Mám bojovať, alebo odísť?
Ahojte zeny. Prisla som si po radu,lebo naozaj neviem ako dalej...So snubencom mame vo vztahu prvu velku krizu. Momentalne som na materskej dovolenke s vyse rocnym syncekom. Za cely ten rok som si nikdy nebola nikde vecer vyrazit. Cely ten cas som sa venovala len malemu,mojmu chlapovi a nasej domacnosti. A vlastne keby len vecer...bola som na dzus jeden raz s kamoskou,ked som isla cestou od kadernicky. To bol cely moj spolocensky zivot. Maly je na mna dost naviazany,hlavne v noci sa potrebuje casto kojit a musi citit,ze som pri nom. Minuly tyzden sme mali stretnutie zo strednej skoly po siestich rokoch,tak som nejak mojho chlapa presvedcila (je dost majetnicky a panovacny,co sa tyka mna), aby vecer s malym zostal a postaral sa o neho a ja si na par hodim vyjdem von. Dohodli sme sa,ze o pol jedenastej pridem domov. Ja som sa zachovala velmi nezodpovedne a v ramci dobrej nalady a partie som vypila toho viac ako som planovala ( 4 pohare vina), no a kedze som rok alkohol nepila velmi mi to udrelo do hlavy. Zo zaciatku sme si volavali,ci je vsetko v poriadku a ci to s malym zvlada, potom sme si vsak isli sadnut do baru,kde nebol ziadny signal,tak som musela vychadzat von,aby sme sa mohli kontaktovat. Dohodli sme sa,ze zostanem o cca hodinku dlhsie. Medzitym ma to vino tak vzalo, ze si pamatam vsetko uz len matne,nemala som pojem o case a ratovala ma jedna byvala spoluziacka. Prisla som domov o jednej v noci. Priatel bol este hore a hrozne vytoceny. Pisal mi dve esemesky,ze maly sa budi a place ale mne noc neprislo. Zistila som,ze stale nemam signal az na druhy den rano,ked som sa zobudila. Cestne sa priznavam,ze v takom stave som musela maleho nakojit...nikdy som to predtym nespravila a ani to uz nikdy nespravim. Bohuzial u neho ziadny iny prostriedok upokojenia nefungoval,ja som ho nosit na rukach nedokazala. Na druhy den som sa snazila snubencovi ospravedlnit, ze som to naozaj nezodpovedne prehnala a ze sa to uz nikdy nestane,ze mi alkohol udrel do hlavy z nicoho nic...jeho odpoved ma tak velmi zranila. Povedal mi,ze proste neznasa ozrate zeny, naviac som este aj ublizovala malemu a ze je so mnou uz len kvoli nemu. Ze mi je chlast a kamarati prednejsi, nez oni dvaja. Odpovedala som mu,ze teda ak sa mu hnusim,tak uz nema vyznam aby sme boli dalej spolu a premyslim si,ako si rozdelime veci. Potom som uz len plakala ako dazd. Dalsie dni som stravila s malym u rodicov,aby som nemusela byt doma,kedze chlap sa so mnou vobec nerozpraval, snazila som sa ho objat a ospravedlnit sa mu,dat mu pusu,ale vzdy ma odmietol. Vcera sme cestovali s mamou a s malym na hroby mimo mesto a ked sme sa vecer vratili snazila som sa s nim zase porozpravat. Pytala som sa ho,ci mi je schopny este niekedy odpustit a ci ma este lubi. Jeho odpoved bola: " Prestan a nedavaj mi teraz taketo otazky.". Tak som mu vysvetlila,ze potrebujem vediet na com som,ci mam o nas vztah bojovat,alebo sa zmierit s rozchodom, ze sa s nim chcem o tom vazne porozpravat. Jeho odpoved znela, ze on nema naladu sa o tom bavit. Zase dalsia rana do srdca a ja bezradna. Ten vecer mi nanestastie maly skaredo spadol v kupelni, ale stihla som ho na poslednu chvilku zachytit. Samozrejme, ze plakal a moj chlap mi vykrical, ze nielen ze maleho ozieram ale ho chcem este aj prizabit, ze takeho nezodpovedneho cloveka ako som ja este nevidel...a mne je strasne. Od toho incidentu ubehlo uz 5 dni a jeho spravanie sa nijak nezmenilo. Ja placem kazdy den, som zufala. Nechcem o nasu rodinku prist...uz len kvoli malemu. Moja hrdost je uz poslapana uplne. Na jednej strane viem, ze som urobila velku chybu. Na druhej strane, zasluzila som si az taketo jednanie z jeho strany? Co mam robit? :(
@maciatkolulu Moja kamoška, ktorá nikdy nepila si na výlete dala 2 poháre vína a bola opitá úplne na mol, nevládala chodiť, bola úplne hotová, museli sme ju dať ležať. Na druhý den si vobec nepamatala, čo sa stalo! My sme úplne nechápali, ale možné to je.
