icon

Mám ešte dať manželovi šancu?

mamesteskusit
25. máj 2015

Zdravim vsetkych. S manzelom sme spolu 10 rokov, z toho manzelia 7 rokov, mama 6 rocne dieta. V januari sme sa rozisli, zacal byvat inde, vraj v tom nebola ina zena vtedy. Pocas tych 4 mesiacov si niekoho nasiel - detaily neviem. Pred dvoma tyzdnami sme sa bavili, ze to spolu este skusime, podnajom ma zaplateny do konca maja, takze buduci tyzden sa mal k nam (ku mne a synovi) vratit, tvrdil, ze ten novy vztah bez problemov ukonci, ze na 1000 percent sme my prenho dolezitejsi a ma nas rad -aj mna, nielen syna. Bohuzial, dnes rano som zistila, ze to tak nie je, este stale to neukoncil, dnes zase nespal u seba ale u nej, vraj je to tazke ukoncit, ona chudatko sa rozvadza, ma to tazke blablabla.
Neviem, co robit-dat mu este sancu ?? Vynadala som, ze 2 tyzdne je dost casu na ukoncenie partyzdnoveho vztahu(uz su to pomaly hadam aj 3 tyzdne), ze ved ona ma predsa tiez deti (dve pokial viem), takze ma nejaku radost zo zivota, ma ju co "drzat nad vodou" - podobne ako mna drzal nad vodou moj syn. A on, ze- ved prave, chudatko, este ma aj dve deti, akokeby to bola este pritaz a nie opora pre rozvadzajucu sa zenu.
Vraj mu mam dat este jeden den, aby to ukoncil, ze dnes uz to ukonci. Mam silne sklony mu neverit (aj vcera to isiel ukoncit, po peknom vikende, ktory sme my ako rodina stravili spolu..ale stale to neukoncil). Co robit ??

timea7
27. máj 2015

@bebe87 osem riadkov je fakt dlhý text 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 možno pre druháka....

mircalla
27. máj 2015

@timea7 ja uz by som k tomuto nenapisala ani slovo - to je zbytocna namaha tu nieco radit...nechajme ju, musi ti to zazit...tak nech ma, co chce.....absolutna strata casu

nyusika
27. máj 2015

@bebe87 prosim ta, ty na com ficis ?

timea7
27. máj 2015

@mircalla tiež si to myslím, kávu som vypila, pobavila som sa trošku na naivite niektorých žien, aj ich poľutovala, idem pokračovať v započatom. Toto si bude musieť vyriešiť sama a asi najskôr sama so sebou.

timea7
27. máj 2015

@nyusika no comment....

bebe87
27. máj 2015

@mircalla @timea7 - ale veď nie mne máte radiť... priať niekomu, nech si to zažije... akože, ďakujem vašu žičlivosť nepotrebujem 😉 svoje som si už prežila dosť.

mircalla
27. máj 2015

@bebe87 ja ti neradim....ani sa tebou nezapodievam, len som ti napisala, ze hovor za seba....nie za ostatnych co sa tyka chytania slamiek.....

mihula
27. máj 2015

@bebe87 boze,toto je odpoved dospelej a inteligentnej zeny?Pomoooc ja uz nicomu nerozumiem

cackaa
27. máj 2015

Ženy, ešte Vás to tu baví? Hádžete hrach na stenu...

Zakladateľka témy si ide svojou cestičkou a nikto a nič ju nepresvedčí, že robí obrovskú chybu.

bebe87
27. máj 2015

@mihula a áno, toto je odpoveď na urážky inteligentného vševeda... ja len takým jazykom odpovedám akým sa ma pýtajú,,,,

tova
27. máj 2015

@mamesteskusit ked bol teraz doma 2 noci, spali ste spolu vsak?

mamesteskusit
autor
27. máj 2015

@tova nie, nespali 🙂... to momentalne nedokazem

mamesteskusit
autor
27. máj 2015

tusim asi prva zena, co mi radi zachranit co sa da (@bebe87)...este na zaciatku to odporucal jeden tomas... bebe, zazila si (osobne, u blizkej osoby) nieco podobne ?? ak ano, ako to skoncilo ?? Ja som pripravena na obe moznosti- skoncit s nim, aj dat mu este sancu a musi sa to rozhodnut do konca tyzdna... musim sa dat dovtedy dokopy, aby som s nim dokazala viest normalny rozhovor a potom to uzavriet.. momentalne na tom nie som dobre psychicky ani fyzicky

mamesteskusit
autor
27. máj 2015

@timea7 overila som si ten dom, je to naozaj na svagra (vdaka kataster portalu)

bebe87
27. máj 2015

@mamesteskusit určite áno... v našej dedine bola nie jedna rodina, ktorá si podobnými úskaliami prešla,,,, v rokoch minulých sa len málo manželstiev končilo rozvodom, ľuďom na rodine viac záležalo,,, a viac sa snažili pozliepať to čo sa dá... ani jena s tých rodín sa nerozpadla.... a nemyslím si, že sa v tedy oveľa menej podvádzalo...

