icon

Mám bojovať, či sa rozviesť?

pietro82
2. mar 2015

Ahojte.je mi to uplne trapne,ale tak rad si vypocujem vase nazory. Som zenaty 4roky,mame 3male deticky.byvame v starsom domceku,ktory patri svokre.neplatime najom,len si platime energie a veci s tym spojene.posledne 2roky to ide s nami dole vodou,kazdu chvilu sa vadime.raz je dobre,raz zle!zena sa urazi na uplne malickosti a dokaze somnou nekomunikovat aj tyzden.ja podnikam,cize dost casu travim kolo prace.a to ju tiez stve ze som stale prec,ze vsetko robi sama.ale sama tam nieje nikdy,lebo svokrovci su tam na dennom poriadku,jej brstia,sedternice,tetky kamaratky,atd!uz ma to fakt nebavi,ziadne sukromie!neraz som sa pobalil a odisiel odtial.nikdy ma nevolala ani nesnazila aby som sa vratil.vzdy som len ja prosikal,ako uplny saso!kupili sme pozemok,dom darovali rodicia len mne,kedze videli ako zijeme a chceli aby sme sli byvat bokom sami.noale veci sa tak zvrtli,ze zena dala na rozvod,a ze si najde lepsieho!pritom sa nemala zle.nepijem,nedrogujem,nechodim za kur...proste nic,len to ze fajcim.daval som 600e na domacnost,ona ma 270 a nic nedokazala odlozit.ja som si svoje vydavky financoval sam cize 600 odomna mala cistych.ked trebalo nejaky mimoriadny ucet vyplatit,tak som to zatiahol ja...sex je biedny,len ked ja chcem a aj to nula bodov.jej netreba muza,jej staci mamka a spol.odstahovat sa nechce,a ak teda by sa odstahovala tak len ked dom napisem aj na nu!je to normalne???radsej sa rozvedie a bude mat 3deti na krku a furt ma ruzove okuliare ze si najde lepdieho,len v dnesnej dobe neviem ci si niekto zavesi na krk zenu s 3 detmi...je mi z toho zle!srdce hovori tak,rozum inak...ale ona uz ma v tom jasno,rozvod nic ine...

pietro82
autor
3. mar 2015

@natalym som jej povedal,ze nemam problem casom jej darovat polovicu...ale ze ona potrebuje istotu,tak som povedal ok,dam ti 1/10 a mas istotu .. nechcela,ze nech to je tak ako ma byt...50-50...cize skor mi to prislo ako dsky vydrb somnou po case...

natalym
3. mar 2015

@pietro82 Tak tresni po stole a povedz jej to čo si povedal tu. Nedáš a basta a preto a preto a preto...........
Vybavená vec. Toto nebude len o tom dome!!!!!!!!!!!

pietro82
autor
3. mar 2015

Ked som odisiel pred polrokom,chcel sa vratit,tak mala podmienku...ked prepisem na nu pozemok...tiez bol mojich rodicov...tak som teda suhlasil,nachystal papiere,sli na kataster a az po podpisani zmluv som mohol prist byvat s nimi....az po podpise na katastri podotykam!!!inak by dala o rozvod...

natalym
3. mar 2015

@pietro82 Kedy sa to začalo medzi Vami kaziť? Kedy si mal prvý krát pocit, že toto nechceš?
Čo Ti na nej vadí? Už vieme, bordel, chce dom, je bordelárka a mamonárka. O.K. Keď ste nemali deti bývali ste spolu? Kto upratoval? Pracovala? Akú mala prácu?

pietro82
autor
3. mar 2015

@natalym povedala prepis dom aj na mna,inak bude rozvod! A dokonca to ohranicila,dala podmienku,ze mas nato 10dni...

natalym
3. mar 2015

@pietro82 Odpovedz najprv prosím na moje otázky, pokúšam sa Ti pomôcť.

mima4
3. mar 2015

@natalym
prečo by mala byť mamonarka? je normalne chciet byt na tom rovnako ako manzel... toboz ked ma tri deticky... On odide a ju posle do čerta... ona bez akychkolvek financii...
Podla mna sa ona k tomu stavia zodpovedne ale tieto veci si mali poriesit este PRED SVADBOU.

