Mám 26 rokov a strach z reakcie rodičov na priateľa
Mam neustaly strach z reakcie rodicov, ze chcem ist k priatelovi , do nich domov. Chodime spolu treti mesiac a neviem ci je vhodne uz ist alebo este pockat. Kedze oni sa tvaria akoby osm ziadny vztah nemala.. Ked nespominam jeho a mna tak su ok a ako spomeniem , ze niekam idem tak je besnsenie. Nechcu ab so s nim bola aby som niekdde chodila. Uz mam z toho strasne nervy a chcm z domu ist pce azacat zit.. lebo toto ma uz nebavi.Neviem ake uz mam zaujat stanovisko, podotykam s rodicmi sa neda na temy vztahy vobec bavit.
@dominikatomas velmi silno ti drzim palce, aby ti to s pracou vyslo, priatel bol dobrym clovekom, ktory si ta bude vazit, a bola si stastna.
@danielinaa ja som to napríklad tiež nemala ľahké a mala som dosť komplikovaný vzťah s mamou, ale dospelosť je o tom, dospieť a uvedomiť si, že veci a šťastie človeka závisí od neho samotného. Ona obviňuje svojich rodičov z toho akí sú, ale ich predsa nemôže zmeniť a toto šomranie na nich autorke nepomôže, ja som šomrala ako pubertiacka a keď som dospela uvedomila som si, že rodičov nezmením, zmením len seba. Autorka sama seba veľmi ľutuje a pravdepodobne si myslí, že rodičia sa musia zmeniť a bude všetko ok. Kým sa autorka nenaučí zodpovednosti a nedospeje, tak sa bude stále mačať v tomto
@danielinaa dakujem ti krasne 🙂 este sm tu nezazila tolko ludksoti tu ako mas ty 🙂 dakujem za povzbudenie 🙂
nezúfaj🙂 zažívam niečo podobné...to je stále kde si bola, s kým si bola, kam ideš, s kým ideš, kedy prídeš🙄 a keď poviem nech ma láskavo nekontrolujú, tak že oni sa o mňa boja🙄
Táto istá téma tu už bola. Aj kopa dobrých rád tam padla. Aj kopa otázok, ktoré odhalili, že to nie je úplne tak cierno- biele, ako autorka píše.
Mladé dievča, ktoré je radšej doma bez práce takú dobu, to o niečo svedčí.
Čo drží mladých ľudí bez záväzkov na mieste, kde vraj je je absolútne žiadna práca?
To vie, prečo majú rodičia odmietavý postoj k priateľovi.
V každom prípade, v takom veku sa treba osamostatniť a nepýtať si žiadne dovolenie od rodičov.
Ale to vyžaduje určitú zodpovednosť. A priateľ už má dosť rokov a mal by postrčiť priateľku. Ak je to teda normálny chlap schopný sa postarať sám o seba.
@dominikatomas no ked ta zivia,rozkazuju,na tvojom mieste beriem akukolvek robotu,daju sa najst aj z ubytovanim a poostupne setrit
@nefertiti5843 ja ta o robote nepoucujem, ale ty tiez nepouucuj ked nevies ako to tiez mam,dakujem
@dominikatomas urcite nic tvojim rodicom hovorit nebudem...Toto co pises je len tvoj pohlad, z toho tazko sudit.Ktovie ako to vnimaju rodicia.Ale ja mat tvoj vek a nebyt spokojna s tym ako zijem,a ze sa do mojho zivota ktokolvek stara tak hladam riesenie.Hocijake.Osamostatnit sa...
@dominikatomas to vážne 26 rokov máš a toto riešia tvoji rodičia, no Pan Boh zaplať za mojich 😂 ja som chodila už od 18 rokov s priateľom, terajšim mužom, aj k nemu domov aj s nim kade tade, rodičia ho poznali, aj jeho rodičov, vedeli s kým som, pripadne kde som a neriešili
Véd nie si ich majetok, niektorí rodičia proste si nechcú pripustiť, že deti raz vyrastú a poberu sa svojou cestou a musia aj spadnúť na hubu, aj sa spáliť, ved na všetkom sa človek učí
Ja mam síce malu dcérku ale ani sa nenazdam a bude chcieť ísť svojou cestou, no čo ju zamknem??
