icon

Mám 25 a nebaví ma žiť

28. máj 2022

Od rodiny som musela doslova utiecť, vládnu tam toxické vzťahy a nenávisť. Mam síce už pokoj a nie som svedkom hádok, ponižovania a týrania, ale som sama. Kamarátky zo strednej majú vzťahy a rodiny, vždy sa povysovali, lebo sa narodili do lepších rodín, tie, co za chrbtom ohovarili, som už odstrihla. V práci po VŠ intrigy, donášanie, zo strany niektorych snaha vyštvať ma. Žijem v podnájme v BA so spolubývajúcou ktorá nie je zlý človek, len je dosť zvedavá a napr celý deň má na svojej izbe otvorené dvere a počúva všetko, aj keď idem na záchod. Keď idem do spoločnej miestnosti, v momente pride za mnou a spusti monológ o veciach, ktoré ma nezaujímajú. Vôbec jej nevadí, že sa pritom hrám na telefóne alebo robím niečo iné. Moje sociálne zručnosti sú veľmi slabé, ľudí si držím od tela a nedôverujem im. Mužov ignorujem, lebo ma chcú len na sex, vyzerám celkom k svetu, ale je mi to k ničomu, priťahuje to len intrigy, zlobu žien a povrchnych mužov. Práca by ma bavila, keby mi ju ľudia, s ktorými pracujem, neznechucovali, po práci nie som unavená z prace, ale z ľudí, s ktorými tam musím tráviť čas. Nemám v živote žiadnu lásku, ani som ju nikdy nepoznala, žiadnu oporu, žiadne priateľstvo, žiaden zdravý vzťah. Ani neviem, prečo žijem, asi len tak zo zvyku. Ak by sa dalo nejak bezbolestne opustiť tento svet, urobím to už dávno, alebo dám život niekomu, kto o neho má záujem. Rozmýšľam už nad rôznymi spôsobmi, ale žiaden mi nepríde lákavý.

eva112014
29. máj 2022

@autorka Ľudia sú sebeckí. Každí hodnotí toho druhého človeka cez seba. Čiže to, čo zažil a to čo sa v živote naučil. Ty hodnotíš ľudí cez svoje skúsenosti.
Ako môže očakávať od teba niekto lásku, dôveru v iných, keď sama nevieš, možno už dávno, že čo to je.
Ty, čo potrebuješ je láska. A je jedno, či to bude láska k nejakej činnosti napr. cestovanie, šport, jazyky, knihy, alebo nejaké domáce zvieratko. Pretože láska k tejto činnosti ti vytvorí radosť. Sústreď sa na to, že čo sa ti páči.
Z tejto diskusie si dostala ponuku. Človek, ktorý práve prechádza s niečím podobným. Ponúkol ti, že si môžete písať. Nemusíš napísať, ale prečo nie?!
Nepoznám ťa, ale nemyslím si, že si zlý človek. Len ti riadne ublížili. Aj ty im môžeš naspäť ublížiť. Tým, že budeš šťastná. Šťastie druhých mnoho ľudí serie. 😎

derdia
29. máj 2022

Ahoj, ja na tvojom mieste by som hlavne zmenila pohlad na svet.. Prepac, vysielas priserne zluju energiu..cudujem sa, ze sati spolubyvajuca vobec prihovori.. A neuvedomila si si, ze zit s clovek vjednom byte, a este aj cudzim je narocne, ked ju ty napr ignorujes? Ved to je hrozne...ona si o tebe mysli mozno, ze si cudacka... Preco sasnou neskusis zblizit? Vies, ked to merisknes, tak budes stale zit, takto, odstrihnita od vsetkych... A aky to ma vyznam? Ved zivot je dar, je krasny, ma byt plny lasky a radosti... Ty si ho sama znechudzujes svojimi toxickymi myslienkami...potom sa aj na krasny kac pozries a povies si, ze je URCITE hnusny a neochutnas ho...
Pritom moh byt peeerfektny... Och... Nehnevaj sa, strasne, nemam rada ludi, ktory maju takyto pohlad na svet... Si egoistka, do seba zahladena... Tak sa zmen, zmen samu seba, chod napr pomahat do domova k detom..
Pohraj sa snimi, daj lasku... A lasku dostanes... Nemusis zit takto... Ale tvoje vsetko tvkje rozhodnutie takto zit... A keby mam zmyslat ako ty, animna by to nebavilo.

