icon

Mám ísť na pohreb biologického otca?

23. máj 2025

Ahojte, viem, že nie som sama čo sa ocitla v takejto situácii. Úprimne zišla by sa mi rada. Môj otec , ktorý vlastne otcom od mojich dvoch rokoch ani nebol - zomrel. Naši sa rozviedli , vzťah fungoval na platení výživnom, občasnom víkende s ním. Nevidela som ho 18 rokov. Za ten čas mi zavolal iba raz pred desiatimi rokmi , že sa chce stretnúť. Súhlasila som, ale neprišiel. Odvtedy nič. Nepoznal moje deti, manžela. Pred pár dňami som sa dozvedela , že zomrel. Mám ísť na pohreb? Nebude ma časom mrzieť , že som nebola? Na jednu stranu si hovorím, že cudzí človek, na druhú môj otec.

Strana
z4
earlgrey
24. máj 2025
@cacianka

@earlgrey ak vieš kde otec žil, alebo kde asi ho mohli pochovať, vieš si pozrieť aj na webe hrobové miesto.
Prípadne ak vieš obdobie ( rok a mesiac+ -), vieš zistiť v pohrebnej službe. A zo svojim rodnym listom na matrike.

@cacianka Pozerala som na internete a tam je len, že kedy umrel. Nie je tam miesto. Ale matrika mi nenapadla. To môžem aj v mojom meste alebo musím v meste, kde žil on?

earlgrey
24. máj 2025
@cacianka

@earlgrey ak vieš kde otec žil, alebo kde asi ho mohli pochovať, vieš si pozrieť aj na webe hrobové miesto.
Prípadne ak vieš obdobie ( rok a mesiac+ -), vieš zistiť v pohrebnej službe. A zo svojim rodnym listom na matrike.

@cacianka Jedine viem, že to bolo v roku 2006.

cacianka
24. máj 2025
@earlgrey

@cacianka Pozerala som na internete a tam je len, že kedy umrel. Nie je tam miesto. Ale matrika mi nenapadla. To môžem aj v mojom meste alebo musím v meste, kde žil on?

@earlgrey matrika je centrálne napojená, celá republika.
Čo si našla a kde ?

earlgrey
24. máj 2025
@cacianka

@earlgrey matrika je centrálne napojená, celá republika.
Čo si našla a kde ?

@cacianka No na internete, už neviem aká to bola stránka ale prešla som ich viacro a podľa mena, priezviska a dátumu narodenia (priezvisko je len jedno na Slovensku, takže som si istá, že to je on) mi našlo len, že zomrel v roku 2006. Skúsim tu matriku, len či mi nedajú len ten dátum umrtia a nie, kde je pochovaný 🤷‍♀️

veronicka1901
24. máj 2025

Ja by som nešla. Niekto by ma možno nazval necitlivou kravou, ale tento človek ti bol prakticky ničím. Ak máš s pocit, že by ťa to potom mrzelo, tak choď.

cacianka
24. máj 2025
@earlgrey

@cacianka No na internete, už neviem aká to bola stránka ale prešla som ich viacro a podľa mena, priezviska a dátumu narodenia (priezvisko je len jedno na Slovensku, takže som si istá, že to je on) mi našlo len, že zomrel v roku 2006. Skúsim tu matriku, len či mi nedajú len ten dátum umrtia a nie, kde je pochovaný 🤷‍♀️

@earlgrey viem že sa to tu riešilo dávnejšie, ako vypátrať hrob , len sú teraz neviem spomenúť ako.
Ak vieš kde približne žil, tak pátraj v tej obci a v okolitých, mali by mať podľa zákona evidenciu hrobových miest . Virtuálny cintorín.
Ešte mi napadol fcb, je tam výborná skupina " Hľadáme stratené kontakty", veľmi aktívne tam pomáha L benc. Zadaj si inzeratik aj anonymne, meno dátum narodenia, rok úmrtia, približnú lokalitu. Uvidíš že máš veľkú šancu nájsť.
Matrika centrálna by mala mať evidenciu, ktorá obec nahlásila úmrtie, kto to nahodil do matricnej knihy, knihy úmrtí,

earlgrey
24. máj 2025
@cacianka

@earlgrey viem že sa to tu riešilo dávnejšie, ako vypátrať hrob , len sú teraz neviem spomenúť ako.
Ak vieš kde približne žil, tak pátraj v tej obci a v okolitých, mali by mať podľa zákona evidenciu hrobových miest . Virtuálny cintorín.
Ešte mi napadol fcb, je tam výborná skupina " Hľadáme stratené kontakty", veľmi aktívne tam pomáha L benc. Zadaj si inzeratik aj anonymne, meno dátum narodenia, rok úmrtia, približnú lokalitu. Uvidíš že máš veľkú šancu nájsť.
Matrika centrálna by mala mať evidenciu, ktorá obec nahlásila úmrtie, kto to nahodil do matricnej knihy, knihy úmrtí,

@cacianka na virtuálnom cintoríne som nenašla...ale ďakujem, skúsim niečo z tvojich rád ☺️

sidicek
24. máj 2025
@spongebob1

@tulipanik12 Na pohreby sa chodi aj ludom, ktorych nepozname. Napr.dobrej kamaratky rodicia, sefova zena, atd.

@spongebob1 ja nepoznám nikoho , kto chodí na pohreby ľuďom čo nepozná.

karolinakr
24. máj 2025

nie som tak finančne dobre, aby som odmietla dedičstvo, ale potom by som šla aj na pohreb

autor
24. máj 2025
@ibrunova

Kto organizuje ten pohreb? Mal potom nejakú rodinu? Každopádne urob, ako to cítiš.

@ibrunova nemal už nič vážne. Pravdepodobne jeho rodičia alebo súrodenci mu to budú organizovať. Mne len jeden člen oznámil, že zomrel. Kedy bude pohreb mi nepovedali

spongebob1
24. máj 2025
@tulipanik12

@spongebob1 nie som síce radový zamestnanec vo fabrike, ďakujem za prirovnanie, no nemám ani taký blízky vzťah so šéfom ako ho ty zaiste máš

@tulipanik12 Chybaju ti zaklady etikety. Da sa to napravit, napr. sledovanim p.Spacka na IG, ktory bol dvorny pan etikety prezidenta Havla. Nikdy nie je neskoro.

tulipanik12
24. máj 2025
@spongebob1

@tulipanik12 Chybaju ti zaklady etikety. Da sa to napravit, napr. sledovanim p.Spacka na IG, ktory bol dvorny pan etikety prezidenta Havla. Nikdy nie je neskoro.

@spongebob1 to je tvoj názor a nie etiketa a nemýľ si pojmy s dojmami
A v každom prípade nezabudni ísť na ,pohreb' aj šéfovmu psovi 🤣

katkaa01
25. máj 2025
@cukroska

Ja by som šla...nech bol aký bol, aie bol otec .

@cukroska otec nie je ten kto splodi dieta ale výchova.Ked nemal o dotycnu celý život záujem by som ho nenazvala otec.Vsak ho vôbec ani nepozná je pre ňu úplne cudzí clovek.

cukroska
25. máj 2025
@katkaa01

@cukroska otec nie je ten kto splodi dieta ale výchova.Ked nemal o dotycnu celý život záujem by som ho nenazvala otec.Vsak ho vôbec ani nepozná je pre ňu úplne cudzí clovek.

@katkaa01 Áno to úplne súhlasím a viem o čom hovoríš.

Strana
z4