Mám ísť do práce?
Caute mamky! Potrebovala by som poradit.
Zajtra mam mat pohovor do vysnivaneho zsmestnania. Som na materskej s dietatom, ma 2 roky. Ale ked sa objavila ta ponuka, proste som neodolala. Byvame zatial v podnajme a ja by som uz velmi chcela vlastne byvanie. Muz si hypo zobrat nemoze, jedine tak o par rokov. Dieta mi uz do jasli chodilo a adaptovalo sa velmi dobre, ale manzel nastoji na tom, aby som nesla a ostala doma. Zaraba dobre avsak ja po tom velmi tuzim. Samozrejme, neviem ci ma vezmu ci nie, takze ... on sa vsak vyjadril, ze dufa, ze mi to nevyjde. Tiez ani nechce povolit, aby som si dokoncila vysku popri materskej, aj ked financie nie su problem.
Ja som pevne rozhodnuta, ak ma tam vezmu pojdem tam
Podľa mňa iba naťahuje čas, a o 3 mesiace si zasa niečo vymyslí. A nemyslím si, že by si tam chcela ísť robiť len pre tú hypo. Strašne ti držím palce, aby ti to vyšlo a zobrali ťa.
@a_adamcova ja mam svoje sny a tuzby a chcem si ich uz konecne splnit. Nechcem trcat v podnajme, chcem byt konecne stastna v praci ktora by ma naplnala, lenze jeho to vobec akoby nezaujima, stale si len ide svoje aj v komunikacii. Proste neustupuje v nicom a mam z toho zly pocit. Po vsetkych veciach ktore som mu poodpustala a stale chce akoby viac a viac. V tomto neustupim, je to moj dlhorocny sen. Ak by to vyslo, urcite nepoviem zamestnavatelovi ze nenastupim
On sa boji ze ho odkopnes vie ze mas na viac tak chce aby si bola na nom existencne zavisla. Boji sa ze Ked budes zarabat viac ako on budes free a nebude Ta mat pod palcom.
Sama to vidíš, že stále chce viac a viac. A aj bude chcieť :( :/ Stále viac a viac, kým nezostaneš úplne vycucaná a vyprahnutá :(
Kompromis znamená obojstranné ústupky, zrejme toho nie je schopný. Len vyhrážok.
Silno ti držím palce!
Ahoj, nehľaď ty na to čo chce tvoj muž, ale urob to čo chceš ty. Je to tvoj život, nie jeho, aj keď spolu žijete. 😉
sorry, ale on ti nemá čo povoľovať, ani rozhodovať o tom, či pôjdeš do práce alebo nie. Môže povedať svoj názor, ale to je všetko. Čo vyrieši tým, že zoberie o tri mesiace hypo? Nič, veď ty do tej práce nejdeš len pre vyšší príjem, ale aj pre potrebu realizácie, čo je normálna potreba. Keď teraz ustúpiš, ešte len uvidíš, čo bude nasledovať, už si raz ustúpila, keď to zopakuješ, bude ťa mať v hrsti a ten tlak, ktorý na teba teraz vyvíja sa bude stupňovať. Nič mu už nehovor, o to predbežko by som zažiadala znova s tým, že sa ti muž vyhráža, že dieťa zoberie žiť preč.
Presne to je u nas problem. Ze muz nerespektuje moje rozhodnutie. Ze este len uvidim, ked ma vezmu... zajtra budem vediet na com som. On chce aby som uz teraz povedala, ze nenastupim ale ja som rozhodnuta. Tvrdi ze mame vybaveny podnajom ktory aj zaplatil - klame vkuse.
Myslim ze mi bude chciet zobrat syna, ked pojdem do prace. Fandi si, ze jeho otec sa o syna bude starat, ked ja aj on budeme v praci. Neviem o co konkretne mu ide ale stale si presadzuje svoje... lebo inak ... blablabla...
Vas vztah smeruje k rozpadu, lebo on sa nezmení, zmenit sa nechce. preto prakticke rady : šetri si natajno €, všetky doklady do bezpečia a kópie.
Držím palce aby ti práca vyšla, či táto ci iná, pripravuj sa preventivne na rozvod a potom ti tajne € pridu vhod. Kupis si byt a budes samostatná, nezavisla od jeho prijmu a silnejšia voči jeho útokom. Naozaj treba mysliet aj na zadne kolieska, vysnivana práca nepadá z neba kazdy den ani kazdy rok, ved aj sama píšeš ze si cakala 3 r. Taktiez vladtny prijem je vlastny, uspory detto, socialne kontakty aj socialne zabezpečenie, dôchodok a vsetko okolo.