natalym
3. mar 2015

@mima4 Príde mi to, že on si to o nej myslí, preto som to nazvala jeho rečou.
Keby môj muž mal dom a nechcel by prepísať polovicu na mňa tak ho nedonútim ani bohovi. Toto celé nie je len o tom dome. Toto má toho psa zakopaného niekde úplne inde, dom je len dôsledok nejakého procesu.

maminuska
3. mar 2015

@pietro82 dom v žiadnom prípade neprepisuj . Ako vieš že podala o rozvod ? Máš číslo spisu ? Overil si si to na súde ?

natalym
3. mar 2015

@pietro82 Takže keby si na ňu prepísal dom, tak by bola s Tebou? Normálne by ste spolu fungovali?
Pekné a funkčné manželstvo, či ako?

maminuska
3. mar 2015

@mima4 tuto s tebou nesúhlasím .
Je normálne chcieť byt na tom rovnako ako manžel ... ano je ale z vlastného a spoločnou prácou . Nie z dedeného , z darovaného.
Po mojej skúsenosti by ma nikto nerinutil už prepísať polovičku na manžela, nikto . Ostala som bez polovičky bytu a s dvoma deťmi .

pietro82
autor
3. mar 2015

kazit sa to zacalo asi po dvoch rokoch manzelstva...narodil sa druhý syn a ona asi zacala mat viac prace v domacnosti...rok sa to tahola ako takým štýlom,že no dobre,kríza sak to prejde...za slobodna ked sme spolu chodili sme nebývali spolu v jednej domacnosti,ale viem ze ked som k nej dosiel,mala neskutocný bordel v izbe...laky,sperky...no jeden velký kopec a stole...ano pracovala ako recepčná na hoteli...preddtým ako chyžna na lodi...mne na nej vadí to,že dokaze sa urazit na uplnu kravinu,nekomunikuje aj týžden,ked prídu svokrovci,chichi chacha,kavickuju debatuju o sto šest,ked odídu,zas je ticho,kamenny výraz na tvari...stazuje sa ze nikam nechodíme,teda ona by najradsej 2x mesacne na welnees,atd...ved aj ja by som rad,ale pre mna bolo prvorade dat dokopy ten dom,a ist bývat preč a hlavne mat sukromie...raz som jej kupil auto,myslím ze dost dobre...co by ine ruky nohy bozkavali,ona povedala ze take auto nechce,naco je jej také silne,a ze ak ho nepredam,da o rozvod...ano,toto bol ten zlom,kedy to zacalo..toto auto som jej kupil cca 2roky dozadu...a odvtedy sa to s nami rutilo dole vodou...vsetko co povedali jej rodicia bolo svate,aj jej kamaratky,ale to co som povedal ja bolo zle...a zas nemoze povedat ze som jej s nicim nepomahal...jej mam ked dosla,neraz umývala riad,vysavala...hanba! dokonca ich pravidelne beru na vikend,cize cez vikned bola len najmensia doma...neviem nechcem aby dopadlii zle....iný by ju uz davno poslal kdesi,ja niesom taký...a v poslednej dobe ze sa dopocula,ze mam asi milenku...no hrozne 😒

pietro82
autor
3. mar 2015

@maminuska ty si prepísala polku na manzela a napokon si to lutovala?

mima4
3. mar 2015

@maminuska ja ti rozumiem
ale tak mali to poriesit inak, napr. po svadbe si kupit byt/dom na hypoteku (bez jeho vkladu z predaja nehnutelnosti ktoru nadobudol ako slobodny) ....
Asi tie deti bol pre nu tiez sok... a ona je podstatne zranitelnejsia ako on...

pietro82
autor
3. mar 2015

@natalym keby to tak naozaj bolo,spravim to hned dnes...FAKT!!!mne nejde o ten dom,mne ide o to aby somnou nevybabrala este viac...kedže ona nikdy neprejavila zaujem o zachranu manzelstva a rodiny...
keby viem že budeme mat stastne manželstvo,tak ten dom darujem trebars aj na charitu!!!
keby bolo keby...

