icon

Mám bývať sama?

dikobraz85
31. jan 2015

Ahojte baby. Idem k Vám po radu. Ide totiž o to že momentálne riešime s priateľom bývanie, sme spolu takmer 6 rokov tak by sa aj patrilo.
Máme možnosť kúpiť byt za pomerne výhodnú cenu (máme dohodnutú obhliadku) v mieste partnerovho bydliska. Ja som u nich pomerne často keďže tam pracujem. Nový byt je od mojej práce asi 5min. pešo a drahý to má do práce asi 8km. U priateľa doma zostať bývať nechcem kedže tam je plný dom a nadstavovať poschodie tiež nechcem- načo dosť možné že nikdy nebude ten dom náš. Lenže drahý špekuluje predsa o tom nadstavovaní ( čo by nás vyšlo asi toľko ako byt ktorý by bol náš) a ja o tom nechcem ani počuť...mám svoje dôvody na to a pravdupovediac vždy sa nájde niekto kto sa bude montovať do nás a to nechcem...ja chcem aby sme boli sami a mali svoj kľud. Preto ak by sa priateľovi nepáčil byt a mne áno tak čo by ste robili na mojom mieste? Dochádzať domov nechcem, kedže bývam asi 30 km od neho a od práce. Šli by ste do toho aj sami? Nezarobím extra ale myslím že by sa dala utiahnuť aj hypo...Tak ja neviem...ale naozaj k nim ísť bývať nechcem! No a teraz babo raď!

Strana
z2
ig0r
31. jan 2015

@dikobraz85 ides na to dobre. Dost casto sa stava ze su po spolocnom byvani nezhody. Staci si pozriet ine temy tu na koniku. Mat pracu 5 minut od domu je luxus. Mam s tym skusenosti... myslim ze ak by si sla do toho sama a chlapec nie je sprosty, tak sa k tebe rychlo nastahuje.

dikobraz85
autor
31. jan 2015

@mima4 Je to blízko do mesta, naozaj na skok a dá sa zamestnať keď sa chce. Moji rodičia navrhli, že by hypo zobrali na seba a platili by ju oni a ja by som platila len náklady na bývanie (tým pádom by ma vyplatili z rodičovského domu v ktorom zrejme zostane brat) ...veď neviem čo sa mu porobilo zase...s malou dušičkou som mu oznámila že ideme na obhliadku a jasné super veď kuknúť môžeme a uvidíme...a dnes zase že nadstavovať...no baby šak ma skoro o zem hodilo...tak uvidíme zajtra, ale bojím sa ako to celé dopadne ☹

dikobraz85
autor
31. jan 2015

@janinah Svadbu chceme riešiť až keď bude bývanie

svetluska82
31. jan 2015

@dikobraz85 trvaj na svojom. Si svojpravna a ak uz teraz k nim nechces tak nech respektuje tvoje rozhodnutie. A preco chce silou mocou byvat pri rodicoch? Zabudli odstrihnut pupocnu snuru ako mojmu chlapovi?

dikobraz85
autor
31. jan 2015

@svetluska82 No to jeho mama z neho niekedy robí nesvojprávneho debila....ale našťastie ju vie uzemniť 😀
On tam má u nich svoju dielňu, ale veď tam by mohol chodiť, len by býval inde...tak ja neviem čo rieši...

svetluska82
31. jan 2015

@dikobraz85 ved ked ti vasi pomoxu tak nemas co stratit. A mozno sa po case nastahuje k tebe. Moj muz je celkom v poho len jeho rodicia robua z neho male decko. Byvame v tom istom panelaku dalej sa mi muza nepodarilo odstahovat. Nastastie kazdy v inombyte. Ale aj tak otec svokor v kuse striehne a dokonca kef muz odhrnal auto od snehu tak sa prikmotril ze kde ide. A ked zistil ze na pohovor a sam tak isiel s nim. A potom ze preco tu pracu nedostal. Sa smejem niekedy nad nimi. A to muz ma 40.

xfenix
31. jan 2015

byt. ked budete neskor chciet, mozete predat byt a urobit nadstavbu. na spolocne byvanie musia byt vhodne povahy.