Drz sa a daj vedieť vývoj
ja mám stále silnejúci pocit, že ty by si mala riešiť dve veci súčasne - nástup do novej práce a rozchod s tým chmuľom, s ktorým máš dieťa. Čo od neho v budúcnosti vlastne očakávaš? Má tendenciu riadiť ťa, prikazovať to, čo máš a čo nemáš robiť, klame, vyhráža sa ti. Jedna z týchto troch vecí by mi stačila na to, aby som vzťah s ním ukončila. Prečo by ti mal brať syna? Si schopná utiahnuť bývanie a o syna sa postarať, nie si alkoholik, nefetuješ, netúlaš sa po nociach aj s dieťaťom. Takými rečami sa snažilo zastrašiť svoje ženy už kopu takých primitívov, ako máš ty. Dúfam, že mu na to neskočíš. Na tú sociálku by som zašla s tým, že od muža odchádzaš, riešiť to musia. A akože nevieš, o čo mu ide? Žena bez vlastného príjmu je oveľa ľahšie manipulovateľná, okrem toho by sa necítil, ako hlava rodiny, keby si zarobila viac. Potrebuje pocit, že ty si nič a on niekto, preto sa ti aj vyhráža tým, že ti zoberie dieťa
Odkedy som bola na pohovor, len sa hadame. Vkuse sa ma pyta, ci som si to nerozmyslela a ze stratim rodinu. Pri com ani neviem ci ma zoberu ci nie. Je to fakt na hovno, snazi sa ma "potrestat" tym, ze so mnou nespi resp skusa vydierat ze ak sa toho vzdam, tak bude .... ak sa vzdam prace tak bude ku mne pozornejsi a blabla... cele to je na hovno, nebavi ma nas vztah
Je to manipulátor nečítala som všetko...prečo si žiadala predbezko na dieťa píšeš, že išlo o horšiu vec a zamietli .....prajem Ti nech Ta zoberú a utekaj preč máš na viac a na kľudný život.Nenechaj sa zmanipulovať, ak sa nepodarí táto práca hľadaj inú nech si samostatna
@luccija to asi aj urobim. Jeho totiz vobec nezaujima moje stastie. Ze som zla matka ze chcem dat dieta do jasli ze necha robotu.. .. same hluposti a vrie to medzi nami uz riadne.
Je to chudak, ako sme už vedeli, praktiky "hodné" vyspelého dospelého človeka , otca dieťaťa.
Čudujem sa, že ty máš ešte chuť... Lebo on je antisexy už takto na diaľku, brr
@bluka2 je to zbytocne, on je proste zahladeny len do seba. Nase manzelstvo ozaj nema zmysel, zbytocne som ho brala na milost....
Bohužiaľ, s takým typom človeka sa nedá. Nabudúce ich spoznas hneď a ušetris si takú skúsenosť
@bluka2 tvrdi, ze aj keby 10000 odbornikov mu potvrdilo, ze ja mam pravdu a dat 2 rocneho syna do jasli nie je vada ze aj tak by ho to nepresvedcilo. Proste on nepozera na to, co chcem ja. Ze uz len v tom jednom mam ustupit a ze o rok si mozem hladat pracu lebo on neda suhlas aby syn chodil do jasli
Ak ustúpis, garantujem ti, že požiadavky na ústupky sa budú gradovať. Príde ďalšia v mene dieťaťa, za účelom utlacat ta, mať ta pod kontrolou. Kratšia pracovná doba, aby dieťa mohlo ísť na nejaký krúžok a pod., ak bude sem-tam choré, tak radšej nepracuj, v prvej triede radšej nepracuj, aby si sa s ním mohla učiť a bla bla....
Odporúčam videá Tomáš pour - bezpečná vina, nájdeš svojho manžela tam a rozpráva dosť o Tom,ako fungujú a mne to kedysi dosť pomohlo
@bluka2 hej. Stale to tak bolo, ze sluboval hory doly, ak urobim ja prva o co ma ziadal .... a on potom cudujsasvete zmenil nazor. Chce sa odstahovat do ineho mesta a vraj mam na vyber do konca mesiaca, vraj uz zaplatil najom. Vobec mu neverim. Odporuje si jedno voci druhemu co povie.
Skúša už všetko možné, aby si polavila. Ak nepolavis, niektori vedia aj pritvrdiť. Nie je to pekná dynamika, ktorú máte
@bluka2 ja mu ani neverim. Myslim ze mi bude chciet zobrat syna a zdrhnut s nim ako sa raz prekecol. Doslova zuri, lebo vidi, ze neskacem ako piska. On vsak vie, ze nie som na neho odkazana a ze sa dokazem postarat o veci. Fandi si, ze mu zveria syna, co je totalna hlupost. Ale ako manzelia si vobec nerozumieme uz dlhsiu dobu a toto je len vyvrcholenie. Som zvedava, ako to dopadne, ak ma nahodou vezmu
Akurat som sa chcela spytat, ze ci je toto jeho prvy pokus o manipulaciu... ze ako sa spraval k tebe doteraz? Skusal ta kontrolovat uz aj pred tym? Alebo ste spolu len kratko?
Pises ze si nerozumiete... je to koli jeho snahe ta kontrolovat?
vypíš žiadosť o rozvod, choď znovu požiadať o to predbežné opatrenie a to ešte dnes, uveď že sa ti muž vyhráža únosom dieťaťa, hľadaj bývanie, kúp basu šampusu a pripravuj sa na nový život. Bez manipulátora, bez muža, ktorý je pre teba guľou na nohe. Keď budeš bývať sama s dieťaťom, ktoré bude zverené do tvojej starostlivosti, budeš mať prácu, každý deň jednu fľašu buchni, bude to tvoje malé víťazstvo. Buď rada, že s tebou nespí, lebo by mal podľa mňa tendenciu ťa oplodniť za každú cenu, aj keby ti mal zameniť antikoncepčné tabletky za vitamín.
@elizabet173 nespime spolu, takze antikoncepciu zda sa ze uz nebudem musiet riesit. Dnes sa ukaze, ci budem musiet este trocha vydrzat, alebo uz budem moct zit normalne. Som zvedava ako to dopadne.
@andreatytler ani nie ze kontrolovat, skor mame asi obaja rozdielny pohlad na manzelstvo. On by chcel submisivnu zenu ktora sa vsetkeho vzda, bude sediet doma A starat sa o neho a deti a on bude chodit zarabat a bude mat vo vsetkom navyse

@a_adamcova tak on ma prehovara, ze mam este 3 mesiace pockat ze zobere hypo ale velmi tomu neverim, ani tomu ze mu ju daju