@maciatkolulu zavisi od druhu vina a to myslim vazne ja som videla človeka zrubaneho tak uz po dvoch poharoch lebo to vino bolo uplne nejaka sracka a este k tomu aj uvana a tak niekedy to fakt neni o tom množstve ale o okolnostiach
@janickacrazy ked ta doma caka dieta zavisle od prsnika?? Tak to podla mna nie je celkom ok. Proste poharik a staci, ale da sa to aj bez chlastu, nemusis si ist sadnut s kamosmi a zakonite pit. Toboz ked tu dieta sama opisala ako casto kojene. Ked sa raz dohodli, tak to mala dodrzat a ked nie, tak sa aspon ozrat nemusela, ja sa nedivim, ze je nasraty a to, ze to je v takomto stave medzi nimi, nebude zakonite len kvoli tejto veci. Ked si predstavim, ze mu to dieta revalo a zeny nikde a ked sa uz uracila prist, tak spolocensky unavena 😀, nuz tak sa mu fakt niet co cudovat, ale az takto byt nasraty, to je nieco viac za tym.
@hedka23 ale nemusis sa nalievat, najma ked vies, ze si dlho nic nemala a ze ta doma caka kojene dieta, teda aspon podla mna, zenske tu riesia, ci mozu cokoladku dat, karfiolik spapat a hen ved nevadi aj par poharikov vina 😀
@maciatkolulu Ja iba tvrdím, že aj z mála sa dá opiť, netvrdím, že je to správne. Ja ked som kojila, nikdy som nepila. Ale zase si nemyslím, že musí jej chlap kvoli jednému úletu takto vyvádzať.
@sardinka336 vies, nech si kazdy chodi von ako to jemu a jeho partnerovi vyhovuje, to je na nich dvoch ako sa dohodnu a aky zivot si ziju, ALE je nezodpovedne nechat doma dieta s muzom mimo dohodnuty cas, od malicka ma ucili, ze sa ma dohodnuty cas dodrziavat, ci uz voci blizkym, ci uz cudzim a tu navyse bolo kojene dieta a vacsina z nas si vie predstavit coho je schopne take batola, ked nedostane svoju davku a navyse, rocne dieta, uz aj bytostne potrebuje matku na kt.ju naviazane, da sa to vselijako urobit, aby boli spokojne vsetky strany, napr dietko uspat a poto vyrazit atd, ale dlho meskat ku kojaciemu decku a este prist nacengana, je nezodpovedne....A chlap ako sa chova, poviem ti, ja by som sa na jeho mieste tiez zduvala a to aj keby iba meskal a prisiel ozraty domov moj chlap a kebyze mi k tomu kvoli nemu jaci decko, tak by som mu urobila peklo 😉
@janickacrazy noja si myslim, ze nevyvadza iba kvoli tomuto uletu...
