icon

Mám bojovať, či sa rozviesť?

pietro82
2. mar 2015

Ahojte.je mi to uplne trapne,ale tak rad si vypocujem vase nazory. Som zenaty 4roky,mame 3male deticky.byvame v starsom domceku,ktory patri svokre.neplatime najom,len si platime energie a veci s tym spojene.posledne 2roky to ide s nami dole vodou,kazdu chvilu sa vadime.raz je dobre,raz zle!zena sa urazi na uplne malickosti a dokaze somnou nekomunikovat aj tyzden.ja podnikam,cize dost casu travim kolo prace.a to ju tiez stve ze som stale prec,ze vsetko robi sama.ale sama tam nieje nikdy,lebo svokrovci su tam na dennom poriadku,jej brstia,sedternice,tetky kamaratky,atd!uz ma to fakt nebavi,ziadne sukromie!neraz som sa pobalil a odisiel odtial.nikdy ma nevolala ani nesnazila aby som sa vratil.vzdy som len ja prosikal,ako uplny saso!kupili sme pozemok,dom darovali rodicia len mne,kedze videli ako zijeme a chceli aby sme sli byvat bokom sami.noale veci sa tak zvrtli,ze zena dala na rozvod,a ze si najde lepsieho!pritom sa nemala zle.nepijem,nedrogujem,nechodim za kur...proste nic,len to ze fajcim.daval som 600e na domacnost,ona ma 270 a nic nedokazala odlozit.ja som si svoje vydavky financoval sam cize 600 odomna mala cistych.ked trebalo nejaky mimoriadny ucet vyplatit,tak som to zatiahol ja...sex je biedny,len ked ja chcem a aj to nula bodov.jej netreba muza,jej staci mamka a spol.odstahovat sa nechce,a ak teda by sa odstahovala tak len ked dom napisem aj na nu!je to normalne???radsej sa rozvedie a bude mat 3deti na krku a furt ma ruzove okuliare ze si najde lepdieho,len v dnesnej dobe neviem ci si niekto zavesi na krk zenu s 3 detmi...je mi z toho zle!srdce hovori tak,rozum inak...ale ona uz ma v tom jasno,rozvod nic ine...

pietro82
autor
3. mar 2015

@vejula pozor,asi som to nenapisal zrozumitelne...nie oddelovat deti od seba,to nie,to ak tak striedavku...ja som myslel ze teraz keby si ich vezmem na den,dva,vikend...napr chalanov,a druhy krat zas napr len princeznicku...

pietro82
autor
3. mar 2015

@natalym poriesim....a hned zajtra novym autom...

natalym
3. mar 2015

@mischy00 Prosím Ťa niekto nemal celý život systém a funguje. A niekto má systém ale aj tak je kdesi chyba, v systéme. Niekto si vie lepšie poradiť, niekto nie.

natalym
3. mar 2015

@pietro82 A prečo novým? Nedá sa opraviť? Požičať? Autobus? Vlak? Bicykel?

mima4
3. mar 2015

@aliza moj nazor, ze mat 3 deti do 4 rokov je psycho a maloktory clovek je na to stavany. Je to velmi narocne... byt v neustalom kolobehu. Jej matka nie je povinna upratovat im...
On sa tu tvari ako pan podnikatel... a nevie zabezpecit vypomoc?

Berem, ze pri "novej" rodine sa veci menia, ale jeho tri deti mu vzdy ostanu.. nema si ich tolko narobit..ked sa nevie aj financne postarat. Vyssie som dala porovnanie s tymi mzdami... po rozvode (z akehokolvej dovodu) pre zenu matku s malymi detmi nastava doslova zivorenie, kym muzi dalej buduju karieru, biznis... cestuju, zarabaju ... a na vlastne deti neraz poslu par smiesnych eur... KYM (!!!!) zena matka je vo vacsine pripadov (hlavne viac malych deti) odpisana od tohto vsetkeho... a neraz funguje v praci, kde ju nevyrazia kvoli ocr (opat jej mama nema povinnost sa o deti starat), cize za minimalnu mzdu a je odkazana na zivorenie s detmi.

pietro82
autor
3. mar 2015

@natalym ona mi nedovoli sa s nimi hrat u nich....donesie mi ich ku branke a cau...ci sa budem s nimi prechadzat po ulici?aj tak sa da...

pietro82
autor
3. mar 2015

@mima4 lenze ja sa nechcem na to vykaslat...ona je hrdinka dava o rozvod...ja s tym nesuhlasim,ale aj keby nas nerozvedu,pochybujem ze bude chciet byvat somnou...je to riadne nastrbene

sue
3. mar 2015

@mischy00 ešte si pamätám ako som padala na hubu 2-3 mesiace po pôrode - a to som mala jedno dieťa....proste brutál fyzická únava 😒

