icon

Mám 40 a vraj mám za sebou polovicu života

11. jún 2023

Mám 40. Necítim sa staro, aj keď pre niektorých ľudí už stará som. A dnes mi bolo povedané, že mám za sebou už minimálne polovicu svojho života. A teraz som chytila depky, lebo je to asi pravda. 😔

Strana
z2
petamich
11. jún 2023

polovicu zivota mozno ale nie polovicu aktivneho zivota 🙂 ono asi obdobie batola, skolkar a tak mozeme pokojne oseknut - takze nie nemas za sebou polovicu zivota a nie nie si stara 🥂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
reanda
11. jún 2023

najvyssi cas, odstranit si zo zivota ludi, co ti vedia take mile veci hovorit.. nech si neskazis tu lepsiu polovicu 😉

simonah73
11. jún 2023

autorka ja mam o tri dni patdesiat. co mam povedat ja? neries to, ved v podstate veda a aj vyskumy v zdravotnictve idu stale dopredu, mozno sa aj v zdravi stovky dozijes....
a je to len cislo.

jan510
11. jún 2023

nedeptaj sa, mam tesne po 40tke a vyzeram lepsie ako kedykolvek predtym, naplno si uzivam zivot, mam svoje hobby, zahradu a som v pohode. Nikdy nevies dokedy si tu, tak sa neumaraj, cestuj, venuj sa niecomu. Poznam aj baby velmi aktivne v tomto veku a aj take co su domace putky a cakaju na "smrt"

mikadooo
11. jún 2023

Mne to ani nebolo povedané. Ale tie myšlienky sa občas objavia. Beriem to ako súčasť svojho života. Mladšia už nebudem a tie myšlienky sa budú objavovať pravdepodobne stále častejšie. Jednoducho sa začnem niečomu venovať a prestanem nad tým rozmýšľať. Alebo svoje myšlienky vedome presmerujen na nejakú inú, oveľa príjemnejšiu predstavu 🤭.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
marianarem
11. jún 2023

Ja budem mat tento rok 45. Pred podobnymi depkami ma chrani to, ze nemam pocit, ze by som tie roky nejako premrhala. Som spokojna s tym, ako som ich prezila a v podstate sa citim stale bohatsia. Len velmi dufam, ze mi to takto vydrzi co najdlhsie a ze aj v dochodkovom veku sa bude este nieco zaujimave diat. Ak mam z niecoho strach, tak to vobec nie je staroba sama o sebe, ale staroba, kde by som uz "len dozivala".

marca12
11. jún 2023

Ved ale ti povedal pravdu. Ja uz mam tiez len polovicu zivota pred sebou. Znie to desivo,ale bohuzial je to fakt. Tak ho prezime najlepsie ako vieme.

autor
11. jún 2023

@reanda môj ex je taký múdry 😀 zo života sa úplne odstrániť nedá, keďže mame dieťa.

janickacrazy
11. jún 2023

@oonnaganamakusai Ty vieš človeka potešiť. Veď to nie je nikde napísané, že všetci v 70-tke chytia demenciu. Niektorí ľudia fungujú normálne aj do vysokého veku.

janickacrazy
11. jún 2023

Haha, asi ťa chcel len vytočiť. A on má 20 alebo čo, keď trepe také somariny? 😁

sissy27
11. jún 2023

Si mu mala povedat, ze ak nebude rozmyslat co vypustit z ust a co nie, tak on uz ma za sebou nie ze polovicu ale prakticky cely zivot 😂

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
viestta
11. jún 2023

Mas PRED sebou minimalne polovicu zivota, tak ho nepr*s*r

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
11. jún 2023

nikto nevie koľko sa dožije.... možno máš pred sebou aj viac ako polovicu života a možno omnoho menej.... človek nikdy nevie.

deti95060810
11. jún 2023

@elizabet173 👍👍

sante81
11. jún 2023

Mám 42, odzite na 3 životy a práve teraz začinam žiť svoju rozprávku, nemenila by som.

0silvia0
11. jún 2023

A on ma 30 a pred sebou 2/3 zivota? Ci co tym chcel basnik povedat? Vsetci sme na tom v urcitom veku rovnako, ved hadam nam je vsetkym jasne, ze nebudeme zit naveky a jedneho dna, ak sa dozijeme, z nas budu babky a dedkovia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
1gramofon
11. jún 2023

Nikto nevie kedy to príde. Zopár ľudí sa dožije veku okolo 100vky. Niekto zomrie ešte ako dieťa, v puberte, v mladuckom veku. Ty si v super veku kedy máš niečo za sebou, niečo ako životná múdrosť, tak si spln sny a uži si to tu kým sa dá 🙂

kacena4
11. jún 2023

preco rozmýšlas nad prvými 40timi rokmi? ze ich mas za sebou? ano mas, a co? zamyslaj sa co vsetko este mozes spravit zo zvysnymi 40timi (kedze doteraz si 1/2 zivota bola len dieta)

euka210
11. jún 2023

Ber to realne, ze ked dozijes 80r, tak ano, si v polke...ale mozes mat aj 90r a aj len 70r...nikto nikdy nevie...
Ja budem mat tiez 40r...po fyzickej stranke to uz napr.citim, ale inak sa necitim na 40...ja som zastala niekde v 30r a preberiem sa do reality asi ked uz fakt nebudem vladat...

althejka
11. jún 2023

Od 35 vyssie mam pocit ze sa mi ten zivot krasne rozbieha 🙂 a od 40 som spokojna a vyrovnana ako nikdy nie.

pralinka25
11. jún 2023

@oonnaganamakusai moj dedko mal v 95 uplne perfektnu pamat aj mysel tak ze pisal este stale knihy ktore sa aj vydali. vlastne mam v rodine viac ludi 75+ a ani jeden nema demenciu. su vseti samostatni a uplne funkcni.

kiki68
11. jún 2023

Takze sa mas dozit iba 80? Pozri si par videi s Iris Apfel, ta zacala robit v 94 modelingovu karieru. Niektore nase klientky maju 86-94 a su to fakt ze neskutocne krasky a pali im to v hlave velmi dobre. Tam niekde som sa prestala bat starnut. Tonje o vnutornom nastaveni, ci chces zit alebo prezivat.

pralinka25
11. jún 2023

mam tiez 40 a citim sa vyborne. fyzicky aj psychicky. nevnimam to tak ze mam polovicu za sebou. a keby aj tak co. niekto moze zit aj 100 rokov a v podstate neprezit a nezazit dokopy nic. niekto zazije za 10 rokov veci na tri zivoty. nejde o to ako dlho tu budes ale co zo zivota vytrieskas. ludia zomierau v roznom veku. mozes sa dozit 100. hlavne je nepremarnit svoj cas.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
pralinka25
11. jún 2023

@oonnaganamakusai nie ale pracovala som so starymi ludmi dlhe roky a vobec nebola demencia tak extremne rozsirena. tych pripadov tam bolo minimum. a nepisala som len o jednom dedkovi. mam kopec byvalych kolegyn vo veku nad 70 s ktorymi som v castom kontakte a ani jedna nie je dementna a nema ani dementneho manzela.

Strana
z2