@maciatkolulu netusim ja som len konstatovala ze si myslim ze tomu malemu sa nic nestalo a uz vobec ho neopila, a ze reakcia otca bola prehnana, a ze matka nemusi hned byt nezodpovedna alkoholicka ked sa raz za rok opije aj ked ma dieta nic ine. Ja som kojila 16 mesiacov a po prvom mesiaci som jedla vsetko a dala som si aj vinko aj pivko akoze ne moc ale dala som si a mala je uplne v pohode 🙂 a to co riesia tu ostatne niekotre mamicky ok chapem to ale nejako som to nikdy neriesila podla mna ma kazdy vlasne rozum a ma sa podla neho riadit 🙂
@hedka23 ved aj ja si dam, ale kebyze ma maly iba rok a ja vybehnem 1.x von od neho, tak tomu ver, zeby som ja bola ta, co by vyvolavala, urcite by som nemeskala a nesepalila sa.... Jasne, ze by sa nemalo dietatu nic stat, ale dat mu rovno po chlastacke, nie nic moc, ked to ju ordrovnalo, tak to nebolo len tak, dieta to tiez dostalo v peknej davke, mozno lepsie spalo 😉
@maciatkolulu ty by si sa tu uz mala poriadne upokojit. Aby si sa nahodou nezblaznila z tolkeho poucovania.... Ako sa hovori kto si bez viny hod kamenom...
@liv1 prosim? 😀 ty si nevyspata, alebo mas nejaky problem 😀 ? alebo aj aj... Ja nijakoho a nijako nepoucujem, skus si to precitat este raz a ked nepochopis, tak nechaj tak, aj tak dobre 😉
@maciatkolulu a presne to hovorim kazda matka je ina niektora je uskostlivejsia a niektora sa necha uniest ze je rada ze je vonku, ale nikoho podla mna netreba odsudzovat a celu situaciu takto hroti ako tu pisala autorka podla mna cele nafuknute
@ajka_paradajka ako prepac, ale kvoli takej blbosti robi taketo scény? Posli ho kade lahsie, evidentne je to žiarlivec, ktory nevie predýchať, ze si sa zabavila!!!
@hedka23 no hej, ale rovnako ani chlapa 😉 jeden mavne rukov, ze vsak co, ozrala sa, decko vydrzi, druhy ked mu beeekne dieta, tak uz pohotovst vola, tretiemu vadi, ze zena sedi cely den doma a nikam nevyleze, stvrtemu, ze prave chce niekam liezt, ona si muza pozna, ona si pozna dieta, tak mala sa vediet zariadit a nieze po jednom vyrazeni a zduti chlapa sa hned rozchadzaju, to je nejake moc hrrrr
@ajka_paradajka dievča, nedaj sa zakopať pod zem "supermatkami", ktoré ťa tu odsudzujú, cítila si sa dobre so spolužiakmi, to je pochopiteľné, zvlášť po dlhom čase, ktorý si strávila len doma. Trochu si to prehnala s alkoholom, stane sa, sme ľudia... Nabudúce pohni trochu rozumom, odstriekaj si do fľašky zo dve dávky a ocinko môže kojiť... Iná vec je, že reagoval prehnane a že takéto reakcie vďaka jeho veku budú asi stále častejšie....
Jaj
Boze,zeny, moj syn mi zrusil vsetko rozpisane...a to som pisala 15 minut. Porazi ma!
Takze takto. Dnes doobeda som musela ist domov,lebo mi dosli plienky. Doma samozrejme bordel,tak som sa rozhodla,ze ulozim maleho na spanok a ja zatial umyjem tu kopu riadu,pozametam atd. Rozhodla som sa priatelovi napisat list resp. zapisala som 3 A4. Popisala som ako sa citim,ze si uvedomujem svoju chybu a uz sa jej budem vyvarovat, ze su pre mna s malym vsetkym a na nasej rodine mi velmi zalezi. Napisala som mu 10 podmienok,ktore by som rada dodrziavala v nasom vztahu, poziadala ho o to,aby bol menej hrdy a panovacny a aby sme boli rovnocenni partneri. Aby bojoval za druhu sancu v nasom vztahu. Vyvratila som,ze mam nejakeho mladeho nabijaka. Napisala som mu,ze vecer sa s malym vratime domov a povie mi ako sa rozhodol. Ze predebatujeme podmienky,spravime kompromisy. Vecer sme sme prisli domov, hned som sa spytala teda,ze ci cital moj list a ci je ochotny dat nasemu vztahu druhu sancu. Viete,co mi odpovedal? "Neviem." Tak som sa do neho pustila. Jeho odpoved ma hrozne vytocila. Ci chce prist o dalsiu rodinu,ci chce maleho o nu obrat len kvoli jeho hrdosti. A on na to,ze sa chcel porozpravat predtym,ale ja som odisla. Ze ho nikdy nepocuvnem. Ze sa teraz snazim zvalit chybu na neho,ze ho vydieram dietatom. Ze on mna nevydieral,ked povedal,ze ak odidem je koniec. Tak som sa spytala,ze ako a co mam teraz podla teba spravit? Zrejme chcel,aby som sa zase zacala ospravedlnovat a uz aj za to,ze som odisla. Ale zase mi odpovedal "Neviem". Je mi z neho zle...ako moze mat takyto pristup? Vsetko len tak zahodit?? Ja uz nebudem dalej bojovat,je koniec. A co je na tom najlepsie? Nevidel maleho niekolko dni...a ani nema zaujem sa s nim pohrat. Len sedi na tom zaprdenom gauci pred telkou.