ultimáta najskôr nepomôžu... asi to všetko chce čas...

tova
27. máj 2015

@bebe87 ano, a vsetci tito terajsi dochodcovia mali aky zivot? ved len taky na oko lebo medzi sebou sa zrali doma, a na ulicu vysli a predstierali ze vsetko je ok. Aj ja ich poznam par, aj jednu dochodkynu ktoru stale ked vidim, si poviem aka je hus, a jej muz sa sprava akoby nic. kazdy na okoli vie co ma chlap za sebou kanec. Toto by som nechcela aby sa moje deti za nas hambili, radsej byt Slusne rozvedeni ako mat nedostojne manzelstvo.

stangb
27. máj 2015

@mamesteskusit myslím, že si úplne nepochopila niektoré z nás...budem hovoriť za seba, neradím ti odísť od muža a nezachraňovať nič, len Ti radím, aby si ho neprijala hneď s otvorenou náručou, ale aby si nechala jeho, aby zabojoval o Teba a svoju rodinu. lebo väčšinou to tak býva, že chlap keď uvidí, že mu veci prejdu ľahko, tak časom sa to vracia do starých koľají. rozhodnúť sa musíš sama, ale mysli aj na seba nielen na syna a tvojho muža, a rozhodni sa tak, aby najmä tebe bolo dobre (keď budeš šťastná ty, bude aj tvoj syn).

stangb
27. máj 2015

@bebe87 súhlasím s tebou, že v dnešnej dobe sa ľudia už nesnažia veci napraviť, a každá rodina stojí za záchranu (pokiaľ v nej nie sú nejaké patologické javy, týranie a pod.), ale netreba zabúdať, že napraviť vzťah musia obidvaja, ona sama ten vzťah nezachráni, a nezachráni ho určite tým, že dopraje manželovi čas. treba ukázať určité hranice, aby z toho troška času, nebola večnosť.

tova
27. máj 2015

@mamesteskusit tebe treba aby ta ten muz nielen podviedol, obral o dom, ale este aby ti vymietol vsetky ucty, s holym zadkom na ulicu poslal a a spolu s priatelkou a jej detmi ti zamaval so svagroveho domu aby sa takej vtierky zbavil. si fakt neschopna sa sama uzivit, nemas ruky, nohy, ziadne ego len byt handrou?

natalym
27. máj 2015

Podľa mňa keď sa takto chlap chová, to znamená, že mu na žene nezáleží a ja by som nechcela nikoho komu na mne nezáleží. Môj muž je tiež všelijaký, ale keď si stúpi do svedomia tak sa aspoň snaží a vtedy viem, že ho to mrzí, resp. že mu na nás záleží, ale toto? Pendluje medzi jednou a druhou a zakladateľku má zjavne za úplne blbú.
Pobaľ mu kufre a pošli ho rovno do riti.

tova
27. máj 2015

@stangb tomuto muzovi sa character nezmeni.... on to ma uz preratane, dom na svagra, masiruje ego inej zene on svoju zenu ma ako ponozku... Brala by si nieco take naspet???? po 1-2r. by sa s nim vodila za ruky po meste nie????? to neni jednorazovka kde bol opity (co ani to by som netolerovala) ale toto je spekulant vypocitavy uz si svoj zivot preplanoval inac dlhsiu dobu.

mimi1237
27. máj 2015

@mamesteskusit Na tv.mieste som pripravena len na jednu moznost a to -skoncit to s nim cim najrýchlejšie týmlepšie pre teba.Co neexistuje muž čo si ta bude vážit?Nad čim ešte uvazujes ? Ze,,malo by sa to rozhodnut ?Kto to ma urobit rozhodnutie v tejto situacii ,si jedine Ty.A to rozhodnut sa tak ,ze ho posles rovno do teplych krajin.Sa ti cudujem ,ze si ho este nenakopala niekam,takeho gráázla.Tak luto mu je milenky ,hej ?Ze ona ma rozvodove konanie,a deticky si ho obluubili?A teba mu neni luto,?!A ni vasho syna ?
Nerozvádza sa nahodov prave koli tv.manzelovi?A tiez si myslim ako uz poniiektore pisali,ze ju poznal este ked ste boli spolu,mozno práve preto od teba odišiel ,klame ti zavádza....Ze sa pred synom nehambííí!!Ani pred tebou!Dobre ti baby píšu ,plaziť by sa mal ako pes.Kašli na neho,nestojí zato.Máš naviac,tak hlavu hore princezná.