maminuska
3. mar 2015

@pietro82 ano prepísala som polku na manžela .. už bývalého , rozviedla som sa a musela som ho z tej polovičky vyplatiť.
Nikdy by som to už neurobila. Teraz som druhýkrát vydatá a máme v tom s manželom jasno. To čo je z rodiny dané dedením , darovaním je len toho kto to takto získal, žiadne prepisy, to čo nadobudneme spoločne je naše spoločné . Teraz manželovi bol darovaný pozemok , ani ma nenapadne chciet po nom aby to napísal aj na mna.

mima4
3. mar 2015

@pietro82 vy dvaja ste sa brali kvoli tomu, ze ona uz bola tehotna?

pietro82
autor
3. mar 2015

@maminuska no tvrdila v sms ze je to vbavene,ze to dala...ale ci tak je isto,to neviem....mozno blafuje,fakt netusim....

natalym
3. mar 2015

@pietro82 No pozri a teda ľúbiš ju a chceš s ňou byť, áno?
Povedal si jej to? Pekne, pokojne a zrozumiteľne? Navrhol si jej napr. poradňu? Išiel si sám? Ozaj a skúsil si jej povedať, že Ty s rozvodom nesúhlasíš? Že urobíš všetko preto aby bola spokojná a to isté žiadaš od nej?

pietro82
autor
3. mar 2015

@mima4
@mima4 no ano

natalym
3. mar 2015

@pietro82 No vieš manželstvo je záležitosťou dvoch, ak jeden nechce tak asi je lepšie sa tak k tomu postaviť.
Keď jej dom neprepíšeš ako inak by mohla s Tebou vybabrať? Cez deti?

maminuska
3. mar 2015

@pietro82 zavolaj na sud , opýtaj sa a budeš vedieť na čom si. Jednoducho opýtaj sa či je tam podanie na meno ... tvoja manželka a teba a budeš si na istom , osobne si myslím že sa ti iba vyhráža .

natalym
3. mar 2015

Ja by som to už nechala tak. Ak si rozhodnutý manželstvo zachrániť, priprav sa na súd. Ak súd uvidí, že manželstvo je možné zachrániť, tak Vás nerozvedú ale pošlú do poradne. A Vás rozvedú tak nemáš o čom.

natalym
3. mar 2015

Kedy to podala? Povedz jej nech Ti dá kópiu, aby si sa mohol pripraviť. 😉

dilino
3. mar 2015

je obyčajna vydieračka ked nebude po jej tak ta postrašuje rozvedie sa a vydi že stale radšej ustupiš tak preto to robi ak by si treskol poriadne po stole a povedal jej svoj nazor že no dobre ži si sama rozvedme sa určite by si to premyslela koho že si najde s tromi detmi jasne to su len jej ružovej okuliare a iny pohľad na svet na taky ako chce ona chce vydieť taky svet tak ju v tom nechaj ale verim že keby si sa s ňou rozviedol bolo by ti lepšie a ver prišla by zakratko s prosikom že sa chce k tebe vratiť ale trvaj na svojom v žiadnom pripade to na pämati maj vykašli sa na nu deti budeš vydieť pravidelne tak čo čo maš z nej asi nič porozmyšľaj.

le4
3. mar 2015

mrzi ma, co prezivas a vlastne obaja prezivate v manzelstve, no myslim, ze Tvoja zena potrebuje muza, ale nie len na nosenie vyplaty a na to, co vsetko nerobi (nepije, nechodi za ...). ved ani Ty nechces manzelku iba na to, aby sa starala o deti a upratovala a nepodvadzala Ta. ked zene chyba romantika a pozornost zo strany muza, neciti sa na nejake intimity. zena potrebuje najprv duševnu intimitu, ved vies ze vacsine zien sa bridi vyspat sa len tak sniekym, pre nas je to ako byt s niekym cudzim ked nam manzel nedvori a nerozprava sa s nami (nemyslim bezne veci a hadky).

