icon

Mám 37 rokov a nechcem dieťa. Som sebecká?

motylicek07
11. apr 2022

Mam 37 rokov a nechcem dieta... som menejcenna, alebo sebecka? Mam tazku dg a nechcem aby dedilo. Manzel tvrdi, ze aj 2 su rodina a nevadi mu to. Ja mam vsak vycitky, ze mu dieta nedam, ale strach z choroby je vacsi. Som odpad spolocnosti

Strana
z2
barborachors
11. apr 2022

@motylicek07 Spamataj sa. Nie sme v 15. storočí, aby človek, ktorý sa narodil s vaginou, musel/mal rodiť.
A kľudne to takto môžes povedať tomu, kto ti "nerodenie" vyčíta.

alanko20
11. apr 2022

Odpad spoločnosti? Skús v sebe objaviť silu, váž si samu seba ako človeka, si ľudská bytosť. Odpadom sú ľudia, ktorí vraždia, rozpútajú vojny, okrádajú národy a nevinných ľudí atď.

ailiba
11. apr 2022

@motylicek07 prosim ta, preco sa tak tyras a obvinujes? Ked nechces, je to tvoja vec... A tym, ze manzel súhlasí, tak je to uplne v poriadku. Navyse máš na to aj vazny dôvod. Ale ak by aj nie, je to tvoj zivot a ked si s tym vysporiadana ty, tak do toho nikoho nic nie je. Mam take kamaratky, ktore dobrovolne nechcu mat deti... A nevidim v tom problem, ked su tak stastne a spokojne.

rawmamka
11. apr 2022

@motylicek07 Nie, nie si sebecká, sebeckou by si bola, keby si dieťa nechcela a aj napriek tomu by si ho mala. Myslím, že keby si mohla byť zo zdravotného hľadiska matkou, bola by si skvelá mamka, pretože myslíš na dobro dieťaťa, ktoré ani neexistuje. Je veľa "matiek", ktoré už dieťa reálne majú a nemyslia na jeho dobro.....Možno by stálo za úvahu, aby ste si s manželom dieťa osvojili/adoptovali alebo boli pestúnmi pre nejakého malého opusteného nešťastníka, pretože z toho čo píšeš mám pocit, že obaja ste empatickí, tolerantní a to je základ pre rodinu.

euka210
11. apr 2022

@motylicek07 ak mas na to vazny dovod...co zdravotny je, tak nikto Ta nema co sudit. Ak je s tym manzel v pohode, tak bud aj Ty spokojna.

sparrows
11. apr 2022

Spoločnosť bude také pekné miesto, keď ženy prestanú mať zaostalú mentalitu typu “som menejcenná, lebo nemám detsko”🙄

annamalaga
11. apr 2022

Ja by som strašne chcela syna. A to mám 27 zachvíľku , som škaredá. Žiadneho partnera mať nebudem. A teraz ku tebe. Si rozhodná, prajem ti aby si žila život aký chceš.

annamalaga
11. apr 2022

@sparrows tak. Každá žena je jedinečná.

deti95060810
11. apr 2022

Bože to je otázka... keby ti aj absolútne nič nebolo a bola by si zdravá ako repa, to či budeš mať deti je len tvoja vec...každý musí rešpektovať tvoj názor a rozhodnutie...
držím palce...

annav
11. apr 2022

@motylicek07 je to uplne v poriadku! Dokonca v tejto dobe je zodpovednejsie nemat deti. Dobrym clovekom mozes byt aj tak. Aj naplneny zivot mozes mat aj bez deti. Omnoho viac casu na sebarealizaciu a ano, aj na pomoc druhym. Na ucenie, sportovanie. Udrzanie zdravia.

sssss123
11. apr 2022

nie si odpad spoločnosti, veď to je super aký má tvoj muž k tomu postoj, ja mám po 40tke, tiež nejakú tú diagnózu a som zmierená s tým, že deti mať nebudem

klarik707
11. apr 2022

nie si sebecka, radsej nemat deti, ako mat a netesit sa z nich, nemat radost, ze ich mas a tak podobne, lebo to tie deti potom citia, radsej byt bez a je fakt, ze aj dvaja su rodina 🙂

kornelies
12. apr 2022

@motylicek07 Netusim o aku diagnozu sa jedna, ci ju lekari dokazu zistit pocas tehotenstva.
Rob ako myslis, moze sa stat, ze na starobu nebudes mat ani dieta, ani muza.

rawmamka
12. apr 2022

@kornelies To sa môže stať hocikedy a hocikomu, nielen na starobu a nielen ženám bez detí. Rodinu opúšťajú muži z xy dôvodov, najmä z dôvodu, že sa im zapáči iná žena a manželka môže mať okolo seba aj 5 detí a neudrží ho pri nej ani to......

sparrows
12. apr 2022

@kornelies ani veľa žien s deťmi na starobu nemajú muža 😁

kornelies
12. apr 2022

@rawmamka Ale ona nema deti. Pochopi za 20 rokov. Jej zivot, jej rozhodnutie.

marca12
12. apr 2022

Vobec nie si sebecka. Sebecke by bolo,ak by tuzba po dietati prevysila riziko mozneho zdedenia choroby. Mnohe zeny chcu len porodit vlastne deti a hovoria si,ze nejako uz len bude.

rawmamka
13. apr 2022

@kornelies Ja viem, že nemá deti a rozhodla sa, že kvôli svojej diagnóze bude lepšie ich nemať, manžel je s tým stotožnený a chápe situáciu. To, či spolu zostanú alebo nie, nebude otázkou, či majú alebo nemajú dieťa.... keby to bolo také jednoznačné, nebolo by množstvo žien, ktoré napriek tomu, že majú deti, sú sami, rozvedené, podvádzané, opustené.... A poznám aj ženy, ktoré nemajú deti a sú spokojné a šťastné vo svojom živote. Napokon, ak by po dieťati veľmi túžili, ale nie je to možné zo zdravotných dôvodov, vždy sa dá dieťa adoptovať alebo byť náhradným rodičom. Cesty života sú pestré a možností ako ho prežiť je nespočetne veľa.

Strana
z2