Mám 23 rokov a matka ma citovo vydiera

maria123a
4. dec 2021

Ahojte, mám 23 rokov dnes som sa odsťahovala so svojim 4 ročným synom s ktorým som bývala od narodenia u našich.. mama plakala a nadávala mi ako to nezvládnem ako jej chyba vnuk a podobne vyvoláva mi a vypisuje SMS že prečo som im to urobila a podobne.. place a nadáva mi .. mam to už aj tak dosť ťažké som slobodná mama a ex to tiež nemá v hlave poriadku a robí mi problémy :( veľmi má rania mamine slova a ako má citovo vydiera a zhadzuje ako to nezvládnem .. začínam mat depresie a miesto tesenia sa z nového bytu mám skôr depresie a ozaj sa bojím či to zvládnem chce sa mi plakať.. ale doma sa to už nedalo znášať brat má 26 s nadával mi vulgárne hádzal do mna jedlo a pľul pri hádke .. ten občas fetuje a húLi trávu . Mama je fajn ľúbim ju .. ale brat sa choval fakt hrozné je mi smutno

miadi
4. dec 2021

@maria123a ved to je super ze si sa prestahovala do svojho. Tvoj brat nie je uplne v poriadku a bude aj pre tvoje dieta lepsie snim nežit. Mama sa ukludni a bude k vam chodit na navstevu. Neber to tragicky vseyko bude lepsie takto .

tomikejt
4. dec 2021

@maria123a ju to časom prejde, neboj. Ak je inak v poriadku, je to len chvíľkové zrútenie z toho ze si odišla aj so synom a ona ostala sama. Povedz jej ze nieje sama, že ste ju nepustili ale už si sa potrebovala osamostatnit a ze budete chodiť na návštevy.

lindous
4. dec 2021

Ja ti gratulujem k tomu, že sa ti podarilo so synčekom osamostatniť sa, určite to nebolo ľahké a buď na seba hrdá ❤

Mama je asi zúfalá a svoje slová asi ani nemyslí vážne...zostala teraz s bratom doma sama alebo s nimi žije aj váš otec ? K nej sa brat správa ako ? Nebojí sa tam teraz bez teba ?

Ale musí si uvedomiť, že vychovávať dieťa v jednej domácnosti s feťákom a agresorom nie je v poriadku... a aj keby si nemala dieťa, nie je to proste vhodné prostredie na život .... ja osobne by som tomu dala trochu času, aby ste obe "vychladli" z emócií a pokúsila by som sa jej nejako pomôcť s bratom ...

majah212
4. dec 2021

Mama sa boji asi že ostane sama s tvojim bratom a nevie ro lepšie komunikovať len sa vyhrážať . Alebo je to ukážkový manipulátor (ťažko hádať takto cez net).
Tvoje dieťa a ty potrebujete byť v prostredí ktoré je zdravé pre vývoj a nepotrebuje byt dieťa svedkom toho ako sfetovaný brat nadáva a pod. Nezabudni že ty si teraz tiež mama a pre syna si stred vesmíru a mala by si ho chrániť ☀️ Keď si sa odhodlala na takýto krok tak si to mala už premyslene a vieš že to zvládneš, reči a SMS si nevšímaj, môžeš napísať mame že ju napr. Ľúbiš a to stačí. ✊drzim ti palce, nie nadarmo sa vraví že matky zvládnu všetko

jana_eyre_2
4. dec 2021

Super že si sa osamostatnila, vybrala si pre svoje dieťa lepšiu a kludnejsiu možnosť keď brat tak vystrája.. určite to zvládneš, mama sa s.tym časom zmieri.. nepochybuj o sebe, urobila si dobre..

lesana25
4. dec 2021

To dáš. Vydrž, hlavne sa nevracaj späť.

miadi
4. dec 2021

@lindous ona jej single mama nema ako pomoct s drogovo zavislim dospelym bratom. Jedine mama ho moze vykopnut na ulicu .. on by sa musel Sam chciet liecit aby sa z toho dostal. V tomto je autorka uplne bezmocna. A moze byt len rada ze zije samostatne uz aj tym pomaha mame hoci Ta to tak nevidi.

lindous
4. dec 2021

@miadi myslela som skôr, že keď sa na to bude autorka citítiť, tak pomôcť mame psychickou podporou, rozhovorom, dodaním odhodlania situáciu riešiť alebo aspoň pravidelnou "kontrolou" či je všetko v poriadku ...lebo je mi jasné, že on musí chcieť sám a to či s ním bude jej mama bývať alebo nie, je len v jej rukách

bikarbona
4. dec 2021

Tvoja mamka moze byt stastna, ze si sa bola schopna osamostatnit. 🙂 Brata treba kopnut do zadku, nech sa spamata a bude to fajn. Držím palce.

sissy27
4. dec 2021

@maria123a mama sa zrejme bojí zostať sama s bratom. V podstate sa jej nečudujem, ale tak hádam nečakala, že jeho správanie budeš znášať donekonečna. Dávno mala svojho milovaného synáčika vyhodiť von.
A ty si urobila dobre, že si sa osamostatnila, bez ohľadu na brata. Si dospelá, matka dieťaťa, nie je dôvod držať sa maminej sukne. Držím ti palce a zvládneš to, neexistuje dôvod prečo by si nemala. Si dobrý príklad pre všetky tie, ktoré tu dookola omieľajú, ako “sa nedá” odísť od alkoholika, despotu, kurevníka a kadejakých iných skvostov, ako tu denne čítame. Dá sa.

maria123a
autor
5. dec 2021

Dnes som tam bola ešte po veci a nadávala mi že má chytí pod krk a že mi zoberie malého

sissy27
5. dec 2021

@maria123a tak aspoň ti potvrdila, že si urobila dobre keď si sa osamostatnila. S tvojim bratom sú rovnako toxickí…
Dieťa ti nemá ako zobrať. Neexistuje súd, ktorý by zobral dieťa matke a dal ho do výchovy do rodiny, kde je násilie, drogy…

elizabet173
5. dec 2021

@maria123a gratulujem k bytu a osamostatneniu sa. Prečo by si to nemala zvládnuť, keď to zvládli tisíce žien pred tebou? Mame pohroz, že ak neprestane s citovým vydieraním, tak obmedzíš s ňou kontakty. A nech si veľmi dobre rozmyslí, čo bude rozprávať pred tvojím synom. Podľa toho ju budete navštevovať. A ešte sa jej spýtaj, či si myslí, že to, čo si prežívala, kým ste bývali u nej, je pre dieťa to najvhodnejšie.