 😉 A zrazu bum! Mám manžela a 4 deti 😀