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
29. máj 2022

@buberova Išla som sa vyrozprávať. Ale dobre rady sú tiež fajn. Dominovali však nie rady, ale útoky a vybijanie si svojich frustracii na moju osobu.

Niektorí prišli povedať, že ako mi je vlastne dobre, lebo nemám decká na krku a mam čas ísť na zmrzlinu - na zmrzlinu sa dá ísť aj s deckom a ak ste ho nechceli, nemali ste si ho robiť, keď ho považujete za príťaž.

Ten zoro sa vlastne prišiel iba pochváliť, ako mu je dobre, že on vzťah má a čo je na tom fajn.

Niektorí poradili dobre, knihy mam rada.

Netrep a neklam, že som každý ofrflala, keď tu niekoľkokrát tým pár rozumným na tomto fóre ďakujem za ich príspevky. Nemôžem však za to, že dominujú slepice, ktore sa prišli povyšovať a vybijat si svoje frustrácie z ich mužov (ktorých si nevhodne vybrali) a deciek (ktoré ani nechceli a majú ich za príťaž). Ich názor ma naozaj nezaujíma a nevyžiadane útoky na mňa vrátim aj s úrokmi.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mijo53
29. máj 2022

Tak choď ku kňazovi, ten určite nie je ako veštec a nájdi si dobrého spovedníka, ktorému budeš môcť povedať všetko a on Ťa usmerní, podporí a budeš prekvapená ako niektorí vedia super pomôcť

gazpalm
29. máj 2022

@mijo53 alebo rovno exorcistu 😄

autor
29. máj 2022

@derdia Ja som jej spolubývanim predsa neslubila priateľstvo, iba to, že sa budeme deliť o iste priestory a budeme si tie priestory platiť spoločne. Bodka. Je mimoriadne sebecké až opovazlive očakávať, aby sa spolubývajúca s tebou hneď skamaratila, zdoverovala sa ti, či trávila s tebou voľný čas. To nie je v cene nájmu. Samozrejme, že vychádzať spolu nejak musíme, pomáhame si, ponúkneme jedna druhu koláčom, polievkou, aj sa porozprávame, ale prečo by som sa jej mala zdôveriť so všetkým? To určite nie, lebo ona nezažila v rodine také veci ako ja a nevie to pochopiť. Ma 30, je slobodná, tiež k svetu, aj keď nie podľa ideálu dnešnej krásy, tiež nemá nejak šťastie na chlapov, v rámci toho nájdeme vždy spoločnú reč v tom, ako sú nevhodne vychovavani ich sebeckymi matkami. Ma svoje muchy, ako každý, má ich však menej závažné. Pokojne nech si myslí, že som cudacka, keď ju ignorujem, podľa mňa je čudacke zas nonstop za niekym sliedit, mat cely deň otvorené dvere na izbe a počúvať každý pohyb a zvuk, povedala by som však, že to robí z osamelosti a zo zvedavosti, takže celkom to chápem.

autor
29. máj 2022

@mijo53 nie som veriaca, je to bullshit a sebaklam, ktorý nijak nepomôže a nechápem, prečo by som mala ísť nejakému staremu sexuálne frustrovanemu chlapovi vyrozprávať kolenačky o svojich problémoch a nechať sa ním posudzovať. V žiadnom prípade. S náboženstvom mam veľmi zle skúsenosti a veriacimi môžu byť len ženy, ktoré nenávidia svoje pohlavie a samy ho považujú za menejcenne, lebo presne to biblia napísaná chlapmi prezentuje.