tiez si myslim, ze Tvoja zena moze citit zlyhanie, nestiha upratovat a este citi Tvoje vycitky, pritom sa narobi ako kon, poviem Ti, ze pri troch malych detoch je ten neporiadok niektore dni uplne normal. mat tri deti je ako soferovat tri auta nataz, oci na stopkach a este pri tom treba porobit (kym deti robia neporiadok...). pozri si este raz tie foto a uvidis, ze vacsinu neporiadku spravili tie deti a bundy na chodbe su napr. z prechadzky a manzelka zrejme rychlo vyzliekla deti, mozno jedno potrebovalo rychle na wc, potom sla rychlo varit a robit ine veci a na neporiadok v chodbe zabudla lebo mala milion inych povinnosti. asi si to az tak dobre neorganizuje ale myslim ze takyto stav sa urcite vyskytne niekedy aj u takzvanych supermam co vsetko stihaju. moja mama mala viac deti a u nas to bolo rovnake. a jedna rada naozaj deti treba viest k poriadkumilovnosti v malom veku, inak to bude des.

predstav si, ze by si mal v praci roboty pre dvoch, mal by si nizky plat, ona by dosla do roboty, odfotila kopu Tvojej nedorobenej prace a este by sa stazovala ze nosis malo penazi domov. ako by si sa citil? ako neschopak? mal by si chut nieco zene vysvetlovat?

a potom ano, urcite sa odstahujte od svokrovcoch, na tom by si mal trvat.

inak ja ked mam navstevu robota mi stoji a podobny stav domacnosti som tak zazila uz aj s jednym!!! dietatom.

niekto musi spravit prvy krok vo vasom vztahu, ked to nie je manzelka, skus Ty. a myslim ze jej ani tak nejde o peniaze ako take, ale citi velky pocit neistoty s troma malymi detmi a muzom, s ktorym to vyzera na rozvod. mysli skor na deti. ona si nema ako odkaldat a zarabat, a tiez citi nedoveru kedze vo vasom vztahu je to uz zle a Ty s domom nechces ist napoly (vec dovery). ale tak nevidim do toho uplne a mozno sa uplne mylim. len som chcela poukazat na to, ze Tvoja manzelka to moze mat velmi tazke a tiez neciti pochopenie, iba vycitky, to nie ej velmi romanticke.

p.s. mal by si vyskusat jeden den byt s detmi sam a zvladnut vsetky(!) bezne povinnosti, ktore bezne manzelka za ten den spravi. z mojej skusenosti niekedy nas byt vyzera trochu podobne polhodinu pre prichodom manyela z prace, lebo maly stihne vsetko vyhadzat, kym ja varim veceru a potom rychlo-rychlo zbieram a pracem ...aby som sa nehnabila pred vlastnym muzom 😀 a aby mal doma oazu pokoja, pekne 🙂

mamulka211
3. mar 2015

@natalym samozrejme, ze jej nic nemusi darovat a bol by hlupi, keby jej nieco daroval, naozaj v dnesnej dobe je to riziko ja som za predmanzelske zmluvy :D ale oni nemaju proste doveru vo vztahu a bez toho to nebude nikdy fungovat

mamulka211
3. mar 2015

hlupy s y :D

le4
3. mar 2015

@pietro82 teraz som si precitala aj dalsi prispevok od Teba okrem uvodneho (nemam cas to cele citat zial - tiez mi robota stoji :D), zjavne sa ani manzelka nechova idealne, ale tak podla mna ma urcite cenu bojovat za Vas vztah! treba mu navratit iskru a pekne sa spolu posadit, vsetko prediskutovat a poveda si uprimne pocity.

potvorka88
3. mar 2015

@pietro82 cely vas problem je, ze neviete a nechcete komunikovat. Potom ona si domysla kraviny a ty tiez. Ty vidis nejake veci ktore su v skutocnosti inak a ona tiez. Naucte sa spolu rozpravat. O vsetkom. Je to velmi tazke a narocne ale stoji to za to. Potom obaja budete vediet ocakavania, tuzby, radosti aj starosti toho druheho a ona sa ti nebude kazdy druhy den vyhrazat rozvodom a ty nebudes kazdy druhy tyzden zdrhat z domu. Potom ked budete mat pevny vztah, rieste majetky