bonaqa2013
31. jan 2015

Ak sa Ti bude byt páčiť, nie je o čom. niet nad samostatné bývanie. Viem o čom hovorím, bývala som aj u svojich rodičov - s rodinou, aj za nevestu som bola, ale najlepšie sa nám páči vo svojom.

mickao
31. jan 2015

Ku svokrovcom nikdy. Ostali by ti len oci pre plac.

filipal
31. jan 2015

@dikobraz85 uvazuj aj, co by bolo po pripadnom rozchode. Nadstavba nad domom jeho rodicov by pre teba nemala ziadnu cenu. je nepredajna.

lilyianka
31. jan 2015

@dikobraz85 ak som správne pochopila, teraz by ste ten 2izbovy byt brali len ako docasne riesenie, cize predpokladam, ze ide o obecny byt, ked vravis, ze je to bytovka na dedine ... v ziadnom pripade ti neodporucam robit nadstavbu u jeho rodicov, nikde nemas zaruku, ze ten dom bude raz jeho, resp vas a co jeho sestra ..sama pises, ze tam byva s frajerom a cakaju male, tak ti asi len tak lahko z domu neodidu a nezbavili by ste sa ich ..v buducnosti by to bolo na dlhe lakte ... cize chodte do bytu na urcitu dobu a rieste si vlastne byvanie spolu s hypo ..... My sme tiez najprv byvali v malom byte, ale my sme si postavili u svokrovcov podkrovie, lenze mame samostatny vchod, dom je pisany na manzela a vsetko mame vysporiadane ..... inak by sme do toho nesli..... neviem sice z ktoreho regionu si, ale za tu sumu, co sme my nadstavili (robili sme skoro vsetko nakomplet, aj ked este par drobnosti chyba) sa da kludne kupit 2izb. byt.....

mihula
1. feb 2015

@dikobraz85 ja ti velmi drzim palce.Jasne chod aj sama do hypo.Uvidis,čo povie priatel na tvoj postoj.Bud mu na tebe zalezi a prida sa,alebo zostane doma.V kazdom pripade si mlada a das to a este,ak ta podporuju aj rodicia,nemas co riesit

dikobraz85
autor
1. feb 2015

Ďakujem veľmi pekne za podporu všetkým 🙂 Držte palce nech to výjde tak, aby boli spokojné všetky strany 🙂

adri266
1. feb 2015

@dikobraz85 kludne mu daj precitat niektore pripady tu na MK, ako dopadli baby, ktore ostali byvat u svokrovcov.
Ja tiez radim osamostatnit sa. Byvala som u svokrovcov pred svadbou a pol roka po narodeni dcerky. Aj ked mam super svokrovcov, boli casy, ked som myslela, ze vyletim z koze. A teraz mam najsamlepsiu svokru na svete. Byva dost blizko, aby prisla pomoct s malou, ale na druhej strane dost daleko, aby tu nebola kazdy den 😉

maria1989
1. feb 2015

@dikobraz85 dúfam, že ak zoberú rodičia hypo na byt na seba, byt bude napísaný len a len na teb... 😉 nieže napíšeš na teba aj frajera, a keď sa rozídete (náhodou, nič v zlom), tak sa bude domáhať svojej polovice, ktorú platili tvoji rodičia!!! je to pritiahnuté za vlasy, ale stáva sa i to.

hanka_april
1. feb 2015

@dikobraz85 si sikovna....urcite chod do toho sama a pred svadbou....ak by si bola na pochybach precitaj si tych x tem tu, ako baby trpia, ked byvaju u svokrovcov....ja mam svokrovcov aj rodicov uzasnych, nech im Boh zehna, ale najlepsie je samym! drz sa svojho rozumu!

