Mám 29 rokov a napadol ma 14-ročný brat
Ahojte. Napadol ma môj 14 ročný brat. Sotil ma na zem a hodil mi do tváre dreváku. Mám modrinu na ustách- polovica dolnej pery. Dôvodom hádky bolo, že som nadávala na jeho psa, ktorý mi roztrhal cestovnú tašku.
Mama bola pár metrov od nás, videla nás nezareagovala. Mám 29r.
Nežijem s nimi.
Je to tínedžer ospravedlnenia sa od neho nedočkám.
Ako sa mám správať/ čo ďalej?
Prosím napíšte.
Dakujem
@miadi presne tak...co je to za terapeuta, ktory nedrzi a nepodpori svojho pacienta? Ze rodina je len jedna, poznam celu radu rodin, kde je to vykupenie, ked sa dieta moze konecne odstahovat a zacat ZIT.
@nela22323 no tak tvoja terautka je riadne mimo. Zmen ju a zacni zit. Nemas zaujmy = najdi si. Tam sa aj znami nalepia na teba nejaki a hlavne najdes ine myslienky (mozes ist neviem na nejaky sport, jazyk, turistiku, nieco vyrabat, kopa workshopov je). Poviem to priamo: Si mlada, preber sa a zacni zit! nie si ty ziadna pritaz, ziadny chudacik... !
@anjelicek26 más pravdu. Matke to je jedno..otočila to všetko proti mne. Ze keby som nebola zacala nadávať.. a tak dookola. Po smrti otca stále to isté..trauma z toho všetkého som ochorela na epilepsiu. Odstahovala som sa..no stále som s matkou v kontakte. Pomahala mi pocas studia ..atd. Vedia že ich potrebujem
Nezmení sa ani matka ani braček. Chod k lekárovi a potom na políciu. Keď mladého nevie vychovať matka, tak jej bude pomáhať socialka.
@nela22323 prosim ta ak ti terapuetka na to povedala "Reagovala, že rodina je len jedna a určite mi vždy budú chcieť dobré. " tak urcite zmen terapeuta!!!!! zena musi vydrzat vsetko!!aj drevakov po hube, otrasna tato chora spolocnost, keby ta otec zneuzival aj vtedy toto povie o rodine????
Ale v 29 rokoch nemozes mat s mamou takuto pupocnu snuru este natiahnutu :( To nerobi dobrotu... ty si na nej zavisla, naopak to tak nie je... najdi fakt terapeuta, ktory ti pomoze byt len sama sebou a len sama za seba... lebo takto ani partner, ani buduca rodina, ani okruh priatelov nema sancu dostat sa do tvojho uzkeho kruzu...
Vyhľadaj odbornú pomoc keď si labilna, alebo. Sa nechaj naďalej otlkat o polovicu mladším bratom
@anjelicek26 Neviem ako mohla pausalizovat ze rodina jej chce dobre - ked jej opisala pacientka fyzicke napadnutie. Takato terapeutka viac skodi ako pomoze. V podstate jej dala pocit ze nasilne chovanie je ok a ona by to mala tolerovat. Nechat ich nech jej ublizuju, 😣
Ja sa vzdy cudujem, ako "vyrastali" zeny, ktore budu ospravedlnovat partnera, co ich udrel, co im nadava, co ich znevazuje pred okolim, detmi... a asi takto nejako podobne...
@nela22323 nepotrebujes ich. Si zavisla. Na toxickom vztahu co snimi mas. To je Akoby si mala partnera co ta tyra a ty nechces odist Lebo ho “ potrebujes.” Hladaj terapeuta co ti pomoze sa odstrihnut zit sebestacne emocionalne volna aj sama. Kup si psa najdi si nove hobby chod medzi ludi chod na rande ..
@miadi nemám už za nimi nikdy isť...viem to. Som tak hlupa že o tri mesiace budem mať zase potrebu isť za nimi. Postískať ich. Vždy ked som sa stretla s matkou rozplakala som sa...Som taká citovo naviazaná. Matka ma ako 14 ročnú nechala. Nestarala sa o mna. Nechala ma babke. Aj po tom všetkom..čo bolo som na nu taká naviazaná.. choré, šialené. Neviem z toho výjsť von
@nela22323 babka zije? Chod k nej alebo chod navstivit nejaku “ adoptovanu” babicku v domove dochodcov. Alebo chod vencit psov do utulku. Alebo hladaj tu zensku matersku figuru v niekom inom v okoli starsia kolegyna atd. Potrebujes niekoho blizkeho v zivote . A tvoja mama to zial nikdy nebude . Ale lasku najdes inde. Prestan ju hladat tam kde nikdy nebola . Zasluzis si vsetko stastie sveta ! Len si ho Musis aj sama sebe dopriat.