bebe87
27. máj 2015

@stangb pises mi od srdca...

irenkask
27. máj 2015

Ja by som na tvojom mieste okamžite zabudla na nejaké emócie a riešila okamžite financie , pretože pokým sa ty prebudíš zo zlého sna tak ťa pripraví o všetko.
Už to ti muselo trknúť keď dokázal kúpiť si dom a spravil to sofistikovane tak, aby si nemala nárok ani ty ani tvoje a jeho dieťa na nič a nič mu nemohli dokázať a nič požadovať.
Už ti mala v hlave zablikať červená kontrolka , pretože on to zámerne s tebou takto naťahuje aby ťa obral úplne o všetko.
O nejakej láske alebo vzťahu ku tebe nemôže byť ani reči.

stangb
27. máj 2015

@tova pravdu povediac, nie nevzala by som, keby som zistila, že sme si dali pauzu a on má hneď vzťah s inou ženou, tým by to bola pre mňa konečná, vybral si...možno by som dala ešte jednu poslednú šancu, keby prišiel, odprosil a videla by som, že si naozaj uvedomil, že chce svoju rodinu a keby ma presvedčil, že nás ľúbi (čo by nebolo za dva dni ani za dva týždne, chcelo by to naozaj dosť času). v tomto prípade aký ma zakladateľka, by som asi tiež dala poslednú šancu, ALE ako som napísala, s návratom do spoločného bývania by som trošku počkala, a pozorovala by som čo by môj manžel robil, ako by sa snažil a pod.

tova
27. máj 2015

@stangb znama sa vydala, mala s muzom deti jedno cca 3r, s druhym v porodnici. (vtedy este nevedela) jej muz zachranoval emocie dalsej zeny s 2 malymi detmi, ktora sa rozvadzala, muz bol zly, neplatil ..... zacala pracovat prenho. On ma uspesnu firmu.... Vlastna zena v porodnici, mal prist pre nu rano ze idu s dietatom doma , on prisiel vecer, najprv bola praca a potom odvist "kamosku" domov. potom siel po vlastnu zenu a svoje dieta do porodnice (zena nic netusila) po cca, 2r. prisla na to co sa deje, on si zriadil pobocku a akoze tam chodil na par dni, prachy boli ale potom to zistila tak ho vykopla, on isiel do podnajmu , kamoska bola milenka, jej deti boli prednejsie ako svoje. ale svoje chodil pravidelne navstevovat a vsetko financoval vlasnej zene aj detom, dali si akoze "pauzu" potom sa vratil akoze uz chce byt s nimi, sluboval, romantika, vecere, a poza chrbat financoval priatelku nadalej, ona drzala krok, lebo prachy, vedela ze je znova so zenou nasala si dalsie priatela a tento trtko ju aj tak financoval lebo ju lutoval ze sa vratil k vlastnej zene a zarmutil ju . (zena cez detektiva nasal emaily, listy atd, z tych cias) zena ho kopla ked deti boli na ZS, financoval nadalej zenu, vlastne deti, a vratil sa naspet k tej istej priatelke, ta ho s narucov vzala ved prisli dalsie prachy, kupil jej byt, jej detom vsetko financoval, zaplatil skolu, Jeho ex mala x priatelov, ale ziaden nezarabal tak oko ex, a keby sa vydala ex by ju prestal legalne financovat. takze Chren cerstvy dochodkar, a obe zeny ma stale na vyber. To je ten muz co prisiel prosit vlastnu zenu ze uz si to vysporiadal, nosil kazdy tyzden kvety, vecere.....

mamesteskusit
autor
27. máj 2015

dakujem za vsetky prispevky a rady, naozaj za vsetky, vratene tych, kde som zena bez sebaucty, co necha so sebou zametat, je zaslepena atd atd.

