Mám 4 krásne dcéry a je mi ľúto, že nemám syna
Ahojte. Mám 4 krásne zdravé dcérky. Som za ne vďačná. Ale stále je vo mne túžba po synčekovi. Najstaršia má 6 a najmladšia 15 mesiacov a mna to stále neprešlo. Teraz sme kúpili nové auto a mne sa hned v mysli objavilo aké by to bolo keby tam bol syncek ako by som sa cítila úplná a šťastná, na druhej strane ma už veľmi vyčerpávajú aj tieto štyri, ani po finančnej stránke to nie je na ďalšie dieťa, gynekologička mi zakázala otehotniet skôr ako po piatich rokov od pôrodu. Ako sa zbavit tejto velkej túžby? Chodim aj k psychologičke ale nepomáha to. Dosť som aj pribrala ,zajedám smútok. Muž mal milenku cez internet to mi tiež na nálade nepridáva. Aj poznámky okolia kedy bude syn. Mám taký pocit ,že som zlyhala a nič sa mi nesplnilo, čo som v živote chcela.. Stale som unavena a bez života. Ako zahnať túto túžbu ?
Tak Ja poznam z videnia jednu co jej muz chcel velmi syna a pri 5 tom dietati im to vyšlo. A poznam aj pripad kde si zena so 4nasla noveho muža a urobili si este jedno spolocne. Teraz sa jej prvorodena 20r zabila pri autonehode. . Mas 4 zdrave deti. Raz budes mat vela vnukou a vnuciek . To Nie je problem ze nemas syna problem je ze vam nefunguje s muzom vztah ze sa netešiš z dcer ze sa prejedaš. Ze tvoje deti maju unavenu matku bez elanu ktora sniva o niecom co nema namiesto aby sa tesila z toho co mà .A otca ktory chce ine zeny ktory sa Mozno zoberie a opusti rodinu. V prvom rade sa vzchop psychicky potom ries vztah medzjtym davaj vse co mozes svojim detom a ked bude vsetko lepsie Mozno aj ten syn sa k vam pridà.
@solmas ahoj. Vies mi vlastne povedat preco tak strasne syn? Ja mam 13 rocneho syna 6 rocnu dceru a 5 mesacneho syna. Vsetkych lubim ale co mam odpozorovane dievcata su samostatnejsie a take priebojnejsie chlapi su detmi cely zivot neviem co je na tom take uzastne ci syn ci dcera aj jedno aj druhe musis vychovat a hlavne nech su zdravy
@kittykat22 znami majú 6 dcér a tiež túžili po synovi. Jedna dcéra má syna a teraz čaká druhá syna. Takže si užívajú vnuka a ďalší je na ceste 😀
A k téme @solmos ako píšu vyššie, niektoré páry sú bezdetné alebo majú dieťa po veľmi dlhej dobe. Niektorí majú postihnuté dieťa. Máš 4 zdravé deti, to je najväčší dar aký si mohla od života dostať. A ver, že udržať dobrý vzťah s dcérou je ľahšie ako s chlapom. Prídu vnúčatá a kam bude utekať dcéra, komu sa postrážiť mama svoje dieťa? Na 99% svojej mame a nie svokre. Ber to aj z tohto hľadiska. Dieťa svojho syna by si videla o dosť menej ako svojej dcéry 😉 pravdepodobne. A možno budú mať synov a ty ich budeš ako pravá dobrá babka rozmaznávať 😀
@solmas upinas sa na predstavu syna, akoby mohol vyriesit vsetky tvoje problemy. Zastavit otazky okolia, muza ti vratit vdacneho do narucia, tebe dat smer, ciel a zmysel zivota,...
Vkladas do neho kopec nadeji a predstav, co by ako bolo.
Ibaze, ak sa aj narodi, bude osobnost.
Mas mozno miliontinu percenta, ze bude taky, akeho si si ho uz vysnivala. Lebo ty ho uz podvedome mas v hlave sformovaneho. Ako budete robit toto, ako sa stastne usmeje, ked ty urobis tamto, pribehne za tebou so strbavym detskym usmevom “mama!”, tisicky zableskov predstav uz v hlave mas.
A on vobec, ale vobec nemusi taky byt. Mozete prist do kolizie, ked ty budes mat nakoniec problem ho prijat, aky naozaj bude povahou. Pochopit. Najst s nim spriaznenost.
Ako mama budes dobra, postaras sa, pohras, vsetko. Ale dusevne si nesadnete.
A mozes mu aj nechtiac znicit zivot. Lebo najmladsi, vytuzeny, chlapec. Mozes mat tendenciu mu viac prepacit, privriet oci nad zlyhaniami, ospravedlniovat, mat tendenciu mu zametat cesticku.
Aj ho neskor pustit na vlastne kridla zit jeho zivot.
Aj mozno raz budes bojovat s nevestou, co ti ho chce vziat, odtrhnut. Ziadna nebude dost dobra a k nemu dostatocne citliva a chapava.