autor
29. máj 2022

@eva112014 Máš pravdu, preto nikomu známemu o problémoch nehovorím a na sociálne siete vešiam iba zavideniahodne momenty, tak ako to robí každý v tejto fejk spoločnosti.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
nestastna21
29. máj 2022

@gleep1 no neviem. Podľa mňa autorka arogantne pôsobí a jej ďalšie príspevky to podľa mňa len potvrdzujú a nevyvracaju. To nie je žiadna urážka, proste to tak je. Nie je to žiadne kopnutie si do nej, len postreh ktorý by jej mal pomôcť si dat život dokopy keďže ľudia reagujú na naše správanie. Lebo ako sme písali viaceré, jediná cesta je zacat od seba, vyrovnať sa s traumami totiž musí každý sám alebo s pomocou odborníka a kým to neurobí bude mať život na prd (tak ho totiž prezentuje, nie ze by som ho tak ja videla). Ale autorka očividne nehľadá ani radu ani pomoc, len si vybija frustráciu. Aj toto je cesta ako sa zbaviť hnevu takže pokojne. Mne to neprekáža. Pripadne odporúčam box, je to uspokojivejsie ako písať na fóra a potom ľuďom nadávať.

nestastna21
29. máj 2022

@autorka ešte mi napadlo, ak máš rada turistiku alebo si telesne zdatna chod na cestu hrdinou SNP. Nič ti tak nepomôže sa dostať do svojho vnutra a vyrovnať sa so sebou ako monotónna chôdza a príroda. Mňa to posunulo naozaj niekde inde, človek sám v lese naozaj nájde sa seba.

tianna
29. máj 2022

O psychológovi nemusí nikto vedieť, teda okrem teba. Tam žiaden výmenný lístok netreba. Pomôcť vie, ak si s ním tak povediac sadnes a je ozaj dobrý. Bola som síce len raz keďže som potrebovala papier že už nemôžem rodiť prirodzene a veru šla som odtiaľ ako znovuzrodena.. vysvetlia mi prečo mám pocity ake mám, takisto že sa dá s nimi pracovať, atď. Držím palce 🍀

sasitimi17
29. máj 2022

Skus pozrieť videá na YouTube od vzorec pro život…

valeria_h
29. máj 2022

@mandzula Tak človek, ktorý má depresiu je väčšinou negatívny. Moc jej nepomáhaš.

valeria_h
29. máj 2022

Myslím si, že si veľmi pozraňovaná, musíš zabudnúť na minulosť a žiť prítomnosťou. Minulosť už nezmeníš, ale budúcnosť je v Tvojich rukách. Ja som si v živote užila tiež veľa ponižovania, odsudzovania, výsmechu aj šikany v škole. Tiež som nenávidela celý svet, utápala som sa v depke, ľutovala sa ako mi všetci ublížili. Nemala som rada samú seba, tým pádom ani druhých. Treba zapracovať na sebaláske, objaviť svoju hodnotu, uvedomiť si, že si úžasná a originálna.

mandzula
29. máj 2022

@valeria_h z toho, ako sa vyjadruje, na mna negativne posobi, to je fakt. Precitaj si aj to, ze som jej odporucala psychologa, cize pomoc. A tiez si precitaj, ako sa k tomu stavia ona.

78787878
29. máj 2022

Ty nie si zlá, ani hlúpa. Ty si zranená a zranený tvor kope okolo seba, aby sa mu nikto nepriblížil a aby mu ešte viac neublížil. Nemala si nikdy vzor ako vyzerá zdravý jedinec, ktorý sa má rád a ako vyzerá zdravý vzťah. Nevieš sa sama zorientovať, nevieš prečo sa veci okolo Teba dejú, čo s tým robiť. Za mňa jedine psychológ, ktorý Ti pomôže sa zorientovať. Namiesto šiat a výletov investuj peniaze do psychológa. Nie všetci sú babráci, len treba dobre vybrať toho kvalitného. Nie je nutné mať v živote muža, deti, rodinu, priateľov. Nie je nutné nebyť sebecký. Stačí byť spokojný sám so sebou a potom Ti prestanú vadiť aj všetci okolo. Držím palce !