Kdesi som čítala takú vetu, ze: Dieťa je hosť v tvojom dome!! Tým je povedané všetko 😉
@dominikatomas Aké píšeš sem ty, nie rodičia. Ty tu hľadáš rady, ako zmeniť rodičov. Ale tvoj život je i tebe. A rád si dostala už minule veľa.
@nefertiti5843 ja už neviem aká je celková situácia. Ci pracuje, čo robí a prečo majú vlastné taky postoj. Len píšem nech ide. Ak ju živia a nejaká problémová tak áno to beriem. Aj keď hádam von ísť môže aj na návštevu ci dokonca ísť na noc niekde. Ale je to jej cesta. Ak chce byť pod mostom tak to už si ona musí rozmyslieť. 🤷♀️
@dominikatomas ja si myslím, že tvoji rodičia si stále myslia že si malé dievčatko a nedokážeš sa o seba postarať. A preto sa s nimi nehadaj ale skús sa postaviť na vlastné nohy. A keď budeš mať svoj byt a prácu a ukážeš im aha mami, oci som dospelá mám už svoje za svoje peniaze tak sa trošku upokoja. Nie úplne ale dajú ti trošku pokoj. Ja to poznám. Mám 4 deti a 39 rokov. A naši hlavne otec ma berú ako malu školacku. Dokonca bývam v zahraničí ale keď prídu alebo my tam tak ma stále riešia. Dokonca si nemôžem pred nimi ani zapáliť. Ale viem že prídem domov a mám pokoj. A ty budes mat tiež neboj. Skús pokecať s priateľom. Odíďte kľudne do zahraničia alebo si doma niečo nájdite a bude lepšie. Neboj. Oni sa o teba pre niečo boja. To si myslím. Môj názor. Držím palce a hlavu hore bude lepšie.
@dominikatomas akoby som o sebe citala. Mam takuto matku a preto som sa odstahovala do podnajmu pol roka po vyske. Bala som sa jej,lebo vytvorila taku autoritu,ze som ani von nechodila zo strachu. Ked som skoncila skolu,chcela som zacat zit,povedala som idem tam a tam a spustila kril,ze koho som sa pytala. Velmi dobre ta chapem,ale nedaj sa. Si uz dost stara na vlastne rozhodnutia,nech zuri,ale chod si za svojim. Vadi im celkovo,ze ides von alebo vyslovene maju problem,ze ides s nim. Lebo ak s nim,tak nieco na tom moze byt. Rodicia nam nechcu zle a vidia aj to,co my nevidime,ked sme zalubene
K tej práci.Pokiaľ by mne nikto nepožičal peniaze na začiatok...tiež by som robotu nemala.Lebo by som sa do nej buď nedostala alebo by som sa nedostala domov.
A nebolo ľahké nájsť prácu...ani v meste.
Ale brala som všetko...aj predavačku aj fastfood...hoc čo.
@marca12 viem, ze mi nechcu zle ale mali by mat postoj ok tvoje rozhdonutie ,uvidis ako bude, zoznam nas s nima by sme mali predstavu co a ako. On nikomu neublizuje. Im vadi vek, ze je starsi a mylsia si, že si le vymyslam ze niekhoo chcedm. nie su zvyknuti ,ze teraz chodim vonku sbim vecer apson na par hodin. Kedze osm skor vzdy doma.
@dominikatomas mala by si pozvat priatela ty k vam domov. Urobit obed ci veceru. Rodicom iba povedat nech su vtedy doma lebo chces nieco prediskutovat . Hadam nebudu po nom vrieskat.. A priatela doviest s flasou vina a kyticou pre tvoju mamu ale samozrejme kvietok aj pre teba. Musia ho spoznat inac to nepojde
@dominikatomas vieš čo,mamy vidia veci, ktoré my nevidíme.tiez som zažívala niečo podobné,ale mala som 22 a prácu.a mame sa môj frajer nepáčil,boli scény pomaly zakaždým, keď som šla k nemu.dopadlo to zle, máme spoločného syna, ktorý ho nezaujíma už roky.mamy majú pravdu

@nefertiti5843 a okrem toho neni 40tnicka ktora nepracuje a visi stale na krku rodicom, je doma len rok, pred tym kolko tolko pracovala, tak neodsudzuj ju ako keby bola neschopna stara dievka.