@maciatkolulu beriem tvoj nazor a niektore komentare budem radsej ignorovat. Neda mi vsak nereagovat na tvoju pripomienku,ze v tom musi byt nieco viac. Tak ver ci nie,ale nie je. Nepodviedla som ho, nikdy som mu nevynadala, neudrela ho, opila som sa len v jeho pritomnosti (predtym nez som bola tehotna). A co vsetko som mu dokazala odpustit ja? Ze mi dal facku,ked bol opity,ze ma v noci bezdovodne nazval picou,ze sa opity pobil s taxikarmi,ze ma vyckaval pred robotou,aby videl s kym sa rozpravam,lebo som mala vela muzskych kolegov....musim znasat jeho vybusnu povahu, to ze nedokaze vychadzat s mojou rodinou,ze ma neustale za nieco kritizuje. A uz mam toho dost. Uz nechcem za takyto vztah dalej bojovat...
@ajka_paradajka a ani nebojuj-chuja maš,s tým nic neurobis,ale so svojim životom možes urobit poriadok.Starý prdo,može byt rad,že ma mladu kočku pri sebe,ale asi si vobec neuvedomuje,že može velmi rýchlo zostat sam
@ajka_paradajka si nas tu velmi nepocuvla vidim ze velmi tuzis to urovnat aby zas vsetko bolo ako predtym... Ale chapem ta. Kym ti to skutocne dojde v hlave ze je to fakt hnup. Ale brutalny ☹. Tak este prejde vela casu, este dostanes par faciek (ak nie horsie), ale ta bude vydierat, manipulovat, kritizovat, a ked ti raz dojde ze toto tvoje dieta vidiet nemusi tak sa vzchopis a odides. Si od neho zavisla financne vsak? Kamoska to robila tak, ze setrila, setrila, a ked mala dost poziadala o rozvod. Aby sa dokazala osamostatnit.. Nie ze mu skocis do postele a budes dalej "vydierat" dietatom. Neries, myslim ze sa sam rozhodol. Bud hrda. Bud silna. Zivot mas pred sebou. On to uz povedat nemoze...
@ajka_paradajka ako sa on ospravedlnil ?za to ze ti dal facku, ze ta nazval pi..., ...
@ajka_paradajka boze moj dievca...ja len oci otvaram,ako su schopne niektore zeny nechat zo sebou zametat ako s handrou..ale ze kompletne..
Ja hovorim jedno..kazdy zije len tak ako chce on sam...nechapem naco sa stazujes,ked v podstate nic menit nechces 😲
@ajka_paradajka prepáč ale ja sa musím smiať..nie však na tom že je koniec,aj keď si myslím že si sa správne rozhodla...ale smiešny mi je on...najprv sa rozprávať nechce keď odídes tak sa rozprávať chcel ale ty si odisla čiže sa snazil v tebe vzbudit opat pocit viny....buď začína unho starecka vieš čo,alebo dosiahol vrchol aktivity a bude to len horšie...cieze žiadna pomoc od neho..si mladá ešte môžeš mať peknú budúcnosť po boku niekoho kto tvoju oddanosť ocení a on nech splinie so svojím gaucom..ten mu nebude hubovat ani nič od neho chcieť..