valeria_h
29. máj 2022

A skús si nájsť nejaké koníčky, napríklad beh alebo niečo iné čo Ťa baví, super sa odreaguješ a spoznáš nových ľudí. Len nemôžeš byť taká odmeraná, viem aké to je nikomu neveriť, ale takto si priateľov nezískaš. Nemysli hneď na to, že Ti ublížia, že sa im nedá veriť. Ver mi, rozumiem Ti viac než si myslíš. Tiež som od ľudí čakala len zlé a ešte horšie, ale keď som sa zmenila ja, keď som zmenila myslenie, pritiahla som si do života nových ľudí.

valeria_h
29. máj 2022

@mandzula Samozrejme, že človek ktorý premýšľa tak, že by tu najradšej nebol nebude pôsobiť pozitívne. Ty asi nevieš čo je depresia, nuž poviem Ti, že v jej koži by si byť nechcela.

valeria_h
29. máj 2022

Ešte by som dodala, že ja som sa z toho dostala bez odborníka. Veľmi mi pomohli motivačné knihy, aj na internete máš veľa stránok o tom, ako sa mať rád, prestať myslieť negatívne.... Mne to veľmi pomohlo.

mandzula
29. máj 2022

@valeria_h viem to az prilis dobre, preto jej radim odbornu pomoc. Citala si, ze mam dceru aspergerku? Vies, co to je, vies, co to obnasa, vies, co to znamena pre dieta a jeho rodicov? Hodiny a hodiny u psychologov, aby sme s nou pracovali tak, aby u nej nedochadzalo k sebaposkodzovaniu, aby mi nepisala spravy ze sa zabije. A dari sa nam, lebo nehladame vinnika, kto je za jej diagnozou, ale hladame sposob, ako pracovat s realitou.

valeria_h
29. máj 2022

@mandzula Áno, viem čo to je. Mám takého súrodenca.

mandzula
29. máj 2022

@valeria_h tak potom vies, co prezivaju rodicia a vies, ze to nie je lahke.

gleep1
29. máj 2022

@nestastna21 milá nešťastná, keď už tu tak mudrujes tak prosím, pod si zamurovat spolu so mnou.
Snažíš sa mi tu oponovať vetou že jej príspevky nevyvracajú to, že je arogantna. Ja som tvrdila niekde opak? Prosím ta prekopíruj mi sem vetu, v ktorej sa snažím tvrdiť že nie je arogantna.
Hádaj čo, nenájdeš takú.
Naopak, nazvala som ju arogantnou.
A hádaj čo, napriek tomu, že som napísala že je arogantna sa mi tu poďakovala. Môžeš o niekom napisat ze je arogantný ako ze je to neutrálny fakt. Lenže z ani jednej odpovede to nevyzrelo neutrálne, aj z tvojich odpovedi to vyznieva ako negatívne odsúdenie danej osoby. Myslíš si že ona z vďačnosťou prijme holý negatívny sud na jej osobu a nebodaj sa ti zan poďakuje? Tak isto tie tvoje tvrdenia ze je veľmi negatívna, čo by si čakala od človeka čo napíše príspevok o samovražde, ze tu bude pisat a pozitívnych veciach? Naozaj si si prešla depresiou? Ak áno, tak je tvoja empatia a súcit na bode nula. Tak isto je tvoje citanie s porozumením na dosť nízkej úrovni a bolo by vhodne aby si na ňom zapracovala? Prečo? Pre tvoju odpoved na môj komentár ktorá je úplne mimo a snaží sa oponovať tomu že vravím je nie je arogantna, aj napriek tomu že som povedala opak. Tak isto preto, že sa ďalej snažíš tvrdiť že nehľadá ani pomoc ani radu. To, že neprijala tvoju radu neznamená že nehľadá žiadnu inú. Odmietla ta, dala si si klapky na oci a chrlis klamstva len lebo neuspokojila tvoje ego a nepodakovala sa ti za radu ktorá nebola pre ňu v momentálnej situácii vhodná. Keby si čítala s porozumením, zistila by si že v 2 príspevkoch poďakovala za radu s knihami, povedala že je to dobrý nápad a že knihy ma rada, prijala tuto radu a asi ju aj vyskúša. Tak prosím, prestan byt vztahovacna a vravieť že preto lebo neprijala radu so psychológom nehľadá žiadnu inú.