Len sa snažím napísať, že my tu stále máme pohľad len muža - navyše muža, ktorý za 4 roky manželstva počas ktorého splodil tri deti odišiel 7-8x z domácnosti 😲 tak infantilné a priblblé správanie...akože keby vzal tie dve staršie deti a išiel s nimi niekam na víkend (k svojim rodičom napr...) aby si žena oddýchla, tak ok...ale odchádzať...nedivím sa, že žena tam furt má nasáčkovanú svoju rodinu...vyčítať žene, že neupratuje? Čo robí on keď príde z práce domov? ...ja som na rizikovom tehu a môj muž robí všetko...ale úplne všetko...ja sa len učím so synom do školy, všetky domáce práce, všetko varenie, krúžky a podobne, všetko je na mužovi a maká ako fretka... 😔 vážim si ho za to...veľmi...rozprávame sa o tom...a ani by mu nenapadlo vyčítať mi...že som momentálne len inkubátor pre naše druhé dieťa 😔 ...tým chcem povedať to, že NIKDE v tejto diskusii nie je napísané, že by musel vstávať k deťom, alebo že by ich brával niekam alebo o spoločnej dovolenke, výletoch, žeby chodil s deťmi k lekárke. ČIže jeho žena nerobí "nič" iné, len je 24hodinová aupairka pre 3 malinké deti 😔 Nevieme aké tie deti sú, nevieme koľko reálne času tam trávia rodinní príslušníci (či tam nie sú zrovna vtedy, keď je tam aj manžel...)...atď atď atď...

natalym
3. mar 2015

@pietro82 No a to nie je normálne? Ihrisko? Park? Cukráreň?

mima4
3. mar 2015

@pietro82 chod za nou a rozpravajte sa spolu! zariad, nech deti su na par hodin u svokry.
Nebud na internete ale zacni konat

mamulka211
3. mar 2015

@mima4 : Ked sa chce madam rozviest ako on tvrdi, ze ona sa chce, tak s tym musi bohuzial pocitat, ze to tak bude, ci sa to tebe paci, alebo nie...

aliza
3. mar 2015

@sue len poopravim, tie deti si splodili spolu, nie len on! aj ona pri tom bola.... 😉. To, ze zlyhala antikoncepcia nie je predsa jeho vina, ci? su zodpovedni rovnako...ja jeho neospravedlnujem, tiez by som nezniesla, aby ma niekto buzeroval za poriadok alebo by odo mna cakal navarene a podobne pri malych detoch. Problem je, ze pozname len jeho verziu. A vsak, tvoja situacia je uplne ina, si na rizikovom a tvoj muz ma zrejme moznost sa o vas takto starat, len nezabudaj, ze nie kazdy si to moze z casoveho hladiska dovolit. Moj muz by napriklad nemohol chodit s detmi do skoly, zo skoly, na kruzky, ani nakupovat, ci upratovat, jeho praca a pracovny cas by mu to neumoznili. Takze netreba podla vlastnej situacie posudzovat druhych 😉

axelina
3. mar 2015

Pokial chce tvoja manzelka rozvod tak jej to daj.
Kolegynka ma striedavu starostlivost a nevie si to vynachvalit. Netreba platit ani vyzivne. Ale treba sa dohodnut na spolocnej vychove, a byt jednotny.

vejula
3. mar 2015

@pietro82 ok, tak sa chapeme. Ak sa môžem spýtať kolko ma najmenšia?

mamulka211
3. mar 2015

Cooooo? ides pre deti novym autom, dve mas doma, ale jedno sa pokazilo, tak prides pre nich novym, ty si kupujes auta, ako my topanky, ci co? 😀 ja mam cim dalej tym vacsi pocit, ze ty si nejaky frustrovany chlap, co si tu dviha sebavedomie, chce pouit, ze je dobry, ze je fajn, ako on sa postara a aku ma nanic zenu...lutujte ma...

sue
3. mar 2015

@aliza v zásade súhlasím, len v jednom nie - my sme tiež ešte pred trištvrte rokom boli presvedčení o tom, že by sa to nedalo 😀 a dá sa...lebo sa chce 😉 lebo manžel chce a zatriedil si prácu a priority takto 😉 vždy sa to dá...(napr.aj zmenou práce...alebo zaplatením upratovačky, alebo zaplatením aupairky 😉 ) ver tomu, že ak by išlo o život teba a tvojho dieťaťa aj tvoj manžel (ak má všetkých päť pohromade) tak by urobil všetko preto, aby ste boli vy zdraví a v pohode - @pietro82 sa na to vykašle...a vykašlal doteraz už niekoľkokrát...proste sa spoľahol na to, že to manželka so svojimi rodinnými príslušníkmi zvládne a nezrúti sa od únavy...spoľahol sa na to, že ona deti vychová dobre a podobne...