sunshineka
1. feb 2015

Ja by som nenadstavovala a nech sa priatel aj na hlavu postavi.hladala by som byt,aby sa pacil nam obom.ale ak su jeho argumenty,ze chce nadstavovat,tak by som sa zariadila podla seba a kupila aj sama,ked hovoris,ze by si hypo zvladla.ste dospely a potrebujete sukromie a nie zit v detskej izbe vedla rodiny jeho sestry

lenadka
1. feb 2015

@dikobraz85 len sa nenechaj prehovoriť na to nadstavovanie, už teraz sa tam necítiš dobre a to je ešte stav "kým vtáčka lapajú, pekne mu spievajú". Vždy to bude o boji, máš iné názory, myslenie ako svokra, poznám to, bývali sme tak kým sa prerábal dom, pred svadbou sme vychádzali fajn, po čase bývania so svokrovcami to pre mňa bolo peklo, ledva sme to ustáli.

dolijalu
1. feb 2015

Tiez nemam dobre skusenosti so spolocnym byvanim. Mlada rodina by mala mat svoj klud. Ak sa Ti byt bude pacit a ma vyhodnu polohu....ja by som do toho isla.

timea7
1. feb 2015

@dikobraz85 priateľovi povedz, že nadstavovanie u jeho rodičov je u teba navždy ukončená téma, teraz sa môžete rozhodovať, či chcete ísť do kupovania bytu spolu, alebo si ho kúpiš sama. A ak je blízko mesta, že raz nebude problém s predajom, môžete mať časom aj dom, ale svoj vlastný. Píšem toto napriek tomu, že som nejaký času svokrovcov bývala a boli úžasní, veľmi rada na to obdobie spomínam. Lenže, vedela som, že je to dočasne, že sa budeme sťahovať do svojho. Ani náhodou by som neuvažovala o bývaní u svokry, ani s vlastným vchodom, dvorom a neviem čím. Ak v tomto priateľ na teba tlačí, asi ie je niečo v poriadku.

lenbea
1. feb 2015

@janinah tak tvoj otec bol super. ja sprosta som ani do internetu nepozrela. proste som si myslela, že pohoda, aj do roboty bude bližšie... a možno by som si aj tak myslela, že to bude v poriadku, lebo zo začiatku sa zdala v pohode.

dikobraz85
autor
5. feb 2015

@belllinka
@puffu
@lenbea
@sense
@fopka
@mala_hobitka
@magic08
@zuzulik1234
@svetluska82
@mima4
@janinah Takže dievčatá nakoniec sme dopadli tak, že sme boli v nedeľu na obhliadke a na prvý pohľad sme sa do toho bytu zamilovali obaja. Momentálne riešime predaj, už máme aj zálohu a ďalej ostatné- do hypo ideme spolu ako rovnocenní partneri. Takže dúfame že sa čoskoro budeme sťahovať 🙂 a podľa peniažkov uvidíme, možno aj svadba by bola v jeseni 🙂 Ďakujem za podporu 🙂

magic08
5. feb 2015

@dikobraz85 grarulujem a draim palce, nech vsetko dobre dopadne 🙂

puffu
5. feb 2015

@dikobraz85 tak gratulujem..🙂 niekedy veci nedopadne tak zle ako si ich predstavujeme, tak prijemne stahovanie, a pekne byvanie a planovanie svadby..🙂

sense
5. feb 2015

@dikobraz85 gratulujem a vsetko dobre prajem...

fopka
5. feb 2015

@dikobraz85 tak nech sa dari v zivote - spolocnom 🙂

lenbea
5. feb 2015

@dikobraz85 super, super. to je najlepšie možne riešenie. ak by nahodou predsa ešte len chcel vycuvať, presveč ho, že lepši byt nenajdete a ak vam tam nebude dobre, môžete ho predať, ale to je dobre, že to takto dopadlo a nech aj svadba dobre dopadne 🙂)))

mala_hobitka
5. feb 2015

@dikobraz85 gratulujem a drzim palceky 🙂

buhuk
14. apr 2015

Určite nenastavuj kúp si byt alebo domček a bude tvoj.My už bývame u svokrocov 16 roka som z toho na prášky ale cesta už speť nie je .Vymenili sme okná , strechu, nová kúpelka ,wc, prerobené podkrovie, zateplené,nové rýny,nové vchodové dvere preinvestovaných možno 40000euro.A stále to neni naše.

Strana
z2