A k tebe- to že si si prešla depresiou je mi ľúto, som rada že už si sa z toho dostala. Povedz mi, v tom obdobi keď si mala depresiu, ako veľmi by ti pomohlo keby prišiel človek a povedal “tvoje pocity nie sú oprávnene lebo realita nie je taká aku ju vidíš ty. Nie je taká čierna a tým pádom musíš zmeniť myslenie. Ja som si tým prešla a viem čo hovorím, začať musíš od seba”
Som si ista, že by ti to nepomohlo ani trochu, možno práve naopak, lebo blb co dá takúto “radu” prakticky obviní človeka že za to môže len on a ten človek sa následne môže začať cítiť ešte horšie lebo zas len on je ten zlý a on je na vine.
Všetky pocity sú oprávnené a sú na mieste. Nikdy nemôžeš hovoriť že si si niečim prešla a vieš o čom hovoríš. Ty nie si ona.
Nabudúce prosím ta keď budeš chciet dávať zaručene pravdivé postrehy a súdy o ľuďoch ktorý sa cítia na dne tak ich odovzdávaj s citom bez negatívne naladenej energie. Tak isto prosím ta nevypúšťaj klamstva o týchto ľuďoch len preto lebo tvoje ego čo si chcelo pohonit na tom ako niekomu pomôže nebolo uspokojené. Áno, ja tomu rozumiem že si chcela pomôcť a ona podľa teba na teba nadmerne útočila a cítiš sa ukrivdena. To ti ale naozaj nedava právo byt voči nej arogantna a odsudzujúca. Tak isto nevrav že niečo robiť musí a čo musí robiť. Ona totizto nemusí nič, vieš, nemusí ani žiť. Ona len niečo urobiť môže. A to môže musí vychádzať z jej vnútornej motivácie a nie z toho že jej 100 ľudí na fóre napísalo že musí ísť za odborníkom. Nemusí a nechce. Môže si prečítať knihy. Veľa kníh. Transakcna analýza, ktorú som jej ponúkla, je vhodne riešenie presne v tomto prípade kedy človek nechce ísť k psychologovi a je schopný si prečítať niečo a analyzovať sám seba aj bez pomoci odborníka. Tak isto môže prečítať ezotericke knihy ktoré ju pozdvihnú nad jej ego a nebude ho brat tak vážne. Aj to som jej ponúkla. Verim, že ju niečo z toho zaujme a že jej to pomôže- lebo bude chciet, nie preto lebo bude musieť.
Nauc sa ten rozdiel.

nicicka
Autor odpoveď zmazal
nestastna21
29. máj 2022

@gleep1 áno presne to mi pomohlo. Keď mi niekto konečne na rovinu povedal ze netreba sa utapat v seba ľútosti a treba začať žiť. Ze v tom nie som sama. Za ľudské pocity sú vo všeobecnosti úplne klišé. A ze za šťastie si môže každý sám. A hlavne keď som to konečne pochopila. Nemala som v úmysle nikoho urazit, asi mam inak nastavene limity, keďže mňa neuraza ak je mi nastavene zrkadlo. Každopádne som tvrdšia osobnosť, tak ak som niekoho urazila tak sa ospravedlňujem. @autorke želám všetko dobré.