icon

Mám 4 krásne dcéry a je mi ľúto, že nemám syna

solmas
2. dec 2020

Ahojte. Mám 4 krásne zdravé dcérky. Som za ne vďačná. Ale stále je vo mne túžba po synčekovi. Najstaršia má 6 a najmladšia 15 mesiacov a mna to stále neprešlo. Teraz sme kúpili nové auto a mne sa hned v mysli objavilo aké by to bolo keby tam bol syncek ako by som sa cítila úplná a šťastná, na druhej strane ma už veľmi vyčerpávajú aj tieto štyri, ani po finančnej stránke to nie je na ďalšie dieťa, gynekologička mi zakázala otehotniet skôr ako po piatich rokov od pôrodu. Ako sa zbavit tejto velkej túžby? Chodim aj k psychologičke ale nepomáha to. Dosť som aj pribrala ,zajedám smútok. Muž mal milenku cez internet to mi tiež na nálade nepridáva. Aj poznámky okolia kedy bude syn. Mám taký pocit ,že som zlyhala a nič sa mi nesplnilo, čo som v živote chcela.. Stale som unavena a bez života. Ako zahnať túto túžbu ?

nely1704
2. dec 2020

To, že si manžel našiel milenku neospravedlňujem, ale zúfalí ľudia robia zúfalé veci .....a možno už nevie čo by Ti z neba zniesol 😏

a Ty sa trochu otras, teš sa zo života, venuj sa svojim zdravým deťom, záľubam... a možno manžel nebude hľadať útechu inde.... píšeš, že si za deti vďačná ale asi sama tomu neveríš

hivanik
2. dec 2020

@zuzanka.zuzu ....v priebehu 6rokoch 4 deti...t.j.4 tehotensta a porody....takze sa necudujem gynekologicke, pretoze je to pre zensky organizmus za tak kratky cas zataz. Tak asi preto odporucila odstup. A zjavne to zanechalo aj psychicku stopu kedze potrebuje navstevovat autorka psychologa.

@solmas ...bud vdacna za 4krasne deticky a tym ze tak sialene tuzis po synovi tak nedokazes tym svojim dat vsetko co ma matka detom dat. Spamataj sa a venuj sa im a manzelovi aby si nakoniec neostala aj bez chlapa

asia83
2. dec 2020

@solmas Prepáčte, ale vy nemáte problémy, evidentne. Máte štyri zdravé deti? Máte. Máte VÔBEC deti? Máte. Buďte vďačná za to, čo máte. Psychológ nevie zmeniť vašu povahu, nevie zmeniť vaše myslenie, pokiaľ to vy sama neurobíte. Starajte sa s láskou o tie malé, ktoré máte a počkajte si na vnuka. Skromnosť a pokora, dámy.

matapo
2. dec 2020

...venuj sa zdravym detom 4 dievcatka ta potrebuju, rozvijaj ich po kazdej stranke, vsetky sporty, hudobnu stranku, vytvarnu stranku, jazykovu, skratka venuj sa im, aktivne s nimi trav cas. Potom budes chapat ze kazde dalsie dieta by Ti v tom tak trochu branilo, lebo tie deti sa musia o Teba delit. Kazde babatko vyzaduje cas kt. mu musis dat a ten cas ty uz mas komu venovat, oni by boli ochudobnene, aj ked casom by to bolo zase ok, toto som si uvedomila pri svojom tretom a hoci milujem deti a chcela by som este dievcatko, toto ma prebralo z mojho sna o stvrtom dietati. Zeby som mala menej casu na tie starsie a to by som naozaj nechcela. Nechcela by som ich opat na nejaky cas obrat o mamu a o vsetky tie aktivity kt. spolu robime teraz. Teraz je to super, zvladame vsetko spolu. Ty so svojimi detmi tvor, vytvarajte nieco pekne, malujte,...sankujte sa, lyzujte sa, bicyklujte spolu, plavajte spolu, robte spolu turistiku,citajte spolu,...ked budete spolu aktivne travit vsetok cas nebudes uz tuzit po dalsom a uz vobec si nebudes pripadat ze ti v zivote nieco nevyslo. budes si konecne uzivat zivot a budes dakovat Bohu za kazdy pekny den kt. si spolu so svojimi detmi stravila, za vsetky aktivity kt. s nimi mozes robit. uzivaj si to kym si doma, akonahle vojdes opat do pracovneho kolotoca, dni zacnu plynut rychlejsie, casu bude pomenej a rozdelit sa medzi 4 deti a vsetkym stihat je ozaj fuska, uz pri troch je to fuska a o piatich ani nevravim.

