Mám ísť do práce?
Caute mamky! Potrebovala by som poradit.
Zajtra mam mat pohovor do vysnivaneho zsmestnania. Som na materskej s dietatom, ma 2 roky. Ale ked sa objavila ta ponuka, proste som neodolala. Byvame zatial v podnajme a ja by som uz velmi chcela vlastne byvanie. Muz si hypo zobrat nemoze, jedine tak o par rokov. Dieta mi uz do jasli chodilo a adaptovalo sa velmi dobre, ale manzel nastoji na tom, aby som nesla a ostala doma. Zaraba dobre avsak ja po tom velmi tuzim. Samozrejme, neviem ci ma vezmu ci nie, takze ... on sa vsak vyjadril, ze dufa, ze mi to nevyjde. Tiez ani nechce povolit, aby som si dokoncila vysku popri materskej, aj ked financie nie su problem.
Ja len dopisem na zaver k @miadi, ze s takymto polodebilom by som svoj drahocenny cas uz nestracala. Docitala som tvoje resp.jeho vyjadrenia o zarobkoch. Slama mu trci z topanok sedlakovi, co nedopraje matke svojho dietata ani svojmu dietatu lepsi zivot, lebo on je zakomplexovany a manipulator. Od takeho ruky prec.
@bluka2 skor si myslim, ze zadubenost z ich strany. Jedine vtedy si dobra matka, ked sklopis usi, partnerovi vsetko tolerujes, dufas, ze sa zmeni, odpustis mu neveru, alkohol aj gambling. V idealnom pripade si od neho nechas urobit dalsie dieta a potom zakladas anonymne diskusie, pretoze v okoli kde zijes hras formu a nechces, aby ta tu niekto spoznal.
Ak chces ist skor do prace ako je statnom umoznena komunisticka materska, tak si vlastne krkavcia mat, nemala si mat deti. Ak deti nechces vobec, si uplne z inej planety.
Tu mame konecne racionalne zmyslajucu zenu, ktora chape, ze z pusiniek ani dokonalych fotiek na koniku sa seky zaplatit nedaju. Mame tu matku, ktora rozmysla vopred, chce sa vzdelavat a pre ktoru su rodina, vzdelanie a kariera dolezite. Tlieskam autorke a prajem jej, aby sa toho bremena "partnera" zbavila co najskor a nasla si plnohodnotneho partnera, ktory chape, ze su zeny, ktorym nestaci byt doma dekadu s detmi za sporakom. A ty autorka, v ziadnom pripade sa mu nepodvoluj. Mas na viac a tohto partnera nech si vezme k sebe jedna z tych, ktora ti poradila, aby si posluchla partnera a nesla pracovat 😉😉
@bluka2 Ono tu casto zeny v uvode pisu len vrchol ladovca a to velke co je pod vodou a tvori jadro problemu spomenu az neskor v dalsich komentoch. Keby to bola klasicka stastna rodinka a mamka mà dilemu ci zobrat pracu snou alebo ostat doma tak radim ostan doma uzi si to dieta .. ale tu je vztah kde si nerozumeju vyhrazky ze dieta zoberie prec ., nedovolil jej dostudovat popri materskej wtf? Nemoze zarabat viac ako on ? Wtf? A to je len par veci co spomenula urcite je tam toho viac. Takze v tomto pripade musi ist do prace . Aby mala unikovu cestu ak sa ten vztah nezmeni . Musi ukazat muzovi ze je samostatna jednotka a o svoje osobne prava manzelstvom neprisla. On moze byt len rad a podporovat ju. Ak nie tak naco je taky vztah ? Bude to snim mat tazke.
Je to človek čo je nižšie ako ty. Vždy ťa bude chcieť stiahnuť zo sebou. Zakomplexovaný chlap. Prácu zober, dieťa ziadaj zveriť do svojej starostlivosti, čím skôr.
@bluka2 naivne som si myslela, že takýto muži už v dnešnej dobe ani neexistujú. No ako vidím, mýlila som sa. Bohužiaľ. Tu už nejde o to, či pôjde do práce, alebo si bude ešte rok užívať s dieťaťom doma. Jej partner je zakomplexovaný magor, ktorý sa jej vyhráža. Nedokážem si predstaviť s takým človekom ďalej žiť, hnusil by sa mi.
@elizabet173 ani ja, ble. Bohužiaľ spoločnosť ešte nie je tak ďaleko a niektorí muži si myslia, že majú nárok mať vyšší plat a keď realita je potenciálne iná, takto kopú. Dnes dáku 17 ročnú tehotnú zabil v Rakúsku zrejme otec jej dieťaťa. Na bežnom poriadnu táto nenavist voči ženám, žiadna rodová rovnosť. Ešte máme pred sebou cestu
@miadi ano, u nas bolo aj je tych problemov viac. Muz teraz slubuje hory doly len aby som ostala doma. Pricom vobec este netusim, ci ma vezmu alebo nie. Nerozumiem tomu jeho spravaniu, ze za kazdu cenu len aby som ostala s malym doma.