Je koniec. Dnes mal zase manzel nejake pochybnosti, zle svedomie, ako tej druhej ublizuje...aj mne, ale hlavne ho trapi ona, lebo ona je taka uzasna, taka strasne dobrucka ku vsetkym a on sa k nej takto zachoval. Vecer to najprv nevyzeralo tak, boli sme s malym na ihrisku prisiel za nami, maly sa hral, my sme sa rozpravali, navrhol prestahovat sa do noveho bytu, lebo tu sa uz neciti dobre (kvoli spomienkam ci co). Okolo 19:30 sme sa vybrali domov. Cestou zacal hrat smutneho, pustil 2-3 vzlyky, nakoniec ma chytil za ruku a ze "vidis asi na mne, aky som nestastny, musim ist za nou, musim ju vidiet, hovorit s nou,fnuk, fnuk".Moc som mu toho nepovedala (lebo maly sedel vzadu za nami v aute). Prisli sme ja s malym domov, maleho som "zamestnala" a isla som mu zavolat. V skratke som mu povedala(uz stal pred jej domom a cakal ju), ze nema este u mna zatvorene dvere, ale ze toto bude musiet sakra odcinit, sakra sa snazit a nie ze cakat, ze sa budem IBA JA snazit a on az ked uzna za vhodne, ze som uz urobila dost a mohol by teda zacat aj on nieco robit pre nastartovanie zlepsenia nasho vztahu. Ale vyzera to tak, ze som mu klamala, aj ked som si to uvedomila, az ked som zlozila telefon - no a co, ved on ma klame uz tyzdne, a to vedome, planovane, hnusne.

Takze par dni si oddychnem a potom zacnem riesit rozvod. Teraz som totalne vycerpana, nechapem nic, ani jeho, ani seba, ani ju. Mimochodom, ta jeho "dobrucka" pracuje s detmi, aj s takymi malymi ako je moj syn, nechapem ako moze byt takato, takto rozbijat rodinu malemu chlapcovi. Neberiem jej pravo na jej stastie, ale nemohla si najst slobodneho ☹ ☹ ☹, resp. rozvedeneho s vyriesenym-ukoncenym vztahom ??? Musela si namotat chlapa, co ma manzelsku krizu ?? Asi ano, lahky ciel, taky somar a slaboch ako je moj manzel... fuj, nemozem sem napisat slova, akymi ju a jeho nazyvam.

tova
27. máj 2015

@mamesteskusit no toto koniec neni.... "Ma u teba este otvorene dvere" toto je psychopat a vypocitavy... Byt tak tvojou mamou tak ta vyplieskam, vychvoat si dceru aby bola uprimna, poctiva, dobra mama, a ona si znici zivot s nejakym zmrdom co ju ma ako ponozku...... plask, plask, plask....... zobud sa! Nam tu nakoniec je jedno ako sa rozhodnes, my tvoje problemy riesit nebudeme, len ti piseme s chladnym rozumom, svojimi skusenostami a co je eticke. opisali sme uz aj rozne pribehy kde zenam nevadi byt handrou do dochodku, mozno budes jedna z nich, mozno nie, ked ti je tento muz zivotnou laskou a idolom tak nech je, kazdy ma inu predstavu.

moonlight1210
28. máj 2015

@mamesteskusit ta druha zije v beznej realite nevernika: so zenou si nerozumiem, uz nezijeme spolu, nespavame spolu,... ona nema pocit ze rozbija nieco. Pre nu to je uz rozbite. Nazaklade jeho slov.

Ries muza, nie ju. Ked uz tak. Keby on nechcel, ani vasa kriza by jej nenahrala. On chcel, on siel cestou lahsieho odporu.

A hlavne ries seba. Co ty terazchces. A popritom sa ries aj rozumovo: zisti si, ci jeho financny zavazok nie je aj tvoj. Ako si naozaj vybavil peniaze na dom.
Rozmysli si delenie majetku, aby ste sa dohodli vopred (nech sa to netaha a nakoiec neprides o peniaze).
Cakaj ze zrazu budes aj za vypocitavu. Nech. Ved branis naroky syna.

Mozno sa to utrasie. Nadej vzdy je. Ale iba vtedy, ked si zmierena s najhorsim a nebojis sa to podstupit. Iba vtedy jednas na rovinu a druha strana jasne vidi, co riskuje.
Kym bude zit v prjemnej istote, ze ty si poplaces, postekas nanho, povycitujes, mozno sa demonstrativne zbalis a ujdes k mame, ale neopustis ho, nic voci tebe nezmeni. Max ta nakoniec opusti sam.

mircalla
28. máj 2015

@mamesteskusit Hovorim ti to cely cas - muz,ktory sa chcel vratit sa takto nesprava...on je myslienkami stale pri nej. Do celeho navratu si ho tlacila ty, niezeby to sam chcel a preto to tak dopadlo.
A hlavne - prestan nadavat na nu - mala by si si konecne uvedomit, ze to je o tvojim manzelovi aky je....Poznamku o zatvorenych dverach a preco si mu volala nechapem - stale mu volas,stale sa mu doprosujes, uz s tym fakt prestan.....toto by mal robit on, keby chcel....uz prestan zobrat o jeho priazen a maj daku hrdost.....ak budes v tomto pokracovat, tak to bude fungovat cele proti tebe...Absolutne by som sa mu uz neozyvala - to je na nom, aby sa ozyval, nie ty...