icon

Mám ísť bývať k rodičom, alebo ostať v podnájme?

48domka
7. apr 2021

Ahojte žienky 🙂 so snubenom nam konci najom na byvanie , nevieme sa rozhodnuť či ist byvat k mojim rodicom alebo este ostat rok v podnajme u rodicov je nam dobre na dedine iny zivot plus by sme museli dochadzat do prace stym sme zmiereny .

Mame svadbu v oktobri zaroven priatel je kuchar teraz je to take rizikove ja som na dotacii od statu . Peniaze nam určite treba na kazdu malickost , zijeme spolu od septembra min. roku . Neviem ci neni skoro ist k rodicom predsa svadba bude... potom po svadbe byvat tam . No planujeme stavat dom na bud. Rok a peniaze sa nam zijdu uz teraz na pratanie pozemku ktory mame . Do konca roka vieme nieco usetrit pri rodicov aj potom ale aj tak sme zvyknuty sami no snubenec ma pozicku a musi ju platiti od augusta a to uz by sme neusetrili nic ... ci zacat uz teraz byvat alebo ked zacneme stavat dom poradte 🙂
hypoteku beriem ja kedze kucharom velmi nedavaju na TPP zmluvu . Takze aj tak buduci rok . Premyslam stale no neviem ...
Ak nejake skusenosti ..ked ste mali rovnaky pripad. Ďakujem 😊😊😇

Strana
z4
mpg
7. apr 2021

@48domka Tiež si myslím, že najlepšie bude zostať v podnájme a ešte si tam aj lepšie overiť, či tento priateľ bude vhodný na dlhodobý rodinný život.

hettinka
7. apr 2021

@mandarinka555 Do detskej izby by sa mala vrátiť momentálne, ale sama. A chlapec môže prísť, keď bude mat riadnu robotu a splatené dlhy z mladosti.

nafka0483
7. apr 2021

@48domka Tak hypoteku momentalne nedostanes, kedze nemas prijem, ale poberas dotaciu. Uvidis ako sa vyvinie situacia dalej, kedy nastupis normalne do prace a potom ti podla toho mozu vypocitat aku vysoku hypoteku by si si vedela vziat.
Priatel nech hlada okamzite pracu normalne na zmluvu, je jedno co, aj tovar dokladat, hocico nekvalifikovane, prace na normalnu zmluvu je dost, len treba chciet. Potom, ked sa otvoria restauracie a bude si moct vyberat z inych ponuk, tak da vypoved a moze robit zas kuchara. Teraz hlavne nech pracuje, nech moze splacat tu svoju pozicku.

Inak on teraz z coho zije? Alebo teda spolu z coho zijete ked usetrene nemate, to vam tvoja sos dotacia pokryje vsetky naklady na zivobytie?

Na dieta by som teraz nemyslela ani omylom...

sasa1310
7. apr 2021

@48domka ne na Slovensku sa ručí iba domami. Byty nie sú založené 😀 Preboha dievča, keď toto nevieš, tak radšej nič nekupujte, hypotéku neberte, lebo čo chvíľa budete klopkať na centrum právnej pomoci ohľadne osobného bankrota

48domka
autor
7. apr 2021

@sasa1310 kazdy nech pozera na seba ja som pytala radu nie aby ma niekto sudil .. a vysmieval sa ... ked si nicomu nepochopila tak nekomentuj !!

48domka
autor
7. apr 2021

@nafka0483 mne chodi cez 600 eur a priatel ma plat 900 momentalne
....nikde som nepisala ze nemame z coho zit

nafka0483
7. apr 2021

@48domka Jaaj ze on ma teraz 900? Ja som myslela, ze nema teraz pracu vobec, ze je doma na prekazke ako ty.
Preco ma potom odlozene splatky za uver? Ved nech to splaca, aby to mal cim skor z krku.

48domka
autor
7. apr 2021

@nafka0483 splaca znizili mu to ale od augusta plnu sumu ...odklada ano

annamalaga
7. apr 2021

Skúste ísť bývať ku rodičom. Skončiť s podnájom , sú to vyhodené peniaze do ľuftu. Nasporiť si 20000€ a kúpiť 3 izbový byt. A máš pokoj. Dom je dnes luxus. Nemá nato každý. Dnes už je aj luxus hypotéku dostať. Ku rodičom choďte bývať preto, aby ste si rýchlejšie nasporili a zbytočne nevyhadzovali za nájom. 😉 Takto sa dopracujete ku bytu, časom možno potom aj ku domčeku.

sasa1310
7. apr 2021

@48domka ja ti radím, ale ako čítam, že mal odložené splátky na úver. Takže hypotéku nedostane tak či tak. Má negatívny zápis v úverovom registri.

katkaseiner
23. nov 2023

toto snad ani pravda nie je... ušetrené 0, chceme hypo a dom, mame pozemok. Na hypo ti treba 20%, úspor a zalozenie pozemku nestaci, plus ked budete manzelia, tak aj prijem treba oficiálne normálny

Strana
z4