@slavomira1980 posledne mesiace to vnimam takto. Preto som sa aj rozhodla ist do prace. Cele okolie mi radi ukoncit to. Viem, ze muz ma miluje, ale ma nejaku divnu povahu, nerespektuje moje tuzby a sny. A to je pre mna ako zelezna gula na nohe. Tiez zvykne mat vysmesne poznamky na moju adresu, co tiez nie je bohvie ake prijemne. Viem ze je zakomplexovany, aj ked mu nedavam dovod na to.
@andreatytler moj muz povedal, ze ak pojdem do prace, ze stratim rodinu. Alebo ze on pojde s malym na matersku ale potom o par hodin uz vravi ze nie. Liska sa, prosi, potom ked vidi ze to nezabera, tak sa vyhraza, ze pridem o rodinu.
Nemiluje ta, chce ta vlastnit, manipulovat, mat veci pod kontrolou a to je rozdiel.
Bohužiaľ, nemiluje ťa. Okolie ti dobre radí. Človek ktorý miluje sa správa ináč.
@makova333 ja uz neviem. Avsak zadne vratka chcem mat. Nie som typ zeny, ktora nevie robit kompromisy avsak, stale mam pocit ze ustupujem iba ja
Je to chore od neho vyhrazat sa ze zoberie maleho zit inde . Ty mas pravo ako aj kazda ina zena ist do roboty kedy chces. Keby to aj nebola praca snou a ty len Proste nestastna doma .. tak mas pravo aj od mensieho ist hnet robit. A to ti hovorim ja co som
Doma uz 6r a este 3budem.
Každý chlap sa poteší, ked doma pribudne 1000ka, aspoň mu viac ostane na míňanie. Škoda, že nevidíš do jeho hlavy jeho myšlienky, že ake pavučiny spriada. Niekedy by som si priala 1 deň keby sa dalo čítat čo maju druhí v hlave ako vo filme Klamár, klamár. Celý deň len pravdu hovoril
Ty o rodinu neprídeš. Získaš dobrú prácu a rodina ti ostane, aj dvojčlenná rodina je rodina 😉 aj ostatní príbuzní.... každý jeden blízky človek čo ťa podporuje je rodina. Niekedy aj cudzí je viac rodinou ako priamy príbuzný.
To že vašu rodinu kazí on a chce to zvaliť na teba je jeho problém. Nie tvoj.
Tým že sa ide do práce sa o rodinu neprichádza. O rodinu sa prichádza svojim konaním, správaním....
Nenechaj si nahovoriť že ty robíš všetko zle.
@miadi preto mam obcas zly pocit zo seba, ze nie som ten typ matky, ktoru naplna materska dovolenka.nechala som v marci kvoli tomu robotu lebo ma prosil, ale ked sa toto naskytlo nemohla som proste odolat
@karolinakr on zarobi dost vela, cize moj prijem nie je tak potrebny. Ale chcem hypo a chcem si uz konecne kupit rodinny dom. A jemu hypo asi nedAju, ked ruci otcovi
@jankapepe ved to, ze on je spokojny len, ked ja zakazdym sklopim usi ustupimaje po jeho.a stale slubuje ze ked ustupim teraz ja, ze potom urobi on to a to. Spozorovala som aj ze mi klame v malickostiach, napr, ze uz vraj kontaktoval svoju znamu, ktora vybavuje hypoteky a ze nebude problem ze ruci otcovi a hypo mu bez problemov daju... ale viem ze ju zatial este nekontaktoval, poznam jeho mimiku
Ja si totalne uzivam s detmi doma a milujem to baby obdobie .. ale nie je to pre kazdeho. Vobec sa necit zle ze nie si tento typ mami. Ze Ta to nenaplna.Nie je len jedna univerzalna cesta materstva. Svoju lasku mozes dokazovat na sto sposobou. Dietatu. Aj ked bude v jasliach. Stale budes prenho Ta naj mama na svete. A Hlavne nejde o kvantitu ale o kvalitu casu co snim travis. V tebe problem nie je. Problem je tvoj muz nenechaj si nahovorit opak. Ak aj ostanes rok doma on stale nebude happy ked potom zozenies lepsie platenu pracu ako mà on .. Ved to je chore .