Nemas nikoho vo svojom zivote Lebo sa bojis pustit ludi dnu . Bojis sa milovat bojis sa ze ta zavrhnu odhodia tak ako to urobila tvoja mama. Mas koli nej o sebe nizku mienku. Ked ta vlastna mama nemoze milovat Preco by ta Niekto iny mohol ? Hladas chyby v sebe . Nikto si nezasluzi to co ti mama urobila. Niektore zeny by jednoducho nemali mat deti. Ale to neznamena ze ti moze nicit cely zivot . Si dospela mas vsetko vo svojich rukach . Mozes na sebe pracovat a zmenit svoj zivot k lepsiemu. Zasluzis si lasku si plnohodnotny clovek . Len ju nehladaj u mami to uz je jej problem preco ti ju nevie dat. Hladaj ju tam kde ju najst mozes .
Podla man nie si na matku naviazana, nie som teda odbornik, ale toto mi pride skor ako nedostatok matkinej pozornosti, po ktorej tuzis... ale nedostava sa ti. Pozri sa na to trochu prakticky, logicky... pomoze ti chodit tam? NEPOMOZE. Budes potom stastnejsia? No nie, nebudes. Tak preco, prahnut po nieocm co nie je? A to je vztah s tvojou matkou... radsej naozaj zacni riesit svoj zivot a ludi v nom. Pomozu to novi znami sa posunut? ano pomozu. POmozu ti zaujmy nove? samozjreme... sebavedomie si treba budovat, a zvysok sa na teba nalepi. A nie plakat v 30tke lebo mamicka je prepac, ale horsia kao hociktora macocha...
@nela22323 vymen terapeutku za poriadneho psychologa .. a daj sa hlavne dokopy ..lebo ty nemas problem s bratom..ty mas problem sama so sebou ... sa cudujem ako si zvladla sa osamostatnit ..ale gratulujem aspon nieco .. teraz este utat tie vztahy pripadne sa odstahovat na opacny koniec slovenska ak nie do zahranicia
@nela22323
masc uplne sibnutu terapeutku! Mater sa diva a pospevuje si ked ta brat fyzicky napadne. No to je znak toho ako ti vzdy rodina dobre chce! Terapeutke treba zobrat diolom !!
NIE - rodinu odstrihni, su psychopati obaja. Ty si sa "nevydarila" lebo si normalna, smola. To ake znamena, ze ti treba novy okruh znamych.
Ake najskor terapiu u normalnej kompetentnej psychologycky. Najst svoju sebahodnotu aby si aj mimo ridiny nenatrafila na rovnakych psychopatov.
Matka ťa nechala babke.. našla si chlapa a mala s ním ďalšie dieťa? Prosím zmeň terapeuta určite. Máš v sebe zlomené dieťa. Chcela by si maminu lásku, ale nedostáva sa ti, to dieťa v tebe za ňou chce chodiť.. vyhľadaj si terapiu zameranú na detstvo.
@nela22323 mas problem, ale nie s bratom. Sama so sebou. Potrebujes pomoc. Najdi si psychologa, alebo niekoho, s kym prejdes rany a problemy, ktore mas z detstva. Ublizuju ti, ale aj tak si na nich naviazana. Potrebujes sa odputat a zacat zit vlastny zivot. Potrebujes si vazit samu seba a vediet sa branit. Nejaky sport - sebeobrana by sa ti asi tiez hodila 🙂
To ty si tu pisala o hluchote?
@nela22323 boze chuda, ty mas taku traumu ako hrom, prezivas chore vazby, tvoje ego bolo posliapane uz ako kojencovi, strasne to citat, mas peniaze na platenu terapiu? Ak nie kup si knihy na spracovanie traumy ale asi by si potrebovala dozor odbornika, ty si idealna korist pre narci. psychopata, co je zrejme aj tovja matka, ti vedia takto ponizovat jedno dieta. ach jaj
Akože pochopím takéto bitky sme mali my s bratom keď ja som mala 14 a on 8😂 ale akože extrem.. a nieje to jeho vina ani tvoja ale rodičov..

@jaskolka nemožem tam už isť. Musím si to zakázať. Nemám vela kamaratov, ani záujmy...som skoro stále sama. Nechcem byť ľudom na prítaž. Ďakujem vám, že mi píšete.. pomahate. Chodím k terapeutke. Povedala som jej o tom čo sa stalo. Reagovala, že rodina je len jedna a určite mi vždy budú chcieť dobré. Vraj je to na mne ako sa postavím k situácií.