Samozrejme, ziadne alkoholicke vystrelky,ak sme si aj vypili tak vzdy spolocne. Za ten rok,co som na materskej bol parkrat von aj on, s kamosmi na pive, s kolegami si sadnut v meste a tiez sa vratil po polnoci. Nikdy sme sa velmi nehadali, a ak sme sa aj pohadali, tak sme sa rychlo udobrili. To hlavne preto,ze ja neznasam zit v rozhadanej domacnosti.
Včera o 21:29 • 1 dieťa • Odpovedz
Tak toto si napisala vcera, rovnako ako aj, ze ho milujes a tak, takze celkom nerozumiem... ale vasa vec a vidis nakoniec som mala pravdu, lebo som napisaal, ze je v tom urcite viac, ako jeden opias, ale ja som nemyslela len tvoju stranu, ale aj jeho.... Proste milujuci partner, ci uz jeden, ci uz druhy to vyzera trochu inak. A stojim si za tym, ze kebyze mam doma rocne kojene dieta, tak sa neopijem, pretoze by som nepila a dodrzim dohdnutny cas, nech by bol s dietatom ktokolvek, nie kvoli tomu kto ho strazi, ale kvoli dietatu, ktore nebolo zvyknute byt od matky... ale to je uz mimo temy
Rada? Chodte od seba, ked uz nie kvoli sebe, tak uz kvoli dietatu, ci je pravda to co si pisala vcera, ci to co dnes jeuplne jedno, ale na zdrave prostredie pre dieta to nevyzera. Bud sa obaja spamatajte a konajte ako dospeli, alebo od seba. Prijemny vecer
Je pravda,ze neviem kam s malym pojdem. K nasim ist nemozem...je jedna moznost,mozem odist do ineho mesta k starkej,ktora ma volnu izbu. No budem si musiet hned najst pracu a maleho supnut do jasli,co bude pre neho momentalne ako ladova sprcha,kedze je na mne velmi zavisly a velmi sa boji noveho prostredia. Je mi z toho celeho na nic. Neviem ani,kam dam nabytok, ktory je moj...popritom splacat uver. Keby som mala kam ist, tak nevaham :(
@maciatkolulu neviem uz ako viac sa mam chovat ako dospela. Ja sa to snazim urovnat,ale z jeho strany nie je ziadna snaha. Ci mas este nejaky lepsi napad? Ako dospelejsie sa mam zachovat? Predpokladam,ze ty si bez chyb a dokonala. S mojim priatelom by ste si teda rozumeli 🙂
@ajka_paradajka a prečo by si musela ísť hned do práce? ved ked dostaneš rodičák, prídavky, výživné, tak budeš na tom relatívne v pohode. príp.si nájdi nejakú brigádu na víkendy, alebo pár hodín v týždni. starká by ti nepostrážila malého?
@ajka_paradajka nie nie som, ale vcera si ho opisovala a najma vztah k nemu uplne inak a dakujem, ja mam svojho muza s ktorym si rozumiem a nie je dospele odist od dietata, ktore ako sama pises, je od teba zavisle a ozrat sa 😉 a meskat, to nie je, pokial je pravda co si pisala dnes, tak nechat sa fackovat a nadavat si do pic a pritom opisovat ako ho milujes tiez o niecom svedci...
@ajka_paradajka Môžeš ísť na čas naspäť k rodičom? Ak áno, neváhaj...
@gabriellka fuha, ty by si prezila z rodicaku 200, plus 23, plus bohvie ake vyzivne? 😉 No ja nie, teda ked musis, tak musis, ked ti ma kto pomahat a budes opat od niekoho zavisla, inak z toho neprezijes, teda pokial nie je byvaly snubenec nieco ako kollar 😀

@0silvia0 Keď ťa to nebaví, nereaguj na ňu, ona zmlkne..však ostatné pochopili, ako si to myslela. Pekný deň.