Opakujem - nikde netrvrdím, že je na vine len on, to ani náhodou...ale teda správa sa hrozne a on je ten čo sa pýta ako ďalej - preto mu odpisujem, nech si najskôr zametie v duši a v srdci on...a až potom nech vyzýva manželku...

natalym
3. mar 2015

@mamulka211 Na to nám neodpovie.

pietro82
autor
3. mar 2015

@vejula 1,5roka

mischy00
3. mar 2015

@sue ja celý tvoj názor zdielam a súhlasím s ním a aj verím ze 3 malinke deti musí byť fakt zaberak.Obaja su na vine a hlavne je problém u nich v komunikácii. Jeden chce a druhy robí urazeneho. A to ze odišiel to taktiež neschvalujem, príde mi to maximálne sebecke. Lebo vie, ze ona takú možnosť nemá. Ak este aj koho, tak uz vôbec nie. Chcelo by to vyjadrenie aj manželky, by sme boli možno veľmi prekvapený ako to skutocne je...

pietro82
autor
3. mar 2015

@mamulka211 mal som 4...skresal som na 2...staci ti? Kks ty sa tu do mna od zaciatku mam pocit len navazas 🙂

sue
3. mar 2015

@pietro82 to ste ako tie deti plodili a porodili, keď píšeš, že ste štyri roky manželia a počas manželstva sa narodili tri deti a najmladšia po dvoch synoch má 1,5 roka? 😲

mamulka211
3. mar 2015

@pietro82 mas dobry pocit, mne si nesympaticky, nebudem ti tahat motuzy popod nos, ale ja by som sa s tebou tiez rozviedla :D

pietro82
autor
3. mar 2015

@sue uplne jednoducho...ci myslis ze je to nemozne???
5/2011
8/2012
8/2013

mischy00
3. mar 2015

chcela som napísať koji.....

pietro82
autor
3. mar 2015

@mamulka211 nerozviedla,tomu ver !!! 🙂

0silvia0
3. mar 2015

@axelina kolegynka si môže pochvaľovať striedavú starostlivosť, mňa by skôr zaujímal názor detí ako vnímajú takýto život. Citlivejšie povahy detí toto môže frustrovať a neviem si predstaviť príchod puberty - to si už fakt neviem predstaviť decká v puberte ako toto môžu znášať - citlivé obdobie+dve domácnosti+potencionálni ďalší partneri rodičov - ach jaj... keby som bola na mieste takéhoto dieťaťa, neznášam to práve najlepšie 😒

aliza
3. mar 2015

@sue no, nezvladli, je lekar na pohotovosti....a urcite by som nechcela, aby menil pracu....za aku asi? asi by sme to riesili mojou mamou alebo tou vypomocou.....tazko povedat, co by bolo keby...co je zaujimave, tu v UK rizikove tehotenstva nepoznam, nestretla som sa s tym, tu prve tri mesiace to nechaju na prirodu, nezachranuju tehotenstvo a s tym som aj ja isla do toho, ze ak potratim v prvom trimestri, tak to tak aj ma byt, bola som s tym zmierena. Samozrejme, je to len moja skusenost, mozno su tehulky, ktore doma lezali cele tehu, len ja som sa s takymi za tych 9 rokov este nestretla. To len tak pre zaujimavost.
Ako to je u nich doma, nikto nevie. Mozme len hadat...mna zarazilo najma to, ze odmietla tu novostavbu. Kazda normalna zena chce zit so svojim muzom sama, nechapem, preco to odmietla. A tiez nevieme, ci ona tu domacnost naozaj nestihala (co je teda pochopitelne pri 3 detoch) alebo ci ju stihat ani nechcela (su aj take zeny).

natalym
3. mar 2015

@pietro82 Robenie detí Vám ide. 😀

barby1982
3. mar 2015

@pietro82 manželka mi to tu číta a nedalo mi nereagovať.Prosím ťa nepočúvaj natalym ona je asi z inej planéty. Chlapa ako ty by chcelo veľa žien.

mamulka211
3. mar 2015

@barby1982 😀 normalne po nicom inom netuzime, len aby nas niekto ohovaral po nete a fotil nas bordel :D