leuchtturm
2. dec 2020

nechapem, preco mas pocit zlyhania...ved mas styri deti...a ze su dievcata? No a co! A snivat o dalsom dietati s chlapom, ktory ta podviedol, je cista zufalost. Mozno by sa ti narodilo zase dievca.

mpg
2. dec 2020

@solmas Deti sú dar a možno raz budete mať aj syna. Nedá sa vedieť, prečo nemáte, ale niekedy je to šťastie, lebo chlapci môžu mať nejakú dedičnú dg. Poznám rodinu, kde dcéra má tri dievčatá, zdravé a ich syn má jedného syna a ten má dg.ADHD.

michu_
2. dec 2020

nejdem citat vsetky komentare.. z duchovneho hladiska to moze byt aj toto - preco mas styri dcery?- potrebujes si "poriesit svoju zenskost a pri kazdej z nich mas dalsiu a dalsiu moznost... , ak mi rozumies ako to myslim. preco chces syna?? vazne. aky je tam dovod?
z tvojho prispevku citit iny problem nez to, ze nemas syna, ktory treba poriesit...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
bluka2
2. dec 2020

Minule som čítala taký reálny príbeh rodiny, že mali 14 synov a 15. dcéru 😀 takže sa asi dá aj s jedným chlapom, ale či by som to chcela skúšať, neviem. Zaoberala by som sa radšej tými milenkami...

janickacrazy
2. dec 2020

@bluka2 si si istá že boli reálni? U nás bol jeden exot, čo mal 7 dcér a 8.syna a bývali na byte v paneláku. Dodnes úprimne nechápem, ako sa tam zmestili?

tenerifka
2. dec 2020

@bluka2
@janickacrazy
Ono v tychto pripadoch je dost mozne, ze nanzelke dosla trpezlivost a vzala iniciativu do vlastnych ruk, resp. aj so susedom

budembabka
2. dec 2020

@solmas Budeš mať štyroch zaťkov, jedného krajšieho, ako druhého. A časom sa možno dočkáš vnúčika.

ckatka
2. dec 2020

Brat ma troch synov. Chcel dcéru...ale po 3 sekcii im zakázali.
Kamoš,má tri dcéry. Tiež po dvoch ešte "skúsili" Chlapčeka. A baba zas.
Kamoška ma rovné vlasy a chce kučeravé. Ja mam kučeravé a celý život snívam o rovných...

Pozri...každý chce čo nemá. Pokiaľ sa nenaucis byt šťastná s tým čo máš...nebudeš šťastná ani potom.
My sme 15 rokov nemohli otehotnieť. Keď sa to zrazu podarilo...úprimne...bolo mi total jedno co to bude. A keď náhodou otehotniem zázrakom zas, budem vďačná za čokoľvek.
A presne ako už spomínali baby....OTEC je zodpovedný za pohlavie.

katrin69
2. dec 2020

Máte pekne deti po sebe 🙂 a verím, že to je vyčerpávajúce, ale klobúk dolu, že to krásne zvládate. Tu na modrom koníku mnohokrát nenájdete príjemného slova, tak ako aj ostatné ženy, ktoré hľadajú radu, či pomoc... Možno vám nepomôžem, ale mávam pocity, že mi začína všetko vadiť a to mám len dve deti. Ráno vstanem a chcem, aby bol večer... Takto fungujem už nejaký čas... Mám známu, ktorá má tiež dve deti po sebe a chodí k psychológovi a je na liekoch... Keďže vaša najmladšia má ešte len 15mesiacov, je ľahké povedať vám: užívajte si... Moja mama vraví, že práca myslenie zmení. Dlho ste v jednom kolobehu, čo strašne vysiluje, ale príde maličká zmena a bude lepšie. Doktori možno preto chcú, aby ste si spravili 5 rokov rozdiel, aby ste tie 4steny vymenili za niečo iné... Radujte sa, že už teraz máte samé krásavice doma (a šaty môžu dediť) 😉 a neviete, kedy sa medzi nimi objaví malá anténka (syn) 😉