Muza ti to tiez do narucia najskor natrvalo nevrati. Lebo uz raz ochutnal sladke ovocie rychleho a lacno ziskaneho zaujmu inych zien cez soc siete. Instatne injekcie sebavedomiu.
Toho sa uz tak lahko nevzda.
A synom si muzsku roku vo svojom zivote nenahradis.
Mala by si sa pre seba samu vzchopit. Prestat sa prejedat a hovorit si, ze zajedas smutok. Predstavuj si kludne dalej syna v aute a v roznych situaciach. Nechod proti sebe, z hlavy si to nevyzenies.
Ale vzdy si hovor, ze ak vam ma byt zhora pozehnany, musis byt pripravena.
Sebavedoma, spokojna zena.
Aby si raz synom neskusala “nezajedat” smutky a prehry zivota, ako ich teraz zajedas jedlom.
@katrin69 konecne povzbudivé slova...az sa mi rozum zastáva,co si tu niektore dovolia napisat! Do oci by to asi tazko povedal,ale napisat si trufnu... kazda mame ine problemy a pre kazdeho su tie jeho najväčšie,,..a da sa slušne napisat a pokúsiť vysvetlit,ze to problem nie je... ja mam 2 chlapcov, dalsie deti mat nemozem a teda, casto myslim na to,ake by to bolo... bol to moj sen,mat dievcatko,aj mužov...a mame dvoch krásnych a šikovných chlapcov...tak to tak asi malo byt... ja by som sa pokúsila si najst nejaku pracu,ak to pojde popri takych malických detoch a sama uvidis...casom,ze co....
inak ked citam toto co ti tu zeny pisu tak to je fakt otras ,to je ako keby si byvala v byte a tuzila po dome tak si nevdacna svina lebo mas strechu nad hlavou a ches nieco ine....otras ale ti poviem kazdeho spravanie je zrkadlom jeho duse
@elizabet173 Možno rypnem, ale nie je to mojím cieľom. A ani hádať sa nechcem...
Položte si otázku: Ako by ste jednali so svojou najlepšou priateľkou, keby sa jej toto stalo? Povedali by ste jej, že je hlúpa, že si našla takého, čo jej zahýba? Že si narobila toľko detí a teraz má teraz len starosti? Ako by jej to pomohlo? Keby ste boli v autorkinej situácii a niekto by vám nakladal ďalšie slová na chrbát, ako by ste sa cítili?
Ide tu o to, že prišla za radou, pohladením a nadobudnutím novej sily, alebo inak povedané nakopnutie do nového začiatku... A čo číta? "Načo toto celé?" "Iní by sa tešili..." Každý z nás máme starosti, ale nedávame to von a držíme to vnútri, kým nepraskneme...
Chcela som autorku povzbudiť. Má 4deti za sebou, na výchovu ale najmä na psychiku je to náročné. Je lepšie sa rozprávať s ľuďmi a hľadať povzbudenie, ako byť na liekoch... Áno, je veľa vecí, ktoré potrebuje zmeniť, ako zajedať žiaľ a smútok... Ja mávam depresie, lieky na to neberiem a s nikým sa o tom nebavím, tiež mám problém so stravou. Ale hľadám možnosti, ako to zmeniť. Autorka tiež hľadá možnosti, rady... Ale málokedy sa na Koníkovi niečo takéto nájde. Lebo každý jeden príspevok je zahádzaný nepriateľskými slovami... Nečudujme sa, že deti sa navzájom šikanujú, keď to robia rodičia na stránkach, ako je táto...
Ahoj silno drzim prsty aby si pochopila ake stastie mas.
Mas krasne a zdrave dcerky,manzela ,byvanie ste zdravi.To je podstata.Vaz si co mas.Tes sa z toho vsetkeho.
Ja by som za jedno zdrave dietatko dala vsetko.
Ty ich mas 4.
Vaz si to.
Zmen myslenie
@katrin69 Nemám pocit, že ju niekto šikanuje. Má 4 deti a psychiku v... Namiesto toho, aby riešila seba u psychiatra a svojho chlapa kurevníka sa zbytočne trápi tým, že nemá syna. Ten môže byť aj nemusí v budúcnosti. Ale tú budúcnosť si robí ona už dnes. A syn zázrakom nič nevyrieši, ani keby sa hneď zajtra narodil.
Tie deti budú chúďata s takou matkou a otcom. Ich treba ľutovať, lebo sa na tento svet nepýtali a nevedia sa brániť. Už len kvôli nim by sa mala vzchopiť.
ako ja dokazem pochopit ze ked ma niekto jeden dva deti urciteho pohlavia, ze prirozdzene tuzi po zmene a aby druhe tretie bolo ine... ale produkovat deti na skusku do poctu kym sa nepodari "ziadane" pohlavie...mi pripada k tym detom minimalne neuctive. Ako sa k tomu ma postavit to tretie stvrte ci kolke dieta, ze tu bolo kvazi len omylom, a keby rodicia dosiahli svoj ciel, tak tu ani nie je.