Tvoj muz asi panikari... a tak skusa vsetkomozne aj nemozne aby ta presvedcil. Nenechaj sa vykolajit... pekne zachovaj klud, snaz sa byt nad vecou a trvaj na tom ze do prace pojdes, aj keby ta nevzali do tejto, tak do prace pojdes. Ze ho milujes, ale v tomto mu neustupis a tiez hned zacni riesit aj skolu. Aj keby si na to teraz nemala cas, aspon nech mu je jasne ze ani v tom mu neustupis.
Podla mna este je sanca, ze ked sa vyzuri a dojde mu ze ta nemoze uplne ovladat, tak to prijme a dokazete nadalej fungovat. Ale tiez by som sa pripravila na to, ze vztah krachne.
Ono ked sa zena stane matkou, tak prestane akceptovat kraviny a blbosti z okolia, ktore akceptovala ako slobodna. Proste ako matka si zodpovedna za dieta a ta zodpovednost ti dava uzasnu silu a sebavedomie.
Posobis na mna ako velmi rozumna a mila osoba... este tiez mozes skusit navrhnut manzelsku poradnu, lebo aj tie posmesne narazky ti budu casom vadit viac a viac.
Prajem vela stastia a daj vediet ako to ide.
tvoj muž ťa bohužiaľ nemiluje, miluje len seba. Ale veľmi ťa potrebuje, potrebuje ťa takú, aká si, keď mu ustupuješ, si podriadená a on sa cíti, ako kráľ. Muž, ktorý skutočne miluje, tak svoju ženu podporuje aj v tom, čo sa mu celkom nepozdáva. Len preto, lebo vidí, že ona je šťastná. to je skutočná láska, nie to, čo si ty nahováraš. Urobila si nesmiernu hlúposť, keď si z tej práce odišla, dala si mu obrovskú nádej, že ťa dostane tam, kde ťa chce mať. Že sa podarí možno ešte jedno dieťa a ty budeš čušať doma a on ťa bude riadiť, Už teraz to robí, presne vie, čo na teba platí. A z tvojich dnešných príspevkov je cítiť, že už strácaš odhodlanie, ktoré si mala, keď si túto tému zakladala. Ako môžeš napísať, že ťa muž miluje, keď sa ti vyhráža? A vyhráža sa ti niečím takým, o čom vie, že by ťa tým najviac ranil? Píšeš rozumne, ale si už ním dosť zmanipulovaná. Necúvni teraz, lebo to, čo robí teraz, sa bude stupňovať. Nebav sa s ním vôbec na túto tému a choď si zistiť na sociálku, či je možné dieťa zveriť do tvojej výchovy.
@elizabet173 on stale na mna tlaci, ze len ten rok aby som ostala doma s malym. Ze potom mozem ist do hocakej roboty. A ze on nedovoli aby syn siel do jasli. Povedala som mu, ze ak ma vezmu, ze tam proste pojdem a on sa s tym musi zmierit. Ak nie, tak pojdeme od seba. On vie, ze som dost samostatna aby som prezila aj bez neho. To ho stve, ze nie som na nom zavisla. Robota ktoru som nechala ma sice bavila, ale nenaplnala ako ta, ktoru by som mozno mohla robit teraz
@elizabet173 a to co spominas, to neodkladko, neschvalia mi. Uz som ho v minulosti ziadala anevyhoveli mi. A to bolo pre vazne dovody a aj tak.
Vieš, ono je to celkom desivé ak sa nad tým tak zamyslíš.
Tak ako píšu ženy vyššie, je to manipulátor, a potrebuje ťa vlastniť. Potrebuje a chce aby si presne robila to, čo on povie. Je mu jedno či si šťastná, alebo nie. Či si spokojná, alebo nie. Chce len, aby bolo všetko tak ako povie.
Ono teraz hovorí, že máš zostať doma do 3 rokov. A čo potom? Potom sa ti začne vyhrážať, že ti zoberie malého a odíde, lebo nebudeš chcieť ďalšie dieťa a otehotnieť, aby si zostala ďalšie tri roky doma? Toto sa bude len stupňovať bohužiaľ. A ja na tvojom mieste, by som si chystala plán B, ak to nechceš hneď ukončiť. Pretože časom, môže kľudne na to doplácať vaše dieťa. :/

@bluka2 Ja si Myslim ze tie co radia ako je lepsie pre dieta ten rok byt s mamou ze praca bude necitali vsetko. Jeho extremne chovanie vyhrazky ze dieta zoberie prec atd. Jasne ze pre dieta je naj byt s mamou ale tento vztah.. o rok ani nemusi byt a ona potrebuje byt financne nezavisla. Lebo o rok mozno bude tak ci tak single matka. Mozno sa on bude inak chovat ked bude vediet ze ona mà tu stabilitu a $ na to aby vztah ukoncila ked na nom nezacne on pracovat ,