h2
2. dec 2020

@solmas Preboha, máš 4 zdravé deti a Ty zajedáš smútok, že sú to dievčatká a ani jeden chlapec? Nič sa Ti nesplnilo, čo si v živote chcela? Žena, spamätaj sa, ďakuj Bohu za to, čo máš a začni si to vážiť! Každý deň tu čítam témy, ako baby nie a nie otehotnieť a dali by neviem čo na svete, keby mali aspoň jedinké dieťa, akéhokoľvek pohlavia.
Príliš si sa upla na myšlienku, že jediné, čo Ti chýba ku šťastiu, je syn. A keď ho budeš mať, bude všetko krásne, všetky problémy sa mávnutím čarovného prútika stratia a už budeš navždy len šťastná. Ale takto to nefunguje. A nikde nie je napísané, že aj keby si mala ešte ďalšie 4 deti, že by to nemohli byť zase všetko dievky.

alexk12
2. dec 2020

@bluebriggs akože prepáč to co je za "normálneho" chlapa co si vypisuje o sexe to musí byť nejaké decko normálny chlap sa stretne suché si a vráti sa k priatelke🙄

reni666
2. dec 2020

moja stará mama tiež chcela chlapca, porodila 7dievčat a 8mi bol môj otec 🤷🤯

mandarinka555
2. dec 2020

@bluebriggs Možno aj áno....ale pretiahli by všetko, čo sa hýbe. Zase na druhej strane, aj tá sprostá čúza, čo sa zahadzuje so ženatým chlapom, by si dva krát rozmyslela, či sa spolčí s idiotom, čo bude platiť alimenty na štyri deti....

mandarinka555
2. dec 2020

@mpg Akoby dievčatá nemohli mať nejakú dedičnú dg....prečítaj si po sebe, čo si napísala...

karolinakr
2. dec 2020

Ono to može byt tak, že tvoje dcery budu mat po 2 synoch a ty budes mat 8 vnučikov
Je velmi pravdepodobne, že chlapčekov budeš mať, len nie teraz, ale za 18 rokov

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
niadi
2. dec 2020

@katrin69 konečne pekný komentár ♥️

bluka2
2. dec 2020

@janickacrazy pokiaľ môžeme veriť internetom, tak sú reálni,
@tenerifka všetko je možné. Ak sa to nedozvieme, prežijem 😂
Nech sa páči: https://amp.cnn.com/cnn/2020/11/08/us/family-wi...

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
bluka2
2. dec 2020

@elizabet173 tiež som optimistka, ale presne na toto mi napadlo iba, že asi až taká nie 🤔

bluka2
2. dec 2020

@michu_ tiež si myslím

zuzanaam
2. dec 2020

A všetci naspäť do školy na hodiny biológie. Väčší nezmysel, ako že otec ovplyvňuje pohlavie dieťaťa som dlho nečítala. To, že v mužskej spermii sa nachádza X, alebo Y chromozóm, nič také neznamená. Pohlavie ovplyvňuje mnoho faktorov. Žena môže mať napríklad natoľko nepriateľské prostredie k spermiám v pošve, že tie s Y chromozómom neprežijú. Alebo jej organizmus eliminuje už oplodnené vajíčko, nakoľko samčie embryá sú menej životaschopné. Dôvodov môže byť...

domculik
2. dec 2020

@zuzanaam No tak pozor, mne tento nazor (s ktorym sa tiez osobne nestotoznujem) predniesol pomerne uznavany gynekolog a prenatalny diagnostik... 😂

verkaveverka
3. dec 2020

Vďakabohu, že nemáš syna, som si istá, že by si bola len ďalsia opičia matka, ktorá by si ním nahradzala partnera. Proste pohŕdas svojim pohlavím a mužov máš za hodnotnejšich🙂

lintu
3. dec 2020

@zuzanaam a už sa to v tých školách učí tak, ako píšeš? :D Lebo istého času sa tieto záležitosti učili naozaj presne opačne 😀