Sestra raz mala kamosku z 5 ci 6 sestier, lebo ich oco chcel silou mocou syna a po sietej babe to vzdal. A dievcatam to dobre padlo v uvodzovkach, ked im obcas otec vykrical, ze ty bud ticho, ty si tu ani nemala byt... Aj ked to bolo myslene akoze polozartom, i tak.
@sarita510 haha,no presne si to vystihla....a podla mna je to normálna ľudská vlastnosť chciet vzdy to,co nemam..alebo nedajbože mat nemozem.... len treba mat okolo seba tych správnych ludi,aby nam ukázali,ze aha,pozor...tadiaľto cesta nevedie....co ona zrejme,chuda, nema a hlada pomoc tu,ale tu sa predbiehaju jedna pred druhou,ze kto ju skor urazí.....dufam,ze si to nezoberie k srdcu, tie nenávistne komentáre...
Ach ženo vzchop sa...čo by som ja dala za aspoň jedno zdravé dieťa??? Už to by bol môj splnený sen...a ty vyplakávaš???
@katrin69 prehanas. K tejto teme jej nikto nic zle nepovedal. Uprimne rovnako ako kamoske jej vsetci vravime nech sa teši z deti co mà. Keby si porodila mrtve dieta pochopila by si ze to Nie je len fraza. A znama ma syna autistu je to velmi tazke 4 zdrave dievcata mama upada? Vztah sa jej rozpada chlap zhana ine zeny a mame jej tu vraviet ze nech si kludne spravy dalsie ze to bude jej vysnivany syn? Podla mna mà Mozno poporodnu depresiu 4deti za 6 rokov je mega zataz na psychiku a telo. Posledne roky je vecne tehotna a dookola plienky kojenie/Ium a kto vie ako sa chova k muzovi ci je len na plodenie deti urcite posledne 2baby vznikli z tužby mat syna. Ludia si za vacsinu svojich problemov mozu sami a riesenie je tiez hlavne v ich rukach. Zazila som tu vselijak hnusne vulgarne agresivne zlomyselne komenty .. no nie k tejto teme. No treba byt realista . Na 5 dieta nema financie energiu ale hlavne vztah na lepsej urovni. Nie vzdy je to co chceme to co potrebujeme. V zaujme svojich existujucich deti by mala popracovat na sebe a vztahu s ich otcom namiesto umarania sa tuzbou po synovi ktoreho asi mat nebude.
To je asi normálne podľa mňa, ved kto by nechcel po 3 dievčatách aj chlapca (alebo naopak)? Zas mat koli tomu dalsie a ďalšie dieťa je blbosť, príroda vie byť škodoradostná v tomto, kľudne môžes mat aj 7 dcér.
Niektorí nevedia čo od dobroty.ja mám syna, vždy som chcela syna... Je ťažko postihnutý, ležiaci,plienkovany, nedokáže sa najesť, napiť, pohnúť. Ďalšie dieťa už u mňa nehrozí. Chceš si to so mnou vymeniť, keď tak strašne chceš syna???
Radšej mať zdravé 4 deti s byť za to vďačná .viem čo to je to prazno .ta diera ktorá tam je a jedine ten syn by to zaplnil .mám doma 3 dievčatá strašne sme túžili po synovi až tak moc že som sa bála či prijmem dcéru 3 či nebude to že mal to byť syn a nie dcéra .bála som sa toho veľmi no časom som ju ľúbila viac a viac a modlila až somnou vydrží že znova nechcem prísť o ďalší pokladík pod srdcom .potom som plakala že koľko mohol mať nás anjelik mesiacov ako by vyzerá či bol chlapec či dievča alebo čo ak to bol chlapček a opustilo nás ... Popravde stále veľmi veľmi túžim po synovi až tak že by som znova chcela byť hneď tehotná ale strach nedovolí bála by som sa že by som o to prišla alebo či by sme to dobojovali do konca a že by to nebol syn ale ďalšia dcéra ..takže načase milovať čo máš až ťa to nepoloží úplne potom
Som chlap. Dufam to tu nevadi. Mám tiež 4 dcéry a tiež som velmi túžil po chlapcovi. Aj túžim ale postupom času som vďačný za všetky moje dcéry. A verím, že raz budem mať vnuka.
Je to už stará téma, ale pridávam sa aj ja🙂
Mam tri dievcatka, z toho máme strednú na vozíčku - je uplne ležiaca a teraz čakáme štvrte a tiež dievcatko a som vďačná hoc dievcatko, len aby bolo zdravé 😊

@solmas Je mi luto ze mas trapenie. Vela zien ta nechape ale kazdy ma svoje trapenia a toto gniavy prave teba. Moja svokra ma 5 synov. Chceli dievcatko ale nepodarilo sa. Prve vnuca bolo dievcatko. Ona sa z nej naramne vytesila. Budes mat chlapceka, len na neho potrebujes pockat kym sa